HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mart 2010 Çarşamba - 00:00

İl Genel Meclisi'nde küfür polemiği bitmiyor!

İzmir İl Genel Meclisi toplantısında, AK Partili meclis üyeleri, önceki gün yapılan oturum sırasında küfür ettiği ileri sürülen CHP'li üyenin özür dilememesi üzerine dün olduğu gibi bugün düzenlenen oturumu da terk etti.’

İl Genel Meclisi'nde küfür polemiği bitmiyor!

İzmir İl Genel Meclisi toplantısında, AK Partili meclis üyeleri, önceki gün yapılan oturum sırasında küfür ettiği ileri sürülen CHP'li üyenin özür dilememesi üzerine dün olduğu gibi bugün düzenlenen oturumu da terk etti.’
   
İZMİR - AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının meclisi çalıştırmamak ve toplantıları terk etmek olmadığını, ancak meclis çatısı altında söylenen bir sözün kınanması gerektiğini söyledi.
    
Bugün de özür bekleyeceklerini, özür dilenmemesi durumunda da toplantıyı terk edeceklerini belirten Kalyoncu, ''Meclis çatısı altında sarf edilen kelimenin kınanmaması durumunda meclis çalışmalarına katılmayacağız. Bu olay AK Parti meselesi değil, meclis çatısı altında bu tür olayların olmamasına yönelik hassasiyetimizi ortaya koyuyoruz. Meclisin manevi şahsiyetini korumaya yönelik bir çalışma içerisindeyiz'' dedi.
    
CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan ise AK Parti grubunun meclisi tehdit ettiğini, meclis çalışmalarına katılmamasının hoş olmadığını söyledi.
    
İl Özel İdareleri Yasası'nda meclis üyelerinin yükümlülükleri, işlevleri ve görevlerinin belirtildiğini ifade eden Aslan, ''Meclis toplantılarına katılmamak doğru değildir. AK Parti grubu bunu alışkanlık haline getirmek istiyorsa takdir kendilerine ait. Bu konunun kamuoyunda nasıl karşılanacağının takdirini de kendilerine bırakıyorum'' şeklinde konuştu.
    
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci da yasanın kendine verdiği yetki çerçevesinde herkese eşit davranmaya gayret ettiğini kaydetti.
    
Kanunların kendisine tanıdığı yetki çerçevesinde meclisi yönettiğini belirten Değirmenci, şöyle konuştu:
''Meclis açık olduğu zaman yapılanlara anında müdahale ederim. Bunun dışında yapılan sözler, kişileri bağlar. Ben Meclis Başkanı olarak meclisi tatil ettikten sonra yapılan hareketler, kişinin kendisini bağlar. Ben meclisi tatil edip ayrıldıktan sonra yaşanan bir olay, meclisin tümünü kapsamıyor. Kanun, bu konuda bir yükümlülük vermiyor. Ben toplantıyı bitirdikten sonra iki kişi kavga ederse ben nasıl sorumlu olayım? Sonuçta olay meclisin resmi toplantısı dışında olmuş bir olaydır, kişileri bağlıyor, kişiler kendi takdir haklarını kullansınlar ona göre hareket etsinler.''
    
Ak Partili üyelerin salonu terk etmesinin ardından yeniden söz alan Mahmut Esat Aslan, ''Katılmamak görevi ihmaldir. Yasanın ihlalidir. Meclise karşı bir tavırdır. Basına çıkmak için başka yollar da vardır. Ak Partili arkadaşlar başka yolları seçerlerse iyi olur. Bu olay bir tür yalama oldu. Bu tür eylemlerin kamuoyunda nasıl karşılanacağını takdirlerine bırakıyorum. Bu tür eylemler bir şey kazandırmaz'' dedi.
    
''KÜFÜR ETMEDİM''
Ak Partili meclis üyelerinin iki gündür salonu terk etmesine neden olan sözleri sarf ettiği iddia edilen CHP'li Mehmet Maltepe ise gazetecilere yaptığı açıklamada, altı yıldan bu yana meclis üyesi olduğunu, hiçbir zaman şov yapma amacı taşımadığını savundu.
    
Mecliste yaptığı çalışmalarla anılmak istendiğin belirten Maltepe, ''Hiçbir zaman hakaret etmedim. Böyle bir kelimeyi AK Parti grubuna söylemedim, söylemem de. Hüseyin Çavuş ile dışarıda aramızda bir tartışma geçmiştir. Olay bundan ibarettir. Kendisinin bana nahoş kelimeler kullanmıştır ama ben bunu gündeme taşımadım'' diye konuştu.
    
''HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATIYORUZ''
AK Partili meclisi üyeleri salondan çıktıktan sonra grup odasında toplantı gerçekleştirdi.
    
Nazmi Kalyoncu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada hukuki süreç başlatacaklarını, yarından itibaren meclis çalışmalarına katılacaklarını söyledi.
 
CHP'li üye Mehmet Maltepe ile dün yaptığı özel görüşmede küfür ettiğini kabullendiğini belirten Kalyoncu, şunları kaydetti:
''Ak Partili meclis üyesi arkadaşımızın yanlış anlaşılan ifadelerini, en gergin anda bile geri almasını sağladık, ama CHP grubu bunu başaramadı. Meclis çatısı altında bunların olmamasını amaçlıyoruz. Bundan sonraki süreci hukuki zeminde sürdüreceğiz. Grup olarak meclis çalışmalarını küfürsüz ve kavgasız devam ettireceğiz. Elimizde doneler var, şahitlerimiz var, küfür edildiğini bilenler var, bunu kayıtlarda çıkarmaya çalışacağız. 1 liralık sembolik manevi tazminat davası açmayı düşünüyoruz. Önemli olan, meclis çatısı altında huzuru temin etmektir. Hedefimiz Mehmet Maltepe'nin şahsı değildir. Biz CHP'ye böyle yanlış ifadelerle anılmama şansı verdik, o şansı kullanamadı.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk, Avrupa ve Akdeniz belediyeleri ile el ele
İspanya’’nın Barselona kentinde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ...
Bornova eğlencesine de saat sınırı
Karşıyaka’’dan sonra, Bornova’’daki eğlence yerlerinde de kapanış ...
Kocaoğlu ve Durak zirve yaptı!
AKAM ülke çapında yaptığı ’‘siyasi performans ölçme araştırmasında’’ iki ...
 
İzmir’’in yeni cezaevi gelecek yıla hazır
Cumhuriyet Başsavcısı Özler, Aliağa’’da yapımı sürdürülen cezaevinin bitiş ...
Karşıyaka Belediyesi’’nden ’‘kaçak’’ uyarısı
Karşıyaka Belediyesi, kaçak inşaatlarla ilgili cezaların arttığını belirterek ...
Bornova Belediyesi’’nden yaşlılara koruma
Bornova Belediyesi ilçedeki tüm muhtarlara Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi'nde ...
 
Başkan Tatı’’ya fırıncılardan ziyaret
Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Genel Başkanı Birol Yılmaz, ...
Kürüm işçileri sevindirdi
Karabağlar Belediyesi'nin mart ayı olağan meclis toplantısında bir ...
Foça yaza hazırlanıyor
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ilçeyi yaz sezonuna hazırladıklarını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva