HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2023 Salı - 10:40

Araştırmacı Yaldız ‘seçim öncesi oyun oynanıyor’ dedi… İzmir siyasetine anket operasyonu!

Yerel seçimlere 6 aydan kısa bir süre kala İzmir’de ismi geçen aday adaylarını ve anket firmalarını değerlendiren İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, “Anketler üzerinden İzmir üzerinde oynanmak istenen oyunları görüyoruz. İzmir bunu yemez. İzmir bu konuda şerbetlidir. Geçmiş dönemlerde sabıkası olan, sahte anket yapmakla itham edilen, soruşturmaları olan şirketlerin sonuç açıkladıklarını ve bunların gerçekle örtüşmediğini, ilçesinde bile sorun olacak isimlerin Büyükşehir için öne çıkarıldığını görüyoruz” dedi.

Araştırmacı Yaldız ‘seçim öncesi oyun oynanıyor’ dedi… İzmir siyasetine anket operasyonu!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız, İzmir’de 2024 yerel seçimleri öncesi yapılan anketleri yorumladı.

SOYER’İN OLMASI GEREKENİN ALTINDA ÖLÇÜLMESİNİ NORMAL
Seçim sonrası yapılan anketlerin çok da sağlıklı olmayacağını değerlendiren Yaldız, “AK Partili Eyüp Kadir İnan’ı bende bir ankette gördüm ancak onları çok sağlıklı görmüyorum. İnsanlar İzmir’de tatildeler. Çok öfkeli ve umutsuzlar. Çok duygusal serzenişler duyuyoruz. CHP seçmeni çok öfkeli, kırgın... Bütün bu duygular altında belediye başkalarına karşı yaklaşımları çok acımasız olabilir. Bu bakımdan anketlerde Tunç Soyer’in olması gerekenin altında ölçülmesini normal görüyorum” dedi.

GEÇMİŞİ SABIKALI FİRMALAR!
Seçim öncesi bazı anket firmalarının operasyonel bir tutum içine girdiğini kaydeden Yaldız, “Anketler üzerinden İzmir üzerinde oynanmak istenen oyunları görüyoruz. İzmir bunu yemez. İzmir bu konuda şerbetlidir. Geçmiş dönemlerde sabıkası olan, sahte anket yapmakla itham edilen, soruşturmaları olan şirketlerin sonuç açıkladıklarını ve bunların gerçekle örtüşmediğini, ilçesinde bile sorun olacak isimlerin Büyükşehir için öne çıkarıldığını görüyoruz. Türkiye'nin yönetiminde anketler ve manşetler diye iki kavram vardır.  Şu anda bunu deniyorlar, acaba tutar mı diye. Siyaset alanında zihinler çok boş. İzmir’de de araştırmalar yaptığımızda ‘Büyükşehir için kimi görmek istiyorsunuz?’ diye sorsak en az yarısı ‘fikrim yok’ diyecek. Seçmenle siyaset kurumu arasındaki mesafe her geçen gün biraz daha uzaklaşıyor. Güven ve inanç sorunu var” açıklamasını yaptı.

AKTÖR YOKLUĞU VAR
AK Parti’den öne çıkan isimler olduğunun altını çizen Yaldız, “Liderler milletvekillerini belirliyorlar, 10 isim varsa 1’i sivrilebiliyor. Diğeri vasat oluyor, halka inmeye gerek de duymuyor. Türk siyasetinde merkez sağın refleksleri de kalmadı.  Kalmadığı için ortalık aktör yokluğundan kaynaklı kimsenin aklına biri gelmiyor. AK Parti’de Hamza Dağ teşkilatın gönlündeki isim. Bir kesim de var ki Mahmut Özgener’in aday olmasını destekliyor. Bunlar devlet sırrı değil. Araya siyasetten aktör olsun diye yeni atılan isimler varır. Eyyup Kadir İnan ise çok yeni. Vatandaşın yüzde 8 Eyyup Kadir diyeceğini düşünmüyorum. Geleceği olan siyasetçi ancak bugünden aday gösterilerek bir parça yıpratılıyor. Cumhur İttifakı cephesinde Serkan Acar ismi anılıyor. O da iddialı bir aday olabilir” dedi.

SELİN SAYEK BÖKE NE KADAR İZMİRLİDİR?
İzmir dışından aday adaylığı için ismi geçenlere sert tepki gösteren Yaldız, “İzmir'e dışarıda don, gömlek biçen çok sayıda girişim var.  İlçe belediye başkanlarından Abdül Batur oyundan çıkarma girişimi oluştu. Anketlerde de lig düşürüldü. Ekrem İmamoğlu buraya Selin Sayek Böke’yi istiyor… Burası değneksiz köy değil. Narlıdere Belediye Başkanını Konak'a atarlar seçeriz, Konak adayını Karşıyaka’ya göndeririz seçeriz. Ancak Selin Sayek ne kadar İzmirlidir? Ekrem İmamoğlu bu kadar hata yapabilir mi? Yapıyorsa Kılıçdaroğlu'nu değiştirmesine gerek yok. Kılıçdaroğlu'na Böke’yi 2 dönem vekil yapmıştı burada. Böke 2015’den beri bu kentte milletvekili… Ben bir kere birlikte oturabilmiş değilim. Taş yerinde ağırdır. Bu kent bu kadar mı kendi içinden siyasetçi üretmekten aciz? İzmir çantada keklik deyip başka yerden de aday olur demekten kurtulmak lazım. Bu kentten İzmir Büyükşehir Belediye başkanı buluruz. Dışarıdan da burayı değneksiz kent zannedip köteksiz gezmesin kimse” ifadelerini kullandı.

 
Bakanlıktan kırtasiye ürünlerine denetim!
 
Kemeraltı’nın 50 yılını kurtaracak proje
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 23 Ağustos 2023 Çarşamba 10:39

Genel başkan Kılıçdaroğlu kendine muhalif olan imamoğlu ve Yavaş şimdiden belediye başkanı adayımız diyerek açıklama yaptı ama izmir ve SOYER için hiçbir şey söylemiyor,üstelik iki dönem her zaman CHP destek olan Izmiri yok sayan bir tutum onun için söyleyecek bir şey yok değer vermeye değmez...

Yorumu oyla      5      3  
Lombak-Az biraz sabır 23 Ağustos 2023 Çarşamba 05:07

Halk bunlara tokadı çoktan attı da "şaaak" sesi yedi sonra gelecek. Onu bekliyorum.

Yorumu oyla      5      3  
bekir 22 Ağustos 2023 Salı 16:29

soyer daha ne yapsın izmirde trafık sorunu yok koku bitti azıcık kokunca ciyak ciyak bagırdınız adam bitirdi kokuyu narlıdere metro yuruyor buca metro bitti bitecek vapurlar calısıyırlar otobusler calısıyorlar daha ne yapsın adam ya

Yorumu oyla      4      4  
ilkay 22 Ağustos 2023 Salı 16:28

bir defa burada yazıyorsunuz ama secımelrdekı oylara bakınca burada yazdıklarınızın tersi cıkıyor burada chpyi batırıyorusnuz yok oy vermeyecegız yok cezalandıracagız diyorusnuz ama secim sonucu %65 soyer aday olsun yine %5 üzri alır burada konuşmalar boşuna

Yorumu oyla      3      3  
Ne fark edecek? 22 Ağustos 2023 Salı 16:23

Soyer değil de başkası olursa kuş mu konduracak? Bütçe belli, projeler belli. İzmir'in raylı sistem projelerinin maliyeti en az 60 milyar TL.

Yorumu oyla      4      3  
altan koralttan 22 Ağustos 2023 Salı 16:02

yüksel çakmur'u öneren olmamış..partinin fosilleşmiş vitrinine pek güzel yakışırdı halbuki..

Yorumu oyla      4      4  
elif 22 Ağustos 2023 Salı 15:58

tunç soyer gitsin de kim gelirse gelsin..

Yorumu oyla      4      4  
Egeli 22 Ağustos 2023 Salı 14:22

Büyük Şehir Belediyesi Başkanlığına Vekilimiz doğma büyüme İzmir''liTacettin Bayır''ı istiyoruz.

Yorumu oyla      4      12  
izmirli 22 Ağustos 2023 Salı 14:21

İzmire bence CHPnin izmiri kaybetmesi yakışır. Millet ittifakı kurdunuz ve ona verilen oyların hepsini kendinize verilmiş zannettiniz. selin sayek böke aday olursa yemin ederim ki akp ye veririm nokta.

Yorumu oyla      9      5  
tahsin 22 Ağustos 2023 Salı 14:21

soyer devam etmeli diyenelr ya psikologa gorunmelıler ya da akpartinin kazanması için boyle yazanlardır

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat: Yandaşa kural, kanun, yasak yok!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Gaziantep ziyareti sırasında karşılaştığı ...
CHP Tire'de iki adaylı seçimin galibi belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Örgütü’nde delegeler bugün sandık başına ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yaş 87 yine aday!
Mehmet KARABEL yazdı... Yaş 87 yine aday!
 
'İBB Başkanlığına aday mısınız?' sorusuna yanıt!
2023’te yapılması planlanan yerel seçimlerde İBB Başkanlığına aday olacağı ...
Öztrak: Erdoğan’ın zulmüne geçit vermeyeceğiz
CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ...
'KKTC'ye müdahale asla kabul edilemez'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçen cuma günü Birleşmiş Milletler ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan veteriner hekimlere destek!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayvan sağlığının korunması, tarım ...
'Melankoliye kapılma lüksümüz yok!'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Her iki seçmenden ...
Aslanoğlu'ndan Saygılı'ya gecikme salvosu: İzmir'in hakkını bekletmişsiniz!
CHP İzmir İl Başkanı  Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva