HABERLER>GÜNCEL
16 Aralık 2011 Cuma - 14:38

Büyükşehir’de operasyon ayarı: Telsiz İn, telefon out!

Polis baskını ve operasyonlar nedeniyle olağanüstü süreçten geçen Büyükşehir’de bürokratlar yanlış anlaşılmalara neden olmamak için kendi aralarında bile telefon kullanmayı bıraktı. Operasyon sonrası Belediye’nin müteahhit şirketi İZBETON’da ihalesiz iş dönemi de sona erdi.

Büyükşehir’de operasyon ayarı: Telsiz İn, telefon out!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Özel Yetkili Savcıların talimatıyla düzenlenen polis operasyonu nedeniyle ardı ardına tutuklamaların yaşandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde zor günler yaşanırken bürokratlar yeni operasyonlara mahal vermemek için çeşitli önlemlere başvuruyor. Altı ay içinde iki kez operasyona maruz kalan ve her iki operasyonda da çoğunluğu bürokrat 100’ün kişinin gözaltına alındığı sürecin önünü kesmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ilk olarak kendi aralarında telefonla konuşmama kararı aldı. Ve Büyükşehir Belediyesi’nin doğal afetler için kurduğu telsiz sistemini kullanmaya başlayan bürokratların tek gerekçesi yanlış anlaşılma…
 
TEKNİK TERİMLER BİLE ŞÜPHELİ KELİME OLARAK KAYDEDİLİYOR
Yaklaşık 300 kişiyi bulan kişiyi dinlemeye hatta izlemeye alan özel yetkili savcılığın Mayıs ayındaki ilk operasyonda pek çok teknik terimi yanlış anlayarak soru olarak yöneltmesinden sonra harekete geçen belediyenin üst düzey bürokratları, kendi aralarında daha çok depreme karşı kurulan telsiz sistemini kullanıyor. Belediyenin şube müdüründen, şefe kadar pek çok bürokratına dağıtılan telsizler, başta İZSU olmak üzere pek çok belediye şirketi yetkililerince de aktif olarak kullanılıyor. Mayıs’taki operasyonun dinleme tutanaklarında “Binlikleri hazırladınız mı, beş binlikler tamam mı’ gibi imar planlarını işaret eden teknik terimlerin bile emniyet birimlerince yanlış anlaşıldığını, şüpheli kelimeler olarak kaydedildiğini gören bürokratlar, deprem anında iletişim hatlarının kesilmesi halinde kullanılması planlanan telsizler, operasyonun ikinci dalgasından sonra bürokratlar arasında en popüler iletişim aracı oldu. Bürokratların, dahili hattan bile konuşmaya çekindiği kaydediliyor.
 
SİSTEMİN SORUMLUSU CEZAEVİNDE
Konak İlçesi Toros Semti’nde Kurulu olan Bilgi Teknolojileri Merkezi’nden yönetilen 'Sayısal Trunk Telsiz Sistemi'nin 11 farklı yerde istasyonu bulunuyor. Büyükşehir sınırları içinde bulunan tüm ilçelerle haberleşme olanağı sağlayan sistem mevcut iletişim kanalları ve telefon sisteminden bağımsız olarak haberleşme imkanı sağlıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nde tercih edilen sistemin bağlı olduğu Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı’nın düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
 
KRİTİK İMZALARI BANA GETİRİN GENELGESİ
Çok zorunlu olmadıkça cep telefonlarını kullanmamayı tercih eden bürokratların, rutin imzaları bile atmakta zorlanması nedeniyle Başkan Kocaoğlu’nun ‘Kritik imzaları bana gönderin’ dediği biliniyor. Başkan Kocaoğlu’nun ‘Hangi imzadan korkuyorsanız bana getirin’ anlamını taşıyan genelgeyi hem bürokratlara hem de şirketlere gönderdiği belirtiliyor.

İZSU’DA OPERASYON DERİNLEŞİYOR
Savcılığın ifadelerini aldığı İZSU bürokratlarının savunmaları savcılığa gönderilirken ilginç gelişmelerin da yaşandığı öğrenildi. Özellikle arıtma tesisleri ihaleleri ve mal alımlarında yoğunlaşan sorgulamalarda görevden alınan bazı şube müdürleri ve üst düzey personelin halen görevde bulunan bürokratları ve amirlerini suçladığı ifade edildi. Başkan Kocaoğlu’nun göreve geldiği günden bu yana değişiklik yaptığı kadrolar arasında bulunan bu isimlerin ifadelerinde talimatları amirlerinden aldığını söylediği, çalışırken üstleri tarafından yönlendirildiklerini vurguladıkları dile getirildi. Bunun üzerine gözler İZSU’ya çevrilirken araştırmanın derinleşebileceği de öne sürülüyor.
 
İÇ DENETİM BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere şirketlere düzenlenen operasyon nedeniyle işler tıkanma noktasına gelirken henüz dosyaların istenmediği, polis yüzü görmeyen şirketler de önlemlerini almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile Teştif Kurulu Daire Başkanlığı’na bağlı çalışan müfettişler belediye birimleri arasında evrak ve resmi yazışma düzenlemesi yapmaya başladı. Kocaoğlu’nun isteği üzerine belediyede iç denetim mekanizması çalıştırıldı. Belediye müfettişleri olası bir evrak eksikliği ve belge yanlışlığını önceden önlemek için çalışma başlattı. Tüm birimlerde resmi işlemler hukuki incelemeden ve müfettiş gözleminden geçiriliyor.
 
İZBETON’DA İHALE DÖNEMİ
Büyükşehir Belediyesi’nde önlemler ardı ardına gelirken belediyenin amiral şirketlerinden biri olan İZBETON da önemli bir karara imza attı. Büyükşehir’den her yıl ihale ile yol, asfalt bakım onarım ve altyapı işlerini alan yıllık bütçesi 1 milyon TL’ye yaklaşan şirkette yeni model geliştirildi. Kanunlara göre belediyeden aldığı ihaleyi istediği kişiye ve taşeron şirkete havale edebilme yetkisi bulunan şirket bundan sonra ihale yapacak. İZBETON, başta yol ve asfalt çalışmaları olmak üzere parke, kaldırım, meydan ve cadde düzenlemeleri işi için ihaleye çıkacak. Şirket, bu karar ile olası bir soruşturma ve incelemenin önüne geçmeyi hedeflerken işlevsel yapısını kaybetmek istemiyor. Şirketin aldığı bu karar ile birlikte yapılan ihaleye herkes girip iş alabilecek.
 
GÜL ŞENER’İN YERİNE DUMAN
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Demiryolları’nın ortaklaşa kurduğu Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı’nı işleten şirket İZBAN A.Ş’de de görev değişikliğine gidildi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yapan aynı zamanda ESHOT eski Genel Müdürü Büyükşehir İzulaş ve İzdeniz Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Gül Şener’in tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından yerine TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman görevlendirildi. Her yıl Büyükşehir ile TCDD arasında gidip gelen yönetim kurulu başkanlığı görevi operasyon nedeniyle erkene çekildi. Şirketin 2012 yılında en tepesindeki isim Duman olacak. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 17 Aralık 2011 Cumartesi 11:47

Dinleyenlerin konuyla ilgili teknik terimleri bile bilmiyorlar yanlış anlıyorlar bundan dolayı telefon kullanmıyalım diye izahat var adam hala demekki korkacak bişeyiniz var diyor.Biz de hala bunlar nasıl % 50 oy alıyor diyoruz.

Yorumu oyla      12      6  
candan 17 Aralık 2011 Cumartesi 00:19

saçlarını kestiren gençleri örgüt üyesi kabul eden hukuk, bağcıyı dövmek için başka çözümler üretir merak etmeyin.

Yorumu oyla      12      6  
yalnış anlama 16 Aralık 2011 Cuma 22:28

Korkulacak birşey yoksa neden telefonla konuşmuyorsunuz ki.Demek ki......

Yorumu oyla      13      11  
BÜYÜK BAŞKAN 16 Aralık 2011 Cuma 17:36

BAKALIM NE OLACAK İZMİR AZİZDİR AZİZ KALACAK

Yorumu oyla      23      11  
KLOM 16 Aralık 2011 Cuma 16:51

dinleyenlerde teknik olsa böyle komik yanlış anlamalar olmazdı.

Yorumu oyla      27      9  
ali 16 Aralık 2011 Cuma 16:38

madem korkacak bir şeyiniz yok,neden telefon kullanmıyorsunuz? bu bile,operasyonun sağlam deliller üzerine yapıldığının göstergesidir.

Yorumu oyla      22      36  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiddete uğrayan kadına 24 saat yardım
İzmir Barosu, şiddete uğrayan kadınlara gönüllü avukatların desteğini ...
İzmir'e iki saatte tam 15 kilo yağış düştü
Kent merkezinde metrekareye son iki saatte 15 kilogram yağış düştü. Bazı ...
Telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı
Konak’ta kendini polis olarak tanıttığı kadından hesabına para yatırmasını ...
 
Uğur Dündar Operasyonu değerlendirdi
Tv 8 ekranlarında Gökmen Karadağ'ın sunduğu Haber Aktif programına telefonla ...
Bu köprü Hacı Yusuf'un tarla parasıyla yapıldı
Ödemiş İlçesi'ne bağlı Seyrekli Köyü'nde Rahmanlar Çayı'na yapılan köprü ...
Facebook'ta haber paylaşan memura ceza
Facebook'ta hükümet aleyhine haber ve karikatür paylaşan memura ceza verildi. ...
 
İzmir'deki barajlarda son durum ne?
Son haftlaradaki yağmurlara rağmenİzmir ve çevresindeki içme, sulama barajlarındaki ...
Alsancak'tan denize atlayarak intihar etti
27 yaşındaki Murat Yavuz, girdiği bunalım sonucu Alsancak’tan denize atlayarak yaşamına son verdi.
Acı çekmesin diye annesini boğarak öldürdü
İstanbul Bahçelievler’de 36 yaşındaki Halit Koç, hastalığından dolayı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva