HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2016 Pazartesi - 10:32

Kocaoğlu’ndan 3 Bakan’a ÇED zirvesi çağrısı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Bakanlar Kurulu’nun 3 etkin ismi Yıldırım, Eroğlu ve Sarı’ya çağrı yaptı: Herkes ÇED süreçleriyle ilgili evraklarını getirip ortaya koysun ve eksik-gedik ne varsa, orada tartışıp bir sonuca bağlayalım!

Kocaoğlu’ndan 3 Bakan’a ÇED zirvesi çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin iki önemli sorunu olan Kuzey Bölgesi Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi ile Körfez ÇED’i konularındaki çözümsüzlüğün bir an önce ortadan kaldırılması için ilgili bakanlara “zirve çağrısı” yaptı.

- YILDIRIM'DAN KOCAOĞLU'NA: SAĞLAM ELİ TUTMAYA HAZIRIM... 

- CHP'Lİ ALTIOK İZMİR'İN ÇED SORUNUNU MECLİS'E TAŞIDI

- CHP'Lİ SERTEL ÇED'İN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile onlara bağlı bürokratların İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU bürokratlarıyla en kısa süre içinde bir araya gelmesini öneren Başkan Kocaoğlu, “Katı atık konusunda Sayın Eroğlu’nun başkanlığında Orman ve Su İşleri, Körfez konusunda da Sayın Sarı’nın başkanlığında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla iki ayrı toplantı yapılmasını talep etmekteyiz. İzmir Milletvekili olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım da bu toplantılara mutlaka katılmalı. Hem bakanlıkların hem de Büyükşehir’in ilgili bürokratları ÇED süreçleriyle ilgili tüm evraklarını getirip ortaya koysun. Eksik gedik ne varsa, orada tartışıp bir sonuca bağlayalım. Medya üzerinden mesajlarla daha fazla zaman kaybetmeyelim” diye konuştu.

İZMİR BİZDEN BUNU BEKLİYOR
Bakanlıkların “eksik evrak var” dediği ÇED süreçlerinde kendileri açısından hiçbir eksik bulunmadığını ve bu çelişkiler nedeniyle 3 yıla yakın bir süredir aynı yerde dönüp durduklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü “Biz her şeyimiz tamam derken, sürekli yeni taleplerle karşı karşıya kalıyoruz. Sonuçta kaybeden kent ve kentli oluyor. Ben 3 bakanımızı da ilgili tüm bürokrat ve uzmanlarıyla birlikte İzmir’e davet ediyorum. ‘İzmir olmaz’ derlerse biz Ankara’ya gelelim. Hep birlikte bir yere kapanıp çözüm buluncaya kadar çıkmayalım. Elimizdeki tüm evrakları ortaya koyup eksiğimizin ne olduğunu birlikte tartışalım. Bakanlık bürokratlarının gözünden kaçan bir şey varsa, anlatalım. Aynı şekilde onlar da bize söylesin. Hep birlikte belgelerimizi karşılaştıralım. ‘Kim nerede hata yapıyor? Bu hatayı nasıl telafi ederiz? Kentin önündeki bu iki önemli sorunu nasıl çözeriz? İzmir’in günlük 4 bin ton çöpünü nasıl ekonomik bir değere dönüştürürüz? Yüzülebilir körfeze nasıl ulaşırız? İzmir Limanı’nı nasıl kurtarırız?’ gibi soruları artık bu kentin gündeminden çıkaralım! Önyargılarımızı bir kenara bırakıp samimiyetle el ele verelim. İzmir bizden bunu bekliyor.”

YILDIRIM CEVAP!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Kuzey Bölgesi Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi ile Körfez ÇED'i için istediği zirveye olumlu yanıt verdi. Yıldırım, Kocaoğlu'nun çağrısı için şöyle dedi: "İzmir'in sorunu çok. Hükümet olarak yerel yönetimlere parti ayrımı yapmaksızın destek veriyoruz. Bu bizim hizmet anlayışımız. Başkan Aziz Kocaoğlu'nu Ankara'ya bekliyorum. Kapım her zaman olduğu gibi yine açık. Ne zaman isterse gelsin, görüşelim. Sorunun bir parçası olmadığımız gibi çözümünden yanayız. Konu, İzmir olunca da çözümü hızlandırmak için ekstra çaba gösteririz. Amacımız bağcı dövmek değil üzüm yemek."  (dha)

 
İzmir enflasyonu yine zirvede!
 
Güldüren şikayetler tez konusu oldu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 4 Nisan 2016 Pazartesi 15:15

körfez çedi, özelleştirme dolayısıyla maliye bakanını da ilgilendiriyor. özelleştirmeden gelecek para maliye bakanlığına bağlı hazineye gelecek.izmir limanının satılmasını istiyorlarsa, körfez çedi bir an önce çıkarılmalıdır.bu iş izmir meselesi olmaktan çıkmış ekonomik değeri itibarıyla hükümetin işidir.

Yorumu oyla      11      5  
Ali Cengiz Kurt 4 Nisan 2016 Pazartesi 14:58

Lafla destek gemisi yürümez.Devletin katkısını hiç görmedik.Kösteği çok.Şehrin orta yerine stad insanların faydalandığı deniz kenarlarına marina özel idarenin mallarına peşkeş yetti artık tek oy yok size

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 4 Nisan 2016 Pazartesi 11:02

körfez derinleştirilmesi projesi ulaştırma ve çevre bakanına iyi anlatılmalı. bunun sadece büyükşehir belediyesi projesi olmadığı izban gibi, TCDD.ninde bir projesi olduğu hatırlatılmalı.izmir limanı dolayısıyle, ulaştırma bakanlığı da bu çed raporuna taraftır.tcdd körfezin derinleştirilmesini yeni nesil büyük tonajlı gemilerin de izmir limanına gelmesini istiyor, böylece limanın kapasitesi artacak.ulaştırma bakanlığıda belediye ile birlikte bu çed raporunun çıkmasını istemelidir. istemiyorsa kasıt vardır.peki bu çed çıkmaz ise izmir limanını nasıl özelleştirecekler?liman 2016 da kruvaziyer ve yük limanı olarak ayrı ayrı ihaleye çıkacak.bu şartlarda limanın özelleştirilmesi de zor olur. kimse "problemli" bir yeri almak istemez.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soylu'ya ikinci yıl sürprizi!
4 Nisan 2014 yılında başkanlık koltuğuna oturan Menderes Belediye Başkanı ...
Başkan Akpınar 2 yılını anlattı: 'Adaylık', stat ve çöp!
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar görev süresinde gelen 2 yılını değerlendirdi. ...
Başkan Kocaoğlu’ndan Bademler molası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun geçen bir haftanın ...
 
Bornova’da bahar temizliği gelenek oldu!
‘Bahar Temizliği’ bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda Bornovalıları buluşturdu. ...
Buca'da çözüm odaklı çalışma başarı getirdi
Buca’da vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerine hızlı çözüm bulmak ...
Başkan Uyar öğrencilere ders anlattı
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Çeşmealtı Semt Evini ziyaret ederek öğrencilerle ...
 
İzmir’de GPS atağı: 30 Mayıs milat olacak!
Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını GPS cihazıyla uydudan takip ...
Konak Nisan'da sanata doyacak!
İzmir’in kalbi Konak, baharın müjdecisi Nisan ayında tiyatrodan sinema ...
Nif Dağı’nın lezzetli otları Karacaağaç’ta buluştu
Buca, İzmir’in en lezzetli buluşmasına, “Nif Dağı’nın Lezzetli Otları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva