HABERLER>MAGAZİN
26 Ağustos 2010 Perşembe - 00:00

Başkan Çalışkan’’dan eleştirileri sert yanıt

Daha ilk maçında kriz ve lige iyi başlayamadığı haberleriyle gündeme gelen Karşıyaka'da, sakinliği ile tanınan Başkan Hüseyin Çalışkan bir bildiri yayımladı.’

Başkan Çalışkan’’dan eleştirileri sert yanıt

Asırlık bir kulübün büyüklüğünden kaynaklanan sorunları olmasının çok doğal olduğunun altını çizen Çalışkan, yüzüncü yılımıza girerken şampiyonluğa mahkumuz diye konuştu.

İZMİR - Çalışkan kulüpte yaşanan bazı sorunların medyada kriz olarak değerlendirilmesine de sert tepki verdi.

"İyi başlamadığımızı yazanların süper ligdeki sonuçları nasıl değerlendirdiklerini merak ediyorum" diyen Çalışkan, "İlk alınan sonuçlara göre siz Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını değerlendirebilir misiniz? Türkiye'nin üç büyükleri diye tarihe geçmiş bu kulüplerin 'şampiyon olması zor' yorumu yapabilir misiniz ? Gelecek yıl 100. yılını kutlamaya hazırlanan ve bu yıl tek hedef olarak şampiyonluğa kilitlenen KSK'nin bu başarısı ne benim, ne yönetimin ne de başka birinin olmayacaktır. Şampiyonluk bizim, oyuncularımızın, taraftarlarımızın, İzmir basınının, teknik kadronun, bize büyük fedakarlıklarla her türlü desteği verenlerin, amatör şubelerimizin, kısacası tüm İzmir'in başarısı olacaktır. Bu konuda şampiyonluğun prestij ve pirimini bizim alacağımız gibi bir bencil yargıya sahip olarak daha şimdiden yıpratma oyunlarına girenlere açıkça diyorum ki; 'Ey gafil, beynini arındır ve gel. Asırlık kulübümüzün bu bayramında sende göğsünü gere gere yerini al. Yüzyılı devireceğimiz bu tarihi dönemde en azından yanımızda durarak çocuklarına güzel bir miras bırak.'

Elbette ki sorunlarımız, eksiklerimiz ve yanlışlarımız var. Kim ki, bunlar olmamalıydı der, yalan söyler. Bırakın İzmir'i, bırakın Türkiye'yi, dünyaya bakın. Sorunları, eksikleri, yanlışları olmayan kulüp var mı? O zaman bizim için 'iki yakamızın bir araya gelmediği' manşetleri neden atılır ? Ben başta değerli İzmir basınından, taraftarlarımızdan, kulüpte her kademede görevli arkadaşlarımızdan, sporcularımızdan, Ticaret, Sanayi odalarımız gibi sivil toplum kuruluşlarımıza kadar tüm İzmir'e sesleniyorum.

2011-2012 sezonunda100 yılı deride bırakacak KSK, bu dönemde tüm İzmir'in kulübüdür. Tüm İzmir'in ortak markasıdır. Koskoca asırda bir kutlanabilen 100. yılımızda, küçük beyinlerin garip ayak oyunları ve bu entrikaları gündeme taşıyanlar, nasıl bir tarihi sorumluluk altına girdiklerini bir kez daha düşünsünler. Düşünsünler çünkü, bazı şeylerin telafisi ve affı yoktur" diye konuştu.

Yönetimde yaşanan fikir ayrılıklarına da değinen Çalışkan "Türkiye'de demokrasi havarisi kesilenler bile bu kelimenin anlamından bihaberler. KSK'de her karar tartışılarak, üzerinde yorumlar yapılarak, herkesin özgürce fikirlerini açıkladığı bir ortamda alınıyor. Şimdiye kadar "Tek adam" diktotaryasına alışkın olanların bu yönteme yabancı olmasını da çok yadırgamıyorum. Ne azınlığın çoğunluğa tahakkümüne, ne de azınlığın çoğunluk üzerindeki baskısına pabuç bırakırız. Ortak akıldan vazgeçmeyiz. Bizi izlemeye devam edin. Sporda da ortak aklın olabileceğini, yönetimlerde özgürce tartışılarak demokratik bir şekilde kararların alınabileceğini, bu işin ekip çalışmasıyla da yapılabileceğini, ilk maçlarda tatmin edici sonuçlar alınmadan da şampiyon olunabileceğini göreceksiniz. Biliyorum dünyada hiç kimse, yüz yıllık bir kulübün başında bu kadar keskin ve riskli laflar etmez. Bu da bizim yaptıklarımıza, yöntemimize ve şampiyonluğa ne kadar inandığımızı gösterir. Sözlerimi sonlandırırken buradan bir kez daha sesleniyorum; 'Tek yol, tek hedef şampiyonluktur. Bir asrı devirirken alacağımız şampiyonlukta, 100. yıl tarihimiz içinde yer almak gibi bir onuru paylaşmak isteyenlere kapımız ardına kadar açıktır. Aksi fikir ve uygulama içindekiler için de kara sayfada bol miktarda yerimiz vardır. Bunu herkes böyle bellesin" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halit Altın portakal peşinde
Bugüne kadar sekiz sinema filminde rol alan ünlü aktör Halit Ergenç’’in ...
Beyonce şortuna sığmadı
Beyonce bir süre önce projelerini askıya aldığını ve uzun bir tatile ...
Benjamin Kenter
Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, Bodrum’’da Uluslararası Bale Festivali ...
 
Moda haftası başladı
Dünyaca ünlü modellerin yanı sıraTuğçe Kazaz'ın da podyuma çıktığı ...
Sinem’’in tahtı sallanıyor
Küçük Sırlar dizisinde başrolü oynayan Sinem Kobal'ın yerinde ...
Acun yine çok konuşulacak
Acun Ilıcalı'nın yeni projesi Dancing with the Stars medyadan ...
 
Seksiliğin 'altın oranı' bulundu
Erkeklerin nasıl kadınları seksi bulduğu matematiksel olarak ortaya ...
İşte Seren’’in mucize diyeti
Hafta Sonu dergisine magazin dünyasını hayretler içinde bırakan diyetinin ...
’‘Jet’’ hızıyla barıştılar
Özel bir jet kiralayıp yanına gelmesi için Aniston’’a yollayan Mayer, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva