HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Aralık 2015 Perşembe - 09:07

Büyükşehir'den otopark harekatı: 5 önemli proje

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı bölgelerine, ikisi yeraltı olmak üzere 1685 araç kapasiteli 5 yeni otopark kuruyor.

Büyükşehir den otopark harekatı: 5 önemli proje

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İmar Kanunu gereği “Otopark Fon Hesabı”nda biriken paraları kentin çeşitli bölgelerindeki ihtiyacın karşılanması amacıyla otoparklar yaparak yeniden kente kazandırıyor. Bu konuda büyük bir hamleye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, planlandığı yeni 5 otopark ve 1685 araç kapasitesi için hızlı tempoda çalışıyor. İlk adımda ise Alaybey Otoparkı var.    
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s336892.jpg


ALAYBEY’E 6 KATLI OTOPARK GELİYOR
Kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla proje ve imalatlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Alabey’de 2, Hatay, Karabağlar ve Yeşilyurt’ta birer adet olmak üzere toplam 5 bölgede yapılacak otoparklar için düğmeye bastı. Karşıyaka Alaybey bölgesinin otopark ihtiyacını karşılamak için projelendirilen “Alaybey Katlı Otoparkı” için yapım ihalesi gerçekleştirdi. Karşıyaka Hidayet Erzeybek Sokak’ta mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Tansaş bina alanına yapılacak olan 6 katlı otopark 635 araç kapasiteli olacak. Alaybey Katlı Otoparkı’nda engelli vatandaşlar için 34 araç yeri ayrılacak. 
 
HATAY’A 440 ARAÇLIK YENİ OTOPARK
Alsancak ve civarının otopark ihtiyacının karşılanması için daha önce Alsancak Atatürk Spor Salonu önü yeraltı otoparkı,  Kültürpark Yeraltı Otoparkı ve Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı’nı hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın otopark ihtiyacı için de Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde “Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı”nı yaşama geçirmişti. Aynı bölgede projelendirilen ikinci katlı otopark ise Hatay 100 Sokak’a yapılacak. Proje çalışmaları tamamlanarak yapım ihalesi hazırlıkları sürdürülen otoparka, aralarında kot farkı bulunan 143 Sokak ile 141 Sokak'tan ayrı ayrı girişler yapılacak. Bölgedeki kot farkından dolayı otoparka aracını park eden vatandaşlar, asansörler aracılığıyla diğer sokağa çıkabilecek ya da inebilecek. Toplam 15 bin metrekare alanda oluşturulacak otopark 440 araç kapasiteli olacak.
 
KARABAĞLAR’A YERALTI OTOPARKI 
Karabağlar Selvili Mahallesi’nde toplam 8 bin 300 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek meydan düzenlemesi ve oluşturulacak yeraltı otoparkı, hem bölgenin çehresini değiştirecek hem de otopark ihtiyacını karşılayacak. Yeşil adalar, aktivite ve dinlenme alanları, kuru havuz, taşma havuzu, kiosk ve tören alanının yer alacağı yeni meydanın altında da 200 araç kapasiteli otoparkın yapılacak.
 
ALAYBEY’E İKİNCİ OTOPARK 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Alaybey 1683 Sokak’ta 250 araç kapasiteli ikinci bir otopark daha yapacak.  Bölgede bulunan bitki ve ağaçlar korunarak inşa edilecek otoparkın “tam otomatik” olarak projelendirilmesi için çalışmalar sürüyor.
 
YEŞİLYURT’A KÜLTÜR MERKEZİ VE YERALTI OTOPARKI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt’teki Emniyet binasının (eski İzsu) yanında bulunan alanda kültür merkezi, nikah salonu, kafeterya, seminer salonları, açık hava sineması ve zemin altı 2 katın otopark olarak kullanılacağı yeni bir proje için de çalışmalarını sürdürüyor. Projenin 2 bin 500 metrekarelik alanda ve 160 araç kapasiteli olarak yapılması öngörülüyor.
 
KASAPLAR MEYDANI VE YERALTI OTOPARKI
Öte yandan, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı inşaatında da çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projeyle 150 araçlık yeraltı otoparkının üst kısmı  gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları ile Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getiriliyor.
 
 

 
İzmir'de feci kaza: 1 ölü
 
Flaş! İzmir merkezli büyük ‘paralel’ operasyon
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EGELİ 3 Aralık 2015 Perşembe 21:09

O ÇUKURA EGS HOLDİNG VE 90000 EGS HOLDİNG ORTAĞI İNŞAATI YAPAR.İZMİRLİ KAZANIR. EGS HOLDİNG KURTULUR.15 SENEDİR ÇÖZÜM BEKLİYOR.EGS ORTAKLARI.DEĞERLİ BİR ARAZİ DEĞERİ DAHA ÇOK EDER. EGS VE 90000 EGS ORTAĞI MÜJDELİ HABER BEKİYOR.

Yorumu oyla      16      7  
3 Aralık 2015 Perşembe 18:20

Basmane çukuru en son "90 milyon dolara" tmsf tarafından satışa çıkarıldı ama alan olmadı. otopark yapılsın da nasıl?

Yorumu oyla      14      5  
kadir gökmen 3 Aralık 2015 Perşembe 15:58

Basmanede çukur var bence orayıda belediye otopark yapmalı Çİrkin görüntüden kurtulmuş oluruz.

Yorumu oyla      16      8  
Ado 3 Aralık 2015 Perşembe 15:12

Bucaya uçan yol ve şimdi çevre yolu giriş ve çıkışi için bi yol yapılıyor evet arkadaş haklı yatırım açısından Buca en geri kalmış bölge özellikle bornovaya göre bucanin çarpık yapilasma sorunu var ve battı çıktı yolları yok bu Buca trafiğini cekilmez bi hal aldırıyor tramvaydan önce bucanin Metrosu olmalıydı

Yorumu oyla      18      5  
Önce bilelim 3 Aralık 2015 Perşembe 15:08

13.24 Buca tramvay hattının projesi 2010 yılında Şirinyer - Tınaztepe diye yapıldı. Hattı vermeyenler belli. Hem hattı vermiyorsun hem de seçim öncesi tramvay yapıyoruz diye afiş asıyorsun. Şu an ise metro yapılacağı için büyük ihtimal iptal oldu. Metro şartnamesinde tramvaya ihtiyaç kalacak mı diye değerlendirilecek diye yazıyordu. Buca ulaşımı için devlet ve belediye çuvalla para gömdü. Uçan yol-devamı ve Konak Tüneli. Toplamda 4,5 km tünel ve bağlı yolları ile Buca'dan Konak ve otogar tarafına gitmek kolay olacak. Aynı şekilde Tınaztepe tarafında şu an otoban bağlantısı için yol genişletme çalışmaları devam ediyor.

Yorumu oyla      14      5  
TC misafir 3 Aralık 2015 Perşembe 14:16

13:24 yorumcusu arkadaşım, haberin sonuna anlaşılan o ki dikkat etmemişsin Kasaplar Meydanına otopark yapılacak, Buca metrosu için de zemin etüdü ihalesine yapıldı. Yani Buca'ya projeler yapılıyor ama geç kalındı dersen o zaman haklısın.

Yorumu oyla      19      6  
HAHAHAH 3 Aralık 2015 Perşembe 13:24

35 SENELİK BUCALI KASAPLAR MEYDANINI BİLİYORMU KARDEŞİM BENİM ÇOCUKLUĞUM ORDA GEÇTİ ÜST TARAFINDA YAYLACIKTA GEÇTİ FATİH DÜĞÜN SALONUNUN ORALARDA GEÇTİ KARDEŞ KİM ACABA BUCALI SEN BUCA BELEDİYESİNİN OLDUĞU YER KOYUN PAZARIYDI BİLİYORMUSUN SEN NE KONUŞUYORSUN KARDEŞİM AYIP AYIP BUCADA 3 TANE KAMPÜS VAR NÜFUS DESEN ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE 600 BİN KALKIP FANTAZİ YAPILIP KARŞIYAKAYA GÖZTEPEYE TRANVAY YAPILCAĞINA BUCANIN ULAŞIMI İÇİN BİRSEYLER YAPILABİLİR ANLIYORMUSUN KALKIP KONUŞUYORSUN ? AYIP BE

Yorumu oyla      13      17  
3 Aralık 2015 Perşembe 13:17

Göztepe üst geçidinin oralarda 2000 araçlık yer altı otoparkı yapılacak. Mithatpaşa biraz rahatlar.

Yorumu oyla      20      6  
3 Aralık 2015 Perşembe 13:07

35 senelik Buca' lı kasaplar meydanının nerede olduğunu bilmiyor mu ? 😀😁 bir de takım tutar gibi parti tutmayın yapılan yazın demiş. 😜😜

Yorumu oyla      17      7  
3 Aralık 2015 Perşembe 12:43

Kasaplar meydanı otoparkı Buca'ya yapılıyor. Okumadan yorum yapıp sonra lafı değiştirmeyelim.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 2 gözde bölgesinde plan karmaşası!
İzmir’de yargının aldığı Yeni Kent Merkezi Planı'nda recidence ve konut ...
Başkan Pekdaş Diyarbakır’da acıya ortak oldu
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yöneticileriyle birlikte ...
Seferihisar’da belediyeden dev satış: 2 turizm alanı…
İlçede yaşanan tartışmalı sürecin ardından belediyeye ait taşınmazlar ...
 
Dario Moreno mahallesinde danslarla anıldı
İzmir sevdalısı sanatçı Dario Moreno, ölümünün 47. yılında Konak Belediyesi’nce ...
'Balçova'nın Zeybeği' Türkiye şampiyonu!
Balçova Belediyesi EFEM Halk Oyunları Topluluğu, İstanbul’da düzenlenen ...
Başkan Pekdaş: Kentlerin ruhunu yakalamak gerek
“Marka kentler” sözü yerine kentlerin insanı öne koyan yaklaşımlarla tanımlanması ...
 
Çiğli Meclisi’nde ‘şirket’ tartışması: İşte o sorular!
Aralık ayı ilk oturumuna AK Parti Grubu’ndan gelen taleple başlayan tartışma ...
Kendi işlerinin patronu olacaklar!
İşsizlik sorununa çözüm üretmek ve kent ekonomisine doğrudan katkı sağlamak ...
Bornova’da ‘çok özel’ bir kafe: +1 Down
Down Sendromlu gençlerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva