HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2023 Cumartesi - 15:52

Büyükşehir'in yeni hizmet binası tamam... Soyer: Cumhuriyete eşsiz bir eser bırakacağız!

Ana Hizmet Binasının yerine inşa edilecek anıt yapı için açtığı “Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi Yarışması’nın” ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün beş yıla yaklaşan görev süremde en çok heyecan duyduğum anlardan birini yaşıyorum. Çünkü bugün İzmir’e eşsiz bir Cumhuriyet eseri bırakmak üzere bir araya geldik. 30 Ekim depreminde hasar alan Büyükşehir Belediye binamızın yerine inşa edeceğimiz “Anıt Yapı” şehrimizin en önemli simgelerinden biri olacak" dedi

Büyükşehir in yeni hizmet binası tamam... Soyer: Cumhuriyete eşsiz bir eser bırakacağız!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim 2020 depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle yıkılan Ana Hizmet Binasının yerine inşa edilecek anıt yapı için açtığı “Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi Yarışması’nın” ödül törenine Bıçakçı Han’ında gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımı ile gerçekleştirilen törene çok sıyada vatandaş da katıldı.

Birincilik öldülü, ekip temsilcliliğini Selim Atak'ın yaptığı atölyemekan ekibine verildi. Ekipte İç Mimar Rahmi Hızarcıoğlu, Peyzaj Mimarı Doğu Ayan ve Mimar Cansel Molva yer alıyor.



GELECEK NESİLLERE MİRAS BIRAKACAĞIZ
Duyduğu heyecanı dile getirerek sözlerine başlayan Soyer, "Bugün beş yıla yaklaşan görev süremde en çok heyecan duyduğum anlardan birini yaşıyorum. Çünkü bugün İzmir’e eşsiz bir Cumhuriyet eseri bırakmak üzere bir araya geldik. 30 Ekim depreminde hasar alan Büyükşehir Belediye binamızın yerine inşa edeceğimiz “Anıt Yapı” şehrimizin en önemli simgelerinden biri olacak. Bu anıt eser İzmir’in bugününden geleceğine miras kalacak. Şehrimizin yeni belediye meclisi ve başkanlık ofisini kapsayan bu yapı Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yakışan bir yarışmayla belirlendi. Şehrimizin bir başka anıt yapısı olan Bıçakçıhan’da, çok değerli ekiplerin katıldığı yarışmamızın ödül törenini gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum.  Bugün gerçekleştirdiğimiz bu tören 2021 yılından itibaren başladığımız sürecin geldiği son nokta. 2021 yılında Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı anısına kentimizin görkemli bir noktasında anıt yapma fikriyle bu yola çıkmıştık. Bunun için 20 farklı mekânda incelemelerde bulunduk. İncelemeler sonucunda kent paydaşlarımız ve jürimizin yönlendirmesiyle anıt projesini eski belediye binamızın yerinde yapmaya karar verdik. Böylelikle bu yarışmanın ana fikri, kamu kullanımına açık ve simgesel değer taşıyan bir demokrasi anıtına dönüştü. Bu yarışmanın Cumhuriyetimizin yüz yıllık mirasına yakışır şekilde ortak akılla şekillenmesi bana sorarsanız ortaya çıkacak anıt eser kadar önemli. İzmir, gelecek nesillere miras bırakacağımız bir demokrasi anıtını yine demokratik yollarla tasarlamayı başardı. Bunun için ne kadar övünsek azdır" dedi.



150 EKİP BAŞVURDU
Gelen başvurulardan kaynaklı mutluluk duyduğunu belirten Soyer, "İzmir’in kalbi ve en işlek meydanı olan Konak Atatürk Meydanı'yla birlikte ele alınan yeni başkanlık ve meclis binası fikir projesi yarışmasına 150 ekip başvurdu. Çok değerli eserleriyle İzmir için tarihi önem taşıyan bu karar anına dahil olan tüm ekiplere sonsuz teşekkür ediyorum.  Demokrasi sadece beş yılda bir sandığa giderek oy kullanmak değildir. Demokrasi bir kültürdür. Katılımcılık, şeffaflık, eşitlik ve adalet demektir. İzmir’in en yoğun meydanında, vatandaşların kullanımına açık, yaşayan bir anıt yapıyı, yeni başkanlık ve meclis salonunu yapma fikri işte İzmir’in bu köklü demokrasi anlayışından doğuyor. İkinci yüzyılında Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak ulaşmamız gereken en temel hedef olarak karşımızda duruyor. İzmir, Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkanların şehri. Yeni anıt yapımız bu kararlılığımızın simgelerinden biri olacak" diye konuştu.

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
İzmir'in dünyaya umut vereceğini belirten Soyer, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ne hukukun üstünlüğünden, ne demokrasiden, ne ifade özgürlüğünden, ne de adalete olan bağlılığımızdan bir milim dahi sapamayız. Cumhuriyetin kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Tamamlandığı zaman yeni başkanlık ve meclis binamız, demokrasi ve barışın tatlı güneşi olacak ve İzmir’den dünyaya umut verecek. Tıpkı yüzyıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının İzmir’den tüm dünyaya ilham vermesi gibi. Fikirleri ve emekleriyle yarışmamıza katılan tüm ekiplere bir kere daha şükranlarımı sunuyorum. Dereceye giren ve mansiyon ödülü almaya hak kazanan tüm ekiplerimizi canı gönülden kutluyorum" dedi.

 
İzmirli öğrencilerden koreografiyle Türkiye haritası
 
Aliağa'da 100. yıl coşkusu
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gerçekçi 6 Aralık 2023 Çarşamba 18:31

İzmir''i kıskananlar yorumlarda çatlamış. Kudurun.

Yorumu oyla      2      3  
Ayşe 30 Ekim 2023 Pazartesi 19:33

İzmirde hiç bir hizmet yok.

Yorumu oyla      2      3  
Süslü Hasan 30 Ekim 2023 Pazartesi 08:17

Sayın başbakanım elinize yüreğinize sağlık bir dönem daha İzmire hizmet vermenizi istiyoruz bu cumhuriyetin 109cu yılında seferihisarli olarak İzmire yapmış olduğun hizmetlerden teşekkür ederiz

Yorumu oyla      2      3  
Sherif 30 Ekim 2023 Pazartesi 07:34

Sahillerden uzak durulsun belediye binası ytafik ve yoğunlupun dışında bir yere kurulsun. Sahile yürüyüş ve dinlenme yolları yapılacağına tramvay yapıldı bir de bunu yapmayın

Yorumu oyla      2      3  
descartes 30 Ekim 2023 Pazartesi 02:52

İzmir önce şu berbat yollarını alt yapısını çöplük sokakları pis yolları halletsin hizmet denen şey yok resmi önünüze koyup öyle yorum yapın sabit düşüncede olmayın

Yorumu oyla      2      3  
Çetin Karaşahin 29 Ekim 2023 Pazar 18:27

Bu demektir ki,hizmet bölümleri Kültürparktan çıkmayacak !!!

Yorumu oyla      2      3  
Kanırtan 29 Ekim 2023 Pazar 13:20

Biz cumhuriyeti, demokrasiyi, Türkiye Cumhuriyeti''ni korumaya çalışıyoruz, siz belediye diyorsunuz. İzmir bir semboldür, umuttur, medeniyettir. Adana''da arabasına bindiğim taksici, Erzincan''daki fırıncı amca bile bana İzmir son kale, onu korumak zorundayız diyor. İster yerel ister genel. Oy verirken bunları da unutmayın.

Yorumu oyla      2      3  
UAVUZ ABDİS 29 Ekim 2023 Pazar 12:17

Doğru anladıysam bütün hizmetlerin verileceği birimleri ; idari bolümleri ve meclis salonunuda içeren bina yıkılan belediye binasınin Konak''taki aynı yerine yapılacak. Yazıda da şehrin en yoğun yeri olduğu belirtilmiş.Bütün hizmetleri barindaran binanin sehrin en yoğun yerine yapılması ne derece doğru ?O bolgenin mumkun olduğu kadar az yapılaşmayla planlaması daha uygun olmazmı? Belediye oraya sadece makam ve vatandaşla irtibatı sağlayacak birimleri barindıran bir yapı ; Ana binayıda şehrin dış çeperinde daha genis bir yere inşaa etseydi daha uygun olmazmıydi ?Bence Konak meydanında bundan sonrs yapılacak tek şey oraya bina inşaa etmek değil orada bulunan gereksiz binaları yıkmak olmalı.!.. 15-20 30 sene sonra oradaki hareket çok da yoğun olacak .!

Yorumu oyla      2      3  
İZMİRLİ 29 Ekim 2023 Pazar 10:44

ağzı olan konuşuyor rumuzu şehir hastanesi ile hızlı treni bu basit binayla bir tuttuğun için diplomanı sormak istiyorum...

Yorumu oyla      2      3  
Baba Katı 29 Ekim 2023 Pazar 10:26

Türkiye''yi gezdik gördük. Yaşanılacak tek şehir İzmir. 20 yıldır karambole ülkeyi yönettiğini zanneden iktidarın tek bir çakılı çivisi yok. Anca tarikatlara para yedirsin. Hizmeti binadan ibaret sanan şehirlerin betonu bol ama medeniyeti sıfır. Türk milletinin göğsünü kabartan yegane şehir İzmir''dir. Diğerleri kendi hallerine yansın, çünkü ben gülüyorum. akplilere oy verip altyapı, medeniyet, kültür beklemek Şubatın 30''unu beklemekle aynı.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyet’in 100. yılında Ata’ya çelenk bırakıldı
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl kutlamaları kapsamında ...
Kenan Doğulu İkinci Yüzyıl Marşı’nı İzmirlilerle birlikte söyleyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılını gurur ve coşkuyla ...
İZKİTAP kapılarını açtı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından ...
 
Konaklı kadınlardan 100’üncü yıl kutlaması
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelyalı’da düzenlenen Cumhuriyet ...
Başkan Soyer Cittaslow unvanı alan kentlere sertifikalarını verdi
Dünyanın ilk Cittaslow Metropol unvanı için pilot kent seçilen İzmir, ...
İzmir Körfezi yüzyılın gösterisine hazır!
Yarın akşam Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının en renkli anları İzmir Körfezi’nde ...
 
Menemen 100. yılı Süperstar'la kutlayacak
Menemen Belediyesi Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü çok özel ...
Aydınfest finali 'Ceza' ile yaptı
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında ...
Aydın'da 100. yıl Atatürk'ün sevdiği türkülerle kutlandı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında birbirinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (4) Sanatla başkaldıranlar
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu canlı yayını hatırladınız mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva