HABERLER>POLİTİKA
16 Mayıs 2015 Cumartesi - 09:42

ÇED topuna Delican da girdi: Raporu çıkarmayan Büyükşehir!

‘Yüzülebilir Körfez’ hedefi doğrultusunda 2 yıldır bakanlık kapısında onay bekleyen dosya tartışmasına AK Parti İl Başkanı da dahil oldu. Delican onayın Büyükşehir Belediyesi’nin yerine getirmediği 3 maddeden dolayı çıkmadığını belirtirken, “Aziz Kocaoğlu seçimde dönemlerinde AK Parti ve yönetime karşı karşıt bir algı yaratıyor. Körfezin halini de Melez Çayı’nın halini de görüyoruz. Sanki devlet bunu engelliyormuş gibi algı yönetimine giriyor. Körfezi TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlemek istiyor. Bakanlık bunu ‘düzgün yapın’ diyor. Esas TCDD bekliyor. Raporu çıkarmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir” ifadelerini kullandı.

ÇED topuna Delican da girdi: Raporu çıkarmayan Büyükşehir!

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yüzülebilir Körfez’ hedefi doğrultusunda denizin temizlenmesi ve limanın derinleştirilmesi için en önemli adım olan Ragıp Paşa ve Homa Dalyanları’nı kapsayan alandaki dip taramada ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) süreci devam ederken bakanlıktan dosyayı 2 yıldır onay çıkmaması kentte tartışma konusu oldu.

DELİCAN'DAN HAFTA SONU MESAİSİ

AK Parti Adayı Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu’nun ‘Körfez’ çıkışına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanıtlarıyla fitillenen tartışmaya AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da dahil oldu.

Ege TV’ye konuşan AK Parti İl Başkanı Delican raporun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerine getirmediği 3 maddeden dolayı bakanlık tarafından verilmediğini söyledi.
 
Çarpıcı açıklamalarda bulunan Delican konuyla ilgili şu mesajları verdi:
 
DEVLET NEDEN ENGELLESİN?
Aslında böyle bir şey yok. Tamamıyla yanlış yönlendirmedir. Aziz Kocaoğlu seçimde dönemlerinde AK Parti ve yönetime karşı karşıt bir algı yaratıyor. Körfez’in halini de Melez Çayı’nın halini de görüyoruz. Her yıl burası temizleniyor diye işlemler yapıyor. İzmir çok ciddi bir koku var. Dayanılacak gibi değil… Temizlensin diye kireç atıyorlar. Denize ulaşırsa doğal yaşımda yok edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ne hikmetse her yıl buraları ıslah ediyor gibi gösterip esas olan Melez Çayı, Manda Çayı Arap Deresi bu pisliklerden kurtulmuyor. Günü birlik çözümlerle İzmirli’ye bu ızdırabı çektiriyor. ÇED raporu bu kirliliği gizlemek için bir algı operasyonudur.  Körfezin dip derinliği 12 metre, 15 metrelik yerler de var. İzmir Türkiye’nin en önemli limanlarındandır. 9 ile 12 milyon tonla yüzde 43 lük ihracatını karşılayan bir liman. Bunun dip derinliğini arttırmak için devlet demiryolları ve belediye birlikte çalışıyor. ÇED raporunu devlet neden engellesin? Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) devletin değil mi? Bu hangi mantığa sığar?


 
RAPORDA NELER EKSİK?
ÇED raporu için eksikleri sıralayalım. Bir; Çamaltı Tuzlası içinde körfezdeki malzemenin uygun bulunmaması. Bu alan bu malzemenin dökülmemesi gerekliğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışması var. Belediyenin tarımda kullanılacak bir malzeme gibi göstermesi bir adacık oluşturması sonra bu işten vazgeçip ziraat fakültesine tarımsal toprak yenilenmesinde kullanacağım demesi kafa karıştırıyor. Bunu gidermesi lazım...
 
İki; Gediz Deltası sulak revizyon planını tescilinde bir tereddüt var. Bakanlığın dikkat çektiği alanlar bunlar.
 
Üç; Ragıp Paşa Dalyan’ında dip taramanın yer almaması… Aziz Kocaoğlu bunları hazırlamamış. 
 
KOCAOĞLU AVRUPA’DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPABİLİR Mİ?
Sanki devlet bunu engelliyormuş gibi algı yönetimine giriyor. Bu kent bugün Kayseri, Bursa’yla karşılaştırılmamalı. Dünya kentidir. Akdeniz’in incisine bu yakışmıyor. Milano, Madrid, Barcelona’yla karşılaştırılmalıyız. Bu kent ufuk kentidir. Acaba Aziz Bey Avrupa’da belediye başkanlığı yapabilir mi? Oy alabilir mi? Sloganımızla bile kendisince dalga geçmeye çalışıyor. Yapsın o zaman. AK Parti bugün Türkiye’nin tüm şehirlerini Avrupa’nın şehirlerinden daha güzel hale getirmekte. Gidin İstanbul’a bakın. Bu örnekleri bile vermek istemiyorum artık. Ben Avrupa’nın en güzel şehrinde yaşamak istiyorum. Bir İzmirli olarak bunu hak ediyorum. AK Parti ÇED’i vermedi falan olmuyor.
 
ESAS TCDD BEKLİYOR
ÇED’in alınmasıyla ilgili çalışmayı belediye yapacak. Bakanlık bunları istiyor. ‘Getir gel ÇED’i al’ diyor. Bununla ilgili bir çalışma yok. Karşılıklı olarak devletin kurumları yazışır. Bakanlık belediyenin bunları düzeltmesini istiyor. Körfezi TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlemek istiyor. TCDD İzmir ekonomisine ve İzmirliye daha geniş ihracat için limana daha fazla gemi girmesini istiyor. Bu limanın kapasitesi 40 milyon tonun üstünde. Bunun için dip taramalarını yapılması lazım. Bunun için belediyenin yeterli çalışmayı yapması lazım. Bakanlık bunu ‘düzgün yapın’ diyor. Esas TCDD bekliyor. Raporu çıkarmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu limanın tam kapasite kullanılması lazım.
 
ÇOCUKLAR BİLE GÜLÜYOR
‘Biz ekonomi konusunda daha önce konuşmuyorduk, şimdi konuşuyoruz’ demiş. Şehrin ekonomisine en büyük katkıyı İzmir limanı koyuyor. Prosedürleri halletsin. AK Parti neyi engelliyormuş? Buna çocuklar bile gülüyor. CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin bir tane ekonomiyle ilgili konferansını görmedim. Belediye başkanı, belediye başkanlığı mı yapacak m adaylıyı mı yapacak? Bu kentin körfezinin temizlenmesi lazım. Sayın bakanımızın direktifleriyle devletin yetkili birimlerinden gelip inceleme yapıyorlar. İzmir’in bu kötü kokudan kurtulması lazım. ‘Devletin bürokratları geldi bize ceza kesecek’ diye algı yönetimi yapıyor. Bu Türkiye’nin her yerinde yapılıyor. İstanbul’da yapılıyor. Haliç temizlendi. Bakanlık yetkilileri de bu körfezin temizliği için destek veriyor. Haliç’te 35 balık türü yaşıyor. Körfezin hemen yanı burası. Nasıl yüzülüyormuş? Görmek lazım. Yüzülecekse beraber yüzelim ama hepimizin çoluk çocuğu var.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 16 Mayıs 2015 Cumartesi 17:25

sayın İL Baskanı , Belediye Baskanı yıllardır cıkamayan CED raporu icin uyarıyor su ana kadar CED raporu icin ne yaptınız? CED raporunu Belediye degil devlet cıkartacak . dereler konusuna hic girmeyin İzmir kent olarak tum derelerini ıslah icin harıl harıl calısmakta tum dereleri ıslah etmektedir... bu dereleri neden devlet kurumları mesela DSİ yapmaz ?

Yorumu oyla      16      7  
16 Mayıs 2015 Cumartesi 14:09

dereler konusunda haklı. yurt dışını bırak Eskişehir de gondollar yüzerken biz de niye olmuyor? her sene burası böyle mi olacak? Halkapınar büyük aktarma merkezi. İzban+metro+otobüs ve tramvay olacak ama kokudan durulmuyor. Bunun kalıcı çözümü yok mu?

Yorumu oyla      14      12  
İzmirli vatandaş 16 Mayıs 2015 Cumartesi 11:59

Sayın Delican,Aziz beyin seçim dolayısı ile algı oluşturduğunu ve bakanlık 3 maddeden dolayı ÇED raporununu vermediğini belirtmiştir.Ben bir vatandaş olarak , eksik maddeler ÇED raporunu için önemli eksik sayılmaz.Ayrıca gerekçeler bana hiç inandırıcı gelmedi.İnsana sorarlar,bu ÇED raporu 2 yıldır bekleniyor.Neden eksik meddeleri bugün gündeme getirdiniz.Lütfen Hükümet ve belediyeye sesleniyorum,bahanelerle İzmir'in önünü tıkamayınız. İzmir hep iyi şeylere layiktir.İzmirliler İzmir'e bir çivi çakanı unutmazlar.

Yorumu oyla      25      7  
kvncozsy 16 Mayıs 2015 Cumartesi 11:30

Manisa izmiri geçecek ne demek? İnsanlar izmirde oturuyor manisaya çalışmaya gidiyor! MAnisadan bornovaya gitmek,narlıderden bornovaya gitmekten daha kısa sürüyor.İzmirin nüfusu 4.5 milyon .manisanın nufusu 1.3 milyon? Manisanın izmiri geçmesi ,İzmirin istanbulu geçmesi akdar hayal bir konu .

Yorumu oyla      24      7  
Huseyin Ahmetoglu 16 Mayıs 2015 Cumartesi 10:38

Sn.Il bsk.hakli malesef aziz bey yillardir masal soyledi durdu.ama Ìzmirli de buna malesef ideolojik dusundugu icin IZMIR kan kaybetmeye devam edecek ve hakkettigi yerde olamiyor

Yorumu oyla      16      22  
35 16 Mayıs 2015 Cumartesi 10:26

Devlet bizi engelliyor bahanesi artık kabak tadı verdi. Yanı başımızdaki Manisa'da iktidarda değil ama neredeyse İzmir'i geçecek.

Yorumu oyla      16      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu mitingde havaalanının yeni ismini açıkladı
Başbakan Davutoğlu, Eskişehir'deki havalimanın yeni adının Hasan Polatkan ...
İhsanoğlu o konuda açtı ağzını yumdu gözünü!
Seçim çalışmaları kapsamında Eyüp'te esnaf ziyareti yapan MHP İstanbul ...
Emine Ülker Tarhan: Yargı öldü, yerine AVM yapabilirler!
Manisa’ya partisinin il binasının açılışı için gelen Anadolu Partisi Genel ...
 
Erdoğan'a 'Sizi seviyoruz' dedi, gözaltına alındı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale’de yaptırılan Nur Camisi ...
Davutoğlu: İspat etsin, istifa ederim!
Afyonkarahisar mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu, ''Kılıçdaroğlu bin ...
‘Kaset iddiası’nda Meral Akşener’den beklenen hamle!
Meral Akşener, Latif Erdoğan ve iddianın konuşulduğu program sunucusu ...
 
Abdullah Gül'den 'Meral Akşener' mesajı
Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meral Akşener ile ilgili iddianın sorulması ...
Erdoğan: Bizi meydanlardan alamazsınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin il il gezmesinden rahatsız olanların ...
Akdoğan’dan flaş açıklama: HDP’nin barajı aşması…
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Çözüm Süreci"ne karşı olan, sabote ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva