HABERLER>GÜNCEL
22 Ağustos 2023 Salı - 10:30

Bakanlıktan kırtasiye ürünlerine denetim!

Ticaret Bakanlığı, yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşması ile kırtasiye malzemeleri, çocuk ayakkabıları, okul kıyafetleri ve çantalara yönelik denetimlerin artırıldığını açıkladı.

Bakanlıktan kırtasiye ürünlerine denetim!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşmasıyla tüketicilerin okul alışverişlerini güvenle yapabilmeleri için denetimlerin arttırıldığı belirtildi. Bu kapsamda, kırtasiye malzemeleri, çocuk ayakkabıları, okul kıyafetleri ve çantalarına yönelik piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde 'güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans' ilkesiyle hareket edildiği kaydedildi. Denetimlerde, kullanımı yasaklanmış kimyasalların yanı sıra çocukların fiziki olarak zarar görebileceği kısımlar akredite laboratuvar testleriyle incelendiği kaydedilerek, "Bakanlığımız tarafından güvensiz bulunan ürünlerin bilgileri; 'www.guvensizurun.ticaret.gov.tr' adresinden erişilebilen 'Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi' aracılığıyla tüketicilerimizle paylaşılacaktır. Bununla birlikte bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanarak, toplatılması sağlanacak olup, imalatçı ve ithalatçı firmalarına idari para cezası uygulanacaktır. Bununla birlikte güvensiz bulunan ürünlerin 'sağlığa zararlı madde içermez' gibi reklam ve tanıtımlarının olduğunun tespit edilmesi durumunda, Bakanlığımız bünyesinde bulunan Reklam Kurulu'nca inceleme başlatılacaktır" denildi.

'TÜRKÇE UYARI BULUNMAYAN ÜRÜNLER ALINMAMALI'
Tüketicin maruz kalabileceği risklerin azaltılması noktasında bakanlıkça gerçekleştirilen denetimlerin yanı sıra tüketicilerin de ürün satın alırken dikkat etmeleri gereken bazı önemli hususlar bulunduğu aktarıldı. Satın alınan her ürünün ambalajının dikkatle incelenmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ürün ambalajları ve üzerinde yer alan uyarılar dikkatle okunmalı ve kullanım talimatları doğrultusunda hareket edilmelidir. İmalatçı/ithalatçı açık isminin ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmeli. Markası ve modeli belli olmayan, üzerinde Türkçe uyarılar bulunmayan ürünler satın alınmamalı. Oyuncak şeklinde olan veya oyuncak niteliği taşıyan kırtasiye ürünlerinde ise hangi yaş grubuna yönelik olduğuna dair ibarelerin ve diğer uyarıların bulunup bulunmadığına bakılmalıdır.

Örneğin, 36 aydan küçük çocuklar için risk oluşturan kırtasiye malzemelerinde bulunan uyarılar dikkate alınmalıdır. Boya malzemelerinde, oyuncak görünümlü silgilerde, kalemtıraşlarda, oyun hamurlarında ve parmak boyalarında CE işaretinin bulunup bulunmadığı kontrol edilmeli. Tekstil ve ayakkabı ürünlerinde; ürünlerin içeriğini gösteren etiketlerin ve işaretlemelerin Türkçe ve kolay okunabilir olması zorunludur. Çocuk kıyafetlerinde bulunan kordon, bağcık, küçük parça içeren süslemeler gibi risk oluşturabilecek unsurlara dikkat edilmelidir. Tüketicilerimiz, güvenli olduğundan şüphe duydukları ürünleri 'Alo 175 Tüketici Danışma Hattı', 'Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi' ve Bakanlığımızın web sayfası üzerinden ihbar ve şikayet mekanizmalarını kullanarak bakanlığımıza bildirebilirler." (DHA)

 
4 ilde FETÖ baskını: 20 gözaltı kararı!
 
Araştırmacı Yaldız ‘seçim öncesi oyun oynanıyor’ dedi… İzmir siyasetine anket operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 22 Ağustos 2023 Salı 11:00

Bakanlik Cok Biliyorsa Gitsin A101 VE BİM de Satilan 1 Liralik Biskuvi Cikolata Gibi Ne Oldugu Bilinmeyen Urunleri İncelesin O Urunleri Ureten Fabrikalari KAPATSİN!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 ilde FETÖ baskını: 20 gözaltı kararı!
Ankara'da FETÖ/PDY'nin kamu kurumlarını hedef alan 'mahrem hizmetler' ...
21 yıl 4 ay cezası vardı... Firari yakalandı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, hakkında 21 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ...
Alaçatı'da huzura kurşun... ÇEŞTOB'dan kınama!
Çeşme’de bir beach’e yapılan silahlı saldırının ardından gece kulübünün ...
 
Suç makinesine İzmir'de yakalandı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, hakkında 21 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ...
İzmir'de can pazarı... 1 izmarit, 8 kişi hastanelik!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, iddiaya göre kimliği belirsiz kişi veya kişilerin ...
Araç hurdaya döndü: 1 kişi can verdi!
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde traktörün römorkuna arkadan çarpan hafif ...
 
Erkek dehşeti... Eşini bıçakladı, intihara kalkıştı!
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2 çocuğunu odaya kilitleyen Veysi B. (38), ...
Marmara Adası'nda makilik yangını!
Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'ndaki makilik alanda çıkan yangına karadan müdahale ediliyor.
Kamyonet dereye yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı
Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva