HABERLER>POLİTİKA
22 Ocak 2012 Pazar - 19:55

CHP'de delege seçimleri tam gaz devam ediyor!

CHP İzmir İl Örgütü’nde, start alan delege seçimleri, mahallelerde kıran kırana seçimlere sahne oldu. Bayraklı ve Bornova’da muhalif listeler heyecanı artırırken, Ödemiş’te Emin Öztürk, 3 mahallede muhalefete teslim oldu!

CHP de delege seçimleri tam gaz devam ediyor!

CAN ÖZLÜ/ FATİH YAPAR/ EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Örgütü’nde, delege seçimlerinin ikinci günü de renkli seçimlere sahne oldu. Bayraklı, Bornova, Narlıdere, Balçova, Kemalpaşa, Dikili, Bergama, Ödemiş’te sandık başına giden partililer, delege listelerinde yer almak veya kendi listelerini lider yapmak için kıyasıya bir mücadele içine girdi. En çekişmeli yarış, dün olduğun gibi Bornova ve Bayraklı’da yaşandı.
 
MAHALLELERDE KIRAN KIRANA YARIŞLAR!
Bornova Örgütü EVKA-4, Gaziosmanpaşa, Gürpınar, Karacaoğlan, Kemalpaşa, Yeşilova, Zafer, Yıldırım Beyazıt, Naldöken ve Yunus Emre Mahalleleri’nde delege seçimlerini tamamladı. Bayraklı’da ise Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın ikamet ettiği Fuat Edip Baksı ile Onur, Çiçek, Gümüşpala, Adalet, Emek ve Merkez Mahalleleri’nde seçim heyecanı yaşandı. Narlıdere 11 mahallede de sandık kurdu ve tek listeli yarışta mevcut yönetimin yüzü güldü. Ödemiş’te, İlçe Başkanı Emin Öztürk’e muhalif yapı, seçim yapılan üç mahallede de üstünlük elde etti. Balçova’da ise tek mahallede, tek liste ile seçim yapıldı.
 
TÜRKER VE ARISOY KAYBETTİ
En büyük hareketlilik Bayraklı’daki seçimlerde yaşandı. Yedi mahallede sandık kuruldu. Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İlçe Başkanı Levent Ölçer de oy kullandı. Mahallelerin tamamında çift liste şoku yaşandı ancak Karabağ ve Ölçer yapısı ipi göğüslemeyi başardı. En büyük rekabet Fuat Edip Baksı da yaşandı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ’ın oy kullanıp, delege listesinde yer aldığı mahallede, Başkan Karabağ ile meclis toplantısında tartışan ve muhalif tavırları nedeniyle disipline sevk edilen meclis üyesi Yüksel Türker de karşı bir liste çıkardı. Bir dönem önce yine disiplin kuruluna sevk edilen İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Arısoy’un da yer aldığı muhalif liste seçimi kaybetti. Karabağ’ın listesi 187 oy alırken, Türker ve Arısoy’un listesi 145 oyda kaldı. Kazanan listede İl Yöneticisi Nahide Atalay ve meclis üyesi Zabit Mumcu da yer aldı. Kaybeden listede yer alan bazı isimler, belediye tarafından sandıklara baskı yapıldığını öne sürdü.
 
12. MADDEDEN “SON DAKİKA ÜYE OLDULAR” İDDİASI
İlçe Başkanı Levent Ölçer ve eşi Ümmühan Ölçer ise Merkez Mahalle’de oy kullandı. İki listenin yarıştığı seçimde, İl Genel Meclisi Salih Demir, meclis üyeleri Veli Topal ve Serpil Kasas, merkez mahalle muhtarı Kemal Karacan ve Başkan Karabağ’ın avukatı Bahriye Kalay Boduroğlu’nun listesi kazandı. Emektar partililerden Erol Araslı’nın desteklediği liste ise ikinci oldu. Meclis üyesi Hıdır Akgün’ün etkin rol aldığı Gümüşpala Mahallesi’nde ise “bindirme üye” tartışması yaşandı. Milletvekili Erdal Aksünger’e yakın isimler Mustafa Demir, Hikmet Özaslan ve İsmet Çetinkaya, Akgün yapısına karşı bir liste çıkardı. Akgün’ün hazırladığı liste açık ara farkla ipi göğüslerken, Aksünger cephesinde 9 üyenin, gece yarısı operasyonla, tüzüğün 12. Maddesine dayanılarak üye yapıldıkları buna rağmen başarı elde edemedikleri öğrenildi. Meclis üyeleri Ertuğrul Sivrioğlu ve Fahrettin Orandı’nın bulunduğu Adalet Mahallesi’nde de çift liste yarıştı. İlçe yöneticisi Vahap Öcal’ın çıkarttığı muhalif liste ikinci oldu. Çiçek Mahallesi’nde ise ilçe yöneticisi Mustafa Oğuz, muhtar Osman Akseki yapısı ile Sezai Çelik ve Necmettin demir ekibi yarıştı. Oğuz ve ekibi galip geldi. İlçe Başkanı Levent Ölçer, Onur Mahallesi’nden de mutlu ayrıldı. Burada yapılan seçimlerde, katılımın diğer mahallere göre daha fazla olduğu öğrenilirken, tarafların, katılım göstermeyen üyeleri evlerinden aldırdığı ve zaman zaman liste engellemeleri nedeniyle tansiyonun yükseldiği, kavgaların son anda önlendiği öğrenildi. İlçe yöneticisi Kemal Kaygül’ün listesi, Kenan Uzuner’in karşı listesine üstünlük sağladı. Emek Mahallesi’nde de belediye meclis üyeleri Recep Kazan ve Rıza Urhan’ın birlikte hazırladıkları liste, muhalifleri dize getirdi.
 
BİRLİK, KENDİ MAHALLESİNDE DELEGE OLAMADI
İl Başkanı Tacettin Bayır ve İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün kavgası ile gündeme gelen Ödemiş’te bugün de üç mahallede seçimler yapıldı. Anafartalar’da ilçe başkan adayları Hüseyin Kurt ve Mehmet Birlik yarıştı. İlçe başkanı Öztürk tarafından desteklenen Birlik’in listesi kaybetti. Meşrutiyet ve Mimar Sinan mahallelerinde de Öztürk yapısı yenilgiye uğradı.
 
NARLIDERE’DE SORUN YOK!
CHP Narlıdere’de ise güle oynaya delege seçimleri gerçekleşti. Narlıdereli CHP’lilerin kongre ve önseçim delegelerinin belirlendiği delege seçimleri 11 mahallede yapıldı. Katılımın yoğun olduğu gözlenen seçimlerde Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da, İlçe Başkanı Asker Güneş ile birlikte oy kullandı. Narlı Mahallesi Yukarı köyde oy kullanan Başkan Batur, partililerle sıraya girdi. Balçova’da ise 8 mahallenin 4’ü sandık başına gitti. Eğitim, Fevzi Çakmak, Teleferik ve Bahçelerarası’nda yapılan seçimler tek liste ile gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın geçtiğimiz hafta tüm mahalle temsilcilerini bir araya getirerek toplantı yaptığı ve tek liste üzerinde uzlaştıkları ifade edildi.
 
BORNOVA’DA ÇİFT LİSTE HEYECANI
CHP Bornova örgütü 9 mahallede daha delege seçimlerini gerçekleştirdi. 6 mahallede çift liste ile sandığa gidildi. Yıldırım Beyazıt’ta sarı ve mor liste yarıştı. Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Şaban Yaprak ve eski meclis üyesi Ömer Yılmaz’ın sarı listesi kazandı. Meclis üyesi Ercan Kahya’nın mor listesi ise kaybetti. Tek listeli Barbaros’ta İZELMAN Genel Koordinatörü Muammer Atasever de listede yer aldı. Tek listeli bir diğer mahalle Gaziosmanpaşa’da ise Volkan Koçanalı ve babası Osman Koçanalı listeye girdi. Geçtiğimiz günlerde, Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’a yakınlığı ile bilinen partili Fikret Vatansever ile kavga eden meclis üyesi Muhammet Yıldız'ın  Sındır’la, liste nedeniyle tartışma yaşadıkları öğrenildi. Yıldız’ın, listeye müdahale etmek isteyen Sındır’a karşı geldiği öne sürüldü.

MUTLU VE AİLESİ
Bornova'da iki listenin yarıştığı Kemalpaşa Mahallesi'nde CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Bülent Çetinkaya'nın bulunduğu liste kazandı. Bornova'da Gürpınar Mahallesi'nde ise ilginç bir seçim yapıldı. İki listenin yarıştığı mahallede Belediye Meclis Üyesi Erol Mutlu'nun başında olduğu liste 1 oyla kazanırken listenin yarısına yakının Mutlu soy adı taşıması dikkatlerden kaçmadı. Meclis üyesi Mutlu ile birlikte eşi, oğlu, kardeşi ve gelini başta olmak üzere çok sayıda aile ferdi delege oldu.

SINDIR'A ELEŞTİRİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçtiğimiz kongreler kadar müdahil olmadığı Bornova seçimlerinde bazı partililerin İl Başkanlığı ve genel merkeze Bornova Belediye Başkanı Prof. Sındır'ı şikayet ettikleri öğrenildi. Belediye başkanının delege seçimlerine müdahele etmesinin doğru olmadığını ifade eden bazı partililer Sındır ve yanındaki isimlerin belediyede çalışan delegeleri işten atmakla tehdit ettiği de iddia edildi. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na yönelik İlçe "seçimlere müdahil ol" baskısı da artıyor. Kocaoğlu ve Sındır'ın delege olduğu Kazım Dirik Mahallesi başta olmak üzere Erzene, Kızılay ve kavgaların çıktığı Atatürk ve İnönü Mahalle seçimleri merakla bekleniyor.


 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yıldırım beyazıt mah 24 Ocak 2012 Salı 12:35

arkadaslar bırbırınızı uzmeyın camur atmayın yarın hepımız yıne beraber aynı kahvede cay ıcıcez yuz yuze bakcac camur atmakla bır yere varılmaz calıs sen de kazan

Yorumu oyla      15      8  
izmirden ÖDEMİŞE varan 1 24 Ocak 2012 Salı 09:41

C.H.P İLÇE Başkan adayı Hüseyin KURT,Mehmet ERİŞ in arkasında defalarca Küfür etmiş bundan başkan mı olur demiş..Şimdi ise yanyana bu ittifakın adına ne denir bunu cevabını GÜRİŞ versin...

Yorumu oyla      12      6  
Çamdibili 23 Ocak 2012 Pazartesi 15:08

Yıldırım Beyazıt mahallesi delege seçimlerinde her zamanki gibi dik duruş sergileyemeyen Sayın ERCAN KAHYA akşam tamam dediği listeye herkesin namus sözü vererek ayrıldığı sabah fikrini değiştirdiği için bu liste adil olmadı diye bozmuştur. Gerisi yapılması gerektiği şekilde yapılmıştır. Bundan ötesi yoktur.

Yorumu oyla      19      17  
yıldırım beyazıt 2 23 Ocak 2012 Pazartesi 14:12

dik duruş herşeyden bihabersin. ercan kahya söz verdiği için her türlü baskıya rağmen sındır-çapın destekli duriye sessiz ile sadece diğer gruba söz verdiği için birlikte liste çıkarmamışlardır. levent can ile aralarında bir kişi yüzünden problem çıkmıştır. ercan kahya arkadaşça, levent can siyasetin gereği gibi davrandığından olaylar bu noktaya gelmiş, levent can, şaban yaprak, m.atasever ve ömer yılmaz anında d.sesiz ile birlikte olmuşlardır. muhteşem beşli c.tesi çoğunluğu sağlayamamıştır.

Yorumu oyla      22      13  
nehat başaran 23 Ocak 2012 Pazartesi 12:32

22 ocak 2012 günü narlıdere ilçesinin 11 mahellesinde yapılan kongre ve ön seçim delegelerinin belirlenmesi ile ilgili seçimin sorunsuz olmasından başta belediye başkanım mimar abdül batura ve ekibine sonsuz teşekkürler...

Yorumu oyla      13      6  
dık durus 23 Ocak 2012 Pazartesi 12:31

yıldırım beyazıt mahale secımlerınde kamıl baskan desteklı lıste cıkaran ercan kahya bulent can dık duramamanın cezasını cektıler bu ısın ekıp ısı oldugunu ogrenmıslerdır artık kazanan partı oldu hayırlısı

Yorumu oyla      19      14  
bornova,lı 23 Ocak 2012 Pazartesi 10:59

sevgili idalistve saf partililerim.Bakınız bornovada kim ilçe başkanı olacak belidegil ,Aylardır arkasında durdukları genç arkadaşımız okanı ,siyasete mudahale etmeyen Aziz istemiyor o zaman şimdi her ilçe başkanı adayının bir saıpi var saibi izin verirse aday olur.tabanın çıkardıgı,Kerim iki başkana karşı seçildi ne oldu bu partiyi kuşatmış ,kendini partinin saibi sanan çete o çocuga yaşam hakı vermedi,halende cezalandırıyor kerim sen partinin vicdanında varsın. onun için susamı afeden neden,

Yorumu oyla      14      8  
23 Ocak 2012 Pazartesi 09:31

namus sozu verıp cayanlar pazar gunu baskın lıste cıkaran bulent can ve ercan kahya nın bu yaptıgı hıc etık olmadı

Yorumu oyla      21      12  
ağrılı 23 Ocak 2012 Pazartesi 00:27

Sayın Kamil Sındır'a delege seçimlerinda baskı yaptığını söyleyenleri kınıyorum.Sayın sındır işçilere baskı yapabilecek karakterde olsa geçen kongreyi kaybetmezdi.Geçen kongrede Çeto Çamlıbel'i makam arabasıyla Şato Restauranta götürüp oy vermesi için baskı yapan Aziz Kocaoğlunu unutmadık.

Yorumu oyla      15      9  
yıldırım beyazıt 1 22 Ocak 2012 Pazar 23:44

şaban yaprak, levent can, muammer vatansever, ömer yılmaz bir olup, her türlü dolaylı baskıya rağmen kamil sındır-ertürk çapın destekli duriye sessiz ile liste çalışması yapmayan meclis üyesi ercan kahya'yı, hem de düriye sessiz ile liste yapıp SATMIŞLARDIR. hepsi tamam da LEVENT CAN'ın bu davranışına inanamıyorum.

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Gençlik kolları da kurultay dedi!
CHP Gençlik Kolları, Gençlik Kolları kurultayının yeniden toplanması yönünde ...
AKP'li vekil o sloganlara fena kızdı!
Edremit Belediyesi Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde yapılan AK Parti Edremit ...
Diyanet'te binden fazla kişiye soruşturma
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2010 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ...
 
Cemil Çiçek: Vatan haini bile ilan edilebiliriz
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in herkesin yeni anayasa çalışmalarına katkı ...
Arınç: Dink davasında herkes birbiriyle çelişiyor
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hrant Dink cinayeti davasında, hakimin, ...
CHP'den Suriye sınırı çıkarması!
CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen 30 Milletvekili Suriye’de ...
 
CHP'de şok eden 20 istifa!
Bursa’nın Gemlik İlçe Belediye Meclisi’nde, başkan vekilliği seçiminde ...
Bakan Yıldırım'dan köprü tartışmasına son nokta
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün bakım nedeniyle ...
CHP'li Çıray gazetecilere sahip çıktı!
Başbakan Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e yönelik ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva