HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ağustos 2024 Çarşamba - 17:45

Büyükşehir'deki memur krizinde mutlu son: Anlaşma tamam!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TÜM BEL– SEN İzmir Şubesi ile 6 bin 150 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sözleşme kapsamında 17 bin TL Sosyal Denge Tazminatı’nda uzlaşma sağlanırken çalışan anneler için özel sosyal hak sağlandı.

Büyükşehir deki memur krizinde mutlu son: Anlaşma tamam!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi’nde örgütlü memur ve sözleşmeli memurlar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü ve İZSU Genel Müdürlüğü’nde görevli 6 bin 150 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan sözleşmede, 4 ayı aşkın süredir devam eden müzakere sürecinin ardından mutabakata varıldı. Toplu İş Sözleşmesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın İzmir Sanat’taki makamında imzalandı. İmza törenine Başkan Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, TÜM BEL -SEN İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, TİS ve Hukuk Sekreteri Emine Dikme ve TÜM BEL-SEN temsilcileri katıldı.

TÜM YEREL-SEN'DEN TİS TEPKİSİ: YETKİLİ AMA ETKİSİZ SENDİKA

SÖZLEŞMEDE NELER VAR?
Taraflar 17 bin TL'lik sosyal denge tazminatında anlaştı. Ayrıca 21 aylık sözleşmede önceki toplu iş sözleşmesinde yer alan sosyal haklar (regl, babalık izni, sosyal tesislerden indirimli ve ücretsiz yararlanma, Arabalı vapurdan yararlanma, mobbing kurulu gibi birçok özlük, sosyal ve demokratik haklar) olduğu gibi korunacak.

Mevcut kazanılmış tüm sosyal haklarının devam edeceği sözleşmeye, 10 yaş altı çocuk sahibi annelerin çalışma saatleriyle ilgili düzenleme kararı alındı. Yeni sosyal hakla 10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanlar, mesaiye sabah bir saat geç gelip akşam 1 saat erken çıkabilecek.

Aynı zamanda, toplu iş sözleşmesinde olarak yer almamakla birlikte, Ocak ayında enflasyon zammı yansıtılacağı da sözlü olarak taahhüt ediliyor.  Ayrıca, görevden uzaklaştırılan memurların sözleşmenin imzalanacağı göreve döneceği belirtiliyor. 

İmzaların atılmasının ardından Tüm Bel Sen yetkililerinin talebi üzerine Başkan Tugay, Toplu İş Sözleşmesi sürecinde görevden uzaklaştırılan memur ve sözleşmeli memurların görevlerine geri dönüşleriyle ilgili imzalı olur  verdi. Uzaklaştırılan memurların görevlerine dönme süreçleri hızlandırıldı.

MECLİSTE AÇIKLAMA: UZLAŞIYA VARDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ
Meclis toplantısında imzalanan TİS ile ilgili bilgi veren Bakan Tugay "Memurlarımız ile TİS’i imzaladık. Bir uzlaşma ve anlaşma ile sonuçlandı. Ben bu süreçte yaşadığımız bazı olumsuzluklar nedeniyle herhangi bir özel bir kötü duygu içinde değilim. Bunlar demokratik süreçlerdir. İnsanlar hak talep eder. Onlara karşı biz de farklı şeyi savunabiliriz. Ancak burası aile ortamıdır. Bizler sizlerle birlikte kentimizi en iyi hizmet eder hale getirmek için mücadele ediyoruz. Bu sözlerimiz samimi bir sözdür. Bu süreçte uzlaşıya vardığımız için biz de mutluyuz. Önümüzdeki dönem tüm gayretimiz ile şehrimize hizmet etiği bir dönem olsun." dedi.

SENDİKADAN BİLGİLENDİRME MESAJI
Sözleşmenin imzalandığı büyükşehir emekçilerine atılan mesajla duyuruldu. 

Atılan mesaj şu şekilde:

Merhaba değerli arkadaşlar bugün şube meclisinde yaptığımız toplantı sonucu ve işyerlerinden gelen talepler doğrultusunda öncelikle açığa alınan arkadaşlarımızın 15 Ağustos 2024 Perşembe günü görevine başlatılması, 17.000 TL sosyal denge tazminatı, daha önceki toplu sözleşmelerde kazanmış olduğumuz sosyal haklarımıza ilaveten 10 yaş ve altında çocuğu bulunan çalışanların iş yerine sabah 1 saat geç gelmesi, akşam 1 saat erken çıkması ve koruma güvenlik memurlarının aldığı maktu mesai %100 olarak  ödenmesi eklenerek ve 1 Nisan 2024 ile 31 Aralık 2025 tarihine kadar geçerli olmak üzere imzalanması konusunda Yürütme kurulu karar alarak 14.08.2024 tarihinde toplu sözleşme imzalamıştır. Bu ay sosyal denge tazminatı 15.08.2024 Perşembe günü akşam 17.000 TL olarak hesaplarımıza geçecek, 1 Nisandan geçerli olmak üzere geriye dönük alacaklar önümüzdeki hafta içinde ödenecek. Tüm belediye emekçilerine hayırlı olmasını diliyoruz.

 
Başkan Tugay'dan yangınlar için çağrı: Bir asker olmanızı diliyorum!
 
Arkadaş cinayetinde 'yasak aşk' iddiası!
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
memurr 15 Ağustos 2024 Perşembe 22:54

Bu kulaklar ‘kandırıldık’ savunmasını duydu ama ‘siz kandırılmışsınız aslında ondan sandıkta bizim işimize gelen sonuç çıkmadı biz de zorla çıkarttırdık’ bi üst seviyesidir artık gerçekten pes, utanmadan bu açıklama yapılabiliyor. Zaten mevcut sendikaların düzenin parçası olduğunu, çalışanın hakkını gözetmekten çok uzak şahsi menfaat yuvalanmaları olduğunu biliyorduk maalesef ama bir kez daha ve kör göze parmak şeklinde kanıtlanmış oldu, memurun özgür iradesini gasp eden tümbelsen sendikası yönetiminin bu konu ile ilgili onurlu bir hareket yapma kaygısı varsa derhal derhal istifa etmelidir. Ayrıca takım tutar gibi bir fanatizmle sendikayı üstünü başına yırta yırta savunan, yapılan yanlışlara yanlış diyemeyen sendika fanatiklerine de yazık inşallah bari biraz çıkar çarkından fayda elde ediyorlardır emeklerine yazık yoksa kendilerini parçaladılar

Yorumu oyla      3      0  
memur 15 Ağustos 2024 Perşembe 11:09

Emekçiyi satıp müdürlük ve daire başkanı sözü almışlarıdır yine. Önceki dönemde olduğu gibi

Yorumu oyla      4      2  
afrikalı ali 15 Ağustos 2024 Perşembe 10:11

sendika başkanı sanki kazanılmış bir sözleşme mi imzaladı ki bu kadar mutlu gülüyor!! bu imzaladıgınız son sözleşme emin olun. gelsin istifalar. cevdet keleş nerede müdürlük sözü aldın?

Yorumu oyla      6      3  
15 Ağustos 2024 Perşembe 10:01

Tümbelsen'i asıl çıkmaza sokan S.D.adlı arkadaştır. Hayır derseniz eski sözleşme devam edecek 14 alacağız diye memuru manipule etmiştir.Hayır diyenler bordroları görünce anladı kandırıldığını ve bir çoğu evete döndü. Cevdet Başkan gerçekten çok çalıştı ve çok yıprandı. Ama eğer yetki Tüm yerel sen'e geçseydi yasal sınır çoktan imzalanmıştı Sarı sendika arıyorsanız Yerel sen'e tekrar bakın derim.

Yorumu oyla      10      5  
Hadibe 15 Ağustos 2024 Perşembe 09:41

Gözünüz doydu mu? Belediyenin söylediği rakama tamam deyip bunu zafer gibi gösteren sendika ağalarını sorgularsınız artık cengaver memurlar.

Yorumu oyla      2      4  
15 Ağustos 2024 Perşembe 09:37

Nasıl eğlendik ama kaç aydır gülüşü sanki

Yorumu oyla      3      0  
izmirli 15 Ağustos 2024 Perşembe 09:28

sendikası bile satmış, yazık bu memurlara

Yorumu oyla      8      3  
ibb memur 15 Ağustos 2024 Perşembe 09:27

kapı pencere kır 3 ay eylem yap güle oynaya imza at. nerenin müdürlüğü daire başkanlığı pazarlığını yaptınız yine. siz bilirsiniz koltuk pazarlığını memuru satan, anti demokrat,sandıktan çıkan kararı tanımayan akpden ne farkınız var. bunlar akpnin kızıl hali. sarı sendika tembelsen(tümbelsen)

Yorumu oyla      9      4  
15 Ağustos 2024 Perşembe 09:14

Geleneklerini bir kalemde yok eden sendika yönetimi. sandıktan hayır oyu çıkmasına rağmen sözleşmeyi imzaladınız. hükümetten çokca aşina olduğumuz bir demokrasi görseli izlettiniz bize... iktidara yakın sendikalara sarı sendika diyorsunuz ya sizde dün itibariyle renk değiştirmeye başladınız. lütfen gereğini yapın.

Yorumu oyla      9      2  
AK GANDALF 15 Ağustos 2024 Perşembe 09:03

sevgili kardeşim muhterem ne güzel demişsin arka kapıda kahkahalar uçuyor diye olay belli yetkili sendikadan şimdi yeni müdürler şefler vs vs vs hepsi yakın zamanda gün yüzüne çıkar

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan yangınlar için çağrı: Bir asker olmanızı diliyorum!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarına hızla müdahale edilmesini ...
Meclis kararını verdi... Bozkurt heykeline veto!
İzmir'de tartışmalara neden olan Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan ...
İZDOĞA’da müdürlük yapmıştı… Rozetini Erdoğan taktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İZDOĞA’DA  4 yıl genel ...
 
Çiğli’de mutlu son!
Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarmalar sonrası başlayan işçi eylemleri ...
Urla'da bağbozumu zamanı
Dünyanın önemli gastronomi duraklarından Urla’nın 2 bin 600 yıllık Geleneksel ...
Seferihisar’ın bankları öğrencilerden
Seferihisar Belediyesinin park ve sosyal alanlarda kullanılacak yeni banklarının ...
 
Sanathane’den bir sembol isim geçti
Konak Belediyesi’nin kültür sanat mekanlarından Sanathane, Dikili’nin ...
7 ayda 10 bin 623 kişi faydalandı... Bayraklı'da ücretsiz sağlık hizmeti!
Bayraklı Belediyesi, sağlık alanındaki projeleri ve ücretsiz poliklinikleriyle ...
Karşıyaka'da hedef bilinçli nesiller!
Karşıyaka Belediyesi, LÖSEV çocuklarını 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva