HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2023 Cuma - 13:18

Bayır, Urla'da delegelere seslendi: CHP’yi siz yönetmiyorsunuz!

CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Urla İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada parti içinde devam eden tartışmalara değindi. Bayır, “CHP içinde demokrasi var diyemiyorum. CHP’yi sizler yönetmiyorsunuz. Bazı danışmanlar akıl veriyor. Seç beni seçeyim seni oynanıyor. Kurultayda da ön seçimi oyladık ve geçti kabul edildi. Ketenpereye getirdiler, oylamaya getirdiler, merkez yoklamasını eklediler. Biz orada ön seçimi yazdırmıştık. Kimin vekil olacağı örgüte sorulmalı. Eğer bunu beceremezsiniz, örgüte amele gözüyle bakarsanız olmaz” dedi.

Bayır, Urla da delegelere seslendi: CHP’yi siz yönetmiyorsunuz!

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Urla İlçe Kongresi’nde parti içinde devam eden değişim tartışmalarına değindi.

BAYIR: BÖLÜNME TEHLİKESİ VAR!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kongrede yaptığı konuşmada partide bölünme tehlikesi olduğunun altını çizdi. Bayır, “Benden aykırı bir konuşma bekliyorsunuz. Size soracağım aykırı mı değil mi diye? Herkesin kırmızı çizgisi vardır, benimki CHP’nin bütünlüğüdür. Son günlerde büyük bir kesim soruyor bana, ‘bizler AK Parti’yi deviremeyeceksek ne zaman devireceğiz’ diyorlar. Sabırsızlar, haksız değiller. CHP’liler olarak kritik bir dönemden geçiyoruz. Çok daha kritik dönemlerimiz oldu. ‘99’da ağlayarak evimize gittik. ‘99 krizi sonrasında yenilenmeye gittik. CHP’yi böldürmeyiz, izin vermeyiz. Evet bölünme tehlikesi görüyorum. Bunu böldürtmeyeceğiz diyorum. Sanki yüzde 90 oyumuz var gibi üç sol parti seçime gittik. Bugün yine ayrılanlar oldu. Genel başkan olacağım diyenler var ama şimdilik geri vites yaptı” dedi.

VEKİL LİSTELERİNİ GÖRÜNCE ÜZÜNTÜDEN GÖZLERİM DOLDU
Milletvekili listelerini eleştiren CHP’li Bayır,  “4 sağcı adamı listeye aldılar. Hangi partiye hizmet veriyorum diye gözlerim doldu. Böyle bir listeyi asla kabul etmiyorum. Gelsin genç kardeşlerim. Sağdan gelen 4 adama 4 vekilliği vermek ne demek? Varsa ekstra oyu getirsinler. Ben bunu ne zaman soracağım? Meyhane ve kahve köşelerinde mi konuşacağım?” açıklamasını yaptı.

PARTİ SAĞDAN DEVŞİRMELERLE OY ALAMAZ
Partinin “fabrika ayarlarına dönmesi” gerektiğini söyleyen Bayır, “Fabrika ayarlarına dönmek zorundayız. Bu parti laiklikten taviz veremez. Sağdan devşirmelerle oy alamaz. Kendi öz evlatlarını çakalların önüne atamaz. Rotayı laiklikten saptıran dişlilerin değişmesi gerekir. Bazı genel başkan yardımcıları ve danışmanları genel başkana yanlış bilgi vermektedirler. Kılıçdaroğlu’nun performansı ile ilgili kimse bir şey söyleyemez. Biz tek adam partisi değiliz. Genel başkan da eleştirilir. Tam 40 yıldır 8 genel başkanla çalıştım. Deniz Baykal ve Kılıçdaroğlu ile 30 yıl geçirdim. Tüzüğe madde koysaydık, 2 seçim kaybeden gitsin diye bambaşka olurdu. 8 genel başkan değişti ama iktidar olamadı parti. Mesele anlayışın değişmesi… Sağa devşirme dişlilerinin değişmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BAYIR İLE OLMUYORSA KENARA ÇEKİLSİN AMA SAĞDAN 4 KİŞİ GELMESİN
Değişim konusunda değerlendirme yapan Bayır, “1980 yılında Göztepe çok iddialı bir takımdı. Takımı süper lig’e çıkarmak için sürekli antrenör değiştirdik. Bir arkadaş dedi ki sahada antrenör top oynamıyor ki. Oyuncuları değiştirmeden sonuç alınmaz. Kılıçdaroğlu’nu değiştirirerek sonuç alamayız. Göztepe aşağı düştükçe seyircisi düştü. Biz de seçim kaybettikçe oy kaybediyoruz. 23 yaşında girdim, ak saçlı oldum hala yapamıyoruz. Eğer bu Tacettin Bayır ile olmuyorsa kenara çekilsin ama sağdan 4 kişi gelmesin” diye konuştu.

CHP’Yİ SİZLER YÖNETMİYORSUNUZ
“CHP içinde demokrasi var diyemiyorum” diyen Bayır, Tek adaya düşürme çabası var ama doğru bulmuyorum ilçe kongrelerinde. Partinin içinde çıraklık-kalfalık dönemini yaşayarak iki adaylı seçimler var. Urla’da da doğru gittiğimizi düşünüyorum. CHP’yi sizler yönetmiyorsunuz. Bazı danışmanlar akıl veriyor. Seç beni seçeyim seni oynanıyor. Kurultayda da ön seçimi oyladık ve geçti kabul edildi. Ketenpereye getirdiler, oylamaya getirdiler, merkez yoklamasını eklediler. Biz orada ön seçimi yazdırmıştık. Kimin vekil olacağı örgüte sorulmalı. Eğer bunu beceremezsiniz, örgüte amele gözüyle bakarsanız olmaz” dedi.

İLÇE BAŞKANI, BELEDİYE BAŞKANININ ÜSTÜNDEDİR
Parti içi eleştirilerini sürdüren Bayır, “CHP, ele geçirilmiş küçük oligarşik bir yapı tarafından yöneltilmektedir. Sizin iradeniz alınmadan yönetilmektedir. Elbette ki sizin canınızı sıkmak için çıkmadım. Önümüzde aydınlık günler var. İçimizde ak saçlı olup ömrü kısalanlar da var. Partinin iktidar olduğunu görebilecek miyim diyen ak saçlıları görüyorum. Hep beraber ayağa kalkacağız. Özellikle laiklik ve demokrasi diyoruz. Sessiz kalmayacağız. Burada paylaşacağız ki kahve köşelerinde tartışmayacağız. CHP’deki değişim ihtiyacının belirleyicileri ilkeleridir. Nitelikli ve hesap verilebilir kadrolar olması gerekiyor. Örgüt herkesten hesap sormalıdır. Tüzüğümüze göre ilçe başkanı, belediye başkanının üstündedir. Denetim yapar kendisi” değerlendirmesini yaptı.

ANLAYIŞ DEĞİŞMEZSE SEÇİMLER HÜSRAN OLUR
Bayır şunları söyledi: “Ben artık havalimanından VİP araçlarıyla alınan genel başkan yardımcılarının İzmir’deki otellerden yazılmasını istemiyorum. Mahallelere giderek karar vermelidir, öyle rapor yazmalıdır. Bu değişim yapılmadan gidilecek seçimler hüsran olacaktır. Bu değişim mutlaka yapılmalıdır. Bizim yaptığımız konuşmalarda yandaş medya var. Topluma CHP içinde kavga ediyor mesajı vermek istiyorlar. Konak’ta birkaç konuşma yaptık. Sataşmalar oldu. Bunu kavga çıktı diye lanse ettiler. Ne kavga var ortada ne yumruk var”

 
Yılmaz: 'Hedefimiz tek haneli enflasyon'
 
Erdoğan'dan şehit askerlerin ailelerine başsağlığı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail 12 Ağustos 2023 Cumartesi 01:00

sen mi yoneteceksın bayır vekil bayır

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 11 Ağustos 2023 Cuma 16:35

Sayın Bayır cılız teklifler ile ön seçim istediniz biliyoruz ama dişli bir parti içinde muhalefet yapmadınız çünkü milletvekili olarak atamazlar diyerek partiyi onbeş senedir tek adamlık tek ekiplikle yönettiniz şimdi her şey açığa çıktı toparlanmaz artık parti tesfiye tasfiye sürecinde geçmiş olsun...

Yorumu oyla      7      3  
liyakat 11 Ağustos 2023 Cuma 15:06

Sayın bayır tam konuşmalarının içinde en doğru söz İLÇE başkanı BELEDİYE başkanının önündedir,ancak gel görki uygulama tersinedir nasıl olacak kim düzeltecek,bu arada delege ağaları vardı,şimdide DELEGE AVCILARI TÖREDİ

Yorumu oyla      3      3  
Konak 11 Ağustos 2023 Cuma 14:24

CHP içinde hala Bayır gibi Partiyi düşünenler var diye düşünmeye başladım

Yorumu oyla      2      5  
vatandaş2 11 Ağustos 2023 Cuma 14:08

Gençler bir önceki dönem neden aklınıza gelmedi.aday gösterilmeyince geliyor.

Yorumu oyla      10      3  
vatandaş 11 Ağustos 2023 Cuma 14:06

Başkan Biz Bu Patinin amelis ve çapacısıyız!

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 bakanlıkta üst kademelere yeni atamalar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi ...
CHP’li Arslan: Şirketler, TEİAŞ'a borçları ödemiyor!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, dağıtım şirketlerinin kamuya borçlarını ...
9 yıldır görevdeydi... CHP Kınık yeniden Yılmaz dedi!
9 yıldır CHP Kınık İlçe Başkanlığı görevini yürüten İsmail Yılmaz yeniden ...
 
CHP Urla'da Pelin Karasakal güven tazeledi
CHP Urla İlçe Kongresi'nde tek adaylı seçimi 189 oyla mevcut başkan Pelin Karasakal kazandı.
Rekabet yaşandı... CHP Bayraklı'da kazanan belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Kongresi'nde seçim sonucu netleşti. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yassah!
Mehmet KARABEL yazdı... Yassah!
 
Kemal ANADOL yazdı... Parti üyesi
Kemal ANADOL yazdı... Parti üyesi
Bahçeli'den İYİ Parti'ye ittifak çağrısı
MHP lideri Devlet Bahçeli, daha önce İYİ Parti'ye yaptığı çağrıyı anımsatarak ...
ATA Parti Genel Başkanı: İmam hatipleri kapatacağız
ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, iktidara gelmeleri durumunda ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva