HABERLER>POLİTİKA
12 Aralık 2022 Pazartesi - 16:01

Bakan Hulusi Akar'dan Yunanistan'a tepki!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yunanistan akıl, mantık ve hukuk dışı talep ve iddialar ile sürekli provakatif eylem ve saldırgan söylemlerle gerginliği artırmak için her türlü girişimde bulunmaktadır. Herhangi bir oldubittiye müsaade etmemiz asla mümkün değil. Yarınlarının iyi olmasını isteyenler, dünün ve bugünün yanlışlarından dönmelidirler" dedi.

Bakan Hulusi Akar dan Yunanistan a tepki!

Bakan Akar başkanlığında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ve birlik komutanlarının katılımıyla video konferans toplantısı düzenlendi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, bakan yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Şuay Alpay ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile birlik komutanlarının katıldığı toplantıda Akar, faaliyetler ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 'Hudut namustur' anlayışıyla hudutların güvenliğini sağladığını, terörü kaynağında yok etme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde başta PKK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadele ettiğini ifade eden Akar, "Denizlerimizde ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumakta, aynı zamanda 7 iklim 3 kıtaya barış, huzur ve adaleti götüren atalarımızdan aldığı ilhamla, bölge ve dünya barışına katkıda bulunmak için de büyük gayret göstermekteyiz" diye konuştu.

'OLDUBİTTİYE MÜSAADE ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'
Son dönemde Ege ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de değinen Akar, "Yunanistan akıl, mantık ve hukuk dışı talep ve iddialar ile sürekli provakatif eylem ve saldırgan söylemlerle gerginliği artırmak için her türlü girişimde bulunmaktadır" dedi.

Yunanistan'ın yaptığı her türlü haksız, hukuksuz eyleme, mütekabiliyet kapsamında diplomatik alanda ve sahada gerekli karşılığın verildiğini belirten Akar, "Herhangi bir oldubittiye müsaade etmemiz asla mümkün değil. Beklentimiz, bazı Yunan siyasilerin ve askeri şahısların iç politik amaçlarla uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeleri, problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır. Yarınlarının iyi olmasını isteyenler, dünün ve bugünün yanlışlarından dönmelidirler" ifadelerini kullandı.

'BAZI MİLLETVEKİLLERİ BUNA ALET OLUYOR'
Bakan Akar, 'kimyasal silah' iddiasına karşı yaptıkları açıklamalara rağmen bu iftiraları atmaya devam edenlerin olduğunu belirterek, "Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan giden heyetimiz bölgede incelemeler yaparak, numuneler topladı. Bu numuneler Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvarlarında uzmanlar tarafından incelendi. Sonuç olarak herhangi bir kimyasal silahla ilgili bir bulguya rastlanmadığını açık olarak raporladılar" dedi.

Bununla ilgili açıklamaları Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken Genel Kurul'da da yaptığını hatırlatan Akar, "Bugün yine bu konuda her türlü alçaklığı yapmayı sürdüren bazı yayınlar var. Bazı milletvekilleri de bilerek veya bilmeden bunlara alet oluyorlar. Bir kez daha ifade ediyoruz ki; Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kimyasal silah ve mühimmat üretilmemekte, geliştirilmemekte, stoklanmamakta, kullanılmamakta envanterde uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanmış hiçbir silah ve mühimmat asla bulundurulmamaktadır" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Abramoviç'in lüks yatı Göcek'te
 
Kabine toplantısı başladı: Gözler Beştepe'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur yeni il başkanının profilini çizdi: Soyer’le uyumlu olmalı!
CHP İzmir İl Örgütü’nde milletvekilliği adaylığı için İl Başkanı Deniz ...
Erdoğan, Akşener'den kazandığı tazminatı bağışladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kişilik haklarının ihlal edildiği ...
'Düşük faizin enflasyondaki etkisini göreceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnovalig Ödül Töreni'nde konuştu. Hayat pahalılığı ...
 
'1915 Çanakkale Köprüsü, tarihe geçti'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ...
CHP'li Beko'dan atama çıkışı: Liyakat gözetilmeli
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, sosyal hizmet uzmanları ...
CHP'li Sertel zabıtalarla buluştu... Ek gösterge ve meslek çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Zabıta ...
 
CHP’li Bakan ses kaydı paylaştı: Soylu iyi dinle!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir il emniyet müdürüne ait olduğunu ...
Bozdağ: Kılıçdaroğlu, randevu isteseydi verirdim
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet ...
CHP'den Adalet Bakanlığı'na protesto yürüyüşü
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve partililer '6 yaşında gelin' skandalında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva