HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ağustos 2024 Cuma - 14:56

Başkan Denizli, özel çocuklarla tohum ekti

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde özel gereksinimli çocuk ve gençler ile bir araya gelerek, tohum ayıklama ve ekme etkinliğine katıldı. Başkan Denizli, “Tohumlar geleceğimizin sembolleridir. Sizlerin elleri ile dikilen her bir tohum, sevgiyle büyüyüp filizlenecek ve bize daha güzel yarınlar sunacaktır” dedi. 

Başkan Denizli, özel çocuklarla tohum ekti

Çeşme’nin bereketli topraklarında kök salan ve geçmişin izlerini geleceğe taşıyan Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi, atalık tohumların korunması ve çoğaltılması misyonuyla kapılarını ardına kadar açıyor. Doğanın cömertliğini gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan, yerel tohumların hayat bulduğu merkezimiz, bölge üreticileri ve yerel tohum severlerle buluşarak toprakla buluşmanın en saf halini sunuyor. Geniş tohum koleksiyonumuz, yerel biyoçeşitliliği korumak ve sürdürülebilir tarımı desteklemek için atılan önemli bir adım olarak Çeşme’nin kalbinde yer alıyor. 

Atalık tohumlarımızı koruyarak, çiftçilerimize sürdürülebilir ve katma değeri yüksek bir üretim imkânı sunmayı, yerelde kalkınmayı güçlendirmeyi hedefleyen merkez, özel gereksinimli çocuklarımız ve gençlerimize de eşsiz bir deneyim sundu. Çeşme’de yaşayan özel gereksinimli çocuklar ve gençler, Ovacık’ta bulunan Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde düzenlenen tohum ayıklama ve ekme etkinliğine katıldı. Etkinliğe; Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin yanı sıra Tarımsal Hizmetler Müdürü Mustafa Şerif Vural ve Ziraat Mühendisi Sinem Tetik ve aileler de eşlik etti.  

Çeşmeli üreticilerden alınan atalık tohumların toplanarak familyasına göre sınıflandırıldığını ve numaralandırılarak tohum merkezinde kayıtları yapıldığını ifade eden Ziraat Mühendisi Sinem Tetik çocuklara ve gençlere, tohum, yerel tohum çeşitleri ve özellikleri konularında hakkında bilgi verdi. Sebze çeşitleri, tıbbi aromatik bitkiler, yerel çiçekler, asma çeşitleri, tahıl ve yem bitkileri olma üzere 86 çeşit ata tohumunun yer aldığı merkezde, çocuklar ve gençler fasulye ayıkladı. Çıkardıkları tohumları her katılımcı kendilerine ait saksılara ekti. Tohum ayıklama ve ekme etkinliğinin ardından fide üretimi amacı ile kurulan 300 metrekare serayı gezen misafirler bahçe ziyareti ile ürünleri tanıma, mahsulleri bitki üzerinde görme fırsatı buldu. Tohum Merkezi binasını da gezen özel gereksinimli çocuklar ve gençler, burada tohum depolama hakkında bilgiler aldı. 

Başkan Denizli, “Tohumlar geleceğimizin sembolleridir. Hep birlikte, tohumları toprağa emanet ederek doğayla bağ kuruyoruz. Sizlerin elleri ile dikilen her bir tohum, sevgiyle büyüyüp filizlenecek ve bize daha güzel yarınlar sunacaktır. Birlikte doğanın ve toprağın gücünü keşfediyor, geleceğimizi şekillendiriyoruz” dedi. 

Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nden her yıl nisan ayında 50 bin adet fide üretilip üreticilere ücretsiz dağıtımı yapılıyor. Başkan Denizli, önümüzdeki yıl bu miktarı katlayarak artıracaklarını, üreticilere sağlanan tohum ve fide desteği ile yerel ekonomiye ve çiftçiye desteklediklerini artırarak sürdüreceklerini söyledi. 

Etkinlik, üretilen yerel değeri Ovacık Kavunu ve dondurma ikramının ardından sona erdi. 

 

 
Ödemiş'ten hurda araç operasyonu!
 
Mahkemeden Polat çifti hakkında karar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ağustos 2024 Cuma 23:24

Bundan 2 ay gibi bir süre önce Cesmede belediye kafelerinde çay 3 lira kahve 5 lira lira yazıyordu.Tabiki self servis..Geçen hafta Ilicadaki kafede çay 10 lirakahve 30 lira olmuş.. Alacatida tuvalet 7 buçuk lira hem de temiz Ilica Otogarda ise 10 lira tuvalet kağıdı bile yok Kapı arkalarında askilik yok Ortak lavaboya bir tuvalet kağıdı ortak olarak konmus. Bakımsız Hemde yanlarında Buyuksehir müdürlükleri var..Fahreddin Altaya kadar 190 TL otobüs ücreti.. Taksi indi bindi 140 TL Çeşme ayrı bir il mi? İzmire bağlı degilmi?Ucuz denilen çay bile 3 kattan fazla zamlanmis.. Sayın başkan ko,tuşuna köpek oturmuştu hani..Sorunları kim çözecek..Biz derdimizi kime anlatacağız..

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'ten hurda araç operasyonu!
Ödemiş Belediyesi, ilçe merkezinde tehlike arz eden ve çevre kirliliğine ...
Selçuklular Filenin Sultanları için bir araya geldi
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda  A Milli Kadın Voleybol Takımının İtalya ...
Alsancak'a gökdelen projesi yargıda!
Diyarbakır merkezli Aktarlı Gruba ait olan Ege Yıldızı Gayrimenkul A.Ş’ye ...
 
Başkan Çelik 'tehdit edildik' dedi ve ekledi: Tek kişi 4 şirketi ile ihale almış!
Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, geçmiş dönemden kalan ...
Başkan Tugay'dan Karşıyaka'ya karavan otoparkı müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, göreve gelmesinin ardından ...
Başkan Önal vatandaşlarla buluştu: Bayraklı’yı birlikte inşa edeceğiz!
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, toplumun her kesiminin görüş ve ...
 
Konak'ta yoğun denetim!
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün düzenli olarak sürdürdüğü denetimler ...
Urla'da yaz kurslarına yoğun ilgi
Okulların tatile girmesinin ardından çocukların boş zamanlarını verimli ...
Bornovalılar Filenin Sultanları için bir araya geldi
Bornova Belediyesi dün akşam, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva