HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2016 Pazartesi - 19:01

Başkan Arslan'dan çöp patlaması!

Nisan ayı oturumuna Başkan Arslan’ın Yamanlar'a yapılması planlanan çöp tesisinin ÇED sürecinde yaşanan kriz üzerinden verdiği mesajlar damga vurdu. Öte yandan kesin ihraç istemiyle disipline gönderilen ancak tedbiri kaldırılan 4 meclis üyesi birden fazla komisyonda yer aldı.

Başkan Arslan dan çöp patlaması!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediyesi Nisan ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Hasan Arslan idaresinde yapıldı.

Toplantıya çöp sorununa yönelik mesajlar ve atışmalar damga vururken, komisyon seçimleri de yapıldı. İl Yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle disipline gönderilen ancak kurul tarafından tedbiri kaldırılan meclis üyelerinin birden fazla komisyonda görev alması dikkat çekti.

BİZ BUNA LAYIK MIYIZ?
Meclis gündemi öncesi konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan, Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinin ÇED sürecinde yaşanan sorunları gündeme getirdi.

Sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade eden Aslan, “Ne yazık ki Çiğli’nin Harmandalı’nda vahşice depolanan bir alan vardır. Bu alan miadını doldurdu. Çiğli çöple anılıyor. Bütün İzmir gündeminde bu var. Biz Çiğlili’ler olarak çok üzülüyoruz. 25 yıldır Çiğli İzmir’in çöplüğü oldu.  Çöp hastalık salıyor. Tüm Çiğli’ye kokular, sinekler geliyor. Biz Çiğlili’ler olarak buna layık mıyız” şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ ÜYELER KÖR-SAĞIRI OYNUYOR!
Başkan Arslan ayrıca AK Parti cephesine süreç üzerinden eleştiri getirirken, AK Partili meclis üyelerini göreve çağırdı.

Aslan, “AK Partililer niye kör-sağırı oynuyor? Binali Yıldırım’ın ‘Ben yardımcı olacağım’ sözü ne oldu?  Kararın çıkmasından önce bir AK Partili milletvekili çıkıyor, ‘orası olmaz’ diyor. Bu sorun hepimizin sorunu! Neden bir AK Partili meclis üyesi, il başkanı bu vekili uyarmıyor? Biz Yamanlar’da tesis yapılacak dediğimiz zaman o alana ‘orman yapılacak’ diye izin verilmiyor. Madem boş alana ağaç dikeceksiniz diye izin vermiyorsunuz, peki Artvin’deki ormanlara niye sesiniz çıkmıyor? Orada ağaçları keseceksiniz! Çiğli’yi kaderine terk ediyorsunuz. Ben AK Partili üyelerimize sesleniyorum. Siz de burada yaşıyorsunuz. Burası için el birliği ile çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM’IN GÜCÜ YETMİYORSA BAŞBAKANLIK OFİSİ’NE GİDELİM
Engellemelerin siyasi olduğunu söyleyen Aslan, “Başkan Torbalı’da yer buldu, provokasyon yapıldı. Buca’da yapıldı. En son Yamanlar’da karar kılındı. Neymiş orada orman yapılacakmış! Yeraltı sularına zarar veriliyormuş. İzmirli bu işin kimin tarafından engellendiğini bildiği için CHP’ye oy veriyor. Bu işe engel olmak kimsenin yararına değil… Buraya dışarıdan mülteciler gelmedi ki? Harmandalı’nda yaşayanlar Çiğlililer... Eğer Binali Yıldırım’ın gücü yetmiyorsa hep beraber toplanıp Başbakanlık Ofisi’ne gidelim. Eğer Aziz Kocaoğlu AK Partili olsaydı bu sorun 40 defa çözülürdü” dedi. 



ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ?

Aslan’ın konuşması sonrası AK Parti Grup Başkanvekili Nedim Aslan ise başkanın çöp sorunu üzerinden siyaset yaptığını söyleyerek, “20 yıldır İzmir’i siz yönetiyorsunuz. Şimdi mi aklınıza geldi? Buradaki noktalarda siyaset yapacağınıza dönün Çiğli’ye bakın! Bir sorunu çözmek irade ister. Bahanelerin arkasına saklanmayın. İstanbul’da, Ankara’da, Eskişehir’de, Bursa’da bu işler nasıl çözüldüyse burada da çözülür. Siz geçen sene yurtdışına gittiniz çöp sorunu için peki ne yaptınız? Siz bizden ne yardım istediniz de yardım etmedik? Siz bahane üretmenin ötesine geçemediniz. Siz istenilen belgeleri vermezseniz tabi ki raporların arkasına saklanırsınız. Biz sorunların çözülmesi için destek veriyoruz. Çiğli’nin sorunlarına ideolojik olarak yaklaşmayın” diye konuştu.

SİYASİ POLEMİK OLDU
İzmir gündeminde tartışmaları devam eden Harmandalı çöplüğü ve Yamanlar projesi hakkında başlayan tartışma, AK Parti ve CHP arasında siyasi atışmaya döndü. 

CHP’li Vezir Aslan’ın AK Parti’nin engel olduğunu söylemesinin ardından AK Parti’li Mesut Demirkaya, “Herkes gazını boşaltıyor. Biraz sabredin. Burada eksik evraklar var. Bunu beraber tespit edip tamamlayalım” dedi.

CHP’li üyeler Demirkaya’yı demagoji yapmakla suçlamasının ardından karşılıklı söz düellosu partililer arasında devam etti. AK Parti grubu CHP’yi çalışmamakla suçlarken CHP Grubu ise AK Parti’yi engel olmakla suçladı.

DENETİM RAPORUNA 47 MADDE ŞERH
Denetim Komisyon Meclis gündemine 2015 faaliyet raporunu sundu. Komisyonda görevli Mesut Demirkaya, rapora şerh koydu. Demirkaya’nın şerhi içinde toplam 47 madde ile belediye bünyesinde yapılan harcamaların gereğinden fazla, gereksiz veya karşılığının olmadığına yönelik maddeler meclis katibi tarafından okundu.

KOMİSYONLARA MUHALİF İSİMLER
Oturumda yapılan seçimde Meclis Başkanvekili görevine Şeref Bektaş ve Semra Aksu; katip üyeliklere Meltem Ergün, Dilek Fırat; encümen üyelik görevine ise Haluk Özgür, Meltem Ergün, Tekin Sönmez seçildi.

Komisyon seçimlerinde CHP İl Yönetimi tarafından kesin ihraç talebiyle disipline gönderilen ancak tedbir kararı kaldırılan Başkan Arslan’a muhalif üyeler damga vurdu. Yapılan oylama sonucu; muhalif üyelerden Süleyman Karadağ Hukuk Komisyonu ve Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’na, Yusuf Çoban İmar Komisyonu ve Sınır Tespit Komisyonu’na, Erkan Tuncer Yerel Gündem Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Mahalle Bölünmesi Komisyonu, Turizm Tanıtım ve Kültür Komisyonu’na, Mustafa Avdan ise Çevre Komisyonu, Esnaf Komisyonu ve Engelliler Komisyonu’na oy birliği ile seçildi.

 
Kurtcebe Alaçatı’da ‘Kuvayı Milliye Destanı’nı imzalayacak
 
Kızılay’ın yeni başkanı belli oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Nisan 2016 Pazartesi 20:26

"ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ?" diyen AKP'li başkan. Şimdi akıllarına gelmedi, yıllardır bu işler için çalışma yapılıyor. Körfez temizliği çalışmaları dün başlamadı, aynı şekilde çöp tesisi içinde çalışmalar dün başlamadı. Bir de ben size sizin sorunuzla bir soru sorayım. ülkeyi yıllardır yönetiyorsunuz, İzmir'e stat yapmak dün mü aklınıza geldi? Daha önce niye yapmadınız?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da faaliyet raporuna onay, Piriştina’dan eleştirilere yanıt
Nisan ayı ikinci oturumunda 2015 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla onay ...
Konak Meclisi’nde komisyonlara ‘Yalı’ damgası!
Nisan ayı ilk oturumunda yeni komisyon üyeleri, divan katipleri ve meclis ...
Başkan Şenol o iddiayı yargıya taşıdı!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İzmir Pomak Türkleri Kültür ...
 
Kocaoğlu’ndan 3 Bakan’a ÇED zirvesi çağrısı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Bakanlar Kurulu’nun 3 etkin ismi ...
Başkan Soylu'ya ikinci yıl sürprizi!
4 Nisan 2014 yılında başkanlık koltuğuna oturan Menderes Belediye Başkanı ...
Başkan Akpınar 2 yılını anlattı: 'Adaylık', stat ve çöp!
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar görev süresinde gelen 2 yılını değerlendirdi. ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan Bademler molası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun geçen bir haftanın ...
Bornova’da bahar temizliği gelenek oldu!
‘Bahar Temizliği’ bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda Bornovalıları buluşturdu. ...
Buca'da çözüm odaklı çalışma başarı getirdi
Buca’da vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerine hızlı çözüm bulmak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva