HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 10:48

Bu sefer teğet bile geçmeyecek

Başbakan Erdoğan, son dönemde yoğunlaşan kriz tartışmaları ile ilgili olarak, "Daha önce teğet geçecek dedim. Bu sefer teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha güçlüyüz" dedi.

Bu sefer teğet bile geçmeyecek

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ikinci yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Azerbaycan’a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklama yaptı. Gündeme dair soruları cevaplayan Erdoğan şöyle konuştu:
 
ANAYASA TARTIŞMALARI
Bizim anayasayla ilgili çalışmalarımız her siyasi partinin yapmasını arzu ettiğimiz çalışma. Biz dersimizi çalışıyoruz. Bununla bir çerçeve oluşturacağız. Daha önce yaptığımız bir çalışma vardı ama bu sürede Türkiye’de birçok şey değişti.
 
Biz muhalefete çağrımızı her zaman yaptık. 1 Ekim’den sonra başlayacak süreçte muhalefet bizim bu davetimize nasıl cevap verir bilemiyorum. Biz herhangi bir dayatmanın içerisinde değiliz. İktidarı ve muhalefeti ile birlikte STK’lar ve söyleyecek sözü olan çevrelerle konuşmak suretiyle en idealiniz yakalamanın gayretinde olacak. Tüm vatandaşlar işte bu benim anayasam demeli. Şu andaki anayasa gibi amalarla ancaklarla geçici maddelerle dolu bir anaysa istemiyoruz.
 
VERGİ VERMEYEN BEDELİNİ ÖDER
Türkiye 760 bin kilometrekaresi ve 74 milyon vatandaşıyla bir bütündür. Kimse bu bütünlük üzerinde operasyona giremez. Kimse küçük akıllarıyla bütünlüğü parçalama gayretiyle giremez. Herkes vergisini ödemek zorundadır. Ödemezse bedelini ödemek zorundadır. Vergi vermeyeceğim ama merkezi yönetim bana destek verecek. Yağma Hasan’ın böreği…
Biz Doğu ve Güneydoğu'ya herhangi parti yüzünden yardım yapmıyoruz. Ülkemizin aynı güzelliklere sahip olması için yapıyoruz. Orada benim insanım var mı var. Biz oraya hizmeti götürürüz. Herhangi bir partinin varlığı bizi ilgilendirmiyor. Bu sözlerin sahipleri oraya yatırım yapılmasını istemiyorlar. Biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.
 
GENELKURMAY’IN SİLVAN AÇIKLAMASI
Genelkurmayımızın açıklaması zaten çok detaylı bir açıklama. Artık ikinci bir açıklamayı gerektirecek bir durum yok. Güvenlik güçleriyle bu mücadeleyi sürdürmenin ötesinde Milli Birlik ve Kardeşlik projesi içinde bu mücadeleyi sürdürme arzusundayız.
 
Yalnız medyadan bu noktada şikayetçiyiz. Bakın, Norveç’teki hadise nedeniyle Gizem kızımızın ailesini aradım ve bana, “Kızımın fotoğrafını yayınlamak için bizden izin istediler” dedi. Bizde bu var mı. Yok. bizde her türlü ajitasyon ve ülkemizde moral güçleri olması gereken kuruluşları demoralize etmek için bir gayret var.
 
Terörün en önemli silahı propagandasını yaptırmaktır. Teröristlerin temsilcileriyle medyanın el ele vermesini anlayamıyorum. İstiyoruz ki medya organlarının hepsi bu hassasiyeti göstersin ve amacımıza ulaşalım.
 
 İÇİŞLERİ İNCELEMESİ
İçişleri Bakanlığımızın raporu da geldi. Arada çok ciddi bir fark yok bu nedenle İçişleri Bakanlığımızın bu konuda bir açıklama yapmasına gerek görmedik.
 
 EKONOMİK KRİZ İDDİALARI
Biz krizlere hazırlıklıyız. Yere sağlam basıyoruz. Daha önce teğet geçecek dedim. Bu sefer teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha güçlüyüz. Eğer verim ekonomisinde saf alırsak israf ekonomisinden uzak durursak kriz bize uğramaz. Biz bugün güçlüysek kamu harcamalarında yaptığımız tasarruftandır.(ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Ramazan’da siyaset yok
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Ramazan ayına özel bir program oluşturmadıklarını, ...
Bayır Çeşme yarımadasını ziyaret etti
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ...
‘Tatilde boş durmayın’ talimatı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, il örgütlerine verdiği Ramazan’da halktan uzak ...
 
Başbakanlık'ta güvenlik zirvesi
Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, ...
CHP’li vekillerden çevre harekatı
CHP’li milletvekilleri çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için Anayasa’nın ...
Yıldırım viyadükleri açmaya geliyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alsancak Limanı’na bağlanan viyadüklerin ...
 
Aksünger saldırıdan kıl payı kurtulmuş
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in, Norveç’teki bombalı saldırıdan ...
BDP'li Yıldız: Vergi vermeyiz
BDP Milletvekili Bengi Yıldız özerk yönetimlerin devlete vergi vermeyeceğini ...
Kılıçdaroğlu: Her türlü katkıyı vermeye hazırız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mardin ve Hakkari’de 4 askerin şehit ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva