HABERLER>GÜNCEL
3 Şubat 2012 Cuma - 17:01

Büyükanıt'ın kızının yatak odası fotoğrafları ABD elçiğinde

WikiLeaks’te, Türkiye ile ilgili vahim bir belgenin ortaya çıktığı iddia edildi. İddiaya göre ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde, 21 Kasım 2008’de yapılan brifingte, Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın kızının özel hayatına ilişkin fotoğraflar sunuldu.

Büyükanıt ın kızının yatak odası fotoğrafları ABD elçiğinde

ABD Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı Daniel O’Grady imzasıyla gönderilen kriptoda, Türk polisinin Büyükelçilik’te Ergenekon operasyonları konusunda birifing verdiği ifade ediliyor. Polisin elindeki belgelerle ilgili bilgi verilen kriptoda, şöyle deniliyor: “Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın kızının cinsel aktiviteleri hakkında fotoğraflar ve belgeler bulundu.”
 
O TARİHTE GENELKURMAY BAŞKANI
Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre kriptoda Türk polisi, Büyükanıt’ın kızıyla ilgili fotoğrafları, 26 Haziran 2007’de Eskişehir’de yapılan Ergenekon operasyonunda ele geçirdiğini öne sürüyor. Bu bilgiden, Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, özel hayatını ilgilendiren bilgiler depolandığı anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanlığı görevini, 30 Ağustos 2008’de Orgeneral İlker Başbuğ devralıyor.
 
GÖRSEL SUNUM YAPILIYOR
Polisin Amerikalılara yaptığı sunumda görsel malzeme de kullanılıyor. Kriptodaki bilgiye göre ilk kez ABD'lilere böyle geniş kapsamlı bir sunum yapılıyor. Bu ifadelerden, Büyükanıt'ın kızıyla ilgili görsel malzemelerin, sunum esnasında ABD'lilere gösterildiği şüphesi de ortaya çıkıyor.
 
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde 23 KAsım 2008'de Washington'a gönderilen "gizli" ibareli belgede şu ifadeler yer alıyor: Hukuk müşaviri kanalıyla doğrudan yaptığımız resmi başvuru üzerine Türk polisi, 21 Kasım'sa Büyükelçilik'e AKP hükümetine karşı bir darbe planladığı iddia edilen Ergenekon adlı gizli bir grup hakkında kapsamlı bir brifing verdi. Brifing genel fikir edinmeyi sağlayacak yoğun bilgi dolu sunuma sahipti. Türk polisi Ergenekon soruşturmaları hakkında kapsamlı; görsel malzeme desteği ile tamamlanmış bir brifing verdi. Brifing verenler daha önce hiçbir ülkeye bu kadar ayrıntılı bir sunum yapılmadığının altını çizdiler.
 
ERGENEKON BASKINI UYDURMASI
Polis, Büyükanıt'ın kızına ait görüntüleri, 2007 yılına ait bir Ergenekon operasyonbunda ele geçirdiğini öne sürmüştü. Kriptoda bu bilgi, şu şekilde yer alıyor: Brifing verenler, Ergenekon soruşturmaları başladığında hiçkimsenin bu kadar hızlı ilerleme sağlanacağını tahmin edemediğini belirttiler. Her şey İstanbul'da bir evde 2007 yılında el bombaları ihbarıyla başladı. Bazı el bombalarında parmak izleri vardı. Bütün el bombaları aynı seridendi. Polis, Eskişehir'de bir evde büyük bir silah deposu ortaya çıkardı. Bu deponun büyüklüğü ve çeşitliliği bunun, büyük bir olduğunu açıkladı. Bütün malzeme askeri menşeliydi. Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın kızının cinsel aktiviteleri hakkınjda fotoğraflar ve belgeler bulundu.
 
KRİPTODA ADI GEÇEN BASKIN

Emekli Orgeneral Yaşa Büyükanıt'ın kızına ait görüntülerin bulunduğu iddia edilen baskın, 26 HAziran 2007'de yapılıyor. Süreç şöyle işliyor: Ergenekon operasyonları, 12 Haziran 2007'de İstanbul Ümraniye'deki gecekonduda el bombası bulunduğu iddiasıyla başladı. Ardından emekli Binbaşı Fikret Emek'in annesine ait Eskişehir'deki evde 26 Haziran 2007'de yapılan aramada 11 kilo plastik patlayıcı ve suikast tüfeği 'Kanas' ele geçirildiği öne sürüldü. 15 Temmuz'da Ergün Poyraz gözaltına alındı. Bu gözaltının ardından Ergenekon operasyonları dalga dalga eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a kadar uzandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Korkmaz 3 Şubat 2012 Cuma 18:24

Bu nasıl bir ergenekon örgütüymüş ki, hâlâ bu örgütün varlığı yargıçlar tarafından ispat edilip deklâre edilmedi.Bu nasıl bir örgütmüş ki yaş ortalaması 50 ve üstü...Bu nasıl bir örgütmüş ki bir tane tüfek, tabanca yok.Dünya nın neresinde tabanca tüfek,elbombası ile darbe olmuş? kala kala iş birde ters tiyolara mı kaldı.Ayıptır günahtır.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sevgi’ köpeği öldüreni bulana 5 bin lira ödül
İzmir'de tecavüz edilip işkence yapıldıktan sonra yaralı olarak bulunan, ...
Asıl failler Almanya'da yargılanabilir
Frankfurt 29. Ceza Mahkeme Hakimi Klaus Wienz, “Frankfurt Mahkeme Başkanlığı ...
Ölülerin üzerinden aboneliğe dava
İzmir'de ölmüş ya da aboneliğini iptal ettirmiş kişiler üzerinden kaçak ...
 
19 yıl sonra gelen 'Eşref Bitlis' itirafı
Eşref Bitlis'in şüpheli ölümüyle ilgili ifade veren Doğan Güreş'ten soruşturmanın ...
HSYK'dan Deniz Feneri açıklaması!
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, (HSYK) "Deniz feneri eski savcıları ...
Babası tarafından 5 bin liraya satılan kız konuştu!
Antalya’da 6 yıl önce babası Osman Y. tarafından 54 yaşındaki Yusuf A.’ya ...
 
‘‘Din öğretmeni olmak istemediler’’
Bazı branşlarda başvuru yetersiz olduğu için, 17 bin kadroya, 15 bin 934 ...
Pargalı İbrahim'in camisi Türkler'i bekliyor
Rodos Adası'nın Osmanlılar tarafından fethinin ardından, Pargalı İbrahim ...
İngiltere- İzmir kaçakçılık hattı çökertildi
İzmir'de polisin düzenlediği operasyonda, İngiltere'den bir TIR'a yükledikleri ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva