HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ekim 2011 Pazar - 09:53

Bayraklı “Karakucak” şenliğine hazırlanıyor

Bayraklı Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ata sporu güreşin en eski dalı olan geleneksel Karakucak güreş şenliğine ev sahipliği yapacak.

Bayraklı “Karakucak” şenliğine hazırlanıyor

İZMİR - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, en eski Türk Güreşi olarak bilinen Karakucak Güreşi ile ilgili tertip komitesi yetkilileri Ali Gökçe, Selahattin Öztürk, Adem Seçilmiş, Mehmet Şahin, Ali Gökçe, Muzaffer Yılmaz ile Dünya Barış Anıtı’nda bir araya geldi. 

Geleneklerimize sahip çıkıyoruz
Geleneksel değerlere sahip çıkan ve yaşatmaya çalışan bir anlayışla görev yaptıklarını kaydeden Başkan Hasan Karabağ, “Unutulmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmak bizim görevimiz. Bu amaçla Karakucak güreşi organizasyonunu da 88. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nda yapmayı uygun gördük. Halkımızın geniş katılım göstereceği bir şenlik olacağını düşünüyoruz” dedi.  
29 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de Bayraklı Adnan Kahveci köprülü kavşağı yanında (Altınyol tarafı) başlayacak organizasyona Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden güreşçiler katılacak. 

Karakucak Güreşi nedir?
Karakucak güreşi pırpıt adı verilen kumaş pantolonla yapılan, kökeni Orta Asya’ya kadar dayanan geleneksel, serbest biçimdeki Türk güreşidir. Oğuz kökenli Türklere özgü yağsız güreş olan Karakucak güreşi bilinen en eski güreştir. Karakucak güreşi çoğunlukla çim, kum ve toprak gibi zemin üzerinde yapılmaktadır.

Günümüzde serbest güreş diye bilinen minder güreşi, karakucak güreşin formüle edilmiş şeklidir. Minder güreşinde Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şam­piyonlukları kazanmış millî güreşçilerimizin çoğu, kara­kucaktan minder güreşine geçen şampiyonlarıdır. Yaşar Doğu, Yaşar Doğudan, İsmet Atlı, Reşit Karabacak, Şeref Eroğlu, Hazma Yerlikaya, Harun Doğan gibi şampiyonlarda Karakucak güreşinden yetişmiştir.   

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Ekim 2011 Pazartesi 09:35

dünde bugünde yarında Hasan Karabağ ın arkasında olacağız hiç şüphen olmasın.Bizide kendiniz gibi bilmeyin.eğer bahsettiğin edebi sen öğrenmiş olsaydın, yalandan iftiradan hasetten çekinirdin. ama görüyorum ki ele öğüt verip kendi söğüt kıranlardansınız. halk nasıl bi hizmet bekliyormuş merak ettim doğrusu,çıkar talebi olanlar dışındakiler memnun.kapalı kapılar diye bişey yok herkes çıksın gelsin görsün. kalvye başında senaryo yazmaya benzemez...

Yorumu oyla      13      7  
İŞİNİZE BAKTIĞINIZ MALUM 30 Ekim 2011 Pazar 01:22

BU NASIL BİR İŞKİ HALK HİZMET ALAMAMAKTAN YILGIN.SİZİN BU İŞ DEDİĞİNİZ GÖRÜNMEYEN KAPALI KAPILAR ARDINDA OLANIKİ KİMSE GÖREMİYOR.DÜNDE DENİZ BAYKALIN ARKASINDAYDINIZ.ÖNDER SAVCI OLANLARINIZ AŞİKARDI.ŞİMDİ HASANIN ARKASINDA OLANLARIN YARIN HANGİ SAFLARA GEÇECEĞİNİZİ MERAK EDİYORUM.SİYASETTE ARKADA OLANLARIN AYAKLARININ ALTINDA SANIRIM TEKERLEK BAĞLI HER RÜZGARDA YOL ALIYOR...KOMİK OLMA CORÇ..ATA SPORU DEDİNDE CİRİT SPORUNUDA GÖZDEN GEÇİRİN.ATANIN SPORUNU BIRAKINDA EDEBİNİ ÖĞRENİN EDEBİNİ.

Yorumu oyla      13      7  
26 Ekim 2011 Çarşamba 10:09

hani Cumhuriyeti ATALRIMIZ ilan etti Güreş te ATA SPORUMUZ. gerçi siz bunuda bilmiyorsunuzdur ama. Sizin bildiğiniz tek şey.Yat Başkanı eleştir kalk Başkanı eleştir.Başkanın kimsenin korumasına ihtiyacı yok ama güvendiğimiz, inandığımız başkanın arkasındayız. satmadık, saf değiştirmedik, menfaat için eğilip bükülmedik.aymazlıktan bahsediyon ama asıl acizlik ve aymazlık içinde olan sizlersiniz.Muhalefetin bile mantıklısı makbul. sadece değer yitirirsiniz gerisi hikaye. Biz işimize bakarız..

Yorumu oyla      12      8  
ya sana ne veriyor hasancık 26 Ekim 2011 Çarşamba 00:42

cumhuriyetin ilanıyla karakucağın ne alakası var.biz para almıyoruz.lakin sizin hasanı bu kadar koruma ilginiz nereden geliyor.parayı alan sizlersiniz.bu kadarda aymaz olunmazki..

Yorumu oyla      12      6  
24 Ekim 2011 Pazartesi 08:46

hemen muhalefet başlamış ya merak ediyorum size birilerini oturun sabah akşam Hasanın aleyhine yazın bizde üste para verelimmi diyor.29 Ekim diyor. Hani şu Cumhuriyetimizi ilan ettiğimiz gün sizin için bir değeri var mı bilmem ama bizim için her türlü organizasyonla kutlanmayı hak edecek bir gün.ikide bir ağzını açan açlar diyor ama yanlışınız var HASAN KARABAĞ belediye başkanı BAŞBAKAN değil bilmem anlatabildim mi?

Yorumu oyla      14      12  
şimdi oldu.. 24 Ekim 2011 Pazartesi 00:58

belediye torpilli adamdan artık çalışamaz oldu.torpili olan işçide arkasına güvenerek çalışma randımanını düşürmekte.çalışanlarda işten atılmaktan korkan çaresiz hasbel kader işe girmiş işçi garibanlar.bari bir etkinlik yapıyorsunuz bu çalışmayanları belediyenin arkasındaki parkta karakucak yaptırsaydınız daha ucuza mal olmazmıydı.post bıyıklı amca bu kadar paran var ne diye kredi arıyorsun.paran yoksa neden böyle pahalı etkinlikler düzenliyorsun sen bizi hastaettin.

Yorumu oyla      16      8  
şimdi oldu.. 24 Ekim 2011 Pazartesi 00:53

burada yasal olan bir haksızlığa dokunmak istiyorum.500adamın günlük otel yeme içme ve ulaşım maliyetleri akıl almıyacak oranlardadır.bunlar senin benim cebimden çıkıyor.ve buna kimse dur demiyor.bu çılgınlık.yılların belediyesi karşıyaka bile uluslar arası çocuk etkinliklerini ailelerden yardım alarak yapabiliyor.aklı selim insanlar artık bu konulara değinmeliler.bu çılgın adamı birileri durdursun.belediye 2014 müthiş borçla devir edecek bu paralar post bıyıklı amcanın değil.hepimizin .

Yorumu oyla      16      8  
çok şükür 23 Ekim 2011 Pazar 20:51

bir tek eksiğimiz buydu.oda tamamlandı.hasan bey.önümüzdeki günlerde uzaylılarada bir şenlik yapıp getirtirseniz şu aç karnımız doyar.ayranımız yok içmeye paytonla gidiyoruz her yere.biz sana belediyecilik yap dedikçe sen işi organizasyonculuğa döktün .sen ilk şu açlarını doyur.aracıları ve mütahitleri değil.30 yıllık belediyeler bile bu işlere girmez iken sen neye güvenerek bunları yaparsın.allahtan kork.paraları havaya savurmaktan vaz geç artık.yeteri kadar rezil oldıkkk.artık yeter.

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimdi temizlik zamanı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, işçilerle birlikte sokakları temizledi.
Balçova Kız Yurdu'nu Kılıçdaroğlu açtı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinin son durağı Balçova oldu. ...
Karabağlar'da görüntü kirliliğine son
Karabağlar sınırlarında bulunan ve görüntü kirliliği yaratan istinat duvarları, ...
 
Konak'tan Damlacık Spor'a büyük destek
Konak Belediyesi desteği ile Damlacık Spor Kulübü yeni bir hizmet binasına kavuştu.
Narlıdere'de 'katı atık tarifesi' belli oldu
Narlıdere Belediye Meclisi Ekim ayı 4’üncü toplantısını gerçekleştirdi. ...
İzmir-Manisa ve Kütahya Planı’na yargı şoku
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 1/100 bin Ölçekli Çevre ...
 
Konak'ta inanç turizmine ilk adım
Konak’ta bulunan Ets Hayim Sinagogu için Konak Belediyesi, ABD Ankara ...
Karşıyaka ve Medical Park el ele verdi
Karşıyaka’da yeni hizmete giren Medical Park, Karşıyaka Belediyesi ile ...
Kadınlar Güzelyalı’da buluştu
Başkan Tartan: “Kadınımızın sorunlarını çözmeye yönelik, kadını yücelten, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva