HABERLER>DÜNYADAN
19 Mart 2016 Cumartesi - 19:48

Brüksel’deki PKK çadırı yeniden kuruldu!

Belçika yönetimi, terör örgütü PKK'nın Brüksel'deki AB Konseyi binasının arkasında açtığı çadırı kaldırtmadı. Belçika, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı AB-Türkiye Zirvesi sırasında sökülen terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve pankartların bugün yeniden asılmasına izin verdi.

Brüksel’deki PKK çadırı yeniden kuruldu!

13 Mart'ta meydana gelen Ankara'daki terör saldırısından sadece iki gün sonra kurulan çadırda, kırmızı bültenle aranan terör örgütünün Belçika'daki liderlerinden Remzi Kartal basın toplantısı düzenlemişti.

"İzin verilmesini kınadık"
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AB Bakanı Volkan Bozkır, konunun AB'yle doğrudan ilgisinin olmadığını belirterek, "Tamamen Belçika hükümetinin maalesef izin vermesi çerçevesinde gerçekleştirilmiş bir eylem. Zaten Başbakanımız, hem Liderler Zirvesinde hem de basın toplantısında bununla ilgili görüşlerini ifade etti. Türkiye'de çok sayıda insanı katletmiş bir terör örgütü mevcutken ve AB'nin terör listesinde iken ve daha Ankara'daki saldırısında kaybettiğimiz canların acısı içimizdeyken, bugün de İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında canlar verdik. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Böyle bir ortamda PKK terör örgütünün amblemleriyle böyle bir çadırın kurulmasına izin verilmesini üzüntüyle karşıladık ve kınadığımızı, bunun yanlış olduğunu da ifade ettik"  dedi.

"PKK'ya kucak açılmasını kabul etmek mümkün değil"
Bunun insan hakları ve düşünce özgürlüğüyle bir alakasının bulunmadığını kaydeden Bozkır, bunun hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurgulayarak Fransa'nın terörle mücadele çerçevesinde yüzlerce kişiyi tutukladığına ve olağanüstü hallerde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin askıya alınmasını öngören 15. maddesini uygulamaya koyduğuna dikkat çekti. Bozkır, "Terörle mücadeleyi böyle etkin yürüten Avrupa ülkeleri varken, bunun Belçika'da önemsenmemesi, bir şekilde PKK'ya kucak açılmasını kabul etmek mümkün değildir" değerlendirmesini yaptı.

"Tabiatıyla bunu ikili ilişkiler bakımından görüşeceğiz"
Durumu Belçika Başkanı Charles Michel'e de anlattıklarını bildiren Bakan Bozkır, 2 hafta önce Ankara'da Türkiye ve Belçika'dan adalet, içişleri ve dışişleri bakanlarının katılımıyla üçlü bir toplantı yapıldığını hatırlattı. Kendisinin de görüştüğü Belçikalı bakanlarla terörle mücadelenin ele alındığını söyleyen Bozkır, şöyle devam etti: "Burada terörün boyutlarının ne olduğu, kaynakları, Avrupa'daki faaliyetleri, yıllardan beri talep ettiğimiz DHKP-C teröristlerinin hala iade edilmediği, (Özdemir) Sabancı'nın katilinin (Fehriye Erdal) Belçika'da dolaştığı, DHKP-C liderinin yıllarca burada yaşadığı, PKK teröristlerinin bu şekilde imkan bulduğu ifade edildi. Ortak çalışma kararı almışken bu şekilde bir davranış kabul edilemez. Zirve sırasındaki iki gün zarfında o çadırın üzerindeki amblemler kaldırıldı, içi boşaltıldı, önünde gösteri yapılmayacağı ifade edildi. Ama yine de tam Başbakanımızın zirve için geldiği anlarda bu vatan haini PKK'lı teröristlerin gösterisi önlenemedi. Tabiatıyla bunu ikili ilişkiler bakımından görüşeceğiz, bunun önlenmesi için tekrar talepte bulunacağız, yanlış olduğunu ifade edeceğiz. İnşallah Belçika da bu yanlış davranışı tekrarlamayacak."

Belçika'dan çadıra "insan hakları" savunması
Bakan Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tepkisi üzerine Belçika Başbakanı'nın çadır meselesini "insan hakları ve düşünce özgürlüğü kapsamına sokma yönünde" bir beyanının olduğunu kaydetti. AB Bakanı, bunun üzerine Davutoğlu'nun, verilen iznin, "Belçika'da DAEŞ'in yaptığı bir saldırı sonrası aynı örgüte ertesi günü pankartlarıyla Brüksel sokaklarında yürüyüş yapmasına izin verilmeyle aynı anlama geldiğini" söylediğini aktardı. Bozkır, "Başbakanımız, 'Buna izin vermezdiniz. PKK terör örgütüne vermemeliydiniz' şeklinde bir ifade ile karşılık verdi. Sanıyorum mesaj alınmıştır. Ama herhalde Belçika'yla bir müddet daha müzakere ve görüş teatisi yürütme ihtiyacı olacak." diye konuştu. (a.a)

 
Vali Şahin: Konsolosluk uyarısıyla alakası yok!
 
AK Parti ‘Keşke ölseydi’ diyen üyeyi ihraç ediyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Döner yasağı tartışması: İtalyanlar haklı mı?
İtalya’nın tarihi kentlerinden Floransa’da “kentin kimliğini ve yemek ...
Paris katliamı saldırganı yakalandı!
Paris'te 132 kişinin öldürüldüğü 13 Kasım'daki saldırıların baş şüphelisi ...
Ülkeyi korkutan istihbaratın kaynağı belli oldu
Almanya’nın Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve iki ildeki ...
 
Brüksel'deki PKK çadırı boşaltıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki gösterdiği, PKK'nın AB Konseyi ...
İran'dan Türkiye'ye sürpriz ziyaret
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, yarın Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirecek.
AB Liderleri Türkiye'nin teklifinde uzlaştı!
AB liderlerinin, Türkiye'nin sunduğu teklifle ilgili ortak bir anlayışa ...
 
Kuzey Kore yine balistik füze denedi
Güney Kore kurmay başkanı Kore'nin doğusunda bir balistik füze denemesi daha yapıldığını duyurdu.
Suriyeli Kürtler federasyon ilan etti!
Suriye'nin kuzeyinde Suriyeli Kürtlerin kontrolündeki üç bölge; Ankara, ...
Belçika'dan zirve öncesi PKK'ya çadır izni!
Belçika hükümeti, terör örgütü PKK'ya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva