HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Aralık 2021 Çarşamba - 12:54

Başkan Soyer SHOEXPO lansmanında konuştu... Esnafa 4 müjde birden!

Önümüzdeki yıl 16-19 Mart 2022 tarihleri arasında 48'incisi düzenlenecek SHOEXPO İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı lansmanında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Ayakkabıcılar Sitesi için 'kreş', 'ulaşım' 'sosyal tesis' ve 'asfalt' müjdesi verirken, "EXPO'da hedef ülkelerdeki alıcılarla ülkemizdeki üreticileri bir araya getirilecek. Bu nedenle mutlaka orada olmalısınız. Biz sizin ihracat rakamlarınız ile övünç duyuyoruz bunu ileri götürmek varken bu razı olmak yeterli değil" diye konuştu.

Başkan Soyer SHOEXPO lansmanında konuştu... Esnafa 4 müjde birden!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- SHOEXPO İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nın lansman töreni Ayakkabıcılar Sitesi Merkez Çarşı'da gerçekleştirildi. 16-19 Mart 2022 tarihleri arasında 48'ncisi düzenlenecek fuarın tanıtım toplantısına Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, Ayküsan Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı katıldı.

SOYER: DAHA FAZLASINI YAPMAK VARKEN BUNA RAZI OLMAK DOĞRU DEĞİL
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ayakkabıcı esnafına sonuna kadar destek olacaklarını belirtirken, "Halkapınar'dan günde en az 2 tane takviye araç servisi koyacağız. Gösterdiğiniz yerde kreş ve sosyal tesis yapacağız. Asfaltı da önümüzdeki yıldan itibaren yapacağız. Çok ihmal edildiğini biliyorum, bu nedenle bu açığı kapatmak nedeniyle ay başından itibaren yoğun bir şekilde çalışacağız. Size çok inandığımız için bunu yapacağız. İkincisi de siz bizim için iftihar vesilesi oldunuz... İhracat konusunda yaptıklarınızla göğsümüz kabarıyor. Küçücük dükkanlardan dünya ile rekabet eden bir hale geldiniz biz bu şehrin belediyesi olarak sonuna kadar size sahip çıkacağız. EXPO'da hedef dünyanın çeşitli ülkelerindeki alıcılarla ülkemizdeki üreticileri bir araya getirilecek. Bu nedenle mutlaka orada olmalısınız.

Biz sizin ihracat rakamlarınız ile övünç duyuyoruz bunu ileri götürmek varken buna razı olmak yeterli değil. Fuar ayağınıza geliyor Büyükşehir ve Ticaret Odası size sonuna kadar destek oluyor ve siz de bi zahmet orada olacaksınız. Rakamlar son 20 yılda dünya ayakkabı ticaretinde büyük artışlar olduğunu gösteriyor. Sektörün fason üretiminde ülkemiz Çin'den sonra dünyada 2'nci sırada. Işıkkent sadece kentimiz için değil ülkemiz içinde çok önemli stratejik bir konum taşıyor... Fuarımızın temel amacı ülkemizin her yerindeki üreticileri dünya genelindeki alıcılar ile bir araya getirmek. Daha önce fuara katılmamış ve ihracat yapmamış üreticilere eğitim destek sağlayacağız" dedi.

ÇELİK: İZMİRLİLER DE GEREKLİ DESTEĞİ GÖSTERMELİ
Lansman toplantısında konuşan Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, "Misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz. Sadece bu fuar değil tüm çalışmalarda verdiğiniz destek için teşekkürler. Yine de baktığımız EXPO tam bir Türkiye mozaiğini yaşattı. Yurtdışından getireceğimiz alıcılar geniş kapsamlı farklı illerden temsilcileri karşısında görmek istiyor. Mart ayında yapacağımız EXPO'da bu mozaik oluşmuş durumda. Konya'da ayakkabı üreticileri EXPO'da İzmirli ayakkabıcılardan daha fazla yer ediniyorlar. İkinci sırada ise İstanbul geliyor. İzmirli ayakkabıcıların EXPO'daki yeri giderek azalıyor. Pandemi aslında ihracat için bir fırsat yaratıyor. İzmir'de kendi ev sahipliğinde Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan Ticaret Odası ve İBB desteği alan İzmir'in, gerekli desteği göstermesini bekliyoruz. Biz esnaf arkadaşların kendi fuarlarına sahip çıkmasını rica ediyoruz. Fuar İzmir gibi bir alanda fuar yapmak gerçekten çok güzel ve etkileyici. İzmir Ticaret Odası'nın katılımcılarına verdiği desteği bırakın, farklı bir yerde görmeyi Türkiye'de 2'nci bir Ticaret Odası uygulamıyor" diye konuştu.

ÖZCAN: SİZDE IŞIK GÖRÜYORUZ
Çelik'in ardından kürsüye gelen Ayküsan Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan ise "Sayın belediye başkanımız ilk seçim zamanı geldiğinde ilk bize randevu verecekti ancak pandemi olduğundan biraz gecikme oldu... Yollarımızın asfalt sıkıntısı var. Sitemize ana giriş düzenlemesi gerekli. Çünkü biz artık dünyaya açıldık. Ayakkabının kalbi İtalya'ya bile ithalat yapıyoruz. Buraya gelen müşterilerimize hizmet edebilme ve İzmirliliğimizi göstermek istiyoruz. Bizim sitemizin yolları peyzajı bu sıcaklığa uygun değil. Biz burada büyük markalara üretim yapıyoruz. Buraya gelen müşterilerimiz İzmirimizin güzelliğini ve sıcaklığını kucaklamak istiyoruz. Sizinde söz verdiğiniz asfaltımızı bekliyoruz. Üreticimiz çoğaldığı için 2 bin 3 bin metrekare yerler lazım. Çünkü fabrikalarımız büyüdü... Bize bir alan verin, biz tamamız. İzmir'i ayakkabıda 1 numara yapmak istiyoruz. ABD'ye bile buradan mal gidiyor. Çalışanlarımızda birçok kadın arkadaşımız var. Bu yüzden buraya bir kreş lazım. Bu talebimizi de dikkate alırsanız seviniriz. Bornova Metro'dan buraya ulaşım sıkıntımız var. Siz çok daha yeni başladınız, biz bu taleplerimiz çokça dile getirdik ancak olmamıştı... Önceki dönem belediye başkanlarımız da geldi ancak hiçbir şey yapılmadı. Siz oldukça hızlı geldiniz göreve, arkadaşlarımız sıkça gelip baktı. Sizde ışık görüyoruz, bu sefer olacak gibi" dedi.

 
Korona erkeklerde daha ağır seyrediyor!
 
Spil Dağı Milli Parkı'na mevsimin ilk karı düştü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Aralık 2021 Çarşamba 16:22

Otobüs, asfalt diye müjde mi olur ? Zaten görevi değil mi ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanlar heyelan bölgesinde... 'Mağduriyetleri gidereceğiz'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yağışların etkisiyle Narlıdere’de ...
Ojeli parmaklar dozer operatörü... İzmir'de kadının adı var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in toplumsal cinsiyet eşitliği ...
Bayraklı'dan can dostlara 'bakım merkezi' müjdesi!
Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalar yürüten Bayraklı ...
 
Başkan Koştu'dan BASBAŞ müjdesi: Parlayacağımız günler sırada!
Yılların ilgisizliği ve bugüne kadar üretilmeyen vizyon projeler yoksunluğu ...
Konak’tan ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti
Konak Belediyesi’nin, Tarihi Kemer İstasyonu’nda hizmete açtığı Konak ...
Buca trafiği için ortak çözüm
Buca’da yaşanan trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak projeler İzmir Büyükşehir ...
 
Başkan İduğ’dan gazetecilere ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
Sosyal girişimciler İzmir'de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden sosyal girişimcileri ...
İzmirliler UNESCO adayı Gediz Deltası’nda buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği’nin işbirliğiyle 18 Aralık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva