HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Aralık 2010 Çarşamba - 00:00

Bayraklı’’da kültür-sanat zamanı’…

Sezon açıldı ve birçok etkinliğin startı verildi. ’‘Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin 76. yılında’’ adlı söyleşide yazar Bilsen Başaran ile buluştu. Sırada büyük usta Müşfik Kenter var’…’

Bayraklı’’da kültür-sanat zamanı’…




İZMİR - Bayraklı Belediyesi Kültür Sezonu’’nun açmasıyla birlikte bir dizi etkinliğin startı verildi. Bayraklılı kadınlar, ’‘Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin 76. yılında’’ adlı söyleşide yazar Bilsen Başaran ile buluştu. Türk Tiyatrosunun duayeni Müşfik Kenter önümüzdeki günlerde ’“Dünden bugüne sesler ve yüzler’” sanat etkinliğinde Bayraklı halkıyla bir araya gelecek.
Dünya üzerinde seçme ve seçilme hakkını ilk elde eden ülkenin kadınları olan Türk kadınları, yazar Bilsen Başaran ile İhsan Alyanak Kültür Merkezi’’nde bir araya geldi. Başaran, Kurtuluş Savaşı’’nın kazanılmasında büyük emekleri olan Türk Kadından, 2010 yılındaki Türk Kadınına kadar geniş bir yelpazede yaşananları dinleyicilere anlattı. Başaran, ’“Kurtuluş Savaşı’’nda yeni doğan bebeğini sofra bezine sarıp elindeki tek kuru battaniye ile cephaneleri koruyan bir kadından bugün ekonomik olarak gücünü yitirmiş, eve hapsolmuş bir Türk kadınına geriledik’” dedi.
Sosyal hayat halka ulaşacak   
Kültür sezonunun açılmasıyla birlikte öncelikli hedeflerinin kadın ve çocuklar olduğunu bir kez daha dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ’“Bayraklı’’da sosyal hayata dair tiyatro, sinema, müzik gibi etkinliklere ekonomik olanaksızlıklar yüzünden gidemeyen halkımıza ve çocuklarımıza ulaşıyoruz. Bu çerçevede yazarlar ve tiyatrocuları Bayraklı’’ya getirerek öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bu buluşmalardan özellikler çocuklarımızın faydalanması için yeni projelerin altına imza atacağız’” dedi.   
Öğrenciler ücretsiz tiyatro ve sinemaya izleyecek
’“Tiyatroya gitmeyen çocuk kalmasın’” diyerek yola çıkan Bayraklı Belediyesi, 10 Aralık’’da İhsan Alyanak Kültür Merkezi’’nde ücretsiz olarak Sıcakkan Çocuk Tiyatrosu ile öğrencileri buluşturacak. Birçok öğrenci bu projeyle ilk kez bir tiyatro izleme fırsatı bulurken ’“Sinemaya gidiyoruz’” sloganıyla ’‘Dersimiz Atatürk’’ ve ’‘Oyuncak Hikayesi-3’’ filmini izleme fırsatı bulacaklar. 

Büyük Usta Kenter’’den şiir dolu dakikalar
Müzik, şiir ve tiyatro dolu bir başka gecede Türk Tiyatrosunun büyük ismi Müşfik Kenter ve Yunus Kırılmış ’“Dünden bugüne sesler ve yüzler’”de 14 Aralık’’da Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’’nde sanatseverlerle buluşacak. Bir yazar bir kitap projesiyle her ay bir yazar seçtiği bir kitabı ile Bayraklı Belediyesi Kütüphanelerine konuk olacak. İlk konuk yazar Bekir Yurdakul ile Yamanlar Kütüphanesi’’nde buluşarak çocuk şiirleri üzerine söyleşi yapılacak.   
Bayraklı Belediye Korosu’’ndan yılbaşı özel konseri
İlk olarak öğretmenler gününde sahne alan Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yılbaşına özel düzenledikleri repertuarla ikinci kez Bayraklı Halkının karşısına çıkacak. Tepekule Kongre ve Sergi sarayında düzenlenecek konser, 30 Aralık akşamı saat 20.00’’de başlayacak.  
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Haram paraya ihtiyacımız yok!
Başbakan’’ın ’“Wiki-CHP’” diyerek ’“Banka hesaplarını bulsunlar parayı ...
İzmir’’de tango maratonu
Altango Dans Stüdyosu’’nun düzenlediği 1. İzmir Tango Maratonu 3-5 aralık ...
Bornova’’da ’‘Rutin’’ bir gala’…
Bornova Belediyesi’’nin de destek verdiği ’‘Rutin’’ filminin galası Uğur ...
 
Barış için resim yaptılar
Uluslararası barış için ’‘Aynı Noktada ve Ortak’’ isimli resim sergisi ...
Bu film Kürt sorununu yüzde 80 çözer!
Egedesonsöz dostu Aysu Mola, ’‘Hür Adam’’ filminin yaratıcısı Mehmet Tanrısever’’le ...
Sunay Akın Bornovalılar’’la buluşacak
Ünlü şair Aralık ayının ilk haftasında ’‘Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı’’, ...
 
Küçük parmaklar ilk sergilerini açtı
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi resim kursu öğrencileri ...
Vizyonda ’‘Av Mevsimi’’
Sinemalarda bu hafta üç yeni film gösterime giriyor. En dikkat çeken yapım ...
Tanrıverdi’’nin eserleri Urla'da...
Ressam Nuran Tanrıverdi’’nin yağlı boya resimlerinin yer aldığı ’“Yeni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva