HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mart 2010 Cuma - 00:00

Buca Meclisi’’nde 2.Gün: Kredi kavgası!

Önceki günkü ilk toplantıda ruhsat krizi yaşanan meclisin Mart Ayı 2. olağan toplantısında 3 Milyon TL kredi çekme talebi CHP'li üyeleri karşı karşıya getirdi. ’

Buca Meclisi’’nde 2.Gün: Kredi kavgası!



Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı biraz olsun iyileştirmak adına Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 3 Milyon TL'lik kredi önergesine CHP'li meclis üyelerinden tepki geldi.
 
3Milyon TL'lik kredi önergesine karşı gelen  Osman Ergündoğar ve Adnan Öztekin, Buca Belediyesinin bünyesine ait olan Buca-Mar'ın 1 milyon 530 bin TL'lik borcunu yılsonuna kadar yapılacak olan ödeme planı ile rahatlıkla ödenebileceğini gerekçe göstererek, krediye gerek olmadığı yönünde şerh koydu.
 

 
İşçilerin borçları sıfırlanacak
Komisyon Başkanı Murat Işık, Belediyenin ödemesi gereken acil borçlarnıı ödemek ve işçilerin hak edişlerini sıfırlamak için bu krediye ihtiyaç duyduklarını söyleyen Komisyon Başkanı Murat Işık, "Buca- Mar şirketine yapılan 2 Milyon TL'lik sermaye artırımı ile ilgili 1 milyon 530 bin TL ödeme yapmamız gerekiyor. Ayrıca işçilerin uzun zamandır ödenmeyen borçlarının sıfırlanması için de kredi çekmeyi uygun gördük" diye konuştu.
 

 
Komisyon üyesi CHP'li Adnan Öztekin, Buca-Mar Şirketi'ne olan borcun yılsonuna kadar oluşturulacak ödeme planları ile rahatlıkla ödenebileceğini söyleyerek, Işık'ın sözlerine cevap verdi. Öztekin, "Belediye imkanları ile çok rahat ödenebilecek olan borç için kredi çekmek bana pek doğru gelmedi. Kredi çekmek bize ek bir mali külfet getirecek. Bir ekonomist olarak bunları rahatlıkla söyleyebiliyorum. İlçedeki dul ve yetimin hakkını yemek istemiyorum. Hiçbir belediye şirketi, kredi çekerek borçlarından kurtulamaz. Bu nedenle karara şerh koydum" dedi.
 

 
Tatı: Birçok belediye şirketi iflas noktasında
Kredi çekme talebi ile ilgili açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise tüm belediye şirketlerinde ekonomik bir sıkıntı olduğunu bunu karşılamak için de çeşitli yöntemlere başvurulduğunu söyledi.

Tatı "Birçok belediye şirketi iflas etme noktasında. Sahibi olduğumuz şirketi daha ileriye taşımak için uğraşıyoruz. Geçen Mart ayında da işçi alacakları ile ilgili benzer bir sorun yaşanmış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaklaşık 1 Milyon TL para aktarımı yapmıştı. Bu dönem böyle bir şey olmadığı için kredi yoluna başvurduk" ifadelerini kullandı. Kredi talebi 8 CHP'li meclis üyesinin ret oyuna karşılık, AKP'liler de dahil 29 oyla oyçokluğu ile kabul edildi.
 
Ruhsat çıktı, tartışma devam ediyor
Mecliste ayrıca önceki gün alınan, ruhsatı olmayan işyerleri için bir yıllığına geçici süre belgesi verilmesi kararı yeniden tartışma yarattı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda belirlenen "süre belgesi ücret tarifeleri" AKP'li meclis üyelerinin tepkisi çekti. AKP Meclis Üyesi Necati Bahçeci "Bir gün önce esnafımız mağdur olmasın diye süre belgesi verilmesi kararı aldınız. Bir gün sonra ise aynı esnaftan belge ücreti talep ediyorsunuz. Ortada bir çelişki var. Gönül isterdi ki bu belgeler esnafımıza ücretsiz verilsin" diye konuştu. Başkan Tatı da esnaf temsilcileri ile konuştuklarını, belirlenen fiyatların makul seviyede olduğunu söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfez didik didik arandı!
Büyükşehir Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi’’nin birlikte yürüttüğü ...
İl Genel Meclisi’’nin siyasi kapris lüksü yük!
İzmir İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyesi Devrim Çukur, AK ...
Esnaf Tatı’’ya teşekkür etti
Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ruhsat alamayan işyerlerine geçici süre ...
 
İzmir-Havana dostluk köprüsü
Küba’’nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Türkiye’’de başkent ...
Tartan’’ın minik konuklarından liste
Güzelyalı İlköğretim Okulu öğrencileri, Konak Belediye Başkanı Hakan ...
Buca Meclisi’’nde bu kez de süre belgesi tartışması
Mart Ayı olağan toplantısında alan ruhsatları olmadığı halde ...
 
Karşıyaka Tüneli’’ne Şirinyer modeli
Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes Projesi kapsamında yapılan Karşıyaka ...
İl Genel Meclisi'nde küfür polemiği bitmiyor!
İzmir İl Genel Meclisi toplantısında, AK Partili meclis üyeleri, önceki ...
Selçuk, Avrupa ve Akdeniz belediyeleri ile el ele
İspanya’’nın Barselona kentinde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva