HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2011 Perşembe - 09:27

Meclisten esnaf için önemli karar

Ekonomik zorluklar yaşayan esnafa yönelik birçok karar alan Konak Belediye Meclisi “kahvehanelerin, kafeteryaların, internet salonlarının ve lokantaların saat 05:00’e kadar açık kalması” yönünde karar aldı.

Meclisten esnaf için önemli karar

İZMİR - İzmir Kahveciler Odası’nın yaptığı başvuruyu değerlendiren Konak Belediye Meclisi bir ilke daha imza attı. Geçtiğimiz yıllarda en fazla saat 03:00’e kadar verilen izin bu ramazan ayında 05:00’e kadar uzatıldı. Ramazan ayı boyunca vatandaşların gece geç saatlerde ve sahur vaktinde rahat alışveriş yapmaları için saat düzenlemesine gittiklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bu kararla esnafın da yüzünü güldürdüğünü söyledi. Esnafın sabah 05:00’e kadar satış yapabileceğini vurgulayan Başkan Tartan, “Aldığımız bu kararla vatandaşlarımız sahur vaktinde her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Ekonomik açıdan esnafa destek vermek, esnafın olanaklarını geliştirmeyi görev biliyoruz” dedi.

Kahvehanelerin, internet salonlarının, kafeteryaların ve lokantaların geç saatlere kadar açık kalması haberi esnafın da yüzünü güldürdü. Esnaf odalarının başkanları gerçekleşecek ticari faydanın yanı sıra kent için de önemli bir kazanç olduğu vurguluyorlar.
 
İzmir Kahveciler Odası Başkanı
İsmail Hakkı Kırdı
Ramazan ayının gelişiyle İzmir’de eğlenceler organizasyonlar düzenleniyor. İnsanların sohbet edeceği, sosyalleşeceği en önemli alanlardan biri olan kahvehanelerin açık kalması da bu nedenle çok önemlidir. İzmir kahveciler esnafı olarak Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz. Konak Belediyesi olarak esnafa katkı sağlayacak önemli bir karara imza attılar. Gündüz hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle satışları azalan esnafımıza ticari fayda sağlayacak bir karar oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
 
İzmir Fırıncılar Odası Başkanı,
Konak Belediyesi Esnaf Komisyonu Başkanı
Nejdet Durmuş
Geçtiğimiz yıllarda, Ramazan aylarında İzmir’de bulunan lokantalar, kafeteryalar ve kahvehaneler saat 03:00’e kadar açık kalırdı. Fakat bu yıl Konak Belediyesi olarak esnaf adına çok önemli bir karar aldık. Fırıncı esnafı 24 saat çalışabiliyor ancak tüm esnafın rahat bir nefes almasını sağlayacak bir kolaylık sağladık. Ramazan ayı boyunca esnaf nefes alacak; halka daha iyi hizmet gidecektir. Tüm esnafımızın Ramazan ayını kutluyorum.
 
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı
Aykut Yenice
Ramazan geldiği zaman odamıza bağlı esnafımızın işleri sekteye uğruyor. Mesai saatleri içerisindeki pazar payı düşüyor. Esnafın kaybını önlemek, kentin gece canlılığını harekete geçirmek için önemli bir karar alındı. Esnafa olan yakınlığı ile bilinen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Encümen üyelerinin bu hassasiyeti esnafı mutlu etti; esnafın zararını telafi etmesini sağladı. Kent için; esnaf için önemli bir karardır. Kutluyorum.
 
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı
Zekeriya Mutlu
Konak Belediyesi Meclis kararı ile lokanta, kafeterya ve kahvehanelerin Ramazan ayı boyunca sabah 05:00’e kadar açık kalmalarına izin verilmesi, toplumsal ihtiyaçları karşılayacak yerinde bir karar olmuştur. Ramazan ayına özel bu tip uygulamalar Türk gelenek ve adetlerine de uyum sağlamaktadır. Bu şekilde üyelerimiz, vatandaşlarımıza sahur vaktine kadar hizmet verebileceklerdir. Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın şahsında kararın alınmasına katkı koyan tüm meclis üyelerine teşkilatım adına teşekkür ederim. Ramazan ayının halkımıza hayırlar getirmesini dilerim.
 
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı
Celil Anık
Konak Belediyesi tarafından alınan karardan memnunuz. İzmir’deki taksilerde gece tarifesi uygulaması bulunmuyor. Bu nedenle vatandaşları taksi kullanmaya çağırıyorum. Karar ekonomik hayata büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Taksi esnafı adına Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum. Tüm esnafımız için bu ramazanın daha iyi geçeceğine inanıyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bırakınız Yapsınlar... 5 Ağustos 2011 Cuma 03:51

Ramazan ayı boyunca içkili iş yerleride bu zaman aralığından yararlanıyorlar ise Bayram dan itibaren bu tür iş yerlerinin çevreye verdiği rahatsızlık artarak devam edecek demektir.Buradaki icraat esasen içkili yerlerin sabaha kadar çalışmasını kolaylaştırmak..

Yorumu oyla      12      6  
DEMOKRAT 4 Ağustos 2011 Perşembe 13:13

Hanginizi,kim ne zaman denetlemiş de,Ceza Yazmış Çok Merak ediyorum.Zabıtadan Gece 3 den sonra açık kalan kaç esnafa Ceza Yazılmıştır,onuda hiç sanmıyorum.Tamamen Boş ve Gereksiz bir Uygulama.İZMİR in Tamamı Seyyarların elinde.Esnaf 5 metrekare Dükkan Kiralıyor,dükkanın 5 misli büyüklüğünde Kaldırımları İŞGAL ediyor,sanki Babasının Malıymış gibi.Siz Önce bunları Önleyin de gerisini Boş Verin.

Yorumu oyla      17      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu Urla’ya “projelerle” gitti
Foça ve Aliağa’nın ardından Urla’yı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye ...
Başkanlar raporu Ankara’ya gönderdi
Kocaoğlu'nun genel merkez hamlesi ile Genel Başkan Yardımcısı Alaattin ...
Yeni proje ve yatırımlar geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediyesi ile birlikte, Sanayi kenti ...
 
Forbes'te sarı çizgi dönemi
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün başlattığı sarı çizgi uygulaması ...
Karşıyaka sokakları temizleniyor
Karşıyaka Belediyesi, sokaklara yaz temizliği yapıyor. Yaz sıcaklarının ...
Ünlü şeften Başkan Durak'a ziyaret
Dünyanın sayılı orkestra şeflerinin başında gelen Gürer Aykal, Karşıyaka ...
 
Büyükşehir, Hilton’la olan davasını kazandı
İzmir Hilton Oteli’nin sahibi İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş. hisselerini ...
Bayraklı'da 14. semtevi binası hazır
Bayraklılı Hayırsever İşadamı Hüseyin Şahin, Yamanlar’da 3 katlı binasını ...
Başkan Sındır “üretkenlik” ödülünü aldı
Bornova Belediyesi’nin yürüttüğü gebe, loğusa ve bebek bakım hizmetleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva