HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2023 Pazartesi - 14:01

Başkan Eriş 'artık yeter' dedi: İzmir 40 verdi, 1 aldı!

Ödemiş’in Bademli Mahallesi, 52. Kiraz ve 19. Meyve Fidanı Festivali gerçekleştirildi. Festivalde konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Geçen yıl İzmir ailesi olarak 133 katrilyon vergi verdik. Bu vergilerin bize devlet eliyle dönüşü 3.5 katrilyon yani İzmir 40 verdi 1 aldı. Artık yeter diyoruz. İzmirli ve bu bölgenin üreticileri verdiğinden çok daha fazlasını hak ediyor” dedi.

Başkan Eriş  artık yeter  dedi: İzmir 40 verdi, 1 aldı!

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Ödemiş’te tarımsal ürünlerin tanıtımına önem veren Ödemiş Belediyesi, Bademli’de 52. Kiraz ve 19. Meyve Fidanı Festivali düzenledi.

Bademli Mahallesi Festival Alanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü Ömer Faruk Tutar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, Belediye Meclisi Üyeleri, Kooperatif Başkanları ve Muhtarlar ile çok sayıda davetlinin katıldığı festival Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Festival, Ödemiş Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi, en iyi kiraz ve en iyi meyve fidanı yarışmasından ödül alanlarının ödüllerinin verilmesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Konseri ve Ankaralı Yağmur Taş Konseriyle devam etti.

İZMİR 40 VERDİ 1 ALDI, ARTIK YETER DİYORUZ!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bölgenin daha çok değerlenmesi adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla var olan kooperatiflerimizde sahip çıkarak aynı şekilde bizde Otamış markamıza sahip çıkarak Ödemiş’te Bademli’nin üretmiş olduğu ürünleri tüketicilerimizle buluşturarak bölgenin hayvancılığına da tarımına da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu güzel topraklarda üreticinin ürünüyle buluşsun diye Büyükşehirimizle birlikte değerli başkanımız Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün“ ama o tarımı büyütmemiz yaşatmamız ve korumamız gerekir diye başka bir tarımın gerçekleşmesi için de yolların yapılması, yeni yolların açılmasıyla da tarımın daha kolay ulaşılabilir olması adına büyük destekler veriyor Başkanımız, buradan da başkanımıza teşekkürlerimizi yolluyoruz.

Biz artık şunu istiyoruz üretici çok daha destek bulmalı İzmir’in ekonomisi o kadar güzel ve çeşitli ki her türlü ürün üretiliyorsa artık daha çok destek istiyor İzmir artık haykırıyor biz İzmir kenti olarak üreten ilçeler olarak bu kadar çok ürün üretiyoruz ve devletimize bu kadar büyük vergi veriyoruz. Geçen yıl İzmir ailesi olarak 133 katrilyon vergi verdik. Bu vergilerin bize devlet eliyle dönüşü 3.5 katrilyon yani İzmir 40 verdi 1 aldı. Artık yeter diyoruz. İzmirli ve bu bölgenin üreticileri verdiğinden çok daha fazlasını hak ediyor. En azından 40 verip 10 almak için buradan bütün Türkiye’ye ve devletimize seslenmek istiyoruz. İzmir daha büyük destekleri hak ediyor. Türkiye’nin her yerinde  duble yollar olmuş ne kadar güzel dimi ülke olarak bundan mutluluk duyuyoruz hepimiz ama buradan bir kez  daha haykırıyoruz artık bizimde  Ovakent yolumuz Aydın’a kadar uzayacak şekilde iyileştirilmeli daha  iyi koşullarda gidip gelebilmeliyiz. Artık Ovakent yolunda daha çok kazalar yaşarak ölümler yaşamak istemiyoruz.

BİZ TARIMI DESTEKLİYORUZ, DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Başkanımız Tunç Soyer’in sizlere selam ve sevgilerini getirdim. Burası öyle güzel bir memleket ki Allah buraya her şeyi vermiş. Burada ne ekersen toprakları onu sana misli misli veriyor. Böyle verimli bir ortamda burada yaşayanların daha iyi bir hayat hakkediyor. Sizin her hakkınızı inançla kararlılıkla yiğitçe savunan Belediye Başkanınız var. İşte böyle Belediye Başkanları olmalıdır. Yaşadığı yörenin insanı olacak, yaşadığı yörenin insanlarının problemlerini bilecek, onlarla beraber o sorunların çözümü için mücadele edecek Belediye Başkanlarına ihtiyaç var. Mehmet Eriş öyle bir yiğit insandır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz tarımı destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Süt Fabrikamızı bu bölgede bitirmek üzereyiz, çok yakında bölgenin ve ülkenin en önemli süt merkezlerinden birisi olacaktır. Biz desteklemeye devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bütün üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Sizde hakkınızı isteyeceksiniz. Size destek vermeyenlerden hesap sorun (Yerel Güç)

 
Dikili’de korkutan yangın!
 
Büyükşehir ile Bakanlık karşı karşıya gelmişti... Rezerv alan planları askıda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe ile protokol... Selçuk'ta yüzücüler yetişecek!
Selçuk Belediyesi ile Olimpik Performans Spor Kulübü Derneği arasında bir protokol imzalandı.
Sanathane’de sanat dolu ay!
Konak Belediyesi’nin Başarı Ödüllü kültür merkezi Sanathane, haziran ayında ...
Tabip odalarından Başkan Tugay’a teşekkür plaketi
Ege Bölgesi Tabip Odaları tarafından düzenlenen deprem çalıştayında Türkiye’nin ...
 
Bayraklı afetlere hazır!
Bayraklı Belediyesi, olası afetlere karşı sürdürülen hazırlıklar kapsamında ...
Buca'nın prestij projesi yolda!
Buca Belediyesi ilçenin en donanımlı spor kompleksini için ilk adımı atacak. ...
Başkan Oran'dan Çeşmelilere çağrı: Tarihi eşyalarınızı bağışlayabilirsiniz!
Kent Müzesi ve Tarihi Müze’nin yakında açılacağını duyuran Oran, “1950 ...
 
İZSU'dan Çiğli mesaisi... Trafik sorunu tarih olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Acil Çözüm Ekibi ile Çiğli’de ...
Başkan Soyer'den gençlere mesaj: Geleceğimizin en kuvvetli ışığı sizlersiniz
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle ...
Konak'ın ileri yaş merkezinde yıl sonu sergisi
Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin yıl sonu sergisine ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva