HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ekim 2009 Cumartesi - 00:00

Bayraklı’’nın gelecek haritası

Bayraklı Belediyesi ilçenin gelecek 5 yıllık yol haritasını hazırladı.’

Bayraklı’’nın gelecek haritası

Bayraklı Belediyesi ilçenin gelecek 5 yıllık yol haritasını hazırladı.’
 
Bayraklı Belediyesi ilçenin gelecek 5 yıllık yol haritasını gösteren ’“2010 ’– 2014 Stratejik Plan Taslağı’”nı hazırladı. Ekim ayı olağan meclis toplantısında oylanan stratejik plan, iç ve dış ortak paydaşların görüş ve önerileri alınarak ve kamuoyu araştırmalarına dayandırılarak şekillendirildi.
 
Stratejik Plan Taslağı içeriği ile ilgili açıklamalarda bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kentsel dönüşümden eğitime, turizmden kent ekonomisine kadar birçok alanda Bayraklı ve Bayraklılı’’nın önünü açacak atılımların startını vereceklerini söyledi.
 
Bayraklı stratejik planının en çarpıcı ve somut hedeflerinin başında kentsel dönüşümün başlatılması, öğrenci yurdu, kültür,sanat ve kongre merkezi, tarih müzesi gibi projeler yer alıyor.
 
İmar ve şehircilik projeleri öncelik
Kentteki yaşam kalitesini arttırıp, insanların yaşamını kolaylaştırmak için imar ve şehircilik konusuna son derece önem verdiklerini belirten Karabağ, düzenli, çağdaş bir ilçe yaratmak için önlerindeki beş yıllık süreçte kent yenileme ve sağlıklaştırma projelerini hayata geçirmiş olacaklarını söyledi.
 
Kentsel dönüşüm
Gecekondu bölgelerine sahip kentlerin en büyük hayallerinden birisi olan kentsel dönüşüm için kolları  sıvadıklarını anlatan Karabağ, yapacakları jeolojik etütlerden sonra yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli imar planının plan notu ile plan lejantının bütünlüğü sağlanarak üst ölçekli planlarla uyumunun sağlanacağını söyledi. Karabağ, böylece Kentsel Dönüşüm projesinin uygulanacağı alanları saptanarak bu bölgelerde etaplar halinde projenin hayata geçirileceğini belirtti.
 

 
Altyapısız ev kalmayacak
Başta, kentsel altyapıyı elden geçirerek gecekondu ağırlıklı olan kentte 2014 yılının sonuna kadar kanalizasyonsuz ev kalmayacağını müjdesini veren Başkan Karabağ, öncelikli olarak riskli bölgelerde olmak koşuluyla tüm Bayraklı’’da yağmur suyu drenaj çalışması yapılacağını söyledi.
 
Öğrenci yurdu geliyor
Başkan Karabağ’’ın seçim bildirgesinde yer alan öğrenci yurdu için start verildi. Öğrenci Yurdu, Bayraklı’’nın stratejik planınında da yerini buldu. Hedeflerinin mevcut eğitim kurumlarını iyileştirmelerini yaparken ve yenilerini de kazandırmak olduğunu vurgulayan Karabağ, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılayacak bir öğrenci yurdu yapacaklarını belirterek ilçeye üniversite veya yüksek okul yapılması için girişimlere başladıklarını kaydetti. Başlangıç olarak 100-110 öğrenci kapasiteli yapılması hedeflenen yurt için Manavkuyu’’da bir alan belirlendi.
 
Eğitim projeleri
İnsanların eğitim kalitesi yükseldikçe, kent bilincinin ve dünyaya bakış açısının aynı oranda değişeceğine, gelişeceğine inandığını belirten Karabağ, Bayraklı’’da eğitim gören her seviyedeki öğrenciye maddi manevi destekleri olacağını söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana okullara özel bir ilgi gösterdiklerini dile getiren Karabağ, belediyenin imkanlarını her zaman eğitim için kullanacaklarını söyledi.
 
Kendi dershanesini yapacak
Belediye olarak bu eğitim öğretim yılında başlattıkları ücretsiz SBS ve ÖSS kursları  için özel bir bina yapılacağını dile getiren Karabağ, maddi durumu iyi olmayan, çocuklarını özel dershanelere gönderemeyen dar gelirli ailelere bu şekilde katkıda bulunacaklarını ifade etti.
 
Arkeoloji müzesi kurulacak
Tarihi mirasa sahip çıkarak yapacakları  projelerle Bayraklı’’yı tarih ve kongre turizmi merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Karabağ, bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak Smyrna Arkeoloji Müzesi yapacaklarını, yurtiçi ve yurtdışı tur operatörleriyle görüşülerek Smyrna’’nın gezi programına alınmasını sağlayacaklarını kaydetti.
 
Bayraklı uluslararası kongreler merkezi olacak
Uluslararası organizasyonlara son derece uygun bir konuma sahip Bayraklı’’nın gelecekte kongre merkezine ihtiyaç duyacağını kaydeden Karabağ, sadece Bayraklı’’nın değil, İzmir’’in ihtiyacı olan uluslararası  kongre merkezini de yapacaklarını söyledi.
 
Turizmden payımızı alacağız
Bayraklı’’yı sıçratacak ekonomik hamleleri acil olarak yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Karabağ, özellikle Bayraklı’’nın merkezinde bulunan Smyrna Antik Kenti kazılarına destek olacaklarını, bir konsept belirleyeceklerini ve cazip hale getirerek turizmden büyük bir pay alacağını sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hem broşür hem eğitim’…
Konak Belediyesi’’nin Spina Bifida Derneği, Gaziemir Innerwheel il ...
Açılış kurdelasını birlikte kestiler
Hakan Tartan, Göztepe semtinde hizmete giren Ege Çocuk Kulübü ve Etüt ...
1 milyon 100 bin metrekarelik yola kaplama
Büyükşehir ekipleri, 5 ilçede ova ve sahil yollarını tozdan topraktan kurtardı.’
 
Öğrencilere ’“organik tarım’” eğitimi
’“Yarımada’’da organik tarım’” isimli proje kapsamında okullarda eğitime başlandı.’
’“Karabağlar’’ın köpekleri Konak Belediyesi’’nin’”
Bir televizyon programında vatandaşların sokak köpekleri şikayetlerini ...
İzmir’’de jimnastik günleri başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce, Jimnastik Federasyonu'nun katkılarıyla ...
 
İzmir Kavaflar Çarşısı’’na kavuştu’…
Konak Belediyesi tarafından restore edilen Kavaflar Çarşısı törenle hizmete açıldı. ’
Urla’’da kavşak isyanı!
İlçede yeni yapılan bölünmüş duble yol’’da karayollarının kavşak yapılmaması ...
Kahraman Selçuk, süpermarketlere karşı!
Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, ilçe esnafını mağdur etmemek için ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva