HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2011 Perşembe - 17:21

Başkanlara kötü haber: Toplu randevu yok!

İlçe belediyelerine yönelik tutum ve davranışların yanı sıra biriken sorunların çözümü için harekete geçerek 14 ilçeye ulaşan isyankar başkanlar hareketinin ‘randevu krizi’ çözümsüzlüğe girdi.

Başkanlara kötü haber: Toplu randevu yok!

Fatih Yapar/Egedesonsoz - İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve Büyükşehir bürokrasisine karşı ayaklanan ilçe belediye başkanlarına kötü haber Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Narlıdere ziyareti sonrasında geldi.

Ümit Yaldız yazdı: Dikkat! İsyan ateşi meclis sıçrayabilir...tıklayın

Gürsel Tekin'den isyan açıklaması...haberi için tıklayın
 
Kentin önemli 8 ilçesiyle başlayıp kısa sürede 14 ilçeye sıçrayan isyan ateşini söndürmek için hamle üstüne hamle yapan Başkan Kocaoğlu, kendisiyle birlikte olan ve isyan hareketine katılmayan ilçelerden başladığı ‘kontra ziyaretlerde’ önemli mesajlar vermeye devam ediyor.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI
Kocaoğlu Aliağa, Foça ve Urla ile sürdürdüğü ziyaretlere bugün Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe ile devam etti. Belediye başkanlarının yanısına örgüt temsilcileri ve özellikle de Büyükşehir Meclis Üyeleriyle de görüşen Kocaoğlu, Narlıdere’de gazetecilerin sorularını yanıtladı, isyankar başkanlar hareketine ilişkin flaş açıklamalar yaptı.

Narlıdere’deki görüşme sonrası gazetecilerin ilçe belediye başkanlarının toplu halde görüşme talebi konusundaki krizi hatırlatıp, ‘Başkanlar yazılı randevu talebinde bulundular. Ne yapacaksınız?’ sorusu üzerine konuşan Kocaoğlu: “Evet, yazılı randevu talebi bana ulaştı. Ancak şu anda benim gündemimde böyle bir şey yok. Zaten ilçeleri dolaşıyorum. Gittiğim ilçelerde yaptığımız toplantılarda da sadece belediye başkanları olmuyor. Parti örgütü ve meclis üyelerimiz de katılıyor. Randevu talebinde bulunan başkanların ilçelerine de  gideceğim. Tek tek başkanlarla ve parti yöneticileriyle görüşeceğim. Ama gündemimde belediye başkanlarıyla toplu görüşme yok. Bu randevuyu şu anda vermeyi düşünmüyorum. İlerleyen günlerde bu konuyu yeniden değerlendirebiliriz” dedi.
 
KAPALI TOPLANTIDA MEYDAN OKUDU
Narlıdere Belediyesi meclis toplantı salonundaki görüşmenin basına kapalı bölümünde ise Kocaoğlu’nun Büyükşehir’in Narlıdere sınırlarında kalan projelerini aktardıktan sonra isyan eden başkanlara meydan okuyan bir konuşma yaptığı öğrenildi.
 
Kocaoğlu’nun isyankar başkanların Gümüldür’den kendilerini arayıp randevu istemesiyle başlayan süreci aktarıp, ‘Böyle bir talep olmadı. Sadece Hasan Karabağ arayıp, randevu istedi. İlçesinin sorunlarını aktarmayı planladığını düşündüm’ dediği öğrenildi. İsyan hareketi başlatan ilçe belediye başkanlarının bugünkü krizin tek sorumlusu olduğunun da altını çizen Kocaoğlu’nun, “Kamuoyunda tartışma yaratan bu konuda benim hiçbir suçum/günahım yok. Geri adım atmayı düşünmüyorum. Bunu ben başlatmadım. Belediye başkanları başlattı. Kamuoyuna ve medyaya açıklamalar yaparak ortada bir sorun varmış gibi görüntü verdiler. Bu konuyu kamuoyuna taşıyan da onlardır. Ben başlamadım ki ben bitireyim. Varacağı yere kadar varsın. Sorunum var diyen kendileridir. Toplu randevuyu kesinlikle vermeyeceğim. Mesele nereye kadar giderse gitsin. Herkes beni tanır. Dünya, üç günlük dünya… Asla korkmuyor ve çekinmiyorum. Geri adım da atmayacağım” dediği öğrenildi.
 
BAŞKAN BATUR İSTEDİĞİNİ ALDI
Belediye meclis üyeleri ve ilçe örgütü yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantı öncesi Başkan Abdül Batur’un Kocaoğlu’nu çiçeklerle karşılaması dikkat çekerken, Batur toplantı sonrasında yaptığı açıklamada da mutluydu. Batur, gazetecilerin soruları üzerine şöyle konuştu: “20 yıldır Mithatpaşa Caddesi’nde var olan sorunların çözümü için Başkan Kocaoğlu’ndan destek aldık. Ayrıca ikinci İnönü ve Atatürk Mahalleleri’nde bizim Beyaz Vadi Projemiz var. Sayın Başkanım bu iki projeye de hem teknik hem de ekipman desteği verecek. 1-5000 ölçekli imar planlarında revize edilmesi gereken noktalarla ilgili de mutabık kaldık. Ayrıca Ali Onbaşı Deresi üzerine gölet yapılıp, otoban altında kalan mandalina bahçelerinin sulanması konusunda da proje devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızla sorunsuz problemsiz bir süreci götürüyoruz” dedi.

ARAÇ GEREÇ DESTEĞİ VERİRİZ
Balçova Belediyesi tarafından İnciraltı’ndaki mülk sahiplerine gönderilen yıkım kararları ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, “ Bizden talep ederlerse yardımcı olacağız. Onlar ne ister bilmiyorum. Balçova Belediyesi bizden araç gereç, ekipman isterse tabi ki vereceğiz. Bu da bizim görevimiz” dedi. Kocaoğlu ayrıca şu anda bütün kenti yeniden tasarladıklarını ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Neriman 5 Ağustos 2011 Cuma 12:20

Neden randevu verilmiyorki.Çözüm üretilecek bir konu.Kendi partili başkanlarıyla görüşmezse kimle görüşecek.Bence bir araya gelinip sorunlar tartışılarak çözüm üretilmeli.CHP li Başkanlara da bu yakışır.

Yorumu oyla      19      7  
CHP 5 Ağustos 2011 Cuma 10:57

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu umarım bu olayları görür. Hem partisine hem de kendisine büyük zarar veriyor.

Yorumu oyla      20      6  
İLYAS 5 Ağustos 2011 Cuma 10:08

BAŞKANLAR...ADAY ADAYI İKEN.SARFETTİKLERİ SÖZCÜKLERLE ŞUANKİ DAVRANIŞLARA BAK..'BESLE KAYGAYI OYSUN GÖZÜNÜ'SAYGILAR..

Yorumu oyla      15      14  
Ali Osman 5 Ağustos 2011 Cuma 09:21

Aziz Başkanım yanlış yapmayınız lütfen.Siz Büyükşehir başkanısınız.İlçe başkanları ile birlikte İzmirimizin sorunlarını rahatlıkla çözebilirsiniz.Bu restleşmeler İzmir ve CHP ye zarar veriyor.Umarım en yakın zamanda sizleri omuz omuza görürüz.

Yorumu oyla      20      7  
Black Jack 5 Ağustos 2011 Cuma 08:04

Kılıçdaroğlunun nasıl pasif bir lider olduğunu bu olaylardan da anlayabiliyoruz genel başkanlık elinde dosya dosya gezmeye benzemez. Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcın kongrede kaç tane oy aldı sn genel başkan bırakın bu işleri artık sırf bu yüzden AKP diyorum adamların partisinde düzen var kardeşim hiç değilse verdiğimiz oy abuk sabuk konularla meşgul olmuyor yok isyan yok şu yok bu sıktınız artık bir genel başkan yüzünü anca bu kadar çabuk eskitebilir sende eskidin genel başkan

Yorumu oyla      21      15  
vız gelir-tırıs gider 4 Ağustos 2011 Perşembe 22:39

Bunlar Aziz Başkana vız gelir tırıs giderler. En kısa zamanada birbirlerini yemeye başlarlar. Garibime giden Tunç Soyer, Faik Tütüncüoğlu ve Serdar Yasa gibi ölçülü ve ağırbaşlı olduğunu bildiğimiz kişilerin de bunların peşine takılması. Aman Tunç Başkanım, aman Faik Başkanım, Aman Serdar Başkanım dikkatli olun, bu adamlar sizleri kullanıp yolda bırakırlar. Bunların hepsinin rüyasında Büyükşehir Belediye Başkanı olmak var. Sizler basamak olmayın.

Yorumu oyla      23      15  
elif yavuzcan 4 Ağustos 2011 Perşembe 22:33

aziz bay kendi partililerine attığı fırçaların yarısı kadar akp ye dik dursaydı yada akp lilere gösterdiği saygının yarısını partililerine gösterseydi,seçimlerde başarılı olunur %50 nin üstüne çıkılırdı.

Yorumu oyla      21      17  
ahmet eriman 4 Ağustos 2011 Perşembe 19:13

aziz Başkan haklı.Sanki İzmir yeniçeri ocağı.başkanların hareketi seçmene selam ve gelecekte büyükşehir adaylığı için ön plana çıkma gündemde olma girişimleri.Bir kaç ay sonra onlar birbirlerini yerler.Düşünsene cevat By ile hasan bey yan yana seçimden sonra birbirlerine demediklerini bırakmadılar.Bu biraz erken miras paylaşımına döndü.sanki aziz başkan belediyeyi bırakacak kendileri büyükşehire geçecekler.Henüz Aziz Bey'in şekeri yükselmedi.İzmir'de bir dahaki seçimde şimdiden yerlerini garanti edip gn.merkez nezdinde güçlü görünmek istiyorlar işin özü bu arkadaşlar

Yorumu oyla      22      13  
Kemalizm_ir 4 Ağustos 2011 Perşembe 18:48

Kim kime karşı mücadele veriyor anlamak mümkün değil. isyan çıkaran belediyeler akp li olsaydı bu kadar sorun olmazdı sanırım. Yazık ki çok yazık. Hizmet bekliyoruz.

Yorumu oyla      27      7  
isimsiz 46 4 Ağustos 2011 Perşembe 17:42

bravo başkan , budur işte !

Yorumu oyla      25      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nde 2 kritik gündem
Bornova Belediye Başkanı Prof. Sındır, Kadın Sığınma Evi’ni SHÇEK’e devretme ...
Dünya üniversitelerinden gençler Aliağa'da
Aliağa Belediyesi, Avrupa’dan gelen üniversiteli gençleri “Uluslararası ...
Çiğli'den Ramazan'a özel film şöleni
Ramazan ayının daha renkli geçmesi için hazırlıklarını tamamlayan Çiğli ...
 
'Sakin şehir'den 'oda' soruna hızlı çözüm
“Sakin şehir” anlayışına sahip Türkiye'nin ilk kenti Seferihisar'da turizm ...
Kendileri küçük, yürekleri büyük
İzmir Güzelbahçe’de faaliyet gösteren Ülke Çocuk Hakları Derneği üyeleri, ...
3 kadın yaşıyordu 5 ton çöp çıktı
Çamdibi semtinde üç kadının yaşadığı çöp ev mahalle halkının şikayeti ...
 
'Eski Ramazan'lar Bergama'da yaşanacak
Bergama Belediyesi, bu yıl ikincisini gerçekleştireceği Ramazan etkinliklerinde ...
Kahraman pilotlar parkta yaşayacak
Güzelbahçe Belediye Meclisi, geçtiğimiz ay körfeze düşen eğitim uçağında ...
Gaziemir Gençlik Meclisi kolları sıvadı
Gaziemir Kent Konseyi Gençlik Meclisi yapılanmasını tamamlayıp çalışmalara ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva