HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ağustos 2011 Salı - 09:40

Büyükşehir Meclisi'nde 'Somali' vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili Meclis üyeleri, Ağustos ayı toplantıları için aldıkları oturum huzur haklarını, Başbakanlık tarafından başlatılan Somali'ye yardım kampanyasına gönderme kararı aldı.

Büyükşehir Meclisi nde  Somali  vurgusu

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Çin'de Üçyol - Üçkuyular metrosunda kullanılmak üzere alınacak vagonların deneme seferlerine katılması nedeniyle Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ın başkanlığında yapıldı.
    
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'le görüşen ilçe belediye başkanları Meclise katılmadı. Meclis gündemine geçmeden önce söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, Somali'de yaşanan kuraklık felaketine dikkati çekti.
    
Meclis toplantısı öncesinde AK Partili Meclis üyelerinin grup toplantısında Somali'ye yardım kararı aldıklarını belirten Çakar, şöyle devam etti: ''Ramazan ayı boyunca yapılacak iki belediye meclisi için alacağımız oturum huzur haklarımızı Başbakanlığın açtığı yardım kampanyası hesabına aktarılması kararı aldık. Belediye önceki yıllarda benzer yardım çalışması yapmıştı. Eğer bir sorun olursa kendimiz de bireysel olarak bu paraları kampanya için açılan hesaba aktarabiliriz. Biz AK Parti grubu olarak bunu yapma kararı aldık. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi de Somali'de açlık çekenler için bir organizasyon düzenleyebilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kenya'ya yardım için böyle bir organizasyon yaptı.''
    
Çakar, geçtiğimiz günlerde Konak'ta İhsan Alyanak adlı vapurun sulara gömülmesi ile ciddi bir tehlike atlatıldığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kazaların önlenmesi için vapurları yenilemesi gerektiğini belirten Çakar, şunları söyledi: ''İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2007 yılı Ocak ayında aynı yıl içinde iki geminin, 2008'de de 6 geminin alınıp filoya katılacağını basınla paylaştı. Üzerinden 4,5 yıl geçti. Hiçbir şey yok. Bir gemi bile alınmış değil. Bu gemilerin alınamama sebebinin kredi onayıyla ilgili olduğu söylentisi, sorumluluğu başka makama atma çabasıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi mali açından güçlü bir belediyedir. Ankara'dan gelen imkanlarla bu seviyeye ulaşmıştır. Borçlarını rahatlıkla ödeyebilmektedir. Kredi almasına gerek yoktur. Bir geminin bedeli 15 milyon liradır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yıl içinde tek bir gemi almaması düşündürücüdür. Hiçbir şeye gerek kalmadan filomuzu yenileme şansımız olabilirdi. Vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun.''
    
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bazı bürokratların emekli edilmesi, bazı bürokratların yerlerinin değiştirilmesine de değinen Çakar, ''Büyük beklentilerle bürokrat operasyonu yapıldı. Merak ediyorum, çalışmayan, imza atmayan, başarılı olamayan eğer emekli edilecekse ve ESHOT'un Genel Müdürü'nü başarısız var sayacak olursak, İZDENİZ ve İZULAŞ'ın başına getirmenin ne mantığı var? Yer değişikliği ayrı bir şey. Genel Sekreter Yardımcısının emekliye sevk edilip, fuarcılık kentinin başına hem İZFAŞ Genel Müdürü hem de Yönetim Kurulu Başkan Vekili yapılması nasıl bir anlayıştır?''
    
AK Partili Meclis Üyesi Hakkı Durmaz da, Ramazan öncesi dar gelirli ailelerin yaşadığı semtlerde Büyükşehir Belediyesi'nin erzak dağıttığını, fakat listelerin güncellenmemesi nedeniyle listede ölen vatandaşların isimlerinin bile yer aldığına dikkati çekti. Gerçekten yardıma muhtaç kişilerin, bu hizmetten yararlanması gerektiğini ifade eden Durmaz, listelerin bir an önce güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.
    
Meclis öncesi grup toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Meclis üyelerine 8 belediye başkanı ile yaşanan kriz hakkında bilgi verdiği öğrenildi. Kocaoğlu'nun grup toplantısında yaşananlarda kendisinin bir hatası olmadığını, ne olduğunu kendisinin de anlamadığını söylediği öğrenildi.(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teleferik sonunda ihaleye çıkıyor
Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in simgelerinden biri olan ve uzun süredir ...
Karşıyaka'da camilere ramazan ilaçlaması
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ramazan ayının ...
Barbaros Köyü’ne 1 milyonluk yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesisi, kanal ve içme suyu yatırımlarıyla ...
 
İşte Başkanların Kocaoğlu raporu
Kocaoğlu'na bayrak açan ilçe belediye başkanları Tekin ve Canalioğlu ile ...
Ramazan eğlencesi Çiğlilileri coşturdu
Çiğli Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi tarafından ...
Alyanak vapuru 10 günde çıkarılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı ortalarında, 2000 yılında Türkiye ...
 
İftarını engelli vatandaşlarla açtı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı’da yaşayan engelli vatandaşlarla ...
Kocaoğlu, yeni vagonlar için Çin’e gidiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki metro sisteminde ...
Büyükşehir’den Ulukent’e köprülü kavşak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulukent’e köprülü kavşak yapıyor. İhale 19 Ağustos’ta yapılacak.
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva