HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2023 Perşembe - 13:58

CHP adayı Zeyrek'ten 'Özel' provokasyon iddiası: İkisi kamu kurumunda çalışıyor!

CHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek, şehit Enis Budak’ın cenaze töreninde bir grup provokatörün Genel Başkan Özgür Özel’e yönelik eyleminin detaylarını anlattı. Zeyrek, provokatörlerden ikisinin Manisa’da bir kamu kurumunda çalıştığını tespit ettiklerini, başka bir partiden kadın aday adayının kadınları örgütlediğini, provokatörlerin daha sonra kendisini hedef gösterdiğini ifade etti

CHP adayı Zeyrek ten  Özel  provokasyon iddiası: İkisi kamu kurumunda çalışıyor!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek, SONSÖZ TV’de Gazeteci Yazar Muhittin Akbel’in programına konuk oldu. Şehit er Enis Budak’ın cenaze töreninde bir grup tarafından provoke edilen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaşadıklarını tüm ayrıntılarıyla anlatan Zeyrek, provokatörlerden ikisinin Manisa’da bir kamu kurumunda çalıştığını iddia etti.



CAMİDE PROVOKATÖRLERİN OLDUĞU DUYUMUNU EMNİYET MÜDÜRÜNE İLETTİM

Cenaze töreninin olduğu gün, şehidin ailesiyle tüm gün birlikte olduğunun altını çizen Ferdi Zeyrek, şehidin ailesinin CHP üyesi, şehit Enis Budak’ın da Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte çekilmiş fotoğraf ve videolarının olduğunu hatırlattı. Zeyrek, şu bilgileri aktardı:

“Cenazeyi havaalanından aldıktan sonra, saat 14.30-15.00 gibi, cenazenin kaldırılacağı camiden bir duyum aldım. Burada provokatörlerin olduğu, provoke edecekleri yönünde… Ben de hemen İl Emniyet Müdürümüzü aradım. Emniyet Müdürümüz, hiçbir problem yok, biz gerekli önlemleri aldık, bir çekinceniz  olmasın, dedi. Bu bilgiyi Genel başkanımla paylaştığımda, Sayın Özel, benim şehrimde bana böyle bir şeyi kimse yapmaz, sonuçta şehidimizin acısını paylaşıyorum; son ana kadar şehidimizin yanında olmak istiyorum, ifadelerini kullandı. Camiye girdiğimizde halkın bir tepkisi falan yoktu. Ancak halkın arasında, ikişerli, üçerli, beşerli gruplardan ıslıklamalar geldi. Onların ıslıkları yüzünden halk galeyana getirildi, olay provoke edildi. Şehit cenazesinin başındayken, yanımıza şehidimizin ailesi geldi. Acılı baba, kameralara konuşma yaptı, burası bir siyasi ortam değildir, bırakın acımızı yaşayalım, dedi.”


AİLE ACILARINI UNUTTU, ÖZGÜR BEY’İ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI
Cenaze töreninin bitiminde de provokatörlerin işbaşında olduğuna vurgu yapan Ferdi Zeyrek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha sonra genel başkanımla cenazeden ayrılırken, provokatörlerin tahrikleriyle karşılaştık. Hepsi, polis kameralarındaki kayıtlardan izlendi, tespit edildi. Kimin, kimlerin yaptığını biliyoruz. İsimlerini açıklamak istemiyorum ama bir kısmının dışarıdan geldiğini ve iki provokatörün kamu kurumunda çalıştığını tespit ettim. Maalesef ki Manisa’da bir kamu kurumunda çalışıyorlar. Ayrıca başka bir partiden aday adaylığı bulunan bir kadının bu olaylara öncülük ettiğini tespit ettim. Caminin içine kadınların doldurulduğunu gördük. Cami bizim için kutsal bir yerdir; siyaset yapılacak yer değildir.  Genel başkanım ayrılırken, şehit ailesine üzüntülerini dile getirdi. Acılı insanlar, acıları yaşamayı bir kenara bıraktılar, genel başkana yapılanları kınadılar, Özgür bey’i teselli etmeye çalıştılar. Genel başkanımız grup toplantısında, camide yaşadıklarını anlattı. Bu arada şu ayrıntıya da dikkat çekmek istiyorum. Çıkarken, genel başkanın, hatta korumaların ön tarafında kalmıştım. Oradan birisi bağırdı: Özgür Özel’in çok koruması var, Ferdi Zeyrek’e saldırın! Beni hedef gösterdi. Birini elimle biraz uzaklaştırmak istedim, bu sefer, şehit cenazesinde CHP’liler adam dövüyor, diye bağırarak algı yaratmaya kalkıştılar. Böyle bir organizasyon vardı. Çok çirkindi. Provoke edenlerin hiçbirinin Manisalı olduğuna inanmıyorum. Onların vicdanlarında şehit acısını yaşadıklarına inanmıyorum. Orada yapılan eylemin, aslında genel başkanımıza değil, ülkemize yapılmış bir saygısızlık olarak görüyorum.”



MANİSA KAMUOYU, ÖZGÜR ÖZEL’E SAHİP ÇIKILMAMASINDAN ÜZÜNTÜLÜDÜR

“Şehit cenazesinde yaşanan bu tatsız olayın seçime yansımasının nasıl olacağını öngörüyorsunuz?" sorusuna  Zeyrek’ten şu yanıt geldi:

“Manisalılar, sağduyulu insanlardır. Bizim gördüklerimizi onlar da gördüler, biliyorlar. Olayın ayrıntılarını bilmeyenlerden telefonlar aldım. Olayın, size anlattığım gibi ilerlediğini anlattım. Ertesi gün kamuoyunda Manisa, Özgür Özel’e sahip çıkmadı; Özgür Özel, şehit cenazesinde ne yaptı ki, sonucu ortaya çıktı. Özel’e sahip çıkılmamış olmasından bir üzüntü söz konusu. Bir genel başkanın, memleketinde şehit acısını paylaşmak istemesinden daha doğal ne olabilir ki… Özetle, yaşanan bu olaydan siyasi prim elde etmeyi umanlar, amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu tatsız olay, siyasi anlamda Cumhuriyet Halk Partisi’ne artı yazmaya başladı. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı.”

 

 

 
Muğla'da korkutan deprem!
 
Ana su isale hattı patladı... Yol trafiğe kapandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Temiz sendikalarla buluştu: Uyum içerisinde çalışacağız!
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde ziyaretlerine ve saha çalışmalarına ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Netanyahu'ya tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sivillere ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan yolsuzluk ve milli gelir tepkisi
CHP İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu ...
 
AK Partili İnan ile Cepkin arasında konser atışması: Utanmaz pişkinliğin tanıtıma en büyük katkı!
Sanatçı Hayko Cepkin’in genel seçimler öncesinde bir konserinde “Son olmaması ...
Aday Adayı Atila’dan 'sosyal demokrat belediyecilik' vurgusu
Saha çalışmalarını ilçe ziyaretleri ile gerçekleştiren İzmir Büyükşehir ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yarın bugünden yakın!
Mehmet KARABEL yazdı... Yarın bugünden yakın!
 
Gökhan Zan, İyi Parti'den istifa etti
Eski milli futbolcu ve İyi Parti üyesi Gökhan Zan, sosyal medya hesabından ...
Can Atalay dosyası Yargıtay'a gönderildi
Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası ...
CHP'den asgari ücret açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, açıklanan 17 bin 2 liralık ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva