HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Temmuz 2011 Perşembe - 00:13

Başkanlar'dan Çiğli zirvesi

Başkanlar bu kez Çiğli’de bir araya geldi. Ana gündem maddesi Büyükşehir’deki kadro operasyonu oldu. Değişiklikleri eleştiren başkanlar, meclis komisyonlarında da temsil hakkı istedi. Şikayet, talep ve öneriler rapor haline getirilerek, önce Büyükşehir’e, karşılık alınamaması halinde Genel Merkeze gönderilecek.

Başkanlar dan Çiğli zirvesi

Can Özlü/Fatih Yapar/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere yavaş ilerleyen belediye bürokrasisine karşı bir araya gelerek farklı yerlerde toplantılar düzenleyen ve önemli kararlar alan CHP’li bazı ilçe belediye başkanları Çiçekliköy ve Konak’ın ardından bu kez Çiğli’de bir araya geldi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın davetlisi olarak Çiğli Anemon Otel’deki akşam yemeğinde buluşan ve ilçelere yönelik hizmet ortaklığı konusunda bazı kararlar alan belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen kadro operasyonu da değerlendirdi. Saat 21.00'de başlayan toplantı, geç saatlere kadar devam etti.

RAPOR GENEL MERKEZE GÖNDERİLECEK
Kocaoğlu tarafından gerçekleştirilen değişiklikleri eleştiren başkanlar, revizyonu kısmen hatalı ve eksik buldukları noktasında uzlaştı. Büyükşehir Belediyesi ile ilgili diğer sorunları da tartışan belediye başkanları, meclis komisyonunda, ilçe belediye başkanlarının yeteri kadar temsil edilmemesinden dert yandı. Alınan kararlardan en son kendilerinin haberdar olduğunu söyleyen belediye başkanları, yaklaşık iki ay sonra yapılacak olan komisyon seçimlerinde Kocaoğlu’na baskı yaparak, kendilerine yakın olan isimleri önerecek. Önümüzdeki hafta da gizli bir toplantı gerçekleştirecek olan ilçe belediye başkanları, 4 toplantıda aldıkları kararlar, eleştiri, öneri ve şikayetlerini yaklaşık 50 sayfalık raporda toplayarak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderecek. İsteklerine karşılık bulamadıkları halde ise rapor Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaştırılacak.



SINDIR KATILMADI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın ev sahipliğinde Bornova Çiçekliköy ve Konak Salih Ağa İş Hanı’ndaki özel büroda bir araya gelen başkanlar, Çiğli’deki zirve ile üçüncü kez buluşmuş oldu. Toplantıya Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,  Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca-Mar Genel Müdürü Hüsnü Kaya katıldı. Önceki toplantılarda yer alan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile bundan sornaki toplantılara katılacağını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, iş yoğunlukları nedeniyle toplantıda yer almadı.

BU KEZ KAÇMADILAR

Çiçekliköy toplantısında, basın mensuplarının görüntü almasını engellemek adına Jandarma bile çağıran belediye başkanları, bu kez sakin bir ortamda görüştü. Öyle ki, gizli toplantılar ile köşe bucak kaçan başkanlar, görüşme sonrası toplu fotoğraf vermekten de kaçınmadı. Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı kadro değişimi toplantının ana gündem konularından biri olurken, belediye başkanları birbirlerine destek olma kararını yineledi. Daha önceki toplantıda eksik oldukları noktalarda araç gereç desteği, malzeme ve personel takviyesi konusunda ortak hareket etme kararı alan başkanlar bu kez toplantılara mümkün olduğunca eksiksiz katılma kararı da aldı. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün de toplantıya davet edilmesi ortak verilen kararlar arasında yerini buldu. Geçtiğimiz haftalardaki toplantılara katılmayan diğer metropol ilçe başkanlarının da bundan sonraki toplantılara davet edilecekleri belirtildi.



“HİZMETTE ORTAKLIK” AÇIKLAMALARI

Toplantı sonrası grup adına konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan “Metropol belediye başkanları olarak, daha iyi hizmet arayışı içindeyiz. Halka en iyi hizmeti sunmak adına, ortak amaç ve ortak hedef belirliyoruz. Bugün bazı yeni kararlar aldık. Bundan sonra tüm belediye başkanları ortak haraket edeceğiz ve altyapı desteğine ihtiyaç duyan belde ve ilçelerimize destek götüreceğiz” dedi.

KÜRÜM: TEK TEK KÖYLERİ GEZECEĞİZ

Karabağlar Belediye Başkanı SıtkI Kürüm ise yaz aylarıdna nüfusu artan küçük beldelerin ihtiyaçlarını el birliği ile giderceklerinin mesajını verdi. Kürüm “Belde ve ilçelerimizin ne eksiği varsa, ortak hareket ederek birlikte karşılayacağız. Bu çalışmamıza Karaburun Belediyesi’nden başlayacağız. Tek tek köyleri gezeceğiz ve altyapı desteğini esirgemeyeceğiz” diye konuştu.

KARABAĞ: AYRINTILI TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da toplantıda aldıkları ortak kararla, ilçelerin cadde ve sokak temizliklerini bundan sonra hep birlikte yapacaklarını açıkladı. Karabağ “İlçelerimizde toplu temizlik işi yapmak istiyoruz. Her gün farklı bir ilçeye girip, ayrıntılı temizlik çalışması yapacağız. Her yeri yıkayıp tertemiz yapacağız. Bizler sıkıntı yaratan sorunlu insanlar değiliz. Kentimizi ve partimizi, bu tür çalışmalar ile yücelteceğiz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nilüfer 25 Temmuz 2011 Pazartesi 10:40

Az kaldı 2014 e.AKP gelecek hizmet gelecek.Demokrat,isimsiz 46 .2014 te beni mutlaka arayın.Siz bizdensizniz.AKP gelince sizi mutlaka değerlendireceğiz.Güzel yorumlar yapıyorsunuz.Durmak yok.Devam edin.

Yorumu oyla      19      7  
Ali Osman 25 Temmuz 2011 Pazartesi 02:40

Bazı yorumcuların bahsi geçen başkanlardan kuyruk acısı var herhalde.Yosa sizi veya yakınlarınıza iş vermediler diyemi.Ya da bilerek ve isteyerek karalama yorumları yapıyorsunuz.Ne yaparsanız yapın İzmir bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de CHP olacak.

Yorumu oyla      20      7  
hüseyin günlü 22 Temmuz 2011 Cuma 12:24

Politika sokağında, kimi politikacıların doğru yaptığı işi kimse hatırlamaz. Onlardan geriye güz başlangıcının sessizliği gibi hüzünlü bir aşk hikayesi kalır.

Yorumu oyla      16      7  
bir vatandaş 22 Temmuz 2011 Cuma 00:43

Resimdeki belediye başkanların tablosuna baktığım zaman geçmişteki genel başkan ve genel sekreter tarafından atanan seçimle gelmiyen birileri devreye girip birşey karşılığından belediye başkanıdırlar bunlar örgüten kopuk yanlarından buğday tanesiyle uğraşan arpacı ve partili olmıyanlarla donatılmış bazı meclis üyeleriyle oluşur bunlar yüzünden parti zarar görüyor halkın içine çıkılamıyor birde çıkmışlar cek cak cümlelerle kamoyunu meşkul ediyorlar bari susun daha zarar görmesin parti genel merkezi ve ili düyarlıolmaya davet ediyorum vatandaşlar sizi tanıyor sizleri birbirine olumsuz anlatıyor

Yorumu oyla      17      13  
bucanin gülen yüzde bir 22 Temmuz 2011 Cuma 00:19

sayın Ercan TATI yı savunlar sesleniyorum İzmir/Buca ilçesi/Kuruçeşme mahallesinde oturan bir grup yurttaşın gecekondu tabir edilen evlerinin Buca Belediyesince alınan karar gereği Daha önçede 62 evin yıkılacağı, teblikat aracılığıyla bildirmişti Şimdide bir çok yurttaşımizin evlerine yine aynı tebligatlar gönderiliyor HANİ Sayın Ercan TATİ güneş kuruçeşmede doğaçaktı yıkımla...mı doğaçakı yoksa Ercan Gecgel ve Baykal Kaya belediyede C H P VATANDAŞ saldırsınlar diyemi doğacak baykal kayanın belediyede görevi ne neden başkan ve yardımçılarının odaların önunde geziyor sayın başkan belediyeyı sizmi başkalarım yoksa YÖNETİYOR BUCA MI Bir Hışımla geldiler Bucanın gülen yüzleri dediler

Yorumu oyla      20      15  
mustafa 21 Temmuz 2011 Perşembe 23:43

hizmet miiii? yahu allah aşkına bu metin solak'ı daha sokakta gören olmamış ki şimdi hizmetten bahsediyor..daha iyi hizmet arayışındalarmış ayyy çok güldüm iyisini yapmadı ki daha iyisini yapsın..hiç kusura bakmasınlar seçimlerde oturup çalışmamışlar örgütleriyle beraber alanlara inmemişler şimdi çıkıpta hesapmı soruyorlar yazıklar olsun vallahi...metin beye bir sorun bakalım kendi partililerini işten çıkartan kazanılmış haklarını dahi işçisine ödemeyen örgütüne sahip çıkmayan kim..nasıl belediye başkanı seçildi bilmeyen yok heralde bilmeyenlere söyliyelim grup kararına karşı gelerek akp'li meclis üyelerinin oylarıyla seçildi..seçimlerde alanlar da değil kültür bakanının peşinde koşmakla meşguldü..eee şimdi çıkıp sakın kimse ne aziz başkana ne örgütüne hesap sorsun ben bu birkaç belediye başkanının bir araya gelmelerinden de çok huzursuzum arkadaşlar siz neyi kimden saklıyorsunuz varsa bir derdiniz aziz başkanı örgüt başkanlarını toplarsınız derdiniz neyse paylaşırsınız öyle gizli toplantı falan yapmak içinizde ki bazı isimlere hiç ama hiç yakışmıyor..bence genel merkez artık gözünü açacak ve kimin ne olduğunu anlayacaktır bana göre umarım çiğli bir daha ki seçimlerde gerçekten örgütüyle iç içe işçisine sahip çıkan ilçesi için çalışan ve emek harcayan birisi başa gelir ..üzgünüm ama bu saydıklarımın hiçbirini metin beyde göremedim..lütfen önce işçilerinize sahip çıkın çıkartılan ve davalarını kazandıkları halde tazminatlarını alamayan işçilerinizin haklarını verin çiğlimize hizmet edin hizmette sınır tanımayın sokağa çıkın insanlar sizi birkez dahi olsa görebilsinler partimize sahip çıkın aranızda ki meseleler neyse basın yoluyla değil güzellikle kendi içinizde halledin saygılarımla...

Yorumu oyla      21      12  
komedisiniz 21 Temmuz 2011 Perşembe 21:13

Anlaşılan ilçelerinde belediye kadrolarına giremeyenler,ilçelerde işe giremeyen veya tanıdığını işe sokamayanlar,belediye meclisi üyes reddedilenler kan kusuyor:))Bu kadar nefret hitlere duyulmadı yahu..biraz partiyi düşünün çıkarınızı değil..bunların bir bölümü değişecek ama bir bölümü devam edecek..Seçilmişe saygı göster ceramino!!Adını yesinler...

Yorumu oyla      22      13  
makasat toplandı desinler 21 Temmuz 2011 Perşembe 20:37

bunların hiç birinin elinde evrak yada dosya gören varmı.maksat toplandı desinler.hiç bir şey yapmadıkları aşikar .bari böyle gündemde kalalım diyor olmalılar.insan biraz çalışır.bu kadar başarısız belediye başkanının aynı dönemlerde başkan olması hem chp nin hemde izmirin şansızlığı olsa gerek.sormak istiyorum.bir çok kere yurt dışı gezilerine çıkan hasan karabağ.avrupada nerelerde geziyor.neyin keşifini yaptı ve orada keşfettikleri şeyleri bayraklıya nasıl uyguladı.senin gibi halkçı başkanı ben şapkamdan çıkarırım.ölsende namın seninle gidecektir.aslında üzülüyorum sana.hem bu dünyada kaybettin hemde öteki dünyana yazık ettin.izmirin en kötü 5 belediye başkanından biriydi dicekler.çek git sayın başkan çek git..

Yorumu oyla      20      13  
ceranimo 21 Temmuz 2011 Perşembe 19:54

Hedef şaşırtılıyor. Bu kadar toplantının amacı nın bir kaç araç paylaşımı, sokak temizliği olması çok komik ve karşı tarafı alaya almak anlamındadır. Hedef GENEEL MERKEZ VE AZİZ KOCAOĞLU DUR. Bu başkan larda gelecek vaadetmeyen kişilerdir. genel merkez seçim öncesi birkaç kulağı çekmeli, bu başkanlara yakın birokratların uzaklaşmasını sağlamalıdr. Her şikayette kanıt isteyen genel merkez in elinde yetkili araştırma müfettişleri yoksa yenilgiyi baştan kabul etmeleri gerekmektedir. Yeteneksiz başkan danışmanları ,başkan kokusundan ayrılamayan meclis üyeleri de chp nin düşüşüne katkıda bulunmaktadırlar. 'Sosyal demokratların dikkatine'.

Yorumu oyla      22      13  
beterin beteri 21 Temmuz 2011 Perşembe 17:36

Ercan Tatı'ya takılmış durumda:) Tanınırlık konusu düğümlenmiş..:)Tanınmıyorsa daha büyük başarı arkadaşlar..Hem kendini tanıtmış hem de yıllardır CHp'den uzak kalmış Bucayı kazandırmışş..Öyle Konak-KSK gibi odun koysa kazanılır yer değil Buca..Bir şekil halka inandırmış, kendini kabul ettirmiş yoksa seçim meçim öyle alınamaz Buca'da..Şimdi ne kadar başarılı onu tartışabiliriz,o ayrı konu. Burada Belediye Başkanlarıyla kavgalı olan, istediği makama gelemeyen,istediği Belediye Başkan adayı olmayan herkes ha babam he babam saldırıyor..:)Boşuna saldırıyorlar ama..Kendi istedikleri de olmayacak..Yeni CHP öyle adamlar getirecekki,tanınmayan bilinmeyen emeksiz adamlar getirecek..Sevmeyin!Ama birisi il genel meclisi üyeliğinden birisi ilçe başkanlığından birisi belediye meclisi üyeliğinden bir şekil parti havasını solumuş insanlar bunlar..Ama emin olun istedikleriniz de gelmeyecek..Bakın vekil adaylarına!!Levent Eyipişiren-Turgay Bozoğlu-Elfin Tataroğlu-Erdal Aksünger-Mesleki açıdan başarılı olsa da Rıza Türmen-B.A.Güler-A.Çıray...Hangisi örgüt havasını soludu hangisi??Şimdi hepsi bir havalarda..Siz kötülemeye devam edin..Daha çok çekeceğimiz var...Çook çok!!

Yorumu oyla      22      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla, Bacoli'yle kardeş şehir oldu
Urla ile İtalya'nın Bacoli kenti arasında yürütülen kardeş şehir anlaşması ...
Büyükşehir'de artçı operasyon
Büyükşehir Belediyesi’nde taşları yerinden oynatan atamaların ardından ...
Zeytinyağlı lezzetler kitaba dönüştü
Karşıyaka Belediyesi’nin geçtiğimiz Mayıs ayında ikincisini düzenlediği ...
 
İlk raunt başkanların: Revizyondan memnunlar
Yaptıkları gizli toplantılarda, Büyükşehir bürokrasisini eleştiren ilçe ...
Ülgür: Efes yatırım bekliyor
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür milyonlarca yerli ve yabancı ...
Aliağa sineklere göz açtırmıyor
Yaz mevsimiyle birlikte vatandaşların sivrisinek ve diğer haşerelerden ...
 
Bornova'da yüzme keyfi
Bornova Belediyesi’nin yüzme kurslarına katılan çocuklar, gençler ve yetişkinler, ...
Güzelbahçe’den esnafa “gölgelik” desteği
Kavurucu yaz sıcaklarının hüküm sürdüğü şu günlerde, iş yapamamaktan şikayetçi ...
Çiğlililer’in Yassıcaada eğlencesi
Çiğli Belediyesi, bu yıl da ilçede yaşayan kadın ve çocukları denize götürdü. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva