HABERLER>GÜNCEL
7 Ekim 2011 Cuma - 10:16

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan yaşamını yitirdi. Safra kesesi ameliyatı olan Tenzile Erdoğan yaklaşık bir haftadır tedavi görüyordu. Erdoğan, haberin ardından korumasız olarak acilen evinden ayrılarak hastaneye gitti. Erdoğan, yarınki Bursa programını da iptal etti. Başbakan'a yakın isimler hastaneye akın ediyor.

Başbakan Erdoğan ın annesi vefat etti

İSTANBUL - Kadıköy’deki Medipol Hastanesinde bir süredir tedavi altında bulunan Tenzile Erdoğan bu sabah 09.15’te hayatını kaybetti. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan yaşamını yitirdi. Safra kesesi ameliyatı olan Tenzile Erdoğan yaklaşık bir haftadır hastanede tedavi görüyordu. Erdoğan, acı haberin ardından korumasız olarak acilen evinden ayırılarak hastaneye gitti. Erdoğan, yarınki Bursa programını da iptal etti. Tenzile Erdoğan için yarın öğle namazından sonra Fatih Camii'nde tören yapılacak. Cenaze daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'na toprağa verilecek.
Başbakan Erdoğan annesine olan sevgisi ve saygısı ile biliniyordu. Yakın çevresi, Erdoğan'ın annesine sürekli 'anacığım' diye hitap ettiğini belirtiyor...
 
Annesi vefat eden Başbakan Erdoğan cenaze ile birlikte hastaneden ayrıldı evine gitti. Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı arayarak taziyelerini iletti.
 
Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan, 30 Eylül’de saat 18.00 civarında karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetleriyle hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan klinik radyolojik ve laboratuvar tetkikler sonucunda Tenzile Erdoğan’a akut kolesistit tanısı konulmuş, gerekli ameliyat hazırlıklarını takiben, 1 Ekim saat 11.00’de hastane hekimlerinden Prof. Dr. Hasan Taşçı başkanlığındaki ekip tarafından kolesistektomi (safra kesesinin alınması) operasyonu gerçekleştirilmişti. Tenzile Erdoğan 83 yaşındaydı.
 
Erdoğan'ın babaocağı Rize'de büyük üzüntü yaşanıyor. Acı haberin ardından aile üyeleri İstanbul'a gitmek için hazırlığa başladı.
 
İlk bilgilere göre Tenzile Erdoğan'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verilecek.
 
DÜN AKŞAM HASTANEDE ZİYARET ETMİŞTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ameliyatla safra kesesi alınan annesi Tenzile Erdoğan'ı dün akşam hastanede ziyaret etti. Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık 1.5 saat sürmüş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında hastaneye gitmişti.

HASTANEDEN RESMİ AÇIKLAMA ŞÖYLE;
Sayın Başbakanımızın anneleri Tenzile Erdoğan Hanımefendi (88 yaş), 30 Eylül 2011 saat:18.00’de akut karın tablosu ile hastanemize getirildi.
 
Gerekli tıbbi hazırlıkları takiben gangrenöz kolesistit, peritonit, ağır sepsis tanıları ile ameliyata alındı. Ameliyat sonrası 5 gün yoğun bakımda tedavi gören hasta, klinik durumunun iyileşmesi üzerine 06.10.2011’de normal servise alındı.
 
07.10.2011 saat 07.30’da ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle tekrar yoğun bakıma alınan hastamız yapılan müdahalelere rağmen saat:09.15’te kaybedildi
 
RİZE'DE BÜYÜK ÜZÜNTÜ
Erdoğan'ın babaocağı Rize'de büyük üzüntü yaşanıyor. Acı haberin ardından aile üyeleri İstanbul'a gelmek için hazırlığa başladı.
 
İlk bilgilere göre Tenzile Erdoğan'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verilecek. Cenazenin yarın öğlen Fatih Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi. Tenzile Erdoğan'ın cenazesi daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın (88) cenazesi, Erdoğan ailesinin ikamet ettiği Kısıklı’daki konuta getirildi.

Yıldırım ve Günay’dan taziye mesajı
Bakan Günay, İzmir Üniversitesinin akademik yılı açılışında, gazetecilere, İzmir programının yarınki bölümünü iptal ettiğini bildirdi. Günay, ''Yarın başka ziyaretlerimiz vardı ama kesmek zorunda kalacağım. Çünkü bizim için çok önemli bir kaybın haberini biraz önce aldık. Çok değerli arkadaşımız, çok değerli kardeşimiz sayın Başbakanımızın annesi vefat etti. Onun için yarınki programı iptal edip ayrılmak durumunda kalacağız. Ben bu vesileyle, değerli arkadaşımızın sayın Başbakanımızın annesine sonsuz rahmet diliyorum. Kendisine, ailesine sabır dileklerimi sunmak istiyorum'' diye konuştu.
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatından duyduğu üzüntüyü ifade etti. Bakan Yıldırım, İzmir'de KİTVAK Hasta ve Yakınları Konukevi'nin açılış törenine katıldı. Basın mensuplarının Tenzile Erdoğan'ın vefatına ilişkin sorusu üzerine, vefat haberinin ardından Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü söyledi.
    
Yıldırım, ''Öncelikle sayın Başbakanımıza, ailesine, yakınların baş sağlığı diliyorum. Hafta başında bir ameliyat geçirmişti, ondan sonra tedavi devam ediyordu, iyileşme sürecindeydi, ama bu sabaha saat 09.15 itibarıyla vefat etmiş bulunuyor. Başbakanımızı aradım. Yarın öğlen Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazına katılacağım'' dedi. Binali Yıldırım, İzmir'deki programının bir bölümünü iptal edebileceğini de sözlerine ekledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 7 Ekim 2011 Cuma 19:14

Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar...Allah rahmet eylesin...

Yorumu oyla      14      8  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 7 Ekim 2011 Cuma 15:55

HER ANA AYRI BİR KIYMETTİR DEĞERLİ ARKADAŞLAR,SN VAHAP GÜLER KELİMELERİNİ DAHA MANTIKLI SEÇ.BENİM ANAM BENİM ANAMDIR.TENZİLE TEYZEYE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM CENNET MEKAN OLSUN.SN BAŞBAKANIMIZA DA SABIRLAR VE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM.

Yorumu oyla      16      10  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 7 Ekim 2011 Cuma 15:14

HER ANA AYRI BİR KIYMETTİR DEĞERLİ ARKADAŞLAR,SN VAHAP GÜLER KELİMELERİNİ DAHA MANTIKLI SEÇ.BENİM ANAM BENİM ANAMDIR.TENZİLE TEYZEYE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM CENNET MEKAN OLSUN.SN BAŞBAKANIMIZA DA SABIRLAR VE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM.

Yorumu oyla      15      11  
Vahap Güler 7 Ekim 2011 Cuma 13:46

Ülkemizin en önemli annesi Zübeyde hanım'dı.Şakir Turan ! Bunu kalın kafana sok! Allah rahmet eylesin.Bir daha başbakan kimseye 'ananı da al git' demez umarım.Şimdi anlamıştır o çiftçiyi. Tek alan kişi ALLAH(cc) ÇÜNKÜ!

Yorumu oyla      24      9  
Şakir Turan 7 Ekim 2011 Cuma 12:24

Ülkemizin en önemli annesini kaybetmenin üzüntüsü içindeyim.Allah rahmet eylesin.

Yorumu oyla      15      22  
ÇAMYAYLA 7 Ekim 2011 Cuma 11:50

ALLAH RAHMET EYLESİN. SİYASETTE BİR YERE KADAR. SONUÇTA BİR ANA.

Yorumu oyla      20      11  
ahmet tok 7 Ekim 2011 Cuma 10:55

allah rahmet eylesin

Yorumu oyla      21      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patronlar İzmir'de 'büyük balık' için yarıştı
Çeşme Alaçatı’da bu yıl 5'ncisi düzenlenen Uluslarası Balıkçılık Turnuvası ...
601 gün sonra gelen özgürlük
İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 14 Mart 2010’daki Roman Çalıştayı’nda ...
'Geçmiş darbelerin hıncı bizden çıkarılıyor'
Balyoz planı" davasının tutuklu sanığı Kurmay Albay Mustafa Önsel, "Henüz ...
 
İzmir'de 'kıdem tazminatı' protestosu!
İzmir'de, DİSK'e bağlı sendikaların üyesi yaklaşık 3 bin işçi, kıdem tazminatlarının ...
Öldürülen işadamının davasında görevsizlik kararı
İzmir'de yedi yıl önce kaybolan ve geçen yıl ağustos ayında 2 milyar dolarlık ...
Şemdinli'de konvoya tuzak: 1 şehit
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar jandarma karakolu yakınında askeri ...
 
8 canın bedeli 5 yıl hapis!
İstanbul'da 8 kadın işçinin servis aracında ölümüyle ilgili davada firma ...
Dokuz Eylül Üniversitesi 30. yılına merhaba dedi
Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yılını açtı. Açılışa TBMM Anayasa Komisyonu ...
Ece'nin ölümüne soruşturma başlatıldı
Karşıyaka’da, 64 yaşındaki Nuriye Aynur Köker'in, geri manevra yaptığı ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva