HABERLER>GÜNCEL
7 Şubat 2012 Salı - 08:49

Boşaltılan 17 okulun öğrencileri eğitime sıkıntılı başladı

Öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye atmamak için 17 okul iptal edildi. Burada okuyan öğrencilerin ikinci yarıyıla başka okullarda başlamaları sıkıntılara yol açtı. Veliler servis eylemi yaptı.

Boşaltılan 17 okulun öğrencileri eğitime sıkıntılı başladı

İZMİR - İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşanan tehlike ve öğrencilerin can güvenliğini dikkate alarak kentte depreme dayanıksız olduğu belirlenen 17 okulu, boşalttı. Bu nedenle 17 okulda okuyan binlerce öğrenci, dün başlayan ikinci yarıyıl eğitim öğretim dönemine başka okullarda başladı. Bu da beraberinde çeşitli sıkıntıları getirdi. Yaşanan sıkıntıları çözmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, depreme dayanıksız okulların bir kısmının güçlendirileceğini bir kısmının ise yeniden yapılacağını açıkladı. Bardakcı, "Önemli olan öğrencilerimizin can güvenliğidir. Önce can diyerek bu uygulamaya başvurduk. Şu an bütçemize bakıyoruz. İzmirli hayırseverler de okullara isminin verilmesi suretiyle okullarımızın onarımlarını üstlenebilirler" dedi.

Alınan bilgiye göre, bu süreçte Bornova Anadolu Lisesi (BAL), Bergama Akif Ersezgin Anadolu Lisesi, Karabağlar Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi güçlendirilirken, diğer 14 okul yıkılıp yeniden yapılacak. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ödenek talebinde bulunduğu öğrenildi. Öğrencileri başka bir okula taşınacak olan Eşrefpaşa 80'inci Yıl İlköğretim Okulu veli ve öğrencileri, İzmir Valiliği'nde servis istedi. Veli ve öğrenciler dün eski okullarının önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.
 
 
VELİ VE ÖĞRENCİLER SERVİS EYLEMİ YAPTI
İzmir-Konak 80'inci Yıl Eşrefpaşa İlköğretim Okulu velileri, çocuklarıyla birlikte okul önünde oturma eylemi yaparak, "Çocuklarımız bizden kaynaklanmayan bir nedenle başka okula gönderildi. Veliler olarak aylık 100-300 lira arasında daha fazla servis ücreti ödeyeceğiz. Valilik veya Milli Eğitim bu konuyu çözsün" diye tepkilerini dile getirdi. İzmir-Konak 80'inci Yıl Eşrefpaşa İlköğretim Okulu'nda da öğrenim gören bin 100 öğrenciden 490'ı artık Saliha Hüseyin Yavuz İlköğretim Okulu'nda öğrenimlerini sürdürecek.
Okul Müdürü Hasan Basri Karaoğlu, 3 binadan oluşan okulun, 2 binasının boşaltıldığını (A ve B blok), eğitim görülmeye devam edecek tek binada ise 550 öğrencinin olacağını söyledi. Karaoğlu, "Saliha Hüseyin Yavuz İlköğretim Okulu'na öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz gitti. Hiçbir öğrencimizin öğretmeni değişmeyecek. 15 sınıfı aynı şekilde tahliye ettik. Burada kalan tek binamızda öğretmenler odasını bile iptal ettik. Bir sınıf daha bile olsa öğrencilerimiz burada kalabilsin diye. Öğretmenler sınıflarda, koridorlarda olacaklar" dedi.

BÜTÇE ÇALIŞMASI
Okullarda ikinci yarı yıl ders zili dün çalerken, İzmir ve ilçelerindeki 17 okulda eğitim öğretim hareketli başladı. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarda depreme dayanıksız olduğu belirlenen 17 okulun öğrencilerinin tümü veya bir kısmı dün çevre okullarda eğitime başladı.

Depreme dayanıksız okullarda okuyan öğrencilerin başka okullara taşınması konusunda Yeni Asır'a değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, "Bizim için önce öğrencilerimizin canı önemli. Binaların güçlendirilmesi ve yeniden yapılması konusunda bütçe çalışmalarımız sürüyor. Eski okulların bazılarında yapılacak inşaat çalışmaları için kamulaştırma yapılması gündemde. İzmirli hayırseverler de isimlerinin verilmesi şeklinde yeni yapılacak okulların inşaatlarını üstlenebilirler" diye konuştu.
 
HANGİ OKULLAR NEREYE TAŞINACAK?
1- Kiraz Haliller Köyü İlköğretim Okulu (A, C ve D blokları) taşıma merkezi olan Haliller Köyü İlköğretim Okulu'nun 305 öğrencisi ile aynı okulun B bloğuna taşınacak. B blokta 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri sabahçı, 1, 2, 3, 4 ve 5'inci sınıf öğrencileri ise öğleden sonra eğitimlerini sürdürecek. Okulun 116 öğrencisi taşımalı sistemle Çayağazı İlköğretim Bölge Okulu'na, 13 öğrencisi ise taşımalı sistemle Hüseyin Sarı İlköğretim Okulu'na gidecek.
2- Konak 80'inci Yıl Eşrefpaşa İlköğretim Okulu'nun depreme dayanıksız iki bloğunda eğitim gören 490 öğrencisi kilometrelerce uzaklıktaki Zafertepe mahallesinde bulunan Saliha Hüseyin Özyavuz İlköğretim Okulu'na gidecek. Kalan 520 öğrenci ise depreme dayanıklı A blokta derslerine devam edecek.
3- Torbalı Karakuyu İlköğretim Okulu'nun öğrencileri depreme dayanıklı B ve C bloklarında eğitime devam edilecek. Okula taşımalı sistemle gelen 93 öğrenci, Korucuk Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitimlerini sürdecek.
4- Torbalı Dağkızılca İlköğretim Okulu'nun 120 öğrencisi, aynı ilçedeki Yazıbaşı İlköğretim Okulu'na gidecekler. Okulda sabah-akşam olarak ikili eğitime geçilecek.
5- Torbalı Gazi İlköğretim Okulu'nun 449 öğrencisi, Çetineller İlköğretim Okulu'nda eğitimlerini sürdecek. Çetineller İlköğretim Okulu'nda ikili öğretime geçilecek.
6- Torbalı Demirci İlköğretim Okulu öğrencileri, Demirci'deki 6250 sokakta bulunan eski muhtarlık binasında eğitim ve öğrenimlerine devam edecek.
7- Bornova İzmir Fen Lisesi'nin 289 öğrencisi aynı ilçedeki Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'ne taşındı. Bu okulda ikili öğretim yapılacak. İzmir Fen Lisesi Kız Pansiyonu'nda kalan öğrenciler, Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'ndaki pansiyonun 3'üncü katında kalacaklar. İzmir Fen Lisesi Erkek Pansiyonu'nda kalan öğrenciler ise Mazhar Zorlu Endüstri Meslek Lisesi Öğretmen Eğitim Merkezi'nde kalacaklar.
8- Bornova Anadolu Lisesi'nin 3 bloğu güçlendirmeye alınacak. Lisenin 9'uncu sınıfları Selçuk Yaşar Boyacılık Endüstri Meslek Lisesi'ne taşındı. Öğrenciler yeni okullarında sabahçı olacak. Bornava Anadolu Lisesi'nin 10'uncu ve 11'inci sınıf öğrencileri, B-C ve H bloklarında ikili eğitim görecek. Bornova Anadolu Lisesi'nin 12'nci sınıflarının 21 şubesi ise Mazhar Zorlu Endüstri Meslek Lisesi'ne taşındı. Bornova Anadolu Lisesi'nde bin 835 öğrenci okuyor.
9- Bin 377 öğrencinin okuduğu Ödemiş İlköğretim Okulu'nun C bloğundaki 1, 2 ve 3'üncü sınıflarında eğitim gören öğrenciler, Atatürk İlköğretim Okulu'na kaydırılacak. Anasınıflar ise Bekir Girgin Anaokulu'na taşınacak.
10- Bayraklı Endüstri Meslek Lisesi'nin bin 479 öğrencisi okul bitişiğindeki Gümüşpala Ticaret Meslek Lisesi'nde eğitimlerini sürdürecek.
11 - Kababağlar Nevvar Salih İşgören Anardolu Lisesi'nde okuyan 546 öğrenci, ikili öğretime geçilen Eşrafpaşa Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam edecekler.
12- Limontepe Seniye Hasan Saray İlköğretim Okulu'nun bin 16 öğrencisinden 300'ü Emir Sultan İlköğretim Okulu'na taşınacak.
13- Selçuk İsabey İlköğretim Okulu'nun 537 öğrencisi, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda eğitimlerini sürdürecek.
14- Selçuk 8 Eylül İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan tek katlı eski bina boşaltılacak. Okulda okuyan 200'e yakın öğrenci ana binada eğitimlerine devam edecek. Okulun toplam 669 öğrencisi bulunuyor.
15- Bornova'daki 544 öğrencinin okuduğu Evrenesoğlu İlköğretim Okulu'nun ek binası yıkılacak. Ek binada okuyan öğrenciler, aynı okulda ikili eğitime geçecek.
16- Bergama Ticaret Meslek Lisesi'nde okuyan 547 öğrenci, Bergama Lisesi'nde eğitimlerini sürdürecek.
17- Bergama Akif Ersezgin Anadolu Lisesi'nde okuyan 551 öğrenci, ilçedeki Kız Meslek Lisesi'ne taşınacak.
 
KIRAÇ: VAN DEPREMİ ORTADA
Konuyla ilgili Yeni Asır'a konuşan Vali Cahit Kıraç, "Ben hiçbir çocuğumu riske sokamam. Birinci derece deprem bölgesinde ve her an deprem olabilir diye uzmanların görüş bildirdiği İzmir'de, depreme dayanıksız olduğu raporlarla belirlenmiş hiçbir okul ve kamu binasında insanları ve çocuklarımızı barındıramam. Öğrenciler, bize anne-babalarının emaneti. Van depremi ortada. Raporla "depreme dayanıklı değil" denilen okullarda çocuklarımız nasıl öğrenimlerine devam edebilir. Eylül ayına kadar yani yeni eğitim-öğrenim dönemine kadar çocuklarımızı eski okullarında ama daha dayanıklı olarak göndermeyi hedefliyoruz. Bu konuda hayırseverlerimizin de katkılarını bekliyoruz. Ancak; bu yarı yılı böyle tamamlamak zorundayız. Yoksa, sonradan pişman olmanın hiçbir karşılığı olamaz" diye konuştu.(Erkan Doğan/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
F.Türkay 13 Şubat 2012 Pazartesi 14:29

Güçlendirme çalışmaları nedeni ile bizlerde sıkıntı çeken ailelerdeniz ancak bu duruma şahsen çok farklı bir pencereden bakmaktayım: Elbette ki boşaltma ;servis ve ikili eğitim konusunu ayrıca tartışabiliriz...fakat okulların yaz aylarına kadar bekletilmeden boşaltılması 'yerinde' bir karar olmuştur.Deprem her an olabilir!

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 7 Şubat 2012 Salı 09:52

YAZI BEKLEYEMEDİNİZ SANIYORUM. O ZAMAN KONTEYNER KOYSAYDINIZ BAHÇELERE YADA PREFABRİK. VALLAHA 15 GÜNDE PREFABRİK İNŞA EDİLEBİLİRDİ. İNSANLARI MAĞDUR ETMEKTE ÜSTÜMÜZE YOK. O KONTEYNERLARI İŞİ BİTTİĞİNDE VAN'A GÖNDEREBİLİRDİNİZ.

Yorumu oyla      18      8  
Mustafa ÖZDEMİR 7 Şubat 2012 Salı 09:24

okulları yaz tatilinde güçlendirmek varken,2. dönemin hemen başında bu işe girişmek akla ziyan bir uygulama.Bu okullarda okuyan öğrencileri başka okullara göndererek hem bu çocukları rezil ettiler,hem de gittikleri okulların çocuklarını.Allah, bu kararı alan yöneticilere akıl-fikir versin!

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silahlı saldırıya uğrayan savcı iki gün dayanabildi
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Savcısı ...
İzmir’deki 4 okul artık tabletle tanışıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ile ...
Dersim'in ilk davası Çankaya Köşkü'ne açıldı
8 yaşında Dersim katliamından ağır yaralı kurtulan Ali Doğan, öldürülen ...
 
Yem makinasından düşen işçi öldü
Urla’da, çalıştığı büyükbaş hayvan çiftliğinde yem makinasına düşen 60 ...
'Türkiye'nin bakanını tutuklayacak bir güç yoktur'
''1915 olayları soykırım değildir” dediği için Zürih Savcılığı'nın ön ...
Malülen emekli yüzbaşı kendini astı
Urla’da, şizofreni tedavisi gören ve malulen emekli olduğu öğrenilen Yüzbaşı ...
 
İzmir'in göbeğinde korkutan yangın
İzmir'de, eskiden müzikhol olarak faaliyet gösteren, son dönemde kullanılmayan ...
Balyoz sanığı F-16 pilotundan Alex'li savunma
‘‘Balyoz Planı” davası sanığı pilot Yarbay Süleyman Namık Kurşuncu, planda ...
CHP'li Meclis Üyesi Adnan Hocaoğlu anjiyo oldu
Büyükşehir ve Bornova Belediyesi CHP’li meclis üyesi, Bornova Spor Kulübü ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva