HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Haziran 2010 Çarşamba - 00:00

Balçova afetlere hazır

Balçova Belediyesi ile halk el ele verdi. Herhangi bir afet anında ilk müdahaleyi yapmak amacıyla kurs gören 35 kişi yemin ederek ’“Gönüllü Afet Timi Sertifikası’” aldı.’

Balçova afetlere hazır

Balçova Belediyesi ile halk el ele verdi. Herhangi bir afet anında ilk müdahaleyi yapmak amacıyla kurs gören 35 kişi yemin ederek ’“Gönüllü Afet Timi Sertifikası’” aldı.’
 
İZMİR- Başta depremler olmak üzere yaşanan doğal afetler, ülkemizin en hazırlıksız olduğu konuların başında geliyor. Bu eksikliği kapatmak amacıyla 4 yılda iki mahallede gönüllü afet timi ve kurtarma istasyonu kuran Balçova Belediyesi, Kızılay ile işbirliği yaparak bu hizmetini genişletmeye devam ediyor.
 
Afet sonrasında kritik olan ilk 72 saatte çevrede yaşayanların müdahale imkan ve kabiliyetlerini güçlendirmeyi amaçlayan Mahalle Afet Gönüllüleri Projesi Balçova’’da adım adım yaygınlaşıyor. Balçova Belediyesi ve Türkiye Kızılay Derneği İzmir Şubesi tarafından ortaklaşa yürütülen projenin üçüncü etabı Teleferik Mahallesi’’nde de kuruldu.
 
Yaşları 20 ile 50 arasında değişen 35 gönüllü, ’‘Afet Bilinci ve Hazırlık’’, ’‘Temel Arama ve Kurtarma’’, ’‘Temel İlk Yardım’’, ’‘Afet Psikolojisi’’ ve ’‘Temel Yangın Söndürme’’ derslerine katılarak; eğitimlerini başarı ile tamamladı ve sertifika almaya hak kazandı. Teleferik Mahallesi’’nde oluşturulan Kurtarma İstasyonu’’nda düzenlenen sertifika dağıtım ve yemin törenine İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Türkiye Kızılay Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
’“AFETLERE SEYİRCİ  KALMAYACAĞIZ’”
Gönüllü Afet Timi Üyesi Sibel Sayar ’“Bir kentin başkanı, yöneticileri duyarlı olunca halkı da duyarlı olmaya yönlendirebiliyor. Başkanımız (Gelin topluma karşı duyarlı bir hareket yapalım) dedi. Biz de arkadaşlarımızla bu gönül projesine gönüllü olarak katıldık. Tatbikatlara katıldık, önemli dersler aldık. Artık afetlere karşı seyirci kalmayacağız. Biz artık çaresiz değil çare olacağız’” dedi.
 
Türkiye Kızılay Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr Aslı Özer, bu işte gönüllülüğün esas olduğunu ifade ederek, ’“Bu projenin başlangıcı İsviçre’’deki bir derneğin başvurusu ile oldu. İzmir’’de yaptığımız araştırmalarda Balçova Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya, bu projeye katkı koymak istediklerini ifade etti. İlk iki istasyonumuzu böyle kurduk. Şu an açtığımız istasyon ise tamamen Balçova Belediyesi - Kızılay’’ın ortak girişimi ve öz kaynaklarıyla kurulmuştur’” diye konuştu.   
 
SİSTEM HERKESE AÇIK
Balçova Belediyesi olarak afetleri hiçbir zaman akıllarından çıkarmadıklarını belirten Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ’“Özellikle bizim gibi deprem riski olan bölgelerde afetin ne zaman olacağı belli olmaz. Hazırlıklarımızı her zaman en üst seviyede tutuyoruz. İki mahallede daha kuracağımız Gönüllü Afet Timi ve kurtarma istasyonundan sonra Balçova bu konuda önemli bir yol almış olacak. Afet olduğu zaman (Nerede bu devlet, nerede bu millet) demekle olmuyor. Biz Balçova’’da halkımızla, kaymakamlığımızla bu işi elbirliği ile başlattık. Her vatandaşımız gelip bu gönüllü sistemin içine girebilir’” diye konuştu.
 
İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu projeye katılan gönüllü vatandaşları kutladı. Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ’“Afet anında yardıma ilk koşan kişi, afete uğrayanın komşusudur. Hepimiz yardıma koşarız. Ancak önemli olan yardımın bilinçli yapılmasıdır. Bu proje bu anlamda çok önemli bir projedir. Ayrıca hepimiz yaşadığımız bölgede afet anında yapmamız gerekenleri çok iyi öğrenmeliyiz’” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konaklı kursiyerlere deniz keyfi
Konak Belediyesi, spor okulları ve semt merkezlerindeki kursiyerlere, ...
Güzelbahçe’’nin en güzel bahçesi
Güzelbahçe Belediyesi'nin, doğa sevgisiyle bütünleşen, beton görüntüsünden ...
Şangay’’da ’“müze zirvesi’”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şangay EXPO’’da Kültür ...
 
Bu yaz yeşiller kül olmasın!
İzmir İtfaiyesi yetkilileri, yaz aylarının başlamasıyla birlikte orman ...
Karşıyaka’’da görüntü kirliliği operasyonu
Belediye ekiplerinin, Karşıyaka Çarşısı'nda yönetmeliklere aykırı, ...
Şangay’’da ’‘İzmir kulisi’’
EXPO tarihinin en fazla ziyaretçi çeken fuarı olmaya aday Şangay EXPO’’sunda ...
 
Fuat Göztepe Parkı’’na modern makyaj
Konak Belediyesi, Göztepe semtindeki Fuat Göztepe Parkı'na modern ...
Göztepe İskelesi’’nde seferler arttı
Metro çalışmaları nedeniyle İnönü Caddesi’’nde güzergah değişikliğine ...
İzmirliler Başkan’’dan kelle istedi!
Kahramanlar’’da yaşanan kazanın ardından kentin önde gelen siyaset adamları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva