HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 20:08

Bayır: Bizim yapamadığımızı AKP yaptı

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonun İzmirlilerin CHP’ye olan desteğini daha da arttırdığını savunan CHP İl Başkanı Bayır, “Bizim yapamadığımızı AKP yaptı. Şimdiden 9. sıradaki milletvekili adaylarını şimdiden kutladım” dedi.

Bayır: Bizim yapamadığımızı AKP yaptı

Fırat Soylu/Ege’deSonsöz-İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik mali polis tarafından başlatılan operasyonu AKP’nin “çılgın projesi” olarak adlandıran CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, seçimlere 41 gün kala yapılan operasyonun şık olmadığını söyledi. Ortada herhangi bir şaibe olmadan 100’lerce polisin Büyükşehir Belediyesi’ni basmasını eleştiren Bayır, “Büyükşehir Belediyesi sürekli denetlenen bir kurum, bu baskının yapıldığı gün bile 4 müfettiş belediyede çalışıyordu. Bir hafta önce Maliye Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonunda örnek belediye olarak gösterildi. Aynı kurum asılsız ihbarlarla başka bir bakanlık tarafından 100’lerce polisin baskınına uğradı. Sanki bir takım olumsuz işlere karışmış gibi 100’lerce polisi Büyükşehir Belediyesi’ne yığılması, ortada bir şaibe varmış gibi denetlemesi hiç şık olmadı” dedi.

9. SIRADAKİ ADAYLARI KUTLADI
Operasyonun ardından geçmişte birbirine kırgın, küskün olan partililerin bile birbirine kenetlendiğini dile getiren Bayır şöyle konuştu,
“Biz bu olayı daha fazla körüklemek istemiyoruz. Bu yüzden sağduyu çağrısı yapıyoruz. Olayın ardından belediye başkanları arayıp gelin demedim. Biz iyi bir örgütüz. Aziz Bey’e kırgın denilen belediye başkanları da oradaydı. İlk defa tam takım oradaydık. Başımız dara düştüğümüz de bir araya gelebiliyoruz. Biz onları örgütlemedik. Kendiliğinden geldiler. Yaşananların ardından sokaktaki vatandaşta Aziz Bey’e daha çok ilgi gösteriyor. İzmir halkı çok duyarlı, İzmir’in bunu hak etmediğini düşünüyorlar. Halk rahatsız, toplum rahatsız. Bizim yapamadığımız AKP yaptı. Kendilerini tebrik ediyorum. Her iki bölgeden birer milletvekili fazla çıkaracağız. Hatta 9’uncu sıradaki adaylarını şimdiden kutladım. 10+10 hedefine doğru gidiyoruz. Aldığım telefonlar, çarşıda gezmemiz sevgi seli bunları gösteriyor.”

İÇİŞLERİ FRANSANIN BAKANI MI?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın operasyonun zamanlamasının yanlış olduğunu dile getirmelerine de değinen Bayır, “Kültür Bakanı, Ulaştırma eski Bakanı AKP’nin bakanı da, İçişleri Bakanı Fransa’nın bakanı mı? Bunlar bu savcıların tayin edilmesinde, yetkili olarak gönderilmesinde etkili değiller mi? Bunları CHP mi gönderdi? Yoksa bu bir gözdağı mıdır? İktidar, CHP’ni kalesi olan İzmir’e gönderdiği bakanların yeterli olmadığını görüp farklı operasyonlara oyunumu artırmak mı istiyor? Hesabı bu mudur, sormak lazım” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN AHMETOĞLU 9 Mayıs 2011 Pazartesi 21:33

SN CHP İL BAŞKANI ÇOK ERKEN DAVRANMIŞ.E GÖRELİM BAKALIM 9 ÇIKMAZSA İSTIFAYI DÜŞÜNÜRMÜ?ORTAYA BİR ŞEYLER ATTIN BUNU KALDIRMAK LAZIM.SEVGİLİ BAŞKANIM HER HALDE GECE AYAZDA KALMIŞ OLCAK OLACAK Kİ BUNLARI RAHATLIKLA SÖYLEBİLİYOR.SN BAŞKAN HODRİ MEYDAN ERMİ YAMAN BEY Mİ YAMAN GÖRECEĞİZ.YOK ÖYLE UCUZ POPULİST POLİTİKA İZMİRLİ UYANDI UYANIYOR KULAĞINIZI BÜKECEK BU DEFA SİZ HİÇ TASALANMAYIN.İNADINA GÜNAY İNADINA AK PARTİ

Yorumu oyla      12      6  
HASAN TUFAN 5 Mayıs 2011 Perşembe 08:29

SORUŞTURMA İZNİNİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VERİYOR.TAMAMEN SİYASİ BİR OLAY.O ZAMAN KAYSERİ,ELAZIĞ VE DİĞER YOLSUZLUK OLAN BELEDİYELERDE DE VERSİNLER.DENİZ FENERİ UNUTTURMAK İSTİYORLAR, SAĞLIK BAKANLIĞI UNUTULMASIN.

Yorumu oyla      18      6  
ERBİL1955 5 Mayıs 2011 Perşembe 07:39

SAYIN BAŞKAN YİNE DÖKTÜRMÜŞ KARDEŞİM AKP NİN OYU İZMİRDE HİÇ DEĞİŞMİYOR % 20 SİZ ONU AŞAĞIYA ÇEKMEYİ BAŞARIN ÇALIŞIN DİYORSUNUZ AMA BİZ BUCADA ÇALIŞAN HİÇ BİR PARTİLİNİZİ GÖREMEDİK HEPSİ KAHVELERDE OKEY ,YANIK OYNAMAKLA MEŞGUL SİZE BİR TAVSİYEM İZMİRLİ VE HAKİKİ CHP Lİ OLAN VATANDAŞLARI YANINIZA ALIN VE BELEDİYE TURLARI YAPIN ÇALIŞANLARI,BİR MASADA 4 KİŞİ OTURAN YENİ ALINMIŞ PERSONELLERİ,BELEDİYELERE UĞRAMADAN BANKAMATIİK İLE NASIL MAAŞ ALINIR BUNLARI GÖSTERİN.SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      13      6  
mustafa hacıoğlu 5 Mayıs 2011 Perşembe 01:54

sevsinler seni ucuz pazarda sen alışveriş yap ak parti yolu yarıladı sen uyu başkan halk uyandı artık koca beledıyede sorurturma olamazmı yargı ıfade alamazmı bundan nemalanan cahıller utansın başkanım

Yorumu oyla      14      8  
KİMİ NEDEN SAVUNUYORSUNUZ 5 Mayıs 2011 Perşembe 00:15

Henüz ortada bir iddaaname yokken. Arkadaşlar bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın bu operasyonu devletin polisi, bürokratları savcıları ve hakimleri yönetmektedir. Aynı operasyonu Buca belediye başkanı AKPli CEMİL ŞEBOY içinde yapmadılarmı devletin bürokratlarını siyasete bulaştırmayın ayıptır.

Yorumu oyla      16      7  
sami 4 Mayıs 2011 Çarşamba 22:57

alnı ak olan insan rahat olur.

Yorumu oyla      16      6  
4 Mayıs 2011 Çarşamba 20:47

Bsında takip etiğimiz kadarıyla aylar önceden takibe alınmış akp de bunu bu süreçte yaparsak zarar görürüz demezmi bu tamamen hukuki bir süreçtir eyer yoksa birşey zaten ifadeeri alındıktan sonra serbest kalırlar okadar götürüp seçime denk getirdiler diye düşünmek yalnış chp de onların yolsuzluklarını gündeme getiriyor ozaman seçim sonunu beklesinler olurmu öyle şey herşey zamanı gelince yapılmalı yolsuzluğun sağ solu olmaz yoksa zaten ceza almazlar .

Yorumu oyla      19      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelik: Operasyonu biz yapmadık
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik polis operasyonunun seçime 40 gün ...
'Baykal aday o hanım neden değil?'
Kastamonu mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, CHP’ye Hacı Bektaş-ı Veli’yle ...
Baykal'dan Günay'a operasyon yanıtı
Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik polis baskınının ardından ...
 
Saadet Partisi'nden İzmir çıkarması
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, ''Milletimize ...
MHP'den de operasyona tepki geldi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki aramaya ...
Günay: Operasyon bize yapıldı!
Büyükşehir’e yönelik polis baskınının yarattığı siyasi atmosferden yara ...
 
Aksünger Torbalı'da halkla buluştu
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger dün Torbalı esnafıyla ve halkla buluştu.
Moroğlu'ndan görkemli katılım töreni
CHP Çandarlı Belde Teşkilatı’na 132 yeni üyenin katılımı nedeniyle düzenlenen ...
Çam: Ülkenin kaderini kadınlar belirleyecek
CHP İzmir Adayı Musa Çam, 12 Haziran’da ülkenin kaderinin oylanacağını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva