HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2011 Perşembe - 16:15

Bornova Belediyesi’nde 2 kritik gündem

Bornova Belediye Başkanı Prof. Sındır, Kadın Sığınma Evi’ni SHÇEK’e devretme ve Pınarbaşı’nda mülkiyeti belediyeye ait akaryakıt istasyonunu Belediye Şirketi İZBAŞ’a verme isteğini meclis üyelerine sordu.

Bornova Belediyesi’nde 2 kritik gündem

Can Özlü/Egedesonsöz - Bornova Belediyesi’nin gündeminde yer alan iki kritik konu, Başkan Kamil Okyay Sındır ile meclis üyeleri arasında görüş farklılıklarına yol açtı. Belediye tarafından Başkan Dr. Sırrı Aydoğan döneminde projesi yapılıp, önümüzdeki günlerde hizmete alınması beklenen 90 yatak kapasiteli Kadın Sığınma Evi’nin sosyal hizmetlere devri ile belediyeye ait akaryakıt istasyonunun nasıl ve kim tarafından işletileceği konusu Başkan Sındır tarafından masaya yatırıldı.

Önceki gün yapılan ve belediye meclis üyelerinin tamamının davet edildiği toplantıda Başkan Sındır’ın Kadın Sığınma Evi’ni Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHEÇEK)’e devretmek istediği, Pınarbaşı’nda bulunan akaryakıt istasyonunun ise Belediye Şirketi İZBAŞ tarafından işletilmesinden yana olduğu öğrenildi. Basına kapalı toplantıda iki konuda görüş beyan eden meclis üyelerinin önemli bölümü belediye tarafından yapılan Kadın Sığınma Evi’nin Valiliğin/Başbakanlığın denetimindeki sosyal hizmetlere devrine sıcak bakmadı.

Meclis üyelerinin bir bölümü Kadın Sığınma Evi’ni SHEÇEK yerine Büyükşehir’e devretmenin daha doğru olduğunu savunurken, bir kısmı da sosyal belediyecilik uygulaması olan tesisin Bornova Belediyesi tarafından işletilmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Sındır’ın ‘SHEÇEK’e devredelim. Daha iyi çalışır’ fikrine ancak 5-6 meclis üyesi ‘evet’ derken, konu dün karara bağlandı. Tesisin Bornova’da kalması kararlaştırıldı. İZBAŞ’a devri önerilen benzin istasyonu konusunda ise meclis üyelerinin bir bölümünün ‘iyi bir fiyata satalım’ teklifinde bulunması dikkat çekti. Başkan Sındır ise tesisin nasıl ve kim tarafından işletileceği konusunda komisyon kurup, komisyonun raporuna göre hareket etme kararı aldı.
 
SINDIR: SHÇEK İSTİYORDU
Konuyu meclis grubu ile paylaşan Başkan Sındır, Kadın Sığınma Evi’nin hem işletme maliyeti hem de personel, güvenlik, bakım ve temizlik giderleri ile yüklü bir bütçe gerektirdiğini belirtti. Sığınma evlerinin Sosyal Hizmetler bünyesinde işletilmesinden yana olduğunu ifade eden Başkan Sındır, yapımı tamamlanan tesislerin SHÇEK İl Müdürlüğü’ne devrinin de gündeme gelebileceğini söyledi. Başkanın önerisi, bazı meclis üyeleri tarafından kabul görmedi. Sığınma evinin, sosyal hizmetlere devredilmesinin siyasi açıdan sıkıntı yaratabileceği görüşünü belirten meclis üyeleri, “Biz yapamayacaksak, Büyükşehir Belediyesi’ne verelim” formülünü ortaya attı. Büyükşehir önerisine sıcak bakmayan Başkan Sındır ve meclis üyeleri, Kadın Sığınma Evi’nin, Bornova Belediyesi tarafından işletilmesi konusunda fikir birliğine vardı. Sığınma evinin temeli eski Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan tarafından atıldı. Valilik, sığınma evinin SHÇEK’e devri konusunda ilk günden itibaren temaslarını sürdürdü. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, en son birkaç gün önce, tesislerde incelemede bulundu.
 
SONUÇTA ORTAK NOKTADA BULUŞTUK
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır “Ülke genelinde, kadın sığınma evleri ile ilgili yürütme ve denetimleri SHÇEK üstlenir. Bizim yaptığımız sığınma evini de almak için uzun zamandır girişimleri vardı. Konuyu meclis üyesi arkadaşlarımla masaya yatırdık. Onlar mı işletsin yoksa biz mi konusunda fikir alışverişi yaptık. Farklı görüş belirten arkadaşlarım da oldu ama ortak noktada buluştuk. Belediyenin işletmesine karar verdik. Çok daha iyi hizmet sunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ise “Önemli olan o bölgede bir sığınma evinin açılmasıdır. Belediye kendisi de işletebilir. Biz de üzerimize düşün her türlü desteği sağlamaya hazırız” görüşünü belirtti.
 
BENZİN İSTASYONU YEŞİL ALAN OLACAK
Başkan Sındır ile meclis üyeleri arasında bir başka fikir ayrılığı da Pınarbaşı’nda, zemini belediyenin mülkiyetinde olan akaryakıt istasyonu konusunda yaşandı. Yıllardır süren mahkemeler sonucu boşaltılan benzin istasyonunun, imar planlarında yapılacak değişiklik ile yeşil alana çevrilmesini öneren Sındır’a, meclis üyeleri “Yüksek fiyattan kiraya verelim” çağrısı yaptı. Önceki süreçte yaşanan sıkıntıları tekrar göze almak istemeyen başkan Sındır, konu ile ilgili araştırma yapmak ve rapor hazırlamak üzere iki meclis üyesini görevlendirdi.
 
Sındır “İlçemizi ilgilendiren konular ile ilgili görüş alışverişlerinde bulunduk. Ehil arkadaşlarımızı görevlendirdik. İncelemelerini yapacaklar ve bir karara varacağız. Ben o bölgenin park ve yeşil alan olarak değerlendirilmesinden yanayım. Kamu yararına en uygun değerlendirmeyi yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Her iki konu ile ilgili değerlendirmeler önümüzdeki süreçte meclis gündemine gelerek karara bağlanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornova 4 Ağustos 2011 Perşembe 19:29

hiç şüpeniz olmasın benzin lik olarak çıkarar mustafa gülen işletir bizde yedik çevreci başkaaaan

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya üniversitelerinden gençler Aliağa'da
Aliağa Belediyesi, Avrupa’dan gelen üniversiteli gençleri “Uluslararası ...
Çiğli'den Ramazan'a özel film şöleni
Ramazan ayının daha renkli geçmesi için hazırlıklarını tamamlayan Çiğli ...
'Sakin şehir'den 'oda' soruna hızlı çözüm
“Sakin şehir” anlayışına sahip Türkiye'nin ilk kenti Seferihisar'da turizm ...
 
Kendileri küçük, yürekleri büyük
İzmir Güzelbahçe’de faaliyet gösteren Ülke Çocuk Hakları Derneği üyeleri, ...
3 kadın yaşıyordu 5 ton çöp çıktı
Çamdibi semtinde üç kadının yaşadığı çöp ev mahalle halkının şikayeti ...
'Eski Ramazan'lar Bergama'da yaşanacak
Bergama Belediyesi, bu yıl ikincisini gerçekleştireceği Ramazan etkinliklerinde ...
 
Kahraman pilotlar parkta yaşayacak
Güzelbahçe Belediye Meclisi, geçtiğimiz ay körfeze düşen eğitim uçağında ...
Gaziemir Gençlik Meclisi kolları sıvadı
Gaziemir Kent Konseyi Gençlik Meclisi yapılanmasını tamamlayıp çalışmalara ...
Meclisten esnaf için önemli karar
Ekonomik zorluklar yaşayan esnafa yönelik birçok karar alan Konak Belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva