HABERLER>MAGAZİN
27 Ağustos 2010 Cuma - 00:00

Best Model'in Altın 11'i

22 yıldır televizyon ve şov dünyasına sayısız isim kazandıran Best Model yarışması sayesinde tanıdığımız ünlü isimlerin ilk 11’’i arasında kimler kimler yok ki’…’

Best Model'in Altın 11'i

22 yıldır televizyon ve şov dünyasına sayısız isim kazandıran Best Model yarışması sayesinde tanıdığımız ünlü isimlerin ilk 11’’i arasında kimler kimler yok ki’…’
 
Türkiye’’deki en iyi erkek ve kadın modelleri seçerek, 22 yıldır şov dünyasına ve televizyona kazandıran Best Model yarışması bugüne kadar birçok ünlü mankenin, televizyon, sinema ve şov dünyasında yer almasını sağladı. Kendini en iyi manken olarak kanıtlayan modeller, yarışmadan sonra başarılı projelerde yer alarak daha çok tanındılar. Günümüz manken ve fotomodel piyasasının yüzde 80’’ni oluşturan Best Model unvanlı modellerden kimi kendisini oyunculuk alanında geliştirirken, kimisi sunuculuğu ya da beyazperdeyi seçti. Yıllar önce Best Model’’la ışıltılı dünyaya adım atan ünlü modeller, şimdi kariyerlerinde altın çağlarını yaşıyorlar. Deniz Akkaya, Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Ece Sükan, Burak Özçivit, Mehmet Akif Alakurt, Tolgahan Sayışman, Burak Hakkı, Güzide Duran, Tolga Karel, Şenay Akay gibi ünlü isimler, bir zamanlar sadece Best Model yarışmasının genç yüzleriydi... Televizyon ve şov dünyasına uzun süredir hizmet eden ve yeni yüzler kazandıran Best Model’’ın yıllara yayılan başarısı, beraberinde birçok starı da ülkemize kazandırdı. İşte Best Model’’la hayatımıza giren modellerden bazıları:
 
Kenan İmirzalıoğlu
1997 yılında Best Model yarışmasında birinci olan Kenan İmirzalıoğlu, aynı sene Best Model of The World’’de ülkemizi başarıyla temsil ederek en iyi model seçildi. ’‘Deli Yürek’’ dizisiyle ekranlara ’‘merhaba’’ diyen İmirzalıoğlu, oyunculuğa başlamış oldu. Ardından kendini oyunculuk alanında geliştiren yakışıklı model, çeşitli dizilerde ve sinema filmlerinde de yer alarak başarısını perçinledi. Son Osmanlı Yandım Ali, Kabadayı, Ejder Kapanı gibi yapımlarda başrolü kapan yakışıklı model ve oyuncu, şimdilerde Ezel dizisiyle ekranlarda fırtına gibi esiyor.
 
Deniz Akkaya
Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte 1997 yılında Best Model’’da yarışan ve en iyi kadın model seçilen Deniz Akkaya’’nın hayatı yarışmayla tamamen değişti. Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi gibi ünlü modacılarla çalışan ünlü model, defile, tanıtım ve organizasyon işlerinde yer aldı. Dizi oyunculuğu ve sunuculuk da yapan Akkaya, ’‘Dishy’’ adında bir dergi de çıkardı. Aşklarıyla magazin gündeminden düşmeyen ünlü model, kısa zamanda televizyonun aranan yüzlerden biri haline geldi. Vizontele Tuuba, Maskeli Beşler, Okul gibi sinema filmlerinde oynadı. Şimdi kameralara minik kızı Ayşe ile birlikte poz veriyor.
 
Kıvanç Tatlıtuğ
Profesyonel olarak basketbol oynarken sakatlanan ve annesinin teşvikiyle mankenliğe başlayan Kıvanç Tatlıtuğ, 2002’’de Best Model yarışmasında birinci oldu. Aynı sene Best Model of The World’’e katılarak adını duyurmaya başladı. Renkli dünyaya ’‘Gümüş’’ dizisiyle adım atan Tatlıtuğ, kısa sürede genç kızların sevgilisi haline geldi. Amerikalılar Karadeniz’’de, Menekşe ile Halil gibi yapımlarda oynayan yakışıklı oyuncu, kariyerinde bir dönüm noktası olan Behlül karakteriyle ’‘Aşk-ı Memnu’’ dizisinde fırtınalar estirdi. Ortadoğu’’da da ciddi bir hayran kitlesine sahip olan Tatlıtuğ, şimdilerde tiyatro ve sinema filmi yapmak için kolları sıvadı.
 
Mehmet Akif Alakurt
2001 yılının Best Model’’ı Mehmet Akif Alakurt, aynı sene Best Model of The World’’de first runner up seçildi. Hemen ardından ’‘Kırık Ayna’’ dizisiyle oyunculuk kariyerine başlayan yakışıklı model, sırasıyla Zeytin Dalı, Hacı ve Sıla gibi dizilerde adından söz ettirdi. Adanalı dizisiyle ününe ün katan Alakurt, düzgün fiziği ve oyunculuğuyla herkesin beğenisini kazandı.
 
Güzide Duran
1996’’da en iyi kadın model seçilen Güzide Duran, bir anda defilelerin ve televizyon programlarının aranan yüzü haline geldi. ’‘Proje Moda’’ isimli programı sunan güzel model, yaşadığı aşklarla magazin gündeminden düşmedi. Amerika’’da bir süre yaşayarak mankenlik mesleğini sürdüren Duran, 30’’una geldiğinde mankenliği bırakacağını söylüyordu. Nitekim 2008’’de Adnan Aksoy ile evlenerek modelliği bıraktı.
 
Şenay Akay
2001’’de Best Model seçilen Şenay Akay, aynı sene Best Model of The World’’de birinci olarak adını duyurdu. Birçok defilede en ön sırada yer alan güzel manken, kısa sürede modacıların aranan yüzü oldu. Akay, özel hayatıyla da magazin gündeminden düşmedi. Son zamanlarda ünlülerin imaj maker’’lığını üstlenen Akay, modelliğin yanı sıra moda alanındaki çalışmalarıyla da kendini kanıtlıyor.
 
Burak Özçivit
2005’’te en iyi erkek model seçilerek tüm dikkatleri üzerine çeken Burak Özçivit, kariyerini oyunculuk üzerine kurmayı hedefledi. 1984 doğumlu yakışıklı model, aynı sene Best Model of The World’’de dünya ikincisi oldu. Zoraki Koca, İhanet, Baba Ocağı gibi dizilerde yer alarak oyunculukta kendini kanıtlayan Özçivit, Musallat isimli korku filmiyle adını hafızalara kazıdı. Son günlerde Küçük Sırlar dizisinde rol alan yakışıklı model, oyunculuğun kendisini iyi hissettirdiğini söylüyor.(Habertürk)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Herkese parayla Hadise'ye bedava
Ünlü aranjör Sinan Akçıl, besteleriylemüzik dünyasının en gözde ismi. ...
Konserden konsere koşacak
Yaz mevsimini ’‘Tamamdır’’ adlı single ile karşılayan Burcu Güneş, ...
Rafet üçüncü kez baba oldu
Pop müziğin ünlü ismi, iki kızına bakıcılık yapan Yeşim Hanım’’la 7 ...
 
Estetik iddialarına twitter’’dan yanıt
İspanya’’da tatil yaparken, göğüslerine estetik yaptırdığı ileri sürülen ...
Özcan kiminle sevişmek istiyor?
Senaryosunu yazıp yönettiği ilk sinema filmi olan "Ya Sonra" için ...
Başkan Çalışkan’’dan eleştirileri sert yanıt
Daha ilk maçında kriz ve lige iyi başlayamadığı haberleriyle gündeme gelen ...
 
Halit Altın portakal peşinde
Bugüne kadar sekiz sinema filminde rol alan ünlü aktör Halit Ergenç’’in ...
Beyonce şortuna sığmadı
Beyonce bir süre önce projelerini askıya aldığını ve uzun bir tatile ...
Benjamin Kenter
Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, Bodrum’’da Uluslararası Bale Festivali ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva