HABERLER>EKONOMİ
31 Temmuz 2024 Çarşamba - 19:08

Başsavcı Tosun İZTO Meclisi’nde konuştu: Ekonomi ve hukuk paraleldir!

İzmir Ticaret Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplatısı’na İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun katıldı. Tosun, yaptığı konuşmada hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak, “Her zaman iş dünyamızın yanındayız. Ülkemizin kalkınmasındaki önemli göreviniz olduğunu biliyoruz, soruşturma yaparken bu titizliği gösteriyoruz. Ekonomi kalkınması ve hukukun üstünlüğü paraleldir, at başı gibi, birinin geride kalmaması gerekiyor. İyi işleyen bir yargı bizim amacımız” dedi.

Başsavcı Tosun İZTO Meclisi’nde konuştu: Ekonomi ve hukuk paraleldir!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası (İZTO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı İZTO binasında bulunan Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Meclisi, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz yönetti. Meclise İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun katıldı. Mecliste Temmuz ayı boyunca odanın yaptığı faaliyetler sinevizyon gösterisiyle meclis üyelerine sunuldu.

Sinevizyon gösteriminin ardından İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, meclis konuşmasını yaptı. Özgener’in konuşmasının ardından Başsavcı Tosun konuşma yaptı.

‘FİRMALARDA SİBER GÜVENLİĞİN YETERİNCE GELİŞMEMİŞ OLDUĞUNU GÖRDÜK’
Tosun, konuşmasında hukukta bilişim konusuna önem verdiklerini belirterek, “İzmir’e atandık sonra işbölümlerimizi düzenledik ve epey bir mesafe kat ettik. Çağın gereklerine göre hazırlandık. Dünyadaki gelişmeleri dikkate aldığımızda bilişim alanına özel bir önem verdik. Bilişim suçlarına bakan savcı sayısını iki katına çıkardık. Yapay zekanın konuşulduğu bu dönemde bilişim suçlarına önem verdik. Özellikle uluslararası suç örgütleri tarafından birçok şirketin bilgilerine erişiliyor veya yanlış bilgilerle suç işlenerek mağduriyet oluyor. Bu tarz durumlarda gecikirseniz parayı başka yerlere aktarıyorlar. Suçluların yakalanması komsunda özel savcılarımızla soruşturmaları takip ediyoruz. Siber güvenliğin firmalarda yeterince gelişmemiş olduğunu görüyoruz. Log kayıtlarının bile tutulmadığını görüyoruz, sizlerin de bu hususta dikkat etmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Sizlere yüklenen sorumluluk normal şahıslara göre sorumluluğunuz daha yüksek” dedi.

’59 İŞ KOLUNDA ÜRETİM FAALİYETİNDE BULUNUYORUZ’
Tosun, cezaevlerindeki üretim faaliyetlerine değinerek, “Bizler de üretim faaliyetinde bulunuyoruz. Cezaevindeki tutuklulukları çalıştırıyoruz, 59 iş kolunda üretim faaliyetinde bulunuyoruz. Üretimdeki amacımız mahkumlara meslek edindirmek ve daha sonra tahliye olduklarında topluma uyum konusunda kolaylık sağlamak” ifadelerini kullandı.

‘EKONOMİNİN KALKINMASI VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ PARALELDİR’
Hukukun üstünlüğü konusunda vurgu yapan Tosun, “Her zaman iş dünyamızın yanındayız. Ülkemizin kalkınmasındaki önemli göreviniz olduğunu biliyoruz, soruşturma yaparken bu titizliği gösteriyoruz. Ekonomi kalkınması ve hukukun üstünlüğü paraleldir, at başı gibi, birinin geride kalmaması gerekiyor. İyi işleyen bir yargı bizim amacımız. Mevzuat alanında iyi düzenlemeler, fiziki imkanlar, yeterli ve iyi yetiştirilmiş hakim ve savcılar. Mevzuat alanında gerçekten çok ilerideyiz. Fiziki imkanlar konusunda; 45 yıllık bir yargı hafızam var, inanılmaz bir mesafe kat ettik. Son 15 yılda 8 bin hakim savcı sayısından 20 bine geldik. Bunları düşününce teknoloji olarak yargı konusunda dünyada çok ilerideyiz. Video konferans yöntemiyle ifade alabiliyoruz. Amacımız adalete tecil ettirmek, adil olmak. Biz adaletin peşindeyiz. Bir kişiye yapılan haksızlık bütün topluma yapılmış bir haksızlıktır” dedi.

‘ÇEŞME VE TORBALI’YA AĞIR CEZA MERKEZİ YAPILIYOR’
Soru cevap bölümünde meclis üyelerinin sorularını alan Tosun, il merkezi yerine çevre ilçelerdeki mahkemeler konusunda atılan adımlara değinerek, “Adalete erişim herkesin önceliği. Bu ay içerisinde yeni bir karar alındı. Çeşme ve Torbalı Ağır Ceza Merkezi yapılıyor. Torbalı veya Çeşme’deki ağır ceza suçlar yerinde görülecek. Ödemiş, Bergama Ağır Ceza Merkezleri yapılmış durumda. Biz kanun uygulayıcıyız, kanun yapıcı değiliz. Yargı reformu yapılırken bütün vatandaşlar görüş ve önergelerini sunabilir.

Başsavcı Tosun’un açıklamalarının ardından Özgener tarafından savcıya tablo hediyesi takdim edildi.

 
Başkan Özgener’den ‘adalet’ vurgusu: Hukukun üstünlüğü ekonomi için yaşamsal önemde!
 
Hamas Lideri için İzmir ve Aydın'da gıyabi cenaze namazı kılındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maliye'den kuyumculara eş zamanlı denetim
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 bin kişilik ekibiyle kuyum sektöründe faaliyet ...
Kantinciler Odası’ndan tepki: Büyükşehir ihaleye giremez!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ‘kantin ihalelerine gireceğiz’ ...
Karkas düştü, etikette arttı!
Et Süt Kurumu, 27 Haziran’da 342,50 lira olan dana karkası 25 Temmuz’da ...
 
İzmir'de 1410 noktada emeklilere özel indirim!
İzmir'de çeşitli sektörlerden 1410 işletme, emeklilere indirim uygulayacak.
'Merkez bankaları rekor seviyede altın aldı'
Dünya Altın Konseyi, merkez bankalarının altın alımlarının yılın ilk yarısında ...
Tiryakilere kötü haber: Sigaraya yeni zam yolda!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, temmuz ayında ...
 
Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı 19 bin lirayı aştı
Türk-İş, temmuz ayında açlık sınırının 19 bin 234 liraya yükseldiğini ...
İzmir Berberler Odası'ndan açıklama: Bizde 2 bin liraya saç sakal tıraşı yok!
İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı ...
Şimşek'ten vergi açıklaması: Çalışmaları yoğunlaştırdık
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyan etmediği halde yüksek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva