HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ağustos 2024 Çarşamba - 19:39

Başkan Tugay’dan ‘Karşıyaka’ iddialarına sert tepki: Büyük ahlaksızlık!

Karşıyaka Belediyesi’ndeki işten çıkarmalar ile ilgili kendisinin ilgisi olduğu iddialarına yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Toplantının öncesinde zaten ben geç kalmıştım, hemen meclis oturumundan çıktık, özel görüşme oldu, toplantı sonrasında da bir yere gitmem gerekiyordu, hemen çıktım. Bu konuda hiçbir dahlim yokken siz geldiniz, 'sonra çıkarıldı' diyerek beni bu işle ilişkilendirmeye çalışmanız büyük ahlaksızlık. Ben çıkarmak isteseydim, bu arkadaşları kendi dönemimde yapardım,” dedi.

Başkan Tugay’dan ‘Karşıyaka’ iddialarına sert tepki: Büyük ahlaksızlık!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Meclise Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı.

Meclis oturumunda gündem dışı konuşmalarda yöneltilen iddialar hakkında Başkan Cemil Tugay açıklamalarda bulundu.

ÖZTÜRK: SORUMLULUĞUNUZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Siz çıktıktan sonra Karşıyaka Kent A.Ş.'de 93 personel kapı dışarı kondu. Bunun sizden kaynaklı olmadığını düşünüyorum; ancak önceki dönem Karşıyaka Belediyesi'ni siz yönettiniz ve ilk kez sizin döneminizde işçiler maaşını taksitle almaya başladı. Mevcut yönetimin aldığı bu karar akla ziyan bir durum. Bugün Karşıyaka Belediyesi önünde çadır kurulmuş, 93 işçi eylem içinde. Bu kişiler arasında 25 yıl hizmet yapan, evinde engelli çocuğu bulunan, sizinle pandemi sürecinde hizmet eden tam 93 kişi Cuma günü işten çıkarıldı" dedi.

AK Parti'den 'devir' tepkisi: Cemil Tugay mallarımıza göz dikti

Yeni işten çıkarmaların olacağını ileri süren Öztürk "Tavrınızı ve tarzınızı merak ediyorum. Bu insanlar ne yapacak? Bunlar sizin mesai arkadaşlarınızdı. Bu 93 insan tazminatsız kapıya konuldu. 200 kişinin daha kapının önüne konulacağı söyleniyor. Biz kime ulaşmak istesek, herkesin telefonu kapalı. Biz, bu arkadaşlarımız adına vicdanen görevimizi yerine getirmek için meclisin acil toplanması için dilekçe verdik, ancak bu da karşılık bulmadı. Tüm eylemci işçilerin size emaneti var, bizi unutmayın. Akit ve vefa diye bir şey var. Lütfen gereğini yapın. Sizin bir sorumluluğunuzun olduğunu düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.

TUGAY: BİR GRAM ALAKAM YOKTUR
İddialara yanıt veren Başkan Tugay, “O gün biz diğer belediyeler ile yaptığımız gibi koordinasyon toplantısı için oraya gittik. Allah şahit, biz o toplantıda bu çıkarılan işçiler ile ilgili tek kelime konuşmadık. Toplantının öncesinde zaten ben geç kalmıştım, hemen meclis oturumundan çıktık, özel görüşme oldu, toplantı sonrasında da bir yere gitmem gerekiyordu, hemen çıktım. Bu konuda hiçbir dahlim yokken siz geldiniz, 'sonra çıkarıldı' diyerek beni bu işle ilişkilendirmeye çalışmanız büyük ahlaksızlık. Ben çıkarmak isteseydim, bu arkadaşları kendi dönemimde yapardım. Ben o belediyenin başkanı değilim. İdari yetkim de yok. Hem insani hem ahlaki hem de siyasi olarak benim bununla bir ilişkim yok. Ancak şunu da hepimiz anlamalıyız: Her belediye yönetimi, kendi belediyesinde bu kararı almak için idari hakka sahiptir. Eleştirebiliriz; kimimiz bunu kamuoyuna açık, kimimiz kamuoyuna kapalı yapar. Ben şu an kimin işten çıkarıldığını bile bilmiyordum. Benim tanıdığım, benim için anıları olan arkadaşlarımız da elbette vardır. Ancak burada disiplin sorunundan bahsediliyor. Bunu ciddiye almamız lazım. Böyle konular, belli hukuki süreç sonucunda belli bir dengeye geliyor. Bir suçu günahı yoksa zaten hukuki olarak haklarını alacaklardır. Ancak idari bir karardır. Orada bir belediye ve belediye başkanımız var. Onların kararlarına benim hiçbir saygısız tutum takınmam mümkün değildir. Zaman içinde tüm değerlendirmeler yapılır, bize düşen bir şey varsa yaparız. Benim sorumluluğum olduğu yönündeki iddiaları etik dışı buluyorum. Bıraktığım gün kimin ne alacağı vardı bakabilirsiniz. 1 Nisan tarihi itibariyle geçmişe dönük personelin ne alacağı vardı, bakın. Lafı bile edilemeyecek kadar küçük miktarda alacakları vardı. Sizden sonra parça parça ödenmeye başlandı dediniz. Burada yıllardır düzeltmeye çalıştığımız hatalı davranışı anlamak istemiyoruz. Benden önceki dönemde ikramiye ve yan ödemeler maaş dışında tutuluyordu ve sallanabildiği kadar sallanıyordu. Ben göreve gelince geriye dönük alacaklar vardı. Bizim dönemimizde geriye dönük ikramiye alacağı olmasın diye ikramiyeleri maaş ile ödeyelim dedik. Oralarda bütçe sıkıntıları yaşandığı zaman, ki bu sıkıntıların neden yaşandığını hepimizin hatırlaması lazım. Ben göreve başladığımda 2 bin TL maaş alan personel, ben bıraktığımda 28 bin TL maaş alıyordu. Bir kurumda 5 yılda bu kadar maaş artışının yaşanması kimin eseridir? Bu, ülkemizdeki tüm kurumları etkilemiştir. Bunların tümü yalandır, safsatadır. O insanların benim işten çıkarılmaları ile bir gram alakam yoktur,” dedi.

BOZTEPE: YASA DIŞI BİR İŞTİR
Karşıyaka’daki bir AVM’deki planlama süreci hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Karşıyaka'da sizin döneminizde bir AVM plan tadilatı gündeme gelmişti. Biz hep beraber bunu reddettik. Sonra gördük ki yapı yaklaşma mesafesinden ötürü plan yapılırken, siz 2022 yılının sonunda işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı vermişsiniz. Restoran ruhsatı verilmiş. Bir yandan plan gönderiyorsunuz, plan değişikliği öneriyorsunuz Karşıyaka Belediyesi'nde, sonra öğreniyoruz ki siz işyeri açma ruhsatı vermişsiniz. Plan tadilatından vazgeçtim, işyeri açma ruhsatı veriyorsunuz. Biz bunu daha sonra öğrendik. Karşıyaka’da Mavibahçe'nin orta kısmı kamuya ait, kamunun kullanılacağı alanlar. Haksız yere geçişler yapılmış. Ben vatandaş olarak kamuya ait bir yerde üstüm aranarak geçiyorum. Orada başka bir AVM var ve oraya 5 kat yerine 7 katlı konutlar yapılacağı söyleniyor. Dilerim ki Karşıyaka’daki çalışma arkadaşlarınız oradaki çalışmalara böyle devam etmezler. Bu yasa dışı bir iştir. Plan değişikliği yapmadan işyeri açma ruhsatı veriyorsunuz,” ifadelerini kullandı.

TUGAY: 17 MİLYON TL CEZA KESTİK
Boztepe’ye yanıt veren Başkan Cemil Tugay, “Burada plan değişikliği yaptınız, plan değişikliğinin ne olduğunu bilmeden insanlar kafalarında neler düşünüyor… Çekme mesafesi 1-2 metre önde mi geride mi olsun diye bir plan değişikliğidir. Emsal artışı gibi bir konu değildir. Geçen mecliste sizin itiraz ettiğiniz bir konu vardı; orada inşaat alanı 4 katına çıkıyordu. Plan değişikliğinde emsali 4 katına çıkarma gibi bir durum var, siz onu savunabiliyorsunuz, ancak diğer yandan yaklaşma mesafesini büyük suç olarak görüyorsunuz. Hata olabilir, onu değerlendiririz, ancak dediğiniz konuda Karşıyaka Belediyesi 17 milyon TL ceza kesti. Muhtemelen sizin gösterdiğiniz ruhsat başka bir yerin ruhsatı. Bunları inceleyelim, tekrar konuşuruz. Bu konuları konuşurken temiz insanları karalamaya çalışmamalısınız. Bazı insanlar kasıtlı olarak bizlerin üstünde şaibe oluşturmak için bu alanları ısrarla söylemeye devam ediyorlar. Filanca inşaat şirketi ile bizi ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Biz 5 sene tertemiz görev yaptık,” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE İZSU’YA DEV BORÇLANMA ONAYI
Meclis oturumunda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 700 milyon TL’lik, İZSU’nun ise 850 milyon TL’lik kredi kullanılması yetkisi de oy birliği ile kabul edildi.

1. 5393 sayılı Belediye Kanununun 68/e maddesinde belirtilen yüzde on tutarını aşmamak üzere, 2024 Mali Yılı Bütçesinde Finansmanın Ekonomik Sınıflandırmasında öngörülen iç borçlanma tutarına eklenmek üzere 2024 Mali Yılı Bütçesinde yatırım, kamulaştırma, iş makinesi ve taşıt alımları ve diğer harcamalar için nakdi veya gayri nakdi olarak, dilimler halinde kullanılmak üzere; bankalardan 700.000.000,00-TL'ye kadar kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi sözleşmesi üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY'a yetki verilmesi hususlarının oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Satın Alma Dai.Bşk.E.2086890)

2. Büyükşehir Belediyemizin bağlı kuruluşu olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün 2024 Mali Yılı Bütçesinde finansmanın ekonomik sınıflandırılmasında öngörülen iç borçlanma tutarını aşmamak üzere yatırım ve diğer harcamalarında kullanılmak amacıyla nakdi veya gayrinakdi kredi kullanmak üzere bankalardan 850.000.000,00-TL tutarında kredinin sağlanması, kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi sözleşmesi üzerinde değişiklik yapılması, kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ve bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, kredi ile ilgili her türlü yazışmaların yapılması, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün kullanacağı kredilerle ilgili, kullanılacak kredi tutarı kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi adına müteselsil kefil olmaya, tüm bu işlemler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY'a yetki verilmesi hususlarının oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Satın Alma Dai.Bşk.E.2062880)

 

 
Soma termik santralinde iş yavaşlatma eylemi
 
Tüm Yerel-Sen'den Tüm Bel-Sen'e TİS tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnanın 14 Ağustos 2024 Çarşamba 22:38

Ey izmir gerçekten başkan güven vermiyor kuru sıkı atıyor

Yorumu oyla      5      1  
KÜLAH 14 Ağustos 2024 Çarşamba 20:27

TABİ TABİ ANLAT KÜLAĞIMIZA.....

Yorumu oyla      6      3  
14 Ağustos 2024 Çarşamba 20:06

Batırana kadar boçlan. Sanırsın yol yapmış, hizmet yapmış. İzmir modern bir görünüme kavuşmuş. Tabi ki zerre kadar ilgisi yok.

Yorumu oyla      8      2  
İzmir 14 Ağustos 2024 Çarşamba 19:57

Sen bi geldin millet ekmeğinden oldu Senın yaptığın işler bunlar Allah var Kimsenın ahı kımseye kalmaz

Yorumu oyla      7      6  
Umut 14 Ağustos 2024 Çarşamba 19:47

Bırak bu işleri

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'deki memur krizinde mutlu son: Anlaşma tamam!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TÜM BEL– SEN İzmir ...
Başkan Tugay'dan yangınlar için çağrı: Bir asker olmanızı diliyorum!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarına hızla müdahale edilmesini ...
Meclis kararını verdi... Bozkurt heykeline veto!
İzmir'de tartışmalara neden olan Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan ...
 
İZDOĞA’da müdürlük yapmıştı… Rozetini Erdoğan taktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İZDOĞA’DA  4 yıl genel ...
Çiğli’de mutlu son!
Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarmalar sonrası başlayan işçi eylemleri ...
Urla'da bağbozumu zamanı
Dünyanın önemli gastronomi duraklarından Urla’nın 2 bin 600 yıllık Geleneksel ...
 
Seferihisar’ın bankları öğrencilerden
Seferihisar Belediyesinin park ve sosyal alanlarda kullanılacak yeni banklarının ...
Sanathane’den bir sembol isim geçti
Konak Belediyesi’nin kültür sanat mekanlarından Sanathane, Dikili’nin ...
7 ayda 10 bin 623 kişi faydalandı... Bayraklı'da ücretsiz sağlık hizmeti!
Bayraklı Belediyesi, sağlık alanındaki projeleri ve ücretsiz poliklinikleriyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva