HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Şubat 2012 Cuma - 10:02

Bayraklı'nın amazonları küfürü ve kavgayı süpürdü

Bayraklı Belediyesi, temizlik işlerinde kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladı, sekiz olan çalışan sayısını bir yıl içinde 26'ya yükseltti.

Bayraklı nın amazonları küfürü ve kavgayı süpürdü

İZMİR - Bayraklı Belediyesi İzmir'de bir ilke imza attı. Yerel seçimlerin ardından kurulan belediye, ilk kez temizlik işlerinde kadın personel çalıştırmaya başladı. İlk başta sekiz gönüllü kadın ile yola çıktılar, bugün kadrolu kadın personel sayısı 26'ya ulaştı.

Ellerindesüpürgeyle ilçeyi dolaşan kadınlar, bütün sokakları tertemiz yapıyor. Erkek egemen esnafın yoğun olduğu ilçede küfür, kavga ve şiddet yüzde 90 azaldığını belirten Başkan Hasan Karabağ, "temizlik amazonları"nı 50'ye çıkaracaklarını söyledi.

TEMİZLİK BİLİNCİ OLUŞTU
Kadınların üretim hayatına katılmasına büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " Bayraklı'nın sosyal yapısı kadınların çalışmasına uygun bir yapı değildi. Burada yaşayan aile reisleri eşlerini, kızlarını çalıştırmak istemiyordu. 'Burası tutucu yer, kadınlar çalışmaz' diyorlardı. Ancak , bu anlayışı yıktık. Kadınlarımıza temiz, güvenli, çalışma ortamı sağlayarak, iş hayatına kazandırdık. Ayrıca belediye olduğumuz için daha güvenle gönderiyor aileleri. Biz de çalışırken onların hertürlü güvenliğini sağlıyoruz. 270 temizlik personelimizin 26'sı bayan. Kadın sayısını artırmak hedefindeyiz. Önümüzdeki sene içinde bu sayıyı 50'ye çıkarmayı düşünüyoruz." dedi. Çöp kamyonu kullanmaktan süpürgeye kadar temizlik işlerinin her alanında kadınların çok başarılı olduğunu kaydeden Karabağ, ilçede kadınlar sayesinde temizlik bilincinin oluştuğuunu söyledi.


KÜFÜR AZALDI, NEZAKET ARTTI

Vatandaşların geçmişte olduğu gibi sokakları kirletmediğini, esnafın duyarlılığının arttığını kaydeden Karabağ, "Küfürler azaldı, nezaket arttı. Özellikle Gümüşpala esnafı çok memnun. Kadınlar Bayraklı'nın sosyolojik yapısının değişmesine katkı sağlıyor. Süpürge yapan kadın olunca, esnaf sahip çıkıyor çalışanlarımıza. Temizlik açısından Bayraklı uş anda İzmir'in diğer ilçelerine fark atıyor. Sokaktaki bu kadın personelimizin yanı sıra ayrıca bir kadın ekibimiz de camileri ve yaşlılarımızın evlerini temizliyor. İzmir'in antik çağda amazon adlı kadın savaşçıları meşhurdu. Ben de personelimize temizlik savaşçıları anlamında temizlik amazonları diyorum. Bayraklı onlarla çok daha yaşanır bir kent haline geliyor" diye konuştu.

TEPKİLER ÇOK OLUMLU
Temizlik İşleri Müdürü Serap Çevikdil de kadınların hayatın her alanında olması gerektiğini belirterek, "Buna sokaklar da dahil ki kadınların olduğu sokaklarda düzey yükseliyor. Sosyal olarak da çevreyi değiştirdik. Şu anda yüzde 90'a varan iyileşme var ilçe genelinde. Kızlarımız evlerinde nasıl çalışıyorlarsa burada da aynı şekilde çalışıyorlar. Vatandaşın tepkisi çok olumlu. Temizlik sayesinde İzmir'in gülen yüzü olduğumuzu düşünüyorum. Ben de bir bayan olarak temizliğe ayrı önem veriyorum. Bu sene içinde okullarda çalışmamız olacak. Konteynerler dağıtacağız, çocuklarımız bunları boyayacak. Çevre Koruma Müdürlüğü ile de ders aralarında çevre bilincini aşılamaya yönelik çalışmalarımız olacak" dedi.(Sezen Özsavrangil/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay’dan Başkan Solak’a teşekkür
Çiğli’de geçen yıl açılışı yapılan Kızılay Çiğli Şubesi’nin yöneticileri, ...
Bornova’da ‘yaşama engel’ yok
Bornova Belediyesi bir buçuk milyon liralık yatırımla ilçedeki tüm kaldırım ...
Güzelbahçe'de yangın mağduru köylülere fidan
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Payamlı ve Küçükkaya köylülerine ...
 
Ege Bölgesi için Manisa'ya mobil hastane
Sağlık Bakanlığı, Manisa'ya 4 konteynerden oluşan mobil hastane gönderdi. ...
Durak’tan anlamlı mesaj: Atatürk’e daha çok sahiplenmeliyiz…
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka ...
Aliağa Belediyesi’nden çocuklara sinema keyfi
Aliağa Belediyesi cep sineması vizyondaki filmleri izleyicilerle buluşturmaya ...
 
Konak'tan engellilere resimle rehabilitasyon
Konak Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen resim kursuna, Türkiye Sakatlar ...
Çandarlı Limanı için doğa feda edildi!
AK Parti’nin seçim vaadi olarak ortaya attığı ve “35 proje” içinde yer ...
Başkan Şenol Kariyer Günleri'nde
Cengiz Han İlköğretim Okulu’nda düzenlenen Kariyer Günleri’nin konuğu ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva