HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Aralık 2023 Perşembe - 14:52

Başkan Soyer sokak emekçileriyle buluştu: İzmir’in gönlünü kazanmak mecburiyetindeyiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Seyyar Satıcılar Derneği yönetimi ve üyeleri ile bir araya geldi. Burada açıklamada bulunan Başkan Soyer, "Yerel seçimleri kazanmak mecburiyetindeyiz. Başka çaremiz yok. Kazanmak mecburiyetindeyiz ama şunu da bilin ki hiçbir yer özellikle İzmir asla çantada keklik değil. İzmir’in seçmeni ince eler sık dokur. Dolaysıyla İzmir’in gönlünü kazanmak mecburiyetindeyiz. İzmirliyi memnun etmek ve gerçekten güven vermek mecburiyetindeyiz" dedi.

Başkan Soyer sokak emekçileriyle buluştu: İzmir’in gönlünü kazanmak mecburiyetindeyiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’nin düzenlediği programa katıldı. Dernek Başkanı Evren Laçin, seyyar satıcılara yönelik hayata geçirilen düzenlemelerden ötürü Başkan Tunç Soyer’e teşekkür etti. Laçin, “Başkanımızın kapısını istediğimiz her zaman çaldık. Sorunlarımızı anlattık. Bizi dinlediği ve anladığı için teşekkür ediyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak Tunç Başkanımızla yola devam etmek istiyoruz. Umarım başkanımızın adaylığı en kısa sürede açıklanır. Başladığımız projelerde yine başkanımızla çalışırız. Başkanımızın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Bütün sokak emekçileri başkanımızla birlikte yürümeye kararlı” dedi.
 
“Bundan sonrası farklı olacak”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Sokak satıcıları ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin mevzuatı çok sınırlayıcı ve kısıtlayıcı. Ve neredeyse hiç hakları yok. Bu sektörün insanı ötekileştirilmiş, itilmiş, haklarından mahrum edilmiş, insan yerine konmamış, toplumun dışında kabul edilmiş insanlar. Biz giderek derinleşen bir yoksullukta, bu insanların hakları ve hukuklarını koruyarak, onların geçimlerini sağlayarak, aile ekonomisini ayakta tutmalarına imkan verecek şekilde zemin yaratarak, bunun üstesinden gelebileceğimizi düşündük. Kolay olmadı. Kolay olmuyor. Algıların değişmesi lazım. Önyargıların değişmesi lazım. Çok uzun yılların birikimi nedeni ile kolay olmuyor ama biz el ele verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleriyle çalıştık. Önemli bir eşiği aştık. Bir meşruiyet zemini yarattık, bundan sonrası farklı olacak” dedi.
 
“Yerel seçimlerde kazanmak zorundayız”
Yaklaşan yerel seçimlerin, kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Soyer, “İktidarın bu kadar büyük güç topladığı bir iklimde, onu dengeleyecek, belki de o gücü sınırlayacak, kontrol edecek tek mekanizma yerel seçimler. Demokrasi de barış da Cumhuriyet de çok güzel değerler. Fakat bunlar bizi bir şekilde rehavete ve konfora alıştırıyor. Bugüne kadar birçok erdem, birçok değer, 100 yıldır biriktirilen birçok şey avucumuzun arasından aktı gitti. Şimdi aklımızı başımıza toplamak zorundayız. Demokrasi için, barış için, Cumhuriyetin değerleri için sımsıkı sarılmak ve mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Yerel seçimleri kazanmak mecburiyetindeyiz. Başka çaremiz yok. Kazanmak mecburiyetindeyiz ama şunu da bilin ki hiçbir yer özellikle İzmir asla çantada keklik değil. İzmir’in seçmeni ince eler sık dokur. Dolaysıyla İzmir’in gönlünü kazanmak mecburiyetindeyiz. İzmirliyi memnun etmek ve gerçekten güven vermek mecburiyetindeyiz. Bunu da ancak el birliği ile yaparsak olur. O nedenle hepinizi el birliği ile demokrasi, barış ve cumhuriyetin değerleri için mücadele etmeye, seçimler için emek vermeye, ter dökmeye davet ediyorum. Bunu en iyi yapacak yer İzmir. Yolumuzun zor olduğunu biliyorum ama başaracağımıza da inanıyorum. Hepimizin yolu açık olsun” diye konuştu.
 
“İzmir’deki 250 bin sokak emekçisiyle yanındayız”
Ege Geri Dönüşüm Kooperatifi Başkanı Erhan Laçin de “4,5 yıllık bir süreci geride bıraktık. Kolay olmadı. Bu süre içerisinde Tunç Başkanımız kimseye ödün vermeden yanımızda durdu. Bu 4,5 yıl içerisinde Tunç Başkanımız İzmir’deki 250 bin sokak emekçisinin umudu oldu. Birçok proje hayata geçirdi. Bazı sokak emekçileri sosyal güvenceye kavuştu. İktidarın yapması gereken ama yapamadığı çalışmaları İzmir’de Tunç Başkanımız yaptı. İzmir’deki 250 bin sokak emekçisi arkadaşımızla Tunç Başkanımızın yanındayız. İzmir sahipsiz değil” dedi.
 
Tüm Türkiye’ye örnek olduk
İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’nin danışmanlığını yürüten Dr. Osman Sirkeci ise 4 yıl öncesine kadar sokaktaki insanların sayısının belirsiz olduğunu anlattı. Sirkeci, “İzmir’de artık ne taş atan seyyar satıcı var, ne seyyara şiddet uygulayan zabıta var. Bu tablo Türkiye’ye örnek oluyor. Farklı şehirlerden bunu nasıl yaptığımızı sormak için bizi arıyorlar. Ülkeye örnek olduk” diye konuştu.
 
Başkan Soyer’e teşekkür plaketi
Konuşmaların ardından İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, üzerinde Başkan Soyer’in fotoğrafı ile “Sayın Başkanımız; sokakların umudu, İzmir’in gururu Tunç Soyer, tüm emekçiler seninleyiz” yazılı teşekkür plaketi verdi. Nitelikli Eğitim ve Üretken Öğretmen Derneği Başkanı Mustafa Özdemir de desteğinden dolayı Soyer’e plaket verdi.

 
İzmir'de trafiğe kayıtlı kaç araç var?
 
Bitkisel bazlı plastikler de doğada çözülmüyor
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET 22 Aralık 2023 Cuma 10:30

bana TUNÇ bey TİRENİ KAÇIRDI GİBİ GELİYOR İSTANBUL ANKARA AYDIN VAR İZMİR YOK BU DURUMDAN ESİNLENDİM ÖYLE YAZDIM......................

Yorumu oyla      1      1  
Rahmi koca 22 Aralık 2023 Cuma 01:28

Sayın başkan izmir alsancak göztepe Buca neden diğer ilçeleri yok saymaktasınız 35 senedir izmirde ne çivi çakıldı ikiçeşmelik tam bir. Rezalet sen başkanlık bisiklet. Sürmekten ibaret sanıyorsun galiba bu CHP zihniyeti izmirde son bulacak hizmet ettiniz de biz neden göremedik izmir 35 senedir aynı yazık bu İzmire sadece ceplerinizi doldurmak cep başkan

Yorumu oyla      4      1  
İZMİRLİ 21 Aralık 2023 Perşembe 22:05

5 yılda niye kazanmadın peki aklına şimdi mi geldi belediye başkanıolduğunuz...

Yorumu oyla      5      2  
özgür 21 Aralık 2023 Perşembe 19:04

Ben bu genele seçimlerinin yenilgisinin bir nedenini de İzmirin uzun zamandır kötü yönetilmesine bağlıyorum. Eğer İzmir alt yapı sorunlarını çözmeyi ve aynı zamanda yenilikçi şehircilik adımlarını atabilseydi bu şehre Anadolunun bir çok bölgesinden gelen insanların beğenisini kazanacaktı. Eskişehir ki daha mütevazi bir şehir olmasına rağmen chp adına iyi bir referans olduysa İzmir gibi memleketemizin üçüncü büyük şehri çok daha büyük bir referans noktası olacaktı. Ama insanların dışarıdan gelip gördükleri hiç olumlu olmadı. İnsanlar tarihi kemeraltı şehrine geliyor. Şu an her yer çamur. Daha terminale girdiklerinde olumsuzlıklarla karşılaşıyorlar. Şehrin yazın kokmasını dile getirmek bile istemiyorum. 35 yıllık İzmirliyim ve bir çok aksıyan hallerimizden rahatsızım. Ve dışarıdan gelşen bu şehri gezmek için gelen insanlara verebilecek vatandaş olarak bir cevabım yok. Ben utanıyorum. Siz neden utanmıyorsunuz. Ve neden ders almasını öğrenemiyorsunuz.

Yorumu oyla      8      1  
Emre 21 Aralık 2023 Perşembe 18:25

Agustos bocegi gibi

Yorumu oyla      8      2  
Mücbir sebep ne ? 21 Aralık 2023 Perşembe 17:52

Toplu ulaşımda İzmir kırsal ilçelerdeki iptal edilen 90 dk. ( 2020 Eylül 120 dk. ) aktarma hakkını iade et , gönlümüzü kazan .

Yorumu oyla      5      2  
Tunç bey devam etmelidir 21 Aralık 2023 Perşembe 15:57

İzmire neden başkan aranıyor, ankara istanbul çok mu başarılı oldu yada Aydın. Tumç beyi bisiklet vs diye karalayan bir sürü mesaj atılıyor ama kendisi yeşidere expo , buca metrosu, süt fabrikası, sünger kent vs gibi pek çok vizyon projeleri var. Pandemi, deprem vs gibi talihsiz bir döneme denk geldi kendisi, 5 yıl daha göreve devam etmelidir.

Yorumu oyla      7      25  
mehmet 21 Aralık 2023 Perşembe 15:17

BOŞ VAATLER.......

Yorumu oyla      23      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’da dev tesis kapılarını açıyor!
Torbalı Belediyesi ilçeye yatırım kazandırmaya devam ediyor. Bugüne kadar ...
İZSU'dan Menderes mesaisi... Sel ve taşkınlara geçit yok!
Menderes Değirmendere Mahallesi uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu güçlü ve ...
Bergama'da ihtiyaç sahipleri yalnız değil!
İzmir'in Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ilçe genelindeki ihtiyaç ...
 
Karaburun Diyaliz Merkezi hizmete açıldı
Karaburun Belediyesi önderliğinde, Türk Anneler Derneği Mordoğan Şubesi ...
Başkan Sandal sahaya indi: Bayraklı’yı yarınlara hazırlıyoruz!
Belediye çalışmalarını yerinde incelemek ve vatandaşların taleplerini ...
CHP'li Alkız'dan iddialı çıkış: Menderes CHP'nin kalesi!
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı İlker Alkız, çalışmalarına ilişkin ...
 
Meyve bahçeleri yayılıyor... Karşıyaka'dan tarım hamlesi!
Gıda krizine karşı kenti dirençli kılmak ve ilçe içinde tarımı yaygınlaştırmaya ...
Başkan Soyer'den vatandaşlara Kemeraltı çağrısı: Pişman olmayacaklar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, altyapısından üstyapısına ...
5 ödül birden... İzmir'e 'Cittaslow' gururu
2021’de dünyanın ilk Cittaslow Metropol kenti ilan edilen İzmir Büyükşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva