HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2011 Cuma - 10:24

Bakan Bağış’a İzmir'de yumurtalı saldırı!

Ege Üniversitesi sanat günlerinin açılışına katılan AB Bakanı Egemen Bağış’a yumurtalı saldırıya uğradı. Bakan Bağış’ın gözü morarırken, yaşanan arbedede açılışı yapılacak olan heykel kırıldı. Gazetecilik bölümünden iki öğrenci gözaltına alındıktan sonra bugün serbest bırakıldı.

Bakan Bağış’a İzmir de yumurtalı saldırı!

CAN ÖZLÜ/ FATİH YAPAR-EGEDESONSÖZ -  Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen Ege Art Günleri kapsamında, Danimarkalı Heykeltıraş Nina Hole tarafından yapılan heykelin açılış törenine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, bir grup üniversite öğrencisinin yumurtalı saldırısına uğradı. İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü 1. sınıf öğrencisi oldukları tespit edilen Esin Çalışkan ve Ayberk Demirhan, Bağış’ın açılış konuşması öncesi slogan atmaya başladı. Yaşanan kargaşa sırasında, iki üniversiteli, yanlarında getirdikleri yumurtaları, yakın mesafeden Bağış’a fırlattı. Yumurtalardan biri Bakan Bağış’ın sağ gözünün altına isabet etti. Olaya müdahale eden korumalar, daha büyük bir protestonun önüne geçerken, Bağış’ın gözünün morardığı görüldü. Bakan Bağış'ın yaşadığı bir diğer talihsizlikse, Danimarkalı heykeltıraşın 3 ayda tamamladığı heykel açılış sırasında paramparça oldu. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

BAKAN BAĞIŞ'TAN 2014 MESAJLARI HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Bakana yumurta atan öğrenciler serbest bırakıldı haberi için tıklayın



GÜNAY: İKİ TANE KENDİNİ BİLMEZ
Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yumurtalı saldırıya uğramasına ilk tepki İzmir’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan geldi. Günay, “Üzüldüm. Üniversiteye, eğitime biz hükümet olarak elimizden geldiği kadar katkı yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin her tarafına üniversite götürmeye, üniversitelerin altyapısını güçlendirmeye çalışıyoruz. Çok sayıda çocuğumuz üniversiteye girebilsin, daha sonra yaşamda iş bulabilsin ve meslek sahibi olabilsin diye uğraşıyoruz. Avrupa, Amerika’nın büyük üniversitelerinde eğitim görmüş kişiler bu üniversitelerde büyük bir vatanseverlik örneği göstererek görev yapıyorlar. Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne sokmak için büyük bir gayret gösteren bir bakan üniversiteye sanat etkinliği için gidiyor ve böyle bir davranış ile karşı karşıya kalıyor. Biz kimsenin düşüncelerine karşı değiliz. Üç dönemdir bu ülkede iktidarız bu ülkede kimsenin düşüncesine karışmadık, bastırmaya çalışmıyoruz. Ayrıca bü düşünceleri de yasa dışı yollardan bastırmaya uğraşmıyoruz. Ama üniversite gelmiş bir bakan iki tane kendini bilmezin davranışı ile karşı karşıya kalıyor. Çok üzgünüm” dedi.

PORGRAMI İPTAL ETTİ
Başmüzakereci Bağış’ın yumurtalı saldıra uğramasına çok sinirlenen Bakan Günay, danışmanlarını yanına çağırarak Ege Üniversitesi’nde gerçekleştireceği sabah programını iptal etti. Bakan Günay,  sabah 10.30’da gideceği 4. “Egeart Sanat Günleri” açılış törenini programından çıkarttı. Günay danışmanlarına “Sayın Bağış’a yapılan çirkin bir saldırı var. Bu yüzden üniversiteyi programdan çıkartın. Bunu tepki olarak gerçekleştiriyorum” ifadelerini kullandı.

BAĞIŞ: ZAVALLI ZİHNİYETLERİN MAŞALARI GENCECİK ZİHİNLER 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen EgeArt Sanat Günleri kapsamında kampüsteki bir heykel açılışı sırasında yumurta atılarak protesto edildi. Atılan yumurta Bakan Bağış'ın yüzüne isabet etti. Yumurta küçük bir yerde kan toplanmasına ve şişliğe neden oldu. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen EgeArt Sanat Günleri kapsamında kampüs içinde gerçekleştirilen, Danimarkalı Sanatçı Nina Hole'ün seramik çamurundan yaptığı 'Yanan Heykel'in açılış törenine katıldı. Törende Bakan Bağış daha kürsüye çıkmadan, kendisinden önceki konuşmacıyı dinlerken, iki öğrenci, 'AKP üniversiteden defol' diye slogan attı ve Bakan Bağış'a yumurta fırlattı. Bakan Bağış'ın korumaları yumurta atılmasına karşı şemsiyeleri açsa da yumurta sağ yanağına, gözünün alt tarafına isabet etti. Korumalar Bakan'ın etrafına etten duvar örüp görüntü alınmasına izin vermezken, kürsüye çıkan Bakan Bağış'ın sağ yağında küçük bir noktanın kan topladığı ve hafif şiştiği, paltosunda da yumurta lekeleri olduğu görüldü. 

Yumurtayı atan öğrenciler A.B. ve E.Ç. polis tarafından gözaltına alınırken, konuşmasında protestoya tepki göstererek, gençlere kızmadığını onlara acıdığını söyleyen Bakan Bağış şunları söyledi: "Özgün bir sanat eserinin açılışını gerçekletirirken tatsız bir olay yaşadık. Zavallı zihniyetlerin maşaları gencecik zihinler, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanına yumurta atmayı maharet zannettiler. Keşke o yumurtaları beslenmelerinde değerlendirseler, protein ihtiyaçlarını karşılarlar. O saldırıyı gerçekleştiren genç kardeşlerime kızmıyorum, acıyorum. Onları tetikçi gibi kullananların piyonu oldukları için acıyorum. Bu ülkenin kardeşlik dokusunu güçlendirmek için, bu ülkeyi daha çok nasıl kalkındırabiliriz diye düşüneceklerine kendilerini birilerine kullandırıyorlar. Bu nedenle Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş kadar eğitime bütçe ayırdık. Farklılıkları zenginlik olarak görmeye tahammül dahi edemeyen statükonun son temsilcisi zihniyetlerin bu gençliği zehirlemesi hepimizin birlikte düşünmesi gereken bir süreç. AB sürecinde de farklılıklara tahammül edemeyen haddini aşmaya kalkan bir parlamentere münasip bir cevabı verdik. Din, dil, ırk farklılık siyasi görüş gözetmeden tüm insanları sevmek için hizmet aşkıyla dolu bir Başbakan'ın çalışma arkadaşlarıyız. Bu tür olaylar, girişimler bizi hiçbir şekilde bu millete hizmet aşkından alıkoyamaz, daha çok kamçılar." 



YANAN HEYKEL YIKILDI 
Bakan Bağış, yapımı üç ayda tamamlanan, seramik hamurundan yapılan ve kuruması için içi üç gündür odun ateşiyle yakılan, Danimarkalı sanatçı Nina Hole'ün 'Yanan Heykel' isimli eserinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış, içinde ateş yanan heykelin etrafındaki elyaf sargının uzun demir çubuklarla kaldırılmasıyla oldu. Ancak elyaf malzeme sökülürken seramik heykel yıkıldı. Heykelin yıkılmasıyla ortalık yangın yerine döndü. Yıkılırken etrafa saçılan kıvılcım ve kumlara karşı, Bakan Bağış'ın korumaları çevresinde önlem aldı. Bakan Bağış ve açılışa katılanlar heykelin tamamen yıkılmasını hayretle izledi. Heykelin yıkılmasında seramik çamurunun kurumamış olmasının etkili olduğu bildirildi.

DAHA ÖNCE DE YUMURTA ATILMIŞTI
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a 2010 yılının Aralık ayında Ankara Üniversitesi’nde yumurtalı saldırı olmuştu. Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Nihal Çarıkcı yumurta attığı gerekçesiyle, ‘kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret’ suçundan yargılanmış, suçlamaya konu fiilin, kanunda suç olarak tanımlanmamış olduğu gerekçesiyle beraat etmişti. Bağış, kendisine yumurta atan öğrencilerden elbisesinin kirlendiği gerekçesiyle şikayetçi olmuş ve yumurta atan öğrenci hakkında 2 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açılmıştı. Buna tepki gösteren CHP’li Mehmet Sevigen ise TBMM Genel Kurulu’na bir takım elbiseyle gelmişti. Sevigen, yumurta tutmayan elbiseyi gıyabında Bağış’a hediye etmişti

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CEMİL ERTUGRUL 9 Aralık 2011 Cuma 21:40

BU EGEMEN DENEN ADAMDA ZERRE KADAR KİŞİLİK VARSA ...BEN KENDİMİ İNKAR EDİYORUM....İNGİLİZ PASAPORTU TAŞIYAN....BU ŞAHSA OY VEREN ZAVALLILARA SÖYLİYECEK LAF BULAMIYORUM...

Yorumu oyla      13      12  
İzmirli 9 Aralık 2011 Cuma 16:08

Suç işleyen cezasını mutlaka çekmelidir. Kimse kimseye, hiçbir şekilde şiddet uygulayamaz. Yapılan eylem çok tehlikelidir ve bir insanın en önemli organlarından birini kaybetmesine yol açabilir. Abuk sabuk işleri desteklemek, çağdaş İzmir'e ve Türkiye'ye yakışmaz!..

Yorumu oyla      22      11  
Işık Dikicigil 9 Aralık 2011 Cuma 16:05

ŞAKİR TURHAN İZMİRLİLER ADINA ÖZÜR DİLEME YETKİSİNİ NEREDEN ALIYORSUN.

Yorumu oyla      17      18  
Hüseyin 9 Aralık 2011 Cuma 15:08

İzmirin itibarı iki paralık ediliyor,bu kendini bilmez öğrenciler yüzünden.

Yorumu oyla      27      12  
Şakir Turan 9 Aralık 2011 Cuma 14:46

Yazıklar olsun bu gençliğe.Koskoca bakana yapılan harekete bakınız,siz hiç aile terbiyesi görmemişsiniz.Aileniz sizi okusun ülkesine kendisine faydalı insan olsun diye yollayıp türlü zahmetlere giriyor,şu rezillerin yaptığına bakın.Sayın Bakanım İzmirliler adına sizden özür diliyorum.

Yorumu oyla      23      13  
ATİLLA 9 Aralık 2011 Cuma 11:41

BAKAN BEY'E YAPILAN EYLEM DUYGULARIN DIŞA VURUMU OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ.AMA BEN OLAYA ŞÖYLE BAKIYORUM.BU İKİ ÖĞRENCİ ARKADAŞ HİÇ KIVIRMADAN DİREKT EYLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞLER.YANİ ÖYLE DİĞER BAKAN EŞLERİ GİBİ.REİSİ CUMHUR EŞİ GİBİ DEVLETİMİZİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMELERİNE ŞİKAYET ETMEMİŞLER.MUHATABA DİREK.BU ARKADAŞLAR TCK GÖRE İŞLEM GÖRECEKLER.AMA UNUTMAYIN TCK GÖRE.AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHK.DEĞİL.ESAS AYRINTIYI KAÇIRIYORSUNUZ.ESER BİLE İSYAN ETMİŞ.KIRILMIŞ.HEYKELİDE MAH.SEVK ETMESİN?

Yorumu oyla      17      11  
RÜTBESİZ 9 Aralık 2011 Cuma 11:04

Nedense SOYADINDA veya TAKMA dında "PAŞALI" sözcüğü olanlar kendilerini gerçekden "PAŞA" Sayıyorlar,Örneğin"KASIMPAŞALI"ama bir fıkrada şöyle diyor,Yaşın 70 oldu "GÜLLERİN SOLDU. ASKERLĞİN BİTTİ,PAŞALIĞIN GİTTİ" Söyle "MEMOŞ ADIN NE ?"Saygılar.

Yorumu oyla      15      8  
Kınıyorum 9 Aralık 2011 Cuma 10:24

Ege üniversitesi öğrencisi olarak bakana yapılan bu çirkin davranışı kınıyorum.Protesto her zaman başvurulabilecek bir yöntemdir ancak söz konusu protesto fiili saldırıya dönüşmüşse bu artık maksadını aşmıştır.

Yorumu oyla      20      17  
ÖZ EŞREFPAŞALI 9 Aralık 2011 Cuma 10:21

SAGOL HARBİ EŞREFPAŞALI.

Yorumu oyla      21      9  
harbi eşrefpaşalı 9 Aralık 2011 Cuma 10:02

Bakıyorum da at gözlüğünü sende görüyorum eşrefpaşalı. Basın özgürlüğü konusunda Türkiye dünyada alt sıralarda.Artık kullanabildiğine göre zahmet edip internete gir ve öğren.

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 askeri şehit olan komutan görüntüleri yayınladı
12 askerin şehit düştüğü Dağlıca saldırısında Tabur Komutanı olarak görev ...
Prof. Dr. Füzün: O ameliyattaydım, Başbakan kanser değil!
Başbakan Erdoğan’ın kamuoyundan sır gibi saklanan ameliyatında yer aldığı ...
Aliağa Limanı’nda denize TIR uçtu
Aliağa Nemport Limanı'nda bir TIR denize uçtu. Görgü tanıklarının uyukladığını ...
 
20 yerinden bıçakladığı kadını gasp eden zanlı yakalandı
Bornova’nın Işıkkent semtinde, boğazından ve vücudunun 20 yerinden bıçaklandıktan ...
TSK: Bizde kimyasal silah yok
Genelkurmay Başkanlığı, PKK terörüyle mücadelede kimyasal silah kullanıldığı ...
İzmir'de çöplükte 2 kalaşnikof bulundu
Harmandalı Çöplüğü'nde 2 kalaşnikof tüfek ile 7.65 milimetre çapında 2 ...
 
Taksim'in göbeğinde otopark inşaatında yangın
İstanbul Taksim'de inşaat halindeki eski Park Otel'de yangın çıktı.
Haluk Levent tutuksuz yargılanmak üzere serbest!
Çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında ...
Porno siteleri için tarihi gün: Yeni alan adı .XXX
Aylardır tartışılan cinsel içerikli sitelerin yeni alan adı XXX için büyük gün sonunda geldi.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva