HABERLER>ULUSAL MEDYA
22 Eylül 2010 Çarşamba - 00:00

Bekir Çoşkun: Medyanın hali içler acısı

Habertürk gazetesindeki işine son verilen yazar Bekir Coşkun, ülkenin medyayı değil, medyanın ülkeyi tartışması gerektiğini söyledi.’

Bekir Çoşkun: Medyanın hali içler acısı

Habertürk gazetesindeki işine son verilen yazar Bekir Coşkun, ülkenin medyayı değil, medyanın ülkeyi tartışması gerektiğini söyledi.’
 
BALIKESİR -  'Onuncu Köy' adlı köşenin yazarı Bekir Coşkun'un işine, geçtiğimiz günlerde Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın tebliği ile son verilmişti. Coşkun, AK Parti hükümetinin baskılarıyla işine son verildiğini iddia ederek, "İlk bertaraf olan ben oldum" şeklinde bir açıklama yapmıştı.
 
Habertürk'ten ayrıldıktan sonra eşi Andrea ile birlikte Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki yazlığına gelen Bekir Coşkun, konuyla ilgili olarak kimseye açıklama yapmıyordu. Coşkun, Habertürk'ten ayrılma sebebinin magazin dünyasına malzeme olmaması için açıklama yapmak istemediğini belirtti. Habertürk'ün işine son vermesinden çok, Türkiye'de medyanın tartışılması gerektiğini vurgulayan Coşkun, Türk medyasının içinde bulunduğu durumun iç açıcı bir halde olmadığını savundu.
Medyanın, ülke meselelerinin çözüme kavuşmasında önemli bir unsur olduğunu belirten Bekir Coşkun, "Olması gereken, medyanın ülke sorunlarını tartışmasıyken, ülke medyayı tartışmaya başlamışsa kötü bir durum bu. Ne yazık ki ben de bu kötü çarkın bir dişlisiyim sadece" diye konuştu.
 
"MEDYADAKİ KAYPAKLIK, İKİ YÜZLÜLÜK VE KORKAKLIĞI ANLAYABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Kimseye herhangi bir kırgınlığının olmadığını söyleyen Coşkun, "Ben şu an bu kıyıda oturup denize bakarak başıma ne geldiğini düşünüyorum. Benim başıma gelenler derken, ülkenin içine düştüğü durum, yaşanılan rezillikleri düşünüyorum" dedi. "Neden medyanın sorunları ülkenin başına bela oluyor? Nedir bu kaypaklık? Nedir bu iki yüzlülük? Nedir bu korkaklık?" diye soran Coşkun, medyanın bir an önce kendisine gelmesi gerektiğini ifade etti. Coşkun, "Bu ülkeye 40 bin tane Bekir Coşkun feda olsun. Ben kendim için söylemiyorum tüm bunları. Lamı cimi yok. Genç kuşaklar var, onlar güzel yaşamak ve hayatın tadını almak istiyorlar. Onurlu ve kimlikli olarak bu ülkede yaşamak istiyorlar. Bunları tartışması gerekirken neden medya kendi bataklığında debeleniyor?" ifadelerini kullandı.
 
 
"BU ÜLKEDEKİ HERKES BİR DEĞERDİR"
Bu ülkede herkesin bir değer olduğunu belirten Coşkun, "Eğer ben bir değer olsaydım bu hale düşmezdim herhalde. Bizim insanımız, benim yaşadığım bu duruma bir magazinsel olaymış gibi bakıyor. Oysa ülkemizde şu an 25-30 tane aydın gazeteci hapiste yatıyor. 4 TV kanalı yöneticisi ve sahibi hapiste. Bunların yanı sıra bir sürü yazar, dergi sahipleri ve karikatüristler hapiste. Bunların yanında benim esamem bile okunmamalı. Bu yüzden de bu ülkede herkes bir değer. En aptal insan bile, en geri zekalı bir insan bile bu ülkede bir değerdir. Sonuçta biz bu ülkede iyisiyle kötüsüyle bir bütünüz" açıklamasını yaptı.
 
DİNLENMEK İSTİYORUM
Aslında çok keskin yazı yazmadığını kaydeden Bekir Coşkun, kendisine has bir üslupla yazdığı yazıları yüzünden işine son verilmiş olabileceğine inanmadığını belirterek, Habertürk'ten ayrılmasının ekonomik bir sebebe bağlı olup olmadığı yönündeki soruya ise yanıt vermek istemedi. Ciner Grubu'nun işine son vermesinin ardından kendisine birçok medya kuruluşundan teklifler geldiğini kaydeden Bekir Coşkun, "Şu an iyi bir tatil yapmak istiyorum. Sonra da sakin bir kafayla teklifleri değerlendirmeye çalışacağım. Ama şimdi dinlenmek istiyorum" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok: Özdil Hürriyet’’ten ayrılıyor mu?
Gazetenin deneyimli ve sevilen yazarının bugünkü köşesi boş kaldı’… Krizin ...
Bekir Coşkun Habertürk’’ten kovuldu!
Gazeteci Bekir Coşkun’’un Habertürk’’teki işine son verildi. ’“İlk bertaraf ...
Bekir Coşkun'la Habertürk yollarını ayırdı
Gazete Habertürk, geçtiğimiz yıl Hürriyet'ten transfer ettiği Bekir ...
 
New York Times sanal oluyor!
ABD ve dünyanın en prestijli gazetelerinden New York Times'ın 'er ...
İGC Kurtuluş Gazetesi’’ni yayınladı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İzmir'in kurtuluşunun 88. yıldönümünde ...
İsmet Berkan Radikal'e veda etti
Radikal gazetesi genel yayın yönetmenliğinden ayrılan İsmet Berkan, veda ...
 
RTÜK'ten 'Damada' af var Doğan’’a yok!
RTÜK, ATV’’ye verilen cezalara af getirdi. ATV’’nin Ahmet Çalık’’a satışı ...
’‘Gazeteciler yazıları yüzünden tutuklanmasın!’’
Türkiye Gazeteciler Federasyonu, ’“Gazetecilere Özgürlük Platformu’” ve ...
Balbay ve Özkan’’a kötü haber
İkinci ’“Ergenekon’” davasında mahkeme, AK Parti hakkında açılan kapatma ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva