HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2016 Pazartesi - 13:40

Başkan Şenol o iddiayı yargıya taşıdı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İzmir Pomak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Kar’ın yaptığı iftira ve karalamaya yönelik açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu, “Dağda ölen PKK’lılara üzülüyorum diye açıklamam yok” dedi.

Başkan Şenol o iddiayı yargıya taşıdı!

İzmir Pomak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Kar’ın, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un söylediğini iddia ettiği; “Dağda ölen PKK’lıya ben üzülüyorum. Onlar da bizim insanımız. Sen ona da üzülmelisin. Eğer üzülmüyor, bunu dert edinmiyorsan faşistsin” sözleri yargıya taşındı.

Hiçbir ortamda ve hiç kimseye bu yönde bir söz söylemediğini ifade eden Başkan Şenol, basına da yansıyan açıklamaları nedeniyle Başkan Kar hakkında; “İftira ve karalama niyetiyle, kişilik haklarını zedelemeye yönelik eylemi” nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘İcraat ve söylemlerim ortada’
Hukuki ve cezai işlemlerin sonucunda haklılığının ortaya çıkmasının ardından manevi tazminat davası da açacağını ifade eden Başkan Şenol, dayanaktan yoksun bu iddiaya ilişkin internet gazetelerindeki haberlerin altına haksız yorum yapanlar ile sosyal medyada bu yönde asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında da suç duyurusuna hazırlandıklarını duyurdu. 40 yıllık siyasi hayatı ile 7 yıldır Gaziemir Belediye Başkanı olarak yaptığı icraatları ve söylemlerinin ortada olduğunu kaydeden Şenol, “Ben ne o kişiye ne de başkasına, hiçbir ortamda, bu yönde bir söz söylemedim” diye konuştu.

Umut Tekin de destek verdi
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de yönetim olarak Başkan Şenol’un yanında olduklarını açıklayıp, “Ortada çok ağır ve temelden yoksun, çirkin bir iddia var. Halil Başkan bu sözleri söyleyecek en son kişidir” dedi. Tekin, şöyle devam etti: “Sayın Başkanımızın Gaziemir’e kazandırdıkları ve eserleri ortadadır. Bugüne kadar nikahını kıydığı tüm çiftler ve esnaf başta olmak üzere Gaziemir’de binlerce kişiye Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi motifli duvar halısı hediye eden yegane belediye başkanıdır. Bu çirkin iddianın sahibini esefle kınıyoruz.”


Öte yandan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Hüseyin Uzun’dan iddiaya konu olan sözler nedeniyle Başkan Şenol’a tepki geldi. Yazılı açıklama yapan Uzun şu ifadeleri kullandı:

Gaziemir Belediye başkanı Halil İbrahim Şenol dağdaki teröristlerin ölümüne üzülmeyenleri faşist olarak gördüğünü beyan etmiş. Aziz şehitlerimizle teröristleri bir gören Gaziemir Belediye başkanını şiddetle kınıyorum. Milli değerlerini her şey den üstün tutan Gaziemir’li halkımıza böyle bir belediye başkanı yakışmıyor. Şunu biliyorum ki Belediye Başkan’ının söylemini Gaziemirli halkımız asla kabul etmez. Çünkü Gaziemir halkımız milli değerlerine sadıktır. Bu görüş karşısında Gaziemir halkımız Belediye başkanına gerekli tepkiyi vereceğine inanıyorum.


CHP son zamanlarda oy aldığı tabanın aksine işler yaptığına şahit oluyoruz. İzmir’de CHP tabanının bu görüşte olmadığını çok iyi biliyoruz. CHP’nin maalesef HDP ve PKK ya koltuk değneği olduğunu görüyoruz. Bu duruşu İzmir halkımızın takdirine bırakıyorum. Zaten CHP’nin içinden sağ duyulu yetkililerin bu gidişata alenen tepki verdiklerine şahit oluyoruz. İnşallah gittikleri bu yoldan bir an önce geri dönüp, doğru yolu bulurlar.


Kuruluşun ve kurtuluşun kenti olan İzmir giriş kapısı Gaziemir’dir. Adını Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinin saygı isimlerinden Gazi Umur Bey’den almış olan bir kentin belediye başkanına devletine kurşun sıkan teröristlerin ölümüne üzülmesi, Gaziemir halkımızı ve şehit ailelerimizi derinden üzmüştür.Gaziemir’de böyle bir belediye başkanının bulunması halkımız için talihsizliktir.


Belediye başkanı dağda ölen teröristlere üzüleceğine, Gaziemir halkına verdiği sözleri yerine, getirmediğine üzülse daha iyi olacak. Belediye başkanı Halil İbrahim Şenol’u bu söyleminden dolayı şiddetle kınıyorum.

 
İzmir’de minibüsle otobüs çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
 
Gül İzmir'e 'geçmiş olsun'a geldi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fuat 4 Nisan 2016 Pazartesi 14:50

Akp baskana iftira atmak için ne yapacağını sasirdi

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan 3 Bakan’a ÇED zirvesi çağrısı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Bakanlar Kurulu’nun 3 etkin ismi ...
Başkan Soylu'ya ikinci yıl sürprizi!
4 Nisan 2014 yılında başkanlık koltuğuna oturan Menderes Belediye Başkanı ...
Başkan Akpınar 2 yılını anlattı: 'Adaylık', stat ve çöp!
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar görev süresinde gelen 2 yılını değerlendirdi. ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan Bademler molası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun geçen bir haftanın ...
Bornova’da bahar temizliği gelenek oldu!
‘Bahar Temizliği’ bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda Bornovalıları buluşturdu. ...
Buca'da çözüm odaklı çalışma başarı getirdi
Buca’da vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerine hızlı çözüm bulmak ...
 
Başkan Uyar öğrencilere ders anlattı
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Çeşmealtı Semt Evini ziyaret ederek öğrencilerle ...
İzmir’de GPS atağı: 30 Mayıs milat olacak!
Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını GPS cihazıyla uydudan takip ...
Konak Nisan'da sanata doyacak!
İzmir’in kalbi Konak, baharın müjdecisi Nisan ayında tiyatrodan sinema ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva