HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Nisan 2011 Salı - 11:25

Buca’nın deprem riski haritası çıkarılacak

Deprem ve felaketlerde izlenecek yol konusunda AKUT ile Buca Belediyesi ortak çalışacak. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki Mayıs ayı sonunda Bucalılar ile buluşacak.

Buca’nın deprem riski haritası çıkarılacak

İZMİR - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile Buca Belediyesi ilçedeki deprem ve diğer felaketlerde izlenmesi gereken yol konusunda eğitim çalışmaları yapacak. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, geçmişte İzmir’deki okulların depreme dayanaklılığı konusunda büyük mücadeleler veren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın konu hakkındaki duyarlılığını bildiklerini belirtirken, ilçedeki eğitimlerde de ortaklaşa çalışacaklarını söyledi.

AKUT İzmir Ekip Lideri Ömer karaca ile birlikte Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı ziyaret eden Nasuh Mahruki, halkın deprem ve diğer felaketlere karşı eğitiminin önemine değindi. Deprem riski de dikkate alınarak kentsel yenilemenin önemine değinen Mahruki, “Bu çalışmalar bir kent bütçesini zorlayan sanırlarda olabiliyor. Dolayısıyla yerel yönetimler bu konularda ekonomik olarak zorlanabiliyor. Devletin genel bütçesinden de destek alarak deprem riski olan kent parçalarının yenilenmesi kaçınılmaz” dedi.
 
BUCA’DAKİ RİSK NEDİR?
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İl Genel Meclisi üyeliği döneminde İzmir’deki depreme dayanamayacak düzeydeki okullarla ilgili yonun çalışmalar yaptığını belirtirken, kentteki kaçak yapılaşmaların da büyük sıkıntı yarattığını belirtti.
 
Buca’daki deprem riski haritasının çıkarılması konusunda çalışma yapılacağını da belirten Başkan Ercan Tatı, bu çalışmanın sonunda halkın felaket anında kullanabileceği yeni binalar planlanacağını iade etti.
 
AKUT ile birlikte olası felaket öncesi ve sonrasında halkın yapması gerekenleri içeren bazı kitapçıkları da dağıtacaklarını ifade eden Başkan Tatı, “Deprem İzmir’in önemli bir gerçeği. Bunu bilerek adımlarımızı atmak zorundayız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erbil1955 27 Nisan 2011 Çarşamba 09:46

sayın Tatı akut başkanı sayın "nasuh beyi" Buca'mıza getirmekle çok iyi bir iş yapmıştır fakat önemle yapılacak birinci iş belediyenin "deprem odası" " İMAR BÖLÜMÜ" OLUP ORAYA EL ATILMASI LAZIM çünkü tüm kaçak yapılaşma-çürük binalar- fazla eklentiler- arsa tecavüzleri- isteğe göre imar durumları-projede otopark iptalleri müteahhitlerin isteğine göre düzenleme daha sonra yılbaşlarında bayramlarda memurların kıbrıs otellerinde eğlenme "nasuh" bey tam yerine gelmiş ama ilk başlayacağı yer "İMAR"bölümü. saygılarımla

Yorumu oyla      12      7  
emresultan 26 Nisan 2011 Salı 14:17

sayın demokrat arkadaşımız.egenin sesine yaptığın yorum yayınlanmış.alalım Cumhuriyet altınını. şu da bir gerçekki.yazdığınız herşey doğru. önce yaptırırlar.sonra da yıkmak için yılarca beklerler.niye baştan imar durumu yapılmaz.

Yorumu oyla      13      7  
DEMOKRAT 26 Nisan 2011 Salı 14:10

Bucada bütün dar sokaklarda inşaatlar bütün hızıyla sürmektedir.Binaların zorunlu OTOPARK ları olması gerekirken,her nedense Belediyeler Otopark parası alarak binanın otopark yapma zorunluluğunu kaldırmaktadır.Gelin görün bütün sokaklar Arabalardan geçilmiyor.Çocuklar sokaklara çıkamamaktadır.Neyin deprem önlemini alıyorsunuz,komik olmuyormu.Not:Bu haberin aynısını egenin sesine yaptım,hiçbir art niyetim olmadan yazdım yine yayımlamadılar.Egenin sesinde Buca Belediyesini eleştiren bir yazı yazıpta yayımlatana söz cumhuriyet altını vereceğim.Kesinlikle Buca Belediyesini eleştirecek bir yazıyı yayımlamıyorlar,duyrulur.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den spora tam destek
Her yıl açtığı spor okulları sayesinde binlerce çocuk ve gence spor yaptıran ...
Kadın hastalıkları konusunda bilgilendiler
Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ‘Sağlıkta Buluşma Günleri’ kapsamında ...
Prof. Dr. Sındır'dan doktorlara eğitim
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Behçet Uz Çocuk ...
 
Ev hanımlarından göz nuru sergi
Bornova Kültür Merkezi’ndeki kurslara katılan bayanların sergilediği yağlı ...
Kursiyerler hünerlerini konuşturdu
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet ...
Kocaoğlu: Büyükşehir terasları yıkmayacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seyir teraslarını kesinlikle ...
 
Küçük Başkan’ın babası işe başladı
23 Nisan’da bir günlük Bayraklı Belediye Başkanı olan Eren Ayan’ın isteğini, ...
Buz sporları soğutucularına ses duvarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevreden gürültü şikayeti alan soğutucuları ...
Karşıyaka'da ayrılık gözyaşları
Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva