HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2024 Salı - 10:51

Çağdaş Yaşamın gençleri Pamucak’ta

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Desteğiyle Çağdaş Gençlik Merkez Birimi tarafından “Geleceğin sözünü Çağdaş Gençlik söyleyecek” sloganıyla düzenlenen 18. Türkel Minibaş Gençlik Yaz Kampı Pamucak Sosyal Tesisleri’nde başladı. Türkiye’nin birçok yerinden gelen üniversite öğrencisi gencin bir araya geldiği kampın ilk gününde Çağdaş Gençlik Genel Kolaylaştırıcı Yardımcısı Yusuf Aksu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel gençlerin konuğu olarak sorularını yanıtladı.

Çağdaş Yaşamın gençleri Pamucak’ta

Üniversite yıllarında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile tanışma sürecini anlatan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bana kattığı en önemli şeylerden bir tanesi, aslında paylaşmanın ne kadar kıymetli olduğuyla alakalıydı” dedi.

“KENDİ HİKAYENİZİ YAZARKEN BAŞKALARININ HİKAYELERİNE DOKUNMANIZ BENCE EN KIYMETLİSİ”
Başkan Ceritoğlu Sengel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kendisi için ne ifade ettiği sorusuna; “Bir tohumun filiz haline gelip yeşerip belediye başkanı olmasını sağladı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği” diyerek cevap verdi.

Çağdaş Yaşam kavramını “benden biz kavramına gidebilmek, toplumsal yarar sağlamak” olarak nitelendiren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Herkesin sosyal anlamda yapabileceği bir şeyler var. Elinizden gelen bütün her şeyi yapın. Geldiğiniz yerlerde gördüğünüz hikâyeleri cebinizde tutun ama herkes kendi hikâyesini kendisi yazsın. Kendi hikayenizi yazarken orijine kendinizi koysanız o toplumsal düşünceden vazgeçmeden hareket etmeni, kendi hikayenizi yazarken başkalarının hikayelerine dokunmanız bence en kıymetlisi diye düşünüyorum” dedi.

GÖKÇE GÖKÇEN: “KADINLAR VE GENÇLER BİRBİRİNİ GÜÇLENDİRİYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi Adalet Bakanlığından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen 18. Türkel Minibaş  Gençlik Yaz Kampı’na katılan gençlerle bir araya geldi. Çağdaş Gençlik Birimi Genel Yazmanı Deniz Gezmiş Pek’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Gökçe Gökçen, gençlerle genç ve kadın siyasetçi olmak üzerine deneyimlerini aktardı.  Kadınların ve gençlerin siyasette bir temsil mücadelesi içinde olduklarını belirten Gökçen; “Kadınlar ve gençler kendi hayatlarında neyi yaşıyorsalar siyasette onu görmek, o sorunları çözmek istiyorlar. Benim kendi tecrübelerimde hep önemsediğim iki şey vardı; “Birincisi kadınların mücadelesi, ikincisi de gençlerin mücadelesi.” 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne girdiğim zaman ben liyakatli, düzgün, Türkiye’ye dair düşünen, araştıran, sorgulayan gençler var olduğunu fark ettim.

Bu noktada partimizde daha fazla gencin yer alması için mücadele ettik.   İlk başta 2012 yılında yüzde 10’luk bir gençlik kotası geldi. Yüzde 20’lik kotaya 2018 yılında ulaştık. Şimdi ise kademeli olarak yüzde 33’lük bir gençlik kotasına kadar ulaştık. İzmir’de şimdiye kadar 6 tane kadın belediye başkanımız varken, en son seçimde 8 kadın belediye başkanımız seçildi. Bunlardan biri Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Başkan. 40 yaş altı genç aday sayısı 12 idi, 11’i belediye başkanı oldular. Birçok arkadaşımızın ortak mücadelesi sonucu bu temsil gerçekleşiyor. İşin özünde gençlere ve kadınlara karşı bir önyargı var. Ama bütün bunlara rağmen kadınlar ve gençler birbirini bulduğu zaman bence iki tarafta birbirini güçlendiriyor. Bu sayılar yıllar içinde bu kadar yükselmeye başlıyor” dedi.

 
Karşıyaka'nın acı günü... Eski başkan hayatını kaybetti!
 
İzmirli balıkçılar zorda: Satışlar yarı yarıya azaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın acı günü... Eski başkan hayatını kaybetti!
Karşıyaka'da iki dönem belediye başkanlığı yapan Nevzat Çobanoğlu yaşamını yitirdi.
Buca’da metruk bina seferberliği
Buca Belediyesi ilçede görüntü kirliliği yaratarak güvenlik tehlikesi ...
Karşıyakalı çocuklar atletizm şenliğinde buluştu
Çocuk ve gençleri sporla buluşturmak için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka ...
 
Hem anonim hem de ücretsiz... Konak'ta erken teşhis imkanı!
Konak Belediyesi’nin Ege Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyan Gönüllü ...
Balçova’da spor tutkunlarına özel kurslar!
Balçova Belediyesi Spor Okulları, 8 branşta yeni dönemi başlattı.
CHP'li Aslanoğlu'ndan Başkan Eşki'ye ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bornova ...
 
Gaziemir’in minikleri eski oyuncaklarını pazara çıkardılar
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı’nda ...
Personeller sokakta... Güzelbahçe'de sorunlar çözülecek!
Güzelbahçe Belediyesi, ilçedeki vatandaşların istek, talep, şikayet ve ...
İnciraltı karavanlara kucak açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İnciraltı Terminali’nde açılan ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva