HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2024 Çarşamba - 09:03

Başkan Tugay: İEF'e uluslararası katılım artacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, hedefinin İzmir Enternasyonal Fuarı’na daha fazla uluslararası katılımın sağlanması olduğunu söyledi. Katıldığı televizyon programında İzmirlilere seslenen Başkan Tugay, “Kent kimliğimizi güçlendireceğiz. İzmir’in, insanların yaşamaktan daha mutlu olduğu bir kent olması için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Başkan Tugay: İEF e uluslararası katılım artacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay,   İzmir Enternasyonal Fuarı’ndan Burçin Atılgan’ın sunuculuğunu yaptığı Tele 1 Televizyonu'ndaki  “Söz Bizde” programının canlı yayın konuğu oldu. Fuarın renkli atmosferi içinde özellikle gençler için yapılan ve planlanan projelere ilişkin bilgi veren Başkan Tugay, önümüzdeki yıllarda nasıl bir fuar dönemi yaşanacağını da aktardı.

“Öncü kent kimliğimizi güçlendireceğiz”
İzmir'in öncü kent kimliğini güçlendireceklerini aktaran Başkan Tugay, “İzmir her zaman aydın düşünen insanlarıyla Türkiye için lider, öncü ve örnek kentlerden birisi olmuştur. Bu kent kimliğimizi güçlendireceğiz. İzmir’in, insanların yaşamaktan daha mutlu olduğu bir kent olması için üzerimize düşen çalışmaları yapacağız. Sorunların hiçbiri çözülmeyecek sorunlar değil. Ülkemiz genel olarak sorunlu bir dönem yaşıyor olsa da dayanışma ile ama bolca da çalışarak pozitif bilimlere, aydınlığa, Cumhuriyet değerlerimize olan inancımızla bu zor günleri aşacağız. Ben gençlerimizin enerjisine çok inanıyorum. Biz onlara bir şeyler verdikçe onların katlayarak geri vereceğini biliyorum. Ülkemizin tüm insanlarını kucaklıyoruz, gençlerimizin enerjisi ve bu ülkeye sahip çıkmasıyla bir şeyleri düzelteceğimize çok inanıyoruz. Kimsenin motivasyonunu, inancını kaybetmemesini, olabilecek olumsuzluklara karşı dayanışma içinde olmasını rica ediyorum. Her ne sorunumuz olursa olsun birlik ve beraberlik içinde kol kola, omuz omuza olduğumuz zaman çözülür. İzmir bu açıdan örnek bir kent olacak, buna yürekten inanıyorum” diye seslendi.

“Uluslararası katılım artacak”
Fuara daha fazla uluslararası katılım sağlayacaklarını dile getiren Başkan Tugay, “Bunun için yoğun çaba göstereceğiz. İzmir Enternasyonal Fuarı’nı diğer fuarlardan ayıran en önemli konu yoğun bir uluslararası katılım olmasıydı. Bunu lojistik olarak desteklediğimiz zaman teşvik edebileceğimizi düşünüyorum. Dünyanın dört bir köşesinde buraya taşıyabilecekleri ürünlerini, kültürel etkinliklerini sergileyebileceğimiz çokça ülke var. Mesela Uzak Doğu’dan çokça ziyaret alıyoruz. Sadece Çin bile ürünleri ile katılsa çok renkli fuar olur. Bu sene Küba özel bir konuğumuz. Önümüzdeki yıllarda de fuara katılım konusunda çok istekliler. Katılımları renkli olacak, İzmirlilerin ilgisini çekecek uluslararası şirketlerin katılımını da sağlayacağız. Bu sene sanat, kültür ve sosyal etkinlikler açsından çok zengin bir fuar düzenledik. Önümüzdeki yıllarda da hem ulusal hem de uluslararası düzeyde kültür, sanat ve sosyal etkinlikler konusunda bolca faaliyetin gerçekleştiği bir fuar olacak” sözlerine yer verdi.

“Atatürk’ün verdiği ödevi yerine getiriyoruz”
Türkiye’nin en eski uluslararası fuarını düzenlediklerini belirten Başkan Tugay, “Cumhuriyet’in kuruluşundan hemen önce, İzmir İktisat Fuarı’nı takiben bu fuarın düzenlenmesi ile ilgili kararı veren Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere verdiği ödevi yerine getiriyoruz. O nedenle bu fuarı manevi duygularla yapıyoruz. Bütün İzmirlilerin uzun yıllardır hayatında var olan, her sonbahar başlangıcında bizlerde çok değerli anıları olan bir fuar. Türkiye’yi uluslararası arenada birçok yeniliğe taşıyan, pek çok ürünün ilk kez sergilendiği bir yer. Bu fuarı düzenlemek bizler için hala özel ve değerli. Bu yıl 14 ülke ve ülkemizden 53 şehirden firmaların katılımıyla yapılıyor. Bu sene etkinlik teması olarak da teknolojiyi seçtik. Teknoloji, özellikle gençlerin yoğun ilgisini çekiyor ama aynı zamanda hepimizin hayatında daha fazla var olan bir olgu ve gelecekte yaşadığımız tüm sorunlara çözüm getirmesini beklediğimiz bir meta. Geleceğin dünyasını, geleceğin şehirlerini, geleceğin İzmir’ini, Türkiye’sini hayal etmemize neden olan pek çok etkinlik fuarımızda gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı. Başkan Tugay, gençlik yıllarında stant kasiyerliği ve stant şefliğinin yanı sıra lunaparkta da çalıştığını sözlerine ekledi.

“Kent enstitüleri oluşturacağız”
Atılgan’ın gençlere özel projeleri sorması üzerine geçlerin kendini geliştirmesi için bir program uyguladıklarını kaydeden Başkan Tugay, “Gençlerin kendi kararlarını kendileri vermesi ile ilgili adım adım devam eden program var. Genç İzmir adındaki programda bir taraftan genç sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapıyoruz. Gençlerin kendini geliştirmesi için gençlik merkezleri oluşturuyoruz. Lise ve üniversite çağında, henüz mesleğin ilk yıllarında olan genç arkadaşlarımıza pek çok imkan sunuyoruz. En çok desteğe ihtiyacı olan grup üniversite gençleri görünüyor. Onların barınma, beslenme ve eğitimle ilgili pek çok destek sunuyoruz. Sosyal yaşamlarını geliştirmeleri için imkanlar sağlanması açısından da pek çok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Özel hizmetlerimiz var. 3 noktada ücretsiz çamaşırhane hizmeti veriyoruz. Eşyalarını naklederken ücretsiz nakliye hizmeti veriyoruz. Etkinliklere katılmaları için ücretsiz bilet veriyoruz. Yakında da kent enstitüleri oluşturup gençlerin atölye çalışmalarıyla ya da dijital veya mentor aracılığıyla yapacakları her türlü araştırmaya katkı olması için özel bir ortam sunacağız. Gençlerimiz her türlü konuda ihtiyaçları çerçevesinde belediyemize başvurabiliyor ve onlar için mutlaka bir seçenek oluşturuyoruz” diye konuştu.

 
Güzelbahçe'den anlamlı imza!
 
Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Eylül 2024 Çarşamba 13:54

Küba belediyesi mi gelecek?

Yorumu oyla      0      0  
4 Eylül 2024 Çarşamba 11:33

Yine cek yine cak. Gelmez ayın 15 e kadar halledilmesi şartı ile, itina ile özenle her bir vaat ve söz verilir. Hiç birini tutmamak kaydı ile.

Yorumu oyla      0      0  
FUAR ÜCRETSİZ OLSUN 4 Eylül 2024 Çarşamba 11:21

20 TL GİRİŞ ÜCRETİ Mİ OLUR... FUAR İÇİ BOŞ.. ÜCRETSİZ OLSUN...

Yorumu oyla      0      0  
Alt. - Üst Gecit !!!!! 4 Eylül 2024 Çarşamba 10:58

Alt ve üst geçitler ile kesintisiz yaya ve araç geçişleri ile trafiğin rahatlatılması daha mühim bir konu ve aciliyet arz ediyor. Fuar panayır gibi geçiyor zaten. O yüzden takdir ve oy kazandıracak olan İzmirin kritik yerlerinde ki kavşaklarda acilen çözüm üretin lütfen. (Bir kaç örnek; Karşıyaka İskele - Şemikler Kavşağı- İnciraltı Kavşağı)

Yorumu oyla      1      0  
Taner D 4 Eylül 2024 Çarşamba 10:54

Cemil başkan sende herkes gibisin yani çok söz az iş...Balık baştan kokarmış ne bir proje var nede bir değişim...Belediyeyi sil baştan değitirdin yeni gelenler zaten iş bilmiyor işi öğrenene kadar 2 yıl geçer geri kalan yıllarda iş bekle...Yazık izmire yazık...

Yorumu oyla      0      0  
Fatih 4 Eylül 2024 Çarşamba 10:19

Cemil Tugay kimseye hayal satmıyor.. kimseye atatürk siyaseti yapmıyor.. sorunlara gerçekçi bir şekilde yaklaşıyor.. belediyenin borç durumu ortada.. herkesi doldurmuşlar belediyeye.. umarım herşey çok daha güzel olacaktır.. hayal satmayın yeterki..

Yorumu oyla      0      2  
Alt. - Üst Gecit !!!!! 4 Eylül 2024 Çarşamba 10:10

Alt ve üst geçitler ile kesintisiz yaya ve araç geçişleri ile trafiğin rahatlatılması daha mühim bir konu ve aciliyet arz ediyor. Fuar panayır gibi geçiyor zaten. O yüzden takdir ve oy kazandıracak olan İzmirin kritik yerlerinde ki kavşaklarda acilen çözüm üretin lütfen. (Bir kaç örnek; Karşıyaka İskele - Şemikler Kavşağı- İnciraltı Kavşağı)

Yorumu oyla      2      1  
BALLIKUYULU 4 Eylül 2024 Çarşamba 09:50

BENCE İZMİR ENTERNASYONEL FUARIMIZ HER GEÇEN GÜN BİRAZ DAHA YOK OLUYOR NEDENİ ORTADA FUAR FUARLIKTAN ÇIKMIŞ PANAYIR HAVASI TAŞIYOR NERDE O ARAÇ PAVYONLARI NEREDE İŞ MAKİNALARI NEREDE YURT DIŞINDAN ÜRÜNLERİ İLE KATILILAN SANAYİCİ FİRMALAR NEREDE O GÜZELİM İZMİR FUARI PAVYONLAR DOLUP TAŞIYOR AYNI ZAMANDA FUARIN İÇİNİ ÇEVRELEYEN FUAR İÇİ YOLLARINDAKİ FİRMA TEŞİRLERİ ŞİMDİ FUARA HER AKŞAM ADAM ÇEKMEK İÇİN ÇİM KONSERLERİ DÜZENLENİYOR ODA HER AKŞAM AYRI KAVGA DÖVÜŞ BERDUŞ YATAĞINA ÇEVİRDİNİZ İZMİRİMİN GÜZELİM FUARINI HER BAKIMDAN FUARI BİTİREN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İKEN BİRDE FUARIN HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİTTİĞİNİ SÖYLÜYOSUNUZ BUNA UFAK ATTA CİVCİVLERDE İNANSIN DERLER. C.S.

Yorumu oyla      10      0  
Dobracı 4 Eylül 2024 Çarşamba 09:46

Cemil Tugay için yorum yazmak vakit kaybı, çünkü yapmadıkları yapmayacaklarının teminatı. ..

Yorumu oyla      2      0  
ayrancılar ilçe izmir 4 Eylül 2024 Çarşamba 09:11

GEÇENLERDE DERSİME ÇOK ÇALIŞTIM DEMİŞ ama bence hep çalışmadığı yerden gelmiş tugay ne yapsın bu arada ayrancılara söz verdin yuttun o geldiğin günkü video yu izlede verdiğin sözleri tut

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'den anlamlı imza!
Güzelbahçe Belediyesi, çocuklara yönelik cinsel suçları önlemek ve bunlarla ...
Robot Sophia son gününde Okan Bayülgen ile buluştu
“Teknoloji” temasıyla 30 Ağustos’ta 93’üncü kez kapılarını açan İzmir ...
Başkan Tugay: Çin ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çin Halk Cumhuriyeti'nin ...
 
İEF'te Semicenk rüzgarı!
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın gelenekselleşen Çim Konserleri kapsamında ...
Nefes Can'ın anısı Urla’da yaşıyor
Kanser hastası çocukların ve ailelerinin hayatlarına bir nebze olsun ‘nefes’ ...
Ödemiş’te kurtuluş coşkusu
Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı, törenlerle kutlandı. ...
 
Konak’ta Zabıta Haftası kutlandı
Konak Belediyesi Zabıta teşkilatıyla bir araya gelerek Zabıta Haftası’nı ...
Selçuk Meclisi’nde gündem eğitim
Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayının ilk oturumunda gündem maddelerinin ...
Torbalı'da Güz Etkinlikleri başlıyor
Torbalı, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı onuruna düzenlenecek ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ağlayan fotosu hiç yok! Ama…
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva