HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 15:42

Başkan Kınay: 19 Mayıs aydınlığını tüm Türkiye'ye yayacağız

Karabağlar Belediyesi 19 Mayıs coşkusunu, 8. Bağımsızlık Koşusu ve Musa Göçmen ve Senforock konseriyle yaşattı. 

Başkan Kınay: 19 Mayıs aydınlığını tüm Türkiye ye yayacağız

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Bağımsızlık Koşusu’na katıldı. Koşuda sporcularla birlikte ter döken ve 1.5 yaşındaki SMA Hastası Gülsima'ya destek çağrısını yineleyen Başkan Kınay, “105 yıl önce Samsun'da yakılan tam bağımsızlık ateşinin aydınlığını Karabağlar'dan İzmir'e, İzmir'den tüm Türkiye'ye yayacağız. Bu coşkuyu gelecek yıl 58 mahallemizin tamamında yaşatacağımıza söz veriyorum” dedi. 

Gülsima için koştu
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 105 yıl önce Samsun'a ayak basarak ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmasının yıldönümü, Karabağlar Belediyesi tarafından özel etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda 8.'si düzenlenen Bağımsızlık Koşusu'na 1100 atlet katıldı. Sporcular Üçkuyular Fahrettin Altay Metro çıkışından 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı'na kadar koştu. Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay da koşuya katılarak, Karabağlar'da yaşayan SMA Hastası Gülsima bebeğin valilik onaylı kampanyasına destek olmak için ter döktü.

Dereceye girenlere ödüllerini verdi
100. Yıl Uğur Mumcu Parkı'nda sona eren koşunun ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Farklı braşlarda 1. olanlara yarım, 2. ve 3. olanlara da çeyrek altın verildi. Başkan Kınay ödül töreninde yaptığı konuşmada, yaptığı konuşmada, katılan ve destek veren herkese teşekkür ederek, “Bu anlamlı günde Gülsima için de koştum. 1.5 yaşındaki bebeğimizin ailesi de burada. Sağlık politikaları gücümüzü aşan konular ama kimse Karabağlar'daki dayanışmamamızı aşamaz. Karabağlar'dan tüm Türkiye'ye çağrımızı bir kez daha yinileyirozu. Sadece Gülsima'nın değil tüm çocuklarımızın, gençlerimizin sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşaması için bizler el ele omuz omuza vermeliyiz. Bir kez daha herkesi bu sürece katkı vermeye, damlaya olmaya çağırıyorum” dedi.

“Sizlerle bir arada olmayı 19 Mayıs'ta başlatılan  mücadeleye borçluyum”
19 Mayıs'ın, ulusal bağımsızlığın, çağdaşlığın, aydınlığın, kurtuluş mücadelesinin meşalesinin Kurucu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından yakıldığı gün olduğunu vurgulayan Başkan Kınay, şunları söyledi:

“19 Mayıs çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla, emekçilerimizle bir arada, aydınlık bir ülkenin yolunda omuz omuza yürümemizin başlangıç günü. Bir kadın belediye başkanı olarak burada, sizlerle bir arada olmayı, 19 Mayıs'ta başlatılan o mücadeleye borçluyum. Tam bağımsız, çağdaş, aydınlık, laik, özgür, eşit bir ülkede yaşayabilmek için ödenen bedelleri hiç unutmadan, köklerimizden aldığımız güçle geleceğe uzanacağız. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının izinden, Cumhuriyetimizin bağımsızlık yolcuğundan hiç vazgeçmeyecek ve 19 Mayıs meşalesinin aydınlığını İzmir'den tüm Türkiye'ye yayacağız”

 Musa Göçmen ve Senforock konseriyle coştular
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs programı kapsamında 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı, Musa Göçmen ve Senforock Konseri'ne ev sahipliği yaptı. Etkinlik öncesi alanı dolduran coşkulu kitleye seslenen Başkan Kınay, “Karabağlar Ailem!.. Biliyoruz ki sarı saçlı, mavi gözlü bizi izliyor. Bizler onun gözleriyle, onun baktığı yerde, onun yolunda yürüyenleriz. Bugün sadece 19 Mayıs'ı kutlamıyoruz. Tam bağımsızlık ateşimizin meşalesini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, 23 Nisan'ı, 30 Ağustos'u, bağımsız, eşit, adil, özgür, çağdaş, laik bir ülkede, burada olmamızı sağlayan o büyük başlangıcı kutluyoruz. 19 mayıs meşalesinin, o ödenen büyük bedellerin, yolundan asla vazgeçmeyenlerin sayesinde bir aradayız. Bunu unutanlara tekrar tekrar hatırlatıyoruz. Biliyorum ki her biriniz sarı saçlının, mavi gözlünün gözleriyle bakıyorsunuz. Bizler de Karabağlar'da, İzmir'de O'nun Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlere, çocuklarımıza sahip çıkacağız. Geçmişimizden, köklerimizden aldığımız güçle geleceğe uzanacağız. Bu yolu hep birlikte büyüterek, güçlenerek devam edeceğiz” dedi.

Başkan Kınay, gelecek yıl 19 Mayıs coşkusunun Karabağlar'ın 58 mahallesinde, farklı etkinlikle yaşatılacağını da vurguladı.

Başkan Kınay'ın konuşmasının ardından seyirciler Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Daha sonra ağırlığını gençlerin oluşturduğu kitle, “Musa Göçmen ve Senforock” konseriyle doyasıya eğlendi.

 
Gıda işletmelerine 227 milyon lira ceza
 
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’tan Müzeler Haftası’nda etkinlik yağmuru
Konak Belediyesi’nin butik müzelerinde Müzeler Haftası’na özel ‘Sanatçı ...
Büyükşehir ve BM'den iş birliği kararı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birleşmiş Milletler ...
Tugay sonrası rakamlar ortaya çıktı: Enkazın bedeli 3 milyar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın beş yıl boyunca görev ...
 
Urla'nın kıyılarında temizlik seferberliği!
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, denizden çıkan ve etrafa atılan şişelerin, ...
Ertuğrul Kumcuoğlu'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
21. ve 23. dönem Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Aydın Büyükşehir ...
Başkan Duman: Makamımız Buca’mızın güzel sokakları
Çalışma takviminin büyük kısmını saha çalışmalarına ayıran Buca Belediye ...
 
Belediye-İş Sendikası'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve sendikanın Aydın ...
Bornova Belediyespor şampiyon
İzmir 1. Amatör Lig 4. Grup’ta mücadele eden Bornova Belediyespor futbol ...
Torbalı’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Torbalı'da coşkuyla kutlandı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva