HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2023 Çarşamba - 17:43

Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’i anlattı: 'Dirençlilik Merkezi' olmaya adayız!

Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’i anlattı Brüksel’de İzmir konuşuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) Yönetim Kurulu üyesi Tunç Soyer, ICLEI Yönetim Kurulu Toplantısı için gittiği Brüksel’de sürdürülebilir kentler için İzmir’in yürüttüğü uluslararası çalışmaları anlattı.

Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’i anlattı:  Dirençlilik Merkezi  olmaya adayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) Yönetim Kurulu üyesi Tunç Soyer, ICLEI Yönetim Kurulu Toplantısı için Brüksel’e gitti. Üç oturumda konuşma yapan Başkan Soyer, daha sürdürülebilir kentler için İzmir’in yürüttüğü uluslararası çalışmaları anlattı.

ICLEI İklim Eylemi ve Düşük Emisyonlu Kalkınma portföyü eş başkanı ve Bonn Belediye Başkanı Katja Dörner ile yönetim kurulu üyesi belediye başkanlarının da katıldığı ICLEI Yönetim Kurulu Toplantısı’nda kentlere sağlanan faydalar, ICLEI değerleri ve hedeflerine yönelik çalışmalar değerlendirildi. İzmir’in uygulamalarından “döngüsel kültür”, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporları gündemde öne çıkan konular oldu.

Başkan Tunç Soyer, küresel iklim krizi karşısında İzmir’in sürdürülebilirlik, dirençlilik alanında gerçekleştirdiği uluslararası faaliyetler ve öncü rolü hakkında detaylı bir sunum yaptı. Zengin bir kültürel mirasa ve canlı bir ekonomiye sahip bir liman kenti olarak İzmir’in, iklim krizinden kaynaklanan sorunlarını anlatan Başkan Soyer, bu krizi aşmak için geliştirilen stratejilerden ve uygulanan programlardan söz eden etti. Başkan Soyer, ICLEI’nin çağın acil sorunlarına yanıt verme çabalarında yerel yönetimler için küresel ölçekli etkili bir kurum ve yol gösterici bir güç olmaya devam ettiğini vurgulayarak ICLEI ile yürütülen ortak faaliyet ve projelerin önemine dikkat çekti.

Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu’nu anlattı
Başkan Soyer ikinci konuşmasında ise İzmir’in Türkiye’de büyükşehir ölçeğinde bir ilk olan Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu’nu (VLR) anlattı: “İzmir Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu, İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim ağı öncülüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, iş insanları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve birçok uluslararası kuruluşun katıldığı çalıştaylar sonucunda belirlenen ölçülebilir amaçlar ortaya koymaktadır. Yerelden başlayarak geneli etkileyen stratejileri belirleyen önemli bir çalışmadır. Tüm çalışmalarımızı ve Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu sürecini hayata geçirirken döngüsel kültür vizyonumuzu sürdürülebilir kalkınma amaçlarını daha da güçlendirmek için kullanıldık. Bu bağlamda, önümüzdeki yıl Sao Paulo'da yapılacak olan ICLEI Genel Kurulu'nda İzmir’imizde geliştirdiğimiz ve dünyada karşılık bulan döngüsel kültür yaklaşımımız ile ICLEI'nin hedefleri arasındaki bağlantıya odaklanmak hedefindeyiz” dedi.

Stratejilerimiz bütüncül bir yaklaşıma odaklanıyor
Başkan Soyer iklim acil durumunu cesurca ele alan kent liderleri için küresel bir forum olan Cesur Kentler 2023 etkinliği kapsamında ise “Döngüsel kültüre dayalı stratejilerimiz, iklim değişikliği, tarım ve gıda sistemleri arasındaki bağlantıları ele alan bütüncül bir yaklaşıma odaklanıyor. Doğal ekosistemleri korumak ve yerel ekonomiyi büyütmek için sürdürülebilir ve dayanıklı tarımsal uygulamaların geliştirilmesine öncelik veriyoruz. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde adil tarım uygulamaları ve gıda sistemleri aracılığıyla iklim krizi nedeniyle ortaya çıkan zorluklarla mücadele ediyoruz” dedi.

Son olarak “Kentleri Dirençli Hale Getirme 2030 (MCR2030) Dayanıklılık Merkezi ve Yerel Yönetimler Forumu”nda söz alan Başkan Tunç Soyer, İzmir’in afetlere karşı dirençli hale getirilmesi için yürütülen çalışmalardan bahsederek İzmir’in tecrübe, bilgi-birikimi ve kurumsal altyapısıyla bir “Dirençlilik Merkezi” olmaya aday olduğunu belirtti.

Brüksel programı kapsamında Başkan Tunç Soyer, Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı’ya nezaken ziyaretinde bulundu. Ziyarette Türkiye- Avrupa ilişkileri, AB’nin yerel yönetimlere yönelik programları ve projeleri hakkında konuşuldu.

ICLEI Dünya Sürdürülebilir Kentler Birliği nedir?
ICLEI sürdürülebilir kentsel kalkınmayı odağına almış 2 bin 500’ün üzerinde yerel ve bölgesel yönetim ile birlikte çalışan küresel bir ağdır. ICLEI’nin dünya çapında 24 ofisinde sayıları 400’e varan uzman görev yapıyor. 125’den fazla ülkede aktif faaliyet yürütüyor.

Sürdürülebilirlik politikalarını şekillendirmekte ve düşük emisyonlu, doğa temelli, eşitlikçi, dirençli ve döngüsel kalkınma için yereldeki aksiyonlara yön veriyor. Üç Rio Sözleşmesi’nde ve ilgili süreçlerde, Küresel Görev Gücü adına koordinasyondan sorumlu kurum olan ICLEI, yerel ve bölgesel yönetimlerin, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması kapsamındaki çalışmalarına öncülük ediyor.

 
Zincirleme kazada can pazarı: 8 yaralı!
 
Devleti milyonlarca zarara uğrattılar... Hayali ihracatçılara baskın!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 15 Haziran 2023 Perşembe 09:22

Izmir yaşanacak şehir bütün hizmetler dört dörtlük hiç bir sorunları yoktur gerek yerli gerek yurtdışında gelmeden ücretini alan danışmanlar ordusu vardır,izmir doğal güzelliği olan dünyanın en gözde kentidir seçilenler gayet iyi yönetiyorlar bütün sorunlar Izmır'de yaşayan halk yaratıyor yöneticilerin hiçbir suçu beceriksizliği yoktur...

Yorumu oyla      4      5  
15 Haziran 2023 Perşembe 08:44

Bu aşağıdaki zat koku hava kirliliği fan fin fon demiş. Eğer 21 yıldır ülkeyi yönettiğini zanneden iktidar ülkeyi adam gibi yönetip ekonomiyi iyileştirebilseydi milyonlarca insan ekonomik sıkıntılar işsizlik nedeniyle büyükşehirlere göç edip istila etmeseydi, bu yazdığınız şehrin aşırı nüfus büyümesinden dolayı hava kirliliği pislik çukur vs olmazdı. Akepe yokken 25 yıl önce İzmirin nüfusu sadece 1 milyon civarındaydı. Şehrin bugünkü sorunları yoktu. Milyonlarca sığınmacıya hiç değinmiyoruz. Rezalet.

Yorumu oyla      6      5  
15 Haziran 2023 Perşembe 00:28

İzmir'den dirençli kent olabilir mi?.Kokuya, kışın hava kirliliğine , körfez kirliliği, yarım kalan projeler, yoldaki çukurlar, sel baskınları, trafik vb. Bu kadar soruna direnen başka avrupa kenti var mı?

Yorumu oyla      5      5  
Izmirli 14 Haziran 2023 Çarşamba 22:34

Yurtdışı gezileri başladı,mobil belediye başkanı Avrupada daha çok bulunuyor ama turizme katkısı şimdiye kadar görülmedi,kendini ve yakın çevresini ihya ediyor...

Yorumu oyla      5      5  
İZMİRLİ 14 Haziran 2023 Çarşamba 18:35

seçildiği ilden hiç bir şey yapmayan ama sürekli seçildiği ile bişey yapıyormuş gibi görünen başkan...

Yorumu oyla      5      5  
Tayyar ÖNDER 14 Haziran 2023 Çarşamba 18:25

Başkanın Kısa Yurt Dışı Gezilerinde Sadece Biri...

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Film ve Müzik Festivali için geri sayım başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i kültür sanat kenti ...
ASKİ çalışıyor Aydın'ın altyapısı güçleniyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
Üçkuyular İskelesi yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını güçlendirme çalışmaları ...
 
Menemen'de ücretsiz kurslar başlıyor
Menemen Belediyesi, tüm vatandaşlarını sanatla buluşturmak, yeteneklerini ...
Aydın'da yollar yenileniyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşlar için daha güvenli ...
Aydın'da şarkılarla Yeşilçam yolculuğu!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde ...
 
CHP’li meclis üyesinden Başkan Erdoğan’a: Derhal istifa et!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a yaptığı muhalefetle ...
İzmir'den Afrika'ya destek!
İzmir'in Bergama ilçesinde zihinsel ve görme engelli öğrencilerle üstün ...
Çiğli’de Gençlik Festivali için geri sayım
Çiğli Belediyesi, 17 Haziran’da düzenleyeceği Balatçık Gençlik Festivali ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva