HABERLER>EGE
18 Ağustos 2013 Pazar - 17:59

Bakan Eroğlu: Muğla'da 265 hektar orman kül oldu

Muğla'da yanan orman alanlarını helikopterle havadan inceleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3 ayrı yangında 265 hektar orman alanının zarar gördüğünü açıkladı. Bugün 65 yaşına giren Bakan Eroğlu, basın toplantısı sırasında kendisi için hazırlanan sürpriz doğum günü pastasını keserek gazetecilere ikram etti.

Bakan Eroğlu: Muğla da 265 hektar orman kül oldu

MUĞLA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla'nın Seydikemer ve Dalaman ilçelerinde yanan orman alanlarını helikopterle havadan inceledi. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteriyle Değirmenbaşı Yangın Söndürme İstasyonu'ndan havalanan Eroğlu'na, Muğla Valisi Hakan Güvençer, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi ve Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım eşlik etti. Seydikemer'de yanan orman alanlarını inceledikten sonra Dalaman'a hareket eden Eroğlu, bölgede devam eden soğutma çalışmalarını havadan izledi. Yangına ilişkin Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi'den bilgi alan Eroğlu, helikopterle geldiği Dalaman Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Seydikemer'deki orman yangınlarının söndürüldüğünü kaydeden Eroğlu, Dalaman'daki yangında ise soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Eroğlu, Dalaman'da 200 hektar, Seydikemer'deki yangınlarda ise 65 hektar olmak üzere, toplam 265 hektar orman alanının zarar gördüğünü aktardı. Yangın söndürme ekiplerinin şiddetli rüzgara rağmen özveriyle yangınlara müdahale ettiğini dile getiren Eroğlu, Dalaman'da yanması muhtemel evlerin kurtarıldığını anlattı. Yangında can mal ve kaybı olmamasının sevindirici olduğunu vurgulayan Eroğlu, alanda soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yangının Dalaman Çayı'nın güneyinde başladığı aktaran Eroğlu, "Alevlerin Dalaman Çayı'nın karşı tarafına sıçraması şaşkınlık verici. Arada 200- 250 metreden fazla mesafe var. Gerçekten hayret ettim" dedi.

'HAVANDA SU DÖVÜYORLAR'
Yanan orman alanlarının tamamen ağaçlandırılacağını sözlerine ekleyen Eroğlu, "Bu alanların 1 metrekaresinin başka maksatla verilmesi söz konusu değil. Bazıları havanda su dövüyorlar. Buyursun ispat etsinler" diye konuştu.

MEVSİMLİK İŞÇİLERE KÖTÜ HABER
Mevsimlik işçilere kadro verilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Eroğlu, mevsimlik işçilerin kadroya alınmasının söz konusu olmadığını söyledi. Her yıl Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile kadroya işçi alındığını aktaran Eroğlu şöyle konuştu: "Mevsimlik işçilerin kadroya alınması gibi bir usul yok. O zaman herkesi kadroya almak lazım. Ancak mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin uzatılmasını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten rica ettim. 'Çalışma yapalım' dedi. Şu an zaten çalışıyorlar. İşçilerin yangın mevsimi dışında kendi özel işlerinde çalıştığını da biliyoruz." 'SÜPRİZ >

DOĞUM GÜNÜ PASTASI
Basın toplantısının ardından kendisi için hazırlanan sürpriz doğum günü pastasını kesen Eroğlu, yaşını soran gazetecilere, "Kaç gösteriyorsam o yaştayım" dedi. 18 Ağustos 1948'te Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde doğan ve 65 yaşına giren Bakan Eroğlu, üzerinde 'Muğla'nın hizmetkarı Sayın Bakanımıza hayırlı ömürler dileriz' yazan pastayı basın mensuplarına ikram etti. Bakan Eroğlu, daha sonra uçakla Dalaman Havalimanı'ndan ayrıldı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hacizli otobüse polis el koydu, yolcular isyan etti
Muğla Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne Marmaris'ten gelen ve İstanbul'a ...
Manisa'da çöp isyanı: Artık Manisa'nın artığı olmak...
Manisa'da belediyeye ait katı atık depolama alanında çıkan yangının ardından, ...
83'lük Ümmü Nine gençlere taş çıkarttı
Aydın'da yaşayan torununun düğünü için Mersin'in Anamur İlçesi'nden gelen ...
 
Gece girdiği su kanalından çıkamadı
Aydın'da, komşularının düğününde eğlenip alkol alan 19 yaşındaki Aykut ...
Zihinsel engelli küçük kıza annesinin yanında tecavüz!
Aydın’da zihinsel engelli 10 yaşındaki S.S.’ye, annesinin yanında 70 yaşındaki ...
Didim'de orman yangını: 8 hektar kül oldu
Didim’de henüz belirlenmeyen bir nedenle çıkan orman yangınında 8 hektar alan zarar gördü.
 
İki şirketten Bodrum'da dev golf yatırımı
Bodrum yakınlarında 2008 yılında, Amerika'da yaşayan işadamı Gürol Büyük'ün ...
İngiliz turistlere meydan dayağı!
Fethiye Ölüdeniz Beldesi'ndeki bir barda, iki İngiliz genç kıza dans etme ...
Manisa'da yüksek gerilim kabusu
Manisa'da, üzerine aşırı yük binince eriyen yüksek gerilim kablosu kopup ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva