HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2023 Cuma - 09:11

CHP Urla'da Pelin Karasakal güven tazeledi

CHP Urla İlçe Kongresi'nde tek adaylı seçimi 189 oyla mevcut başkan Pelin Karasakal kazandı.

CHP Urla da Pelin Karasakal güven tazeledi

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- Kurultay sürecinin işlediği CHP'de ilçe kongreleri gerçekleştiriliyor. Tek adaylı gerçekleştirilen CHP Urla İlçe Kongresi 338 delegenin 197'si oy kullandı. 8 oyun geçersiz sayıldığı seçimi 189 oyla Pelin Karasakal kazandı.

NELER YAŞANDI?
Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan kongreye CHP İzmir Milletvekileri Yüksel Taşkın ve Ednan Arslan, CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, CHP İzmir eski milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cem Şahverdi de katıldı.

Kongrede divan başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu getirildi. Divanda ayrıca Ozan Koca ve Aslıhan Çoban da görev aldı.

KARASAKAL: BİZE TAŞ ATANLARA KİN TUTMAYIZ
Başkan aday Pelin Karasakal yaptığı açıklamada "Tarih bana sokaklarında top oynadığım ilçede ilk kadın ilçe başkanı olma onurunu yaşattı. İlk kadın ilçe başkanı olarak buraya geldim. En kutsal görevi icra edecek delegelerimizin karşısındayım. Göreve geldiğimden itibaren gece gündüz demeden çalıştık. Oyumuzu arttırarak başımız dik çıktık. Bazıları başarmamızı dahi istedi. Gençlik ateşimizi söndürecek hiçbir kuvvet yok. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ailemizden, işimizde, arkadaşlarımızdan fedakarlık ettik. Bugün Urla için tarihi bir gün. Ulu önder her zaman gençlere güvendi ve cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bu gençler sorumluluk alıp öne çıkıyor. Sokaklarında büyüdüğüm Urla’nın geleceğine talibim. Dün bize taş atanlara biz kin tutmayız. Gelin hep beraber geleceğimizi birlikte taşıyalım. CHP anti emperyalimin sembolüdür. Bugün yine CHP bir ders verecektir. Bizler Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız. Bugün yorgun olabiliriz ama yılgınlığı asla kabul etmeyiz. Bizler direnmek zorundayız. 21 yıldır baskı ve istibdat rejiminin karanlığında yaşıyoruz ama sonunda ışığı görüyoruz. Gençliğin enerjisi ve partili büyüklerin tecrübesi ile Urla’yı yeniden alacağız. Genel başkanlığımızın liderliğinde yeniden başaracağız. Kimsenin önünde boyun eğmeden Urla’nın geleceğine aydınlığa kavuşturmak için elimden gelenin fazlasını yapacağıma söz veriyorum" dedi.

NALBANTOĞLU: CHP’MİZ HİÇ KİMSENİN YENİ VE ÖZEL KARİYER PLANLARINA DAHİL EDİLECEK BİR YER DEĞİLDİR
CHP’li Nalbantoğlu kürsüde yaptığı konuşmada  “kongremizin partimizin içinde bulunduğu sorunlara çözüm üretmesini diliyorum. Belki de cumhuriyet tarihimizin en kritik seçimini geride bıraktık. Kutuplaşmış bir Türkiye tablosunda yüzde 88’lere varmış olması demokrasi tarihimize düşülmüş bir nottur. Çok daha farklı bir sonuçla bitirebilirdik. Belki bu kongreden başlayarak farklı alanlarda bunları konuşma imkanımız doğar. Ekonomik sorunlardan ziyade bugün ülkemizde CHP’miz var olan sorunlardan daha fazla tartışılır hale geldi. CHP en kilit parti olarak odaklaşmış olabilir ama partililer olarak uyarmamız gereken bir şey var. CHP’miz hiç kimsenin yeni ve özel kariyer planlarına dahil edilecek bir yer değildir. Bu tartışmaların odak noktasında kalıyor olmamız beni çok üzüyor. Bu tartışmaların dışında kalmamız söyleyecek bir sözümüz olmadığından değil sağduyumuzdan ve zarafetimizdendir” dedi.

“2013’deki Gezi Olayları AK Parti’nin ayarlarını iyice bozdu” diyen Nalbantoğlu, “Özgürlükleri hiçe sayan bir hale getirdiler. Bu da zaten bozuk olan ayarımızı iyice bozdu. Bunları düzeltecek tek bir kurum var o da CHP’dir. Başka bir çıkış ve kurtuluşumuz yok” açıklamasını yaptı.

İZMİR’DE ÜYE SAYISINI İKİ KATINA ÇIKARMALIYIZ
Seçim sürecinden dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Nalbantoğlu, “Siyasetin normal dinamiklerinde iktidarın değişmesi gereken bir anda CHP kritik bir adım attı. Partileşmiş devlet aygıtına karşı tüm muhalif güçleri bir araya getirmek için Millet İttifakı’nı kurmak için ciddi bir perspektif ortaya koydu. Bir arada olma kültürü için çok önemli bir girişimdi. Fikir babası Kılıçdaroğlu olmuştu. Buradan daha iyi sonuçlar üretebilirdik. Zaferlerin değil yenilgiler birçok şey öğretir. Bu yenilgilerden hep beraber çıkaracağımız çok önemli sonuçlar var. Bizim genel uygulama biçimimizde bir değişime ihtiyaç duyulduğu kesin ama bu değişimin hangi noktalardan yapılması gerektiğini buralardan başlayarak tartışmalıyız. Her şeyi açık açık konuşacağımız ne varsa bu aile ortamında konuşmalıyız. İzmir’de 170 bin üyemiz var, en azından iki katına nasıl çıkaracağız buradan karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Nalbantoğlu şunları söyledi:

“Son olarak çok inandığım bir şeyi söylemek isterim. Siyaset siyasi elitlerin sahnesi değildir. Bu işin konsepti gereği buradayız. Siyaset, elitlerin sahnesi haline gelirse buradan doğru şeyler üretmek çok mümkün değildir. Herkesin, Urla’da sizlerin, tüm üye ve delegelerimizin karar alma süreçlerine nasıl gireceği konusunda kafa yormamız gerekir. Maalesef bizi en çok zorlayan şey siyasi partilerdir. Bir sürü işin sonunun çok bilinmediği yerde siyasi partiler sınırların en belli olduğu yerlerdir. Bu anlamda yeni tüzük ve program çabaları ile ilgili bir çabası olacaktır genel başkanımızın. Mahalle seçimlerinde gösterdiğiniz dikkat çok önemliydi. Yapış şeklimiz bile konuya nasıl baktığımızı gösterdi. Mahalle seçimlerimiz doğru bir anlayışla gerçekleşti, aday oldunuz seçildiniz. Ben burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Seçilecek olan ilçe başkan ve yöneticilerimize başarılar diliyorum. Her noktada yanlarında olacağımızı söylemek istiyorum”

ALTIOK: SİYASİ SEÇİMLER SPOR MÜSABAKALARI DEĞİLDİR
CHP İzmir eski Milletvekili Zeynep Altıok kürsüde yaptığı konuşmada “İkinci yüz yılın eşiğinde olduğumuz bir dönemde ne yazık ki ülkemizin aydınlığı içe sinen bir durumda değil. Ancak cumhuriyet bir aydınlanma devrimidir. İkinci yüzyıla giderken kadın ilçe başkanının seçileceği bir durumdan mutluluğumu paylaşmak isterim. CHP değişimin öncüsü olmuştur. Elbette siyasi seçimler spor müsabakaları değildir. Kazananlar ve kaybedenler öğrenerek ilerlemesi gerekir. Siyasiler toplumun sesine kulak vererek öncülük etmelidir. Böyle bir bakışla değişimin kişilerle değil ideolojilerle olması gerekir. Gelecek bizimdir, hiçbir zaman yenilmeye yılmaya sorumluluğumuz izin vermez. Kendi siyasetimiz için haklının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

UYAR’DAN KARASAKAL’A DESTEK
Söz alan Urla’nın eski belediye başkanı Sibel Uyar ise “Ben geçtiğimiz 1 ayı konuşmak isterim. Biz Urla’da 1 aydır bir seçim süreci yaşadık. ‘Kız da bizim, oğlan da bizim’ dedik. Bizim bundan sonraki görevimiz birleşme siyaseti olması gerekir diyerek başkanımızı destekledik. Eğer bir değişim olacaksa tabandan başlaması gerekir diye düşünüyoruz. Siyaset uzun soluklu bir iş… Partide değer görmediği zaman gençler sorumsuz kalıyor. Genç ve kadın ilçe başkanımızı desteklediğimi bildirmek istiyorum” açıklaması yaptı.

ÇAM: URLA’DA 2019 SEÇİMİNDE ÖN SEÇİM OLSAYDI BUGÜN BURADA CHP’Lİ BİR BAŞKAN OLACAKTI
CHP İzmir eski milletvekili Musa Çam, kongrede yaptığı konuşmada “Seçimlerden beri 25 milyon insan büyük bir hüzün ve kırgın durumda. Hala daha şokunu üzerimizden atamadık. Hala daha üzgün ve üzüntülüyüz. Biz ilk kez seçim kaybetmiyoruz. 1992 yılında partimiz açıldığında CHP – SHP birleşmesinin ardından günümüze kadar toplam 9 genel seçim kaybettik. Burada sorun şu; kaybedebiliriz ama Türkiye haritasında Trakya’dan güneye doğru, Hatay’a kadar kırmızı. Doğu ve Güneydoğu HDP, diğer iller sapsarı. 1995’ten beri böyle. Biz 100 yıllık partiyiz.

Avrupa’da 100 yıllık partiler var. Biz onların arkasında 100 yıllık partiyiz. 1995’ten beri seçim kazanmıyoruz. Bunu masaya yatırmamız gerekir. Nerede eksiklik yaptık demek gerekiyor. Ciddi anlamda irdelememiz gerekiyor. Seçim bitti kongre düğmesine basıldı.

Neden seçimi kaybettiğimizi oturup tartışmamız gerekiyor. 20 yıllık AKP’nin yıpranmışlığı ile kazanmamız gereken bir seçimdi. Sonuç çok olumlu olmadı. Neden kaybediyoruz? Bunların konuşulacağı yerler buralar. Medyada çıkıp konuşmak parti terbiyesi almış kişilere yakışmaz.

Hiçbir şey olmamış gibi de davranamayız. Bir mağlubiyet ve kayıp var. En yukarıdan en aşağıya kadar tartışmamız gerekir. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Mahalle ve köylerde lütfen iktidarı değiştirin diye yalvarıyor. Bunlara duymamazlık yapamayız.

İyi yönetemiyor ve yapamıyoruz. 8 ay sonra tarihi bir seçimle karşı karşıyayız. Devletin bütün imkan ve olanakları ile seferber edecekler. Şimdi bizlerin bu umutsuzluk ve yorgunluktan kurtulması gerekiyor.

Partide demokrasi yoksa bunu ülkede kuramayız. Bugün delegeleri seçeceğiz. Burada sorun yok. Milletvekiline gelince ön seçim yok. Ön seçim ve demokrasi istiyoruz. Bugün nasıl ilçe başkanlarını ve delegelerini seçeceksiniz, belediye başkan adaylarını siz seçeceksiniz Ankara değil. 600 vekilden 30 kişiyi merkez kullansın. 60 kişilik meclis, 17 kişilik MYK 600 vekil adayını yazmamalı.

4 bin üzerinde aday adayı var işlerimin yoğunluğundan ben ilgilenemedim dedi arkadaşlar da kendi adaylarını yazdılar dedi genel başkan. CHP’ye bu yakışmaz. Ben bu dönemde yine aday oldum. Sizler beni 2015’te ön seçimde birinci yaptınız. Mecliste plan bütçe komisyonunda tartıştım. 2018’de ön seçim yapılmadı neden listede olmadım bilmiyorum. Bu seçimde aday olmadım yine yok. Biz adalet istiyoruz. Biz birbirimize karşı adaletli olmazsak o zaman dışarıdaki adam bize bakıyor. Biz partide bu ülkede demokrasiyi getirdik. Çok partili sisteme geçince zamanı değil demişler. İsmet Paşa diyor ki Atatürk’ün bir tek hedefi var, demokrasiyi ülkeye getirmek. Bu benim isteğim değil, Atatürk’ün bize vasiyetidir.

Urla’da 2019 seçiminde ön seçim olsaydı bugün burada CHP’li bir başkan olacaktı.

Kritik bir dönemdeyiz. Yerel seçimlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Her yönüyle saldıracaklar. Birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız olan bir dönem. Başta İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere kazanmalıyız.

Kaos ve krizi doğru bulmuyorum. İmamoğlu başarılı bir başkanımız ama ondan sonraki süreç çok doğru yönetilmedi. Partide bir bölünmüşlük havası yaratmaya gerek yok”

ASLANOĞLU: BİZİM DERDİMİZ…
 Sözlerine seçim sonrası ile başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “28  Mayıs seçiminden hemen sonra yalakaları Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları üzerinden belediyelerimizde toplumda hem Cumhuriyet Halk Partisi'ne hem muhalefette olan tüm partilere her gün yeni zorluk çıkarmaya başladılar. Yıldırmaya çalışıyorlar. Sizlerin sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni yıldıramayacaklar. CHP dimdik ayaktadır. Bu kongrelerden ayrışma, kavga, bölünme bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacağız. Kimse bizim birbirimize düşmemesi beklemesi. Cumhuriyet Halk Partisi bir aradadır, dimdik ayaktadır! Partimize sahip çıkıyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye sömürülenlerin, umut ışığı arayanların altında toplandığı bir demokrasi şemsiyesidir. Toplum bize umut olarak bakıyor. Kurtuluşu olarak bakıyor. Onlar böyle bakarken kendi aramızda ayrışmamız söz konusu bile olamaz. Kim makam, koltuk veya farklı bir gerekçeyle partimizi tartışmaya, üyelerimize kongrelerimizi hiçe sayan fırsatçılığa kalkışırsa karşısında partimizin neferlerini bulacaktır. Bizim derdimiz bu kongrelerden sadece ilçe başkanı, delegeler, yöneticiler çıkarmak değil. Bizim derdimiz bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak toplumu AKP belasından kurtaracak kadroları ve fikirler çıkarmaktır. 9 Eylül'de partimizin 100’ncü yılını kutlayacağız. Birileri de uzun zamandır sözüm ona partimize ayar vermeye çalışıyor. Sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek isterim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğine değişimin nasıl olacağına sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri karar verir. Partimize, genel başkanımıza hakaret eden, yandaş kanallar, bizim adımıza karar veremez. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir kahvaltı yaşansa da bir koltuk kapsam veya işi gücü dedikodu olanlara hiçbir iş yapmayıp iş yapanları eleştirenler bizim adımıza karar veremez. Bu partinin geleceğine, bu partinin öz evlatları karar verir.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğine sizler karar vereceksiniz” diye konuştu.

EKSİKLERİMİZİ BURADA ANLATACAĞIZ

Aslanoğlu şunları söyledi: 

“Vergilere yüzde iki yüzden fazla zam yapılmış. Enflasyon gerçekten yüzde yüz elli bulmuş durumda. Bunlar da dönmüş toplu taşımaya neden zam yapıyorsunuz diyorlar. Bizim vapurlarımız su mu yakıyor? Bizim belediyelerimizin kullandığı akaryakıttan ÖTV'yi kaldırın hemen toplu ulaşıma nasıl yansıdığını hep birlikte görelim. Tabii ki bizler nerelerin eksik yaptığımızı buralarda anlatacağız. Öz eleştirilerde bulunacağımız daha iyi politikalar üreteceğimiz yer partinin kongreleridir, danışma kurullarıdır. Gazeteler, internet siteleri, sosyal medya veya televizyonlar değildir. Burada herkes bugün kürsüde, partinin politikalarının ne olması gerektiğini, nelerin değişmesi gerektiğini dile getirmek istiyorsanız kürsü sizin. Yarından itibaren bu salonda olan herkes kimi desteklemiş olursa olsun yarın sabah hep birlikte sokak sokak çalışmaya devam edeceğiz. Bundan kuşkumuz yok. Seçimlerinde 30 ilçede ve Büyükşehir'de CHP bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız! Bu ne ilk ne de son olacak. Örgüt ne eylerse güzel eyler. Yeni görev almak için elini taşına altına koyan tüm arkadaşlarımın yolu açık olsun. Kongrelerden çıkan sonuç ne olursa olsun birliğimizin bozulmayacağından eminim. Yerel seçimleri Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde kazanacağız. Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun” dedi.

LİSTE BELLİ OLDU
Tek adaylı seçimde Pelin Karasakal'ın yönetim listesi şöyle oluştu:

 
Kayalıklardan düştü... Hayatını kaybetti!
 
Menderes'te birlik buluşması
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bahadır 11 Ağustos 2023 Cuma 21:58

karasakalı ıstemıyoruz

Yorumu oyla      3      3  
Urla gençlik 11 Ağustos 2023 Cuma 16:27

2019 seçimlerinde Urla CHP ilçe örgütü ve partiye gönülden bağlı olanlar bu atadığınız belediye başkanı ile yola çıkılmaz uyarısını hiç kimse dinlemedi belediye başkanı görevden alındı cezası verildi CHP genel merkez yöneticileri Urla'ya hemen geldiler halk tepki gösterdi gereken ilgiyi göstermedi çünkü bu adamı siz atadınız dediler ondan sonra da çekip gittiler ahkâm kesme parmak sallayıp konuşamadan gittiler ödül olarak il başkanı milletvekili oldu yaşasın demokrasi...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rekabet yaşandı... CHP Bayraklı'da kazanan belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Kongresi'nde seçim sonucu netleşti. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yassah!
Mehmet KARABEL yazdı... Yassah!
Kemal ANADOL yazdı... Parti üyesi
Kemal ANADOL yazdı... Parti üyesi
 
Bahçeli'den İYİ Parti'ye ittifak çağrısı
MHP lideri Devlet Bahçeli, daha önce İYİ Parti'ye yaptığı çağrıyı anımsatarak ...
ATA Parti Genel Başkanı: İmam hatipleri kapatacağız
ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, iktidara gelmeleri durumunda ...
Kentsel dönüşüm mesajı: CHP karşımıza çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerine yönelik eleştirileri ...
 
Çiğli’de aday bolluğu… Kulislerde kimlerin ismi öne çıkıyor?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 27 Ağustos günü sandık başına gidecek ...
CHP'li Özgür Özel'den istifa ve adaylık mesajı
CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, istifa çağrılarına yanıt verdi. "Birileri ...
AK Partili Kaya, ‘zihni sinir’ dedi, CHP'li Nalbantoğlu yanıt verdi: Vız vız mı? Vız vız!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Büyükşehir Belediyesini hedef ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva