EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis üyesi müteahhit Sercan Sefer Çiğdemoğlu, Belediye çalışanları Ali Murat Çelik, Burçin Çelik ve Ahmet Tolga Aydın hakkında görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla açılan davanın ikinci duruşması bugün gerçekleşti.
İzmir Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Belediye Başkan İlkay Girgin Erdoğan ve avukatları; şikayetçi AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı ve avukatı katıldı. Duruşmaya ilk celsede dinlenilmeyen sanık Burçin Çelik'in dinlenilmesi ile başladı. Sanık Çelik, davaya konu olan kilit parke düzenleme işinin iddia edildiği gibi ihalesiz gerçekleşmediğini ve piyasadan teklif topladıklarını ve başkanın onayı doğrultusunda ve Ramazan Gülgör'ün sahibi olduğu firmaya verildiğini aktardı.
İhale tarihinde belediyede muhasebe müdürü olarak çalışan tanık Gülay Güngör ise söz konusu düzenleme ile ilgili ilk olarak Sercan Sefer Çiğdemoğlu tarafından fatura kesildiğini ve başkanın talimatı doğrultusunda ödeme yaptığını kaydetti. Düzenlemenin Sercan Sefer Çiğdemoğlu'nun şirketine yaptırıldığını ifade eden Güngör ardından ihale ilgili 3 fatura geldiğini söyledi. Ardından yeni faturanın iletildiğini ve kendisinden bir daha ödeme yapılmasını istendiğini aktardı.
Girgin ve diğer sanıkların avukatları ise tanık Güngör'ün belediye başkanı ile husumeti olduğunu belirterek gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunu dile getirdiler.
İhaleyi alan firmanın sahibi Ramazan Güngör de Karaburun Belediyesi'nin kendisinden teklif istediğini ve verdiği tekliften dolayı da ihaleyi aldığını söyledi. Güngör, düzenleme işi sürecinde işin başında durduğunu da kaydetti.
Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma 4 Temmuz'a ertelendi.
İDDİANAMEDE NELER YER ALIYOR?
AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı'nın şikayeti sonucu başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Karaburun'un Mordoğan Mahallesinin meydan kilit parke ve oluk/bordür döşeme işinin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında doğrudan temin yöntemiyle, ihaleye çıkılmadan yüzde 50 hissedarı belediye meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu'na ait olan şirkete verildiği ve bu şirkete yapılan 36 bin liralık ödemenin kanuna aykırı bir işlem olduğu ileri sürüldü.
İddianamede 'Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesinde bulunan meydanda yapılan kilit parke yapım işi oluk/bordür yapım işi motif ve muhtelif düzeltme işinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 28. maddesine aykırı bir şekilde meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu'na doğrudan temin yoluyla vererek haksız menfaat sağladıkları, ayrıca yapım işinin Sebahattin Üstündağ Petrol Ürünleri İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Sti'ne firması tarafından yapılması sonrasında Gölkent isimli firmaya ait geçmiş tarihli piyasa araştırma tutanağı, işin eksiksiz yapıldığına ilişkin tutanak ve yapım işinin Gölkent firmasına verildiğine ilişkin sözleşme imzaladıkları, böylelikle şüphelilerin atılı suçları işledikleri anlaşıldığından' ifadeleri yeri aldı.
Savcılık sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 204'üncü maddesinde düzenlenen resmi belgede sahtecilik, 257'inci maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Ayrıca iddianamede sanıklar hakkında kamudaki görevlerinden istihdam edilme hakkından yoksun bırakılmasını da talep edildi.